πρόγραμμα για ξεκλείδωμα (κυρίως) και αντιγραφή DVD

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,350
Αθήνα
Ψάχνω για ένα πρόγραμμα για να κάνω αντίγραφα ασφαλείας σε DVD, κυρίως τα παιδικά που ταλαιπωρούνται περισσότερο. Τώρα τελευταία, ειδικά τα dvd της Disney έχουν δύσκολες προστασίες (για κάποια free ή παλιά προγράμματα που χρησιμοποιούσα) και δεν αντιγράφονται καθόλου εύκολα. Ακόμη και κάποιες φορές που φαινομενικά έχει αντιγραφεί σωστά η ταινία , αυτή παίζει με τυχαία σειρά τα chapters ή παίζει σωστά μέχρι τη μέση και μετά πηδάει από chapter σε chapter. Πχ Up, The Princess and the Frog, Toy Story 3 κλπ.

Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο πρόγραμμα που να σπάει τις προστασίες και να κάνει rip ή απλώς να ξεκλειδώνει το dvd και το rip να γίνεται από άλλο πρόγραμμα;
Καλό θα ήταν βέβαια να ενημερώνεται και για τυχόν καινούργιες προστασίες.
Δεν με ενδιαφέρει αν είναι free ή επί πληρωμή, αρκεί να είναι αποτελεσματικό.

Ευχαριστώ

Dvdfab για ξεκλείδωμα και πέρασμα της ταινίας στο pc και μετά clonedvd για εγγραφή στο δισκάκι.

Το AnyDVD το δοκίμασες;

Όχι, είχα μια Trial έκδοση που έχει λήξει εδώ και δύο χρόνια. Τώρα που έχω δυσκολίες δεν το έχω διαθέσιμο. Ξέρεις αν για το rip συνεργάζεται μόνο με το αδελφό πρόγραμμα Clone DVD; Μπορώ να ξεκλειδώσω με το AnyDVD και να κάνω rip με κάποιο άλλο;

Απάντηση: Re: πρόγραμμα για ξεκλείδωμα (κυρίως) και αντιγραφή DVD

Όχι, είχα μια Trial έκδοση που έχει λήξει εδώ και δύο χρόνια. Τώρα που έχω δυσκολίες δεν το έχω διαθέσιμο. Ξέρεις αν για το rip συνεργάζεται μόνο με το αδελφό πρόγραμμα Clone DVD; Μπορώ να ξεκλειδώσω με το AnyDVD και να κάνω rip με κάποιο άλλο;

To AnyDVD τα κάνει όλα. Με δεξί "κλίκ" πάνω στο εικονίδιο σου λέει αν θές να το ριπάρεις στο δίσκο ή αν θές να στο μετατρέψει σε ISO και να το σώσει στο δίσκο. Επιπλέον αφαιρεί κι όλες τις προστασίες και τα region.
Καλύτερα το AnyDVD HD που κάνει και για τα Blu-Ray.

Διονύση, στο στυλ του anydvd είναι το νέο dvdfab passkey (λειτουργεί δηλ. στο background και ξεκλειδώνει on the fly ενώ το πχ. dvd shrink την ίδια στιγμή επανακωδικοποιεί το αρχείο για να χωράει σε 1 δισκάκι) ...

προς το παρόν είναι σε beta εκδόσεις (οι οποίες όμως λειτουργούν άψογα) και γιαυτό προς το παρόν είναι δωρεάν .... ξεκλειδώνει τα πάντα ...

Πάντως εάν θέλεις να πληρώσεις, νομίζω ότι το anydvd είναι η μακροπρόθεσμα καλύτερη λύση ...

Σπύρο δεν θέλω να πληρώσω ντε και καλά. Θέλω να έχω αποτέλεσμα διότι τώρα τελευταία έχω απηυδήσει με τα καινούργια dvd.
Δεν ξέρω από πότε έχεις το DvdFab PassKey αλλά πλέον παρέχεται επί πληρωμή ως Passkey for DVD (40$). Δωρεάν είναι το Passkey Lite το οποίο όμως :
It can still decrypt protected DVD and Blu-ray, but not for all of them. For example, it can't remove AACS V12+, BD+, BDAV, and AVCREC for Blu-ray, so you are not allowed to watch movies with those protections. It doesn't support CPRM for DVD, and PathPlayer is not enabled, so ARccOS, RipGuard, FluxDVD, and CORE X2 can't be removed. As a result, you can't copy those still protected DVDs , but you are able to freely watch them.

Re: Απάντηση: πρόγραμμα για ξεκλείδωμα (κυρίως) και αντιγραφή DVD

Δοκίμασε το Image Burn. Είναι free και κάνει ότι έκανε το dvd shrink.
-

Το πρόγραμμα απ'ότι βλέπω είναι ''Great tool for recording CD/DVD images''
όμως αυτό που με ενδιαφέρει είναι να ξεκλειδώσω και να rip-άρω το dvd. Έτσι κι αλλιώς και με το DVDShrink μπορεί κάποιος να ''γράψει'' το δισκάκι μια χαρά.

Το κακό με το DVD Shrink είναι ότι έχει πάψει να αναπτύσσεται εδώ και πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να "τακτοποιήσει" τις σύγχρονες προστασίες..

Ακριβώς.
Το πρόβλημα είναι να ξεκλειδωθεί το dvd, από εκεί και μετά είναι εύκολα τα πράγματα.

Αυτή η ταινία,"The Princess and the Frog", με είχε παιδέψει πάρα πολύ. Μου θύμισε το παλιό καιρό όταν άρχισε να έχει προβλήματα το Shrink. Αφού δοκίμασα, δεν θυμάμαι κι εγώ πόσα προγράμματα, κατέβασα μία trial έκδοση του DvdFab και τελείωσε η ιστορία.
Υποθέτω ότι με τις ενημερώσεις, ξεκλειδώνει ότι καινούργιο κυκλοφορεί.
Για αγορά, θα το πρότεινα. Δεν προτιμώ τη λογική του παρασκηνίου (AnyDvd), αρκετά προγράμματα τρέχουν. :D

Παιδιά θα ήθελα κι εγώ να επισημάνω μια πολύ σημαντική πληροφορία που διάβασα αυτές τις μέρες στο forum της Slysoft (μια και εξετάζω την πιθανή αγορά του AnyDVD HD και του CloneDVD)
Επίσης θα ήθελα να κάνω μια πολύ σημαντική ερώτηση και θα παρακαλέσω τους πιο ειδικούς αν έχουν την καλοσύνη να μου δώσουν τα φώτα τους:

Ξεκινάω με την σημαντική πληροφορία που θέλω να σας επισημάνω:

Στο forum της Slysoft αναφέρεται λοιπόν ότι η επιλογή που έχει το AnyDVD HD για να σου κάνει αρχείο ISO δεν θα πρέπει γενικά να χρησιμοποιείται με τα DVD αφού στην περίπτωση που το DVD έχει structural protections δεν τις αφαιρεί πλήρως και εν πάσει περιπτώσει λένε ότι η επιλογή για δημιουργία αρχείου ISO, έχει κατασκευαστεί για τα Blu-ray και όχι για τα DVD.

Παραθέτω το σχετικό link από το forum της Slysoft:

http://forum.slysoft.com/showthread.php?t=328

Η λύση για τα DVD, σύμφωνα με αυτά που προτείνουν είναι οι εξής μια από τις δυο λύσεις:

1.Έχοντας το AnyDVD HD να δουλεύει στο παρασκήνιο φτιάχνεις το ISO με το CloneDVD, με το οποίο υπάρχει η εγγύηση όπως λένε ότι ακόμα και αν το DVD περιέχει structural protections, αυτές θα αφαιρεθούν πλήρως από το αρχείο ISO ποθ θα δημιουργηθεί από το CloneDVD.
2.Με το AnyDVD (HD) περνάμε στο σκληρό δίσκο το DVD σε μορφή φακέλου και στη συνέχεια την υπόλοιπη δουλειά της δημιουργίας του αρχείου ISO, την αναλαμβάνει μετά και ανεξάρτητα το CloneDVD (το οποίο θα πάρει ως είσοδο το φάκελο με το DVD που πήραμε πριν από το AnyDVD (HD) .)

Στο επόμενο Post ακολουθεί η ερώτηση μου:

Καταρχάς αναφέρομαι σε Blu-ray ripping με το AnyDVD HD.
Αντικειμενικός σκοπός είναι ο εξής: Να κάνω back up ένα δισκάκι Blu-ray σε κάποιο άλλο δισκάκι Blu-ray και να μπορεί το τελευταίο να παίζει από consumer (επιτραπέζια) Blu-ray players.Επίσης προτιμώ να είναι σε μορφή ISO ώστε να μπορεί να φορτωθεί με το Virtul Clone Drive και να παίξει και στο PowerDVD.
Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι προς επίτευξη του παραπάνω στόχου κάνουμε τις εξής 2 διαφορετικές διαδικασίες:

Διαδικασία 1:

Επιλέγουμε στο AnyDVD HD να ριπάρει το Blu-ray σε μορφή φακέλου.Στη συνέχεια ακολουθώντας τον παρακάτω οδηγό που αναφέρει ο Παναγιώτης Βογιατζάκης στο avsite.gr:

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=65954&page=9

και είναι ουσιαστικά του Adbear από το forum της Slysoft:

http://forum.slysoft.com/showthread.php?t=24169

προσθέτω ότι φακέλους ενδεχομένος λείπουν(έστω και κενοί) από την αρχιακή δομή του Blu-ray ώστε να εξασφαλιστεί η συμβατότητα με τα περισσότερα consumer Blu-ray players και στη συνέχεια

Ανοίγω το ImgBurn
Επιλέγω create image from files/folder
Προσθέτω τον φάκελο του Blu-ray που έχω από παραπάνω (μαζί με τις ενδεχόμενες προσθήκες υποφακέλων που έλειπαν)
Ακολουθώ αναλυτικά τις οδηγίες που αναφέρονται στο παραπάνω οδηγό του Παναγιώτης Βογιατζάκης στο avsite.gr
Αποτέλεσμα τελικά έχω ένο αρχείο ISO του Blu-ray έτοιμο για να εγγραφεί σε δισκάκι BD-R ή BD-RE με τη βοήθεια του ImgBurn και πάλι.

Διαδικασία 2

Επιλέγουμε στο AnyDVD HD να ριπάρει το Blu-ray σε μορφή ISO.
Εδώ να τονίσω ότι δεν κάνω tick το πλαίσιο που λέει να διατηρηθούν οι προστασίες στο ISO,άρα στο ISO που θα δημιουργηθεί θα έχουν αφαιρεθεί όλες οι προστασίες (θα δημιουργηθεί δηλαδή ένα unprotected ISO όπως λέμε)
Επίσης την επιλογή για δημιουργία αρχείου .dvd την κάνω tick,οπότε δημιουργείται και ένα αρχείο .dvd (με το οποίο στη συνέχεια θα τροφοδοτήσω το ImgBurn ώστε να γραφτεί το ISO σε BD-R ή BD-RE δισκάκι)
Στη συνέχεια το ISO που θα δημιουργηθεί από το AnyDVD HD,το γράφω με το ImgBurn σε BD-R ή BD-RE δισκάκι δίνοντας στο ImgBurn το αρχείο .dvd που δημιούργησε πριν το AnyDVD HD.

Θα δώσουν το ίδιο αποτέλεσμα οι παραπάνω δυο διαδικασίες??
Ποια από τις δυο είναι η εγκεκριμένη για να επιτύχει κανείς τη μέγιστη δυνατή συμβατότητα με τα επιτραπέζια Blu-ray players?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και αναμένω τα φώτα των έμπειρων!!

Φιλικά,
Μάνος.

Υ.Γ.: Νομίζω ότι ο διαχειριστής μας φίλος JL ήτανε στο σχετικό διάλογο στο avsite και ίσως φίλε JL να μπορείς με την μεγάλη εμπειρία που έχεις να με βοηθήσεις!!

Last edited:
Πέρασα ένα διήμερο πυρετώδους θα έλεγα δοκιμής διαφόρων προγραμμάτων.
Winx Dvd Ripper, DvdSmith Movie Backup, IdealDVDCopy, DvdFab , DVDFab Passkey 8, AnyDvd και κανα δυό ακόμη που δεν θυμάμαι. Όλα επαγγέλονταν ξεκλείδωμα και αντιγραφή των Dvd με τις καινούργιες προστασίες.
Το crash test ήταν η ταινία της Disney ''Up'' (Ψηλά στον ουρανό) η οποία εδώ και καιρό μου προέβαλε σθεναρότατη αντίσταση με πολλά προγράμματα που είχα δοκιμάσει να την αντιγράψω. Σε διάφορα forum έξω, έχουν γραφεί σελίδες επί σελίδων για την αντιγραφή της συγκεκριμένης ταινίας.

Το DVDFab Passkey 8 το οποίο υποτίθεται ότι ξεκλειδώνει το δισκάκι απέτυχε όπως και το αδελφό πρόγραμμα DvdFab. Επίσης απέτυχαν όλα τα υπόλοιπα που δοκίμασα πλην ενός (ευτυχώς) διότι το είχα αγοράσει λίγες ώρες πριν.
Πρόκειται για το AnyDvd (39 ευρώ για 2 χρόνια). Με το εν λόγω πρόγραμμα το δισκάκι ξεκλειδώνεται από τις προστασίες και μπορείς να έχεις την ταινία στο σκληρό δίσκο είτε ως ISO Image είτε ως κανονικά αρχεία DVD (vob, ifo κλπ). Προτιμώ τη δεύτερη λύση διότι δεν έχω καθόλου εμπειρία με την πρώτη. Μετά την επιτυχή αντιγραφή του Up έκανα και δεύτερο επιτυχημένο test με την ''Princess and the frog'' που και αυτή αντιστεκόταν (όχι τόσο όσο το Up).
Σημειωτέον ότι δεν είναι απαραίτητο για κάποιον να έχει το (επί πληρωμή) αδελφό πρόγραμμα Clone Dvd διότι από τη στιγμή που αποθηκευτεί η ταινία στο σκληρό δίσκο (ως αρχεία Dvd) μπορούμε πανεύκολα να προχωρήσουμε σε re-author και εγγραφή σε δισκάκι με το παλιό πολύ εύχρηστο Dvd Shrink.
Mε βάση λοιπόν την εμπειρία μου συστήνω ανεπιφύλακτα το Any Dvd της SlySoft.

Σωστά φίλε Skakinen,αλλά νομίζω πως το CloneDVD χρειάζεται να το έχειςαφού αν διάβασες τι ανέφερα παραπάνω,σε περίπτωση που το DVD έχει structural protections αυτές δεν θα αφαιρεθούν αν απλά κάψεις το DVD που έχεις σε μορφή φακέλου και επίσης ακόμα κι αν το φάκελο τον μετατρέψεις σε ISO με το ImgBurn πάλι στο ISO που θα δημιουργηθεί δεν θα έχουν αφαιρεθεί όλες οι structural protections.
Γι'αυτό τουλάχιστον σύμφωνα με το forum της Slysoft,πρέπει να περάσει από το Clone DVD ο φάκελος του DVD ή κατευθείαν το DVD (ενώ στο παρασκήνιο τρέχει το AnyDVD) ώστε να είναι εγγυημένο ότι στο τελικό αρχείο ISO που θα παραχθεί θα έχουν αφαιρεθεί όλες οι structural protections.

Σχετικά με το δικό μου ερώτημα δεν έχει κανείς κάποια απάντηση-ιδέα??Δεν είναι εύλογη η απορία που έχω??

Ευχαριστώ και πάλι και αναμένω!

Φιλικά,
Μάνος.

Υ.Γ. Θα παρακαλούσα το administration team να μοθ επιτρέψει να ποστάρω το παραπάνω ερώτημα μου και στο σχετικό νήμα,δηλαδή εδώ:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=68363

γιατί λόγω του αρχικού τίτλου του εδώ θέματος είναι πολύ πιθανόν η απορία μου να περάσει απαρατήρητη!Ευχαριστώ!