Πρόγραμμα που να ψάχνει ip δικτύου για όσο το δυνατών γρηγορότερο ίντερνετ

fits79

Banned
22 January 2008
2,389
Καλησπέρα σας.

Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να κάνει αναζήτηση στις ip δικτύου που έχει μια εταιρία ώστε να σου βγάζει τα αποτελέσματα στο ποια ip είναι ποιο γρήγορη στο σερφάρισμα - κατέβασμα αρχείων από το ίντερνετ και αν είναι κλειδωμένη(Και αν γίνετε να σου λέει και τον κωδικό θα είναι ότι καλύτερο).
Αν ναι πως λέγετε αυτό το πρόγραμμα?

Σας ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά.

Last edited:
Καλημέρα.
Τι εννοείς όταν λες να σου λέει αν μια IP είναι κλειδωμένη?
Επίσης, ποιον κωδικό θέλεις να σου λέει? Θέλεις ας πούμε να βάλεις το πρόγραμμα αυτό, να ψάξει όλες τις ΙP της Otenet/Forthnet/HOL/ ktl, να σου τις εμφανίσει όλες, να σου πει ποια από αυτές είναι πιο γρήγορη για "κατέβασμα" (ε?), να σου πεί αν κλειδωμένη, και να σου πει και τον κωδικό? Ποιόν κωδικό? Τον κωδικό του χρήστη? Δηλαδή αν βρεις τέτοιο πρόγραμμα, θα ψάξεις όλες τις IP πχ της Otenet, θα βρεις ας πούμε και την δική μου, θα σου πει οτι είναι πολύ γρήγορη η IP μου, και θα σου δώσει και τον κωδικό μου?

Δεν γίνονται αυτά φίλε μου. Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο που δεν έχω καταλάβει.

Έτσι κι αλλιώς, μια IP από μόνη της δεν έχει ταχύτητα, δεν είναι γρήγορη, γρηγορότερη, γρηγορότατη.

Δεν μας εξηγείς τις ακριβώς θέλεις να κάνεις, μήπως σε βοηθήσουμε καλύτερα?

Δημήτρης

Όχι δεν κατάλαβες καλά.

Όταν λέω δίκτυο εννοώ το δίκτυο υπολογιστών που έχει η εταιρία που δουλεύω.

Καμία σχέση με αυτό που λες.

Και θα σε παρακαλούσα να μην είσαι τόσο είρωνας εφόσον δεν είσαι σίγουρος αν κατάλαβες καλά ή όχι...

Last edited:
"ποια ip είναι ποιο γρήγορη στο σερφάρισμα". Πως δηλαδη μια διευθυνση δικτύου είναι πιο γρήγορη απο κάποια άλλη στο Ιντερνετ;;;;;
"κλειδωμένη" Τι εννοείς κλειδωμένη;;;;
"τον κωδικό" Ποιον κωδικό;;;; Οι διευθυνσεις δικτύου δεν έχουν κωδικό.

Αν καταλαβαίνω καλά είσαι σε μια εταιρία που έχει περιορισμούς στο σερφαρισμα και ψάχνεις κάποια άλλη σύνδεση της εταιρίας που να παίζει καλύτερα.. Αν έχω δίκιο τσάμπα παιδεύεσαι γιατι αυτο γίνεται συνήθως απο πυρηνικά firewall που πολύ δύσκολα τα ξεγελας

Δεν σε ειρωνεύτηκα καθόλου φίλε μου.
Μην είσαι "μυγιάγκιχτος". Ρώτησες κάτι, και σου ειπα πως δεν γίνεται, εκτός αν εννοούσες κάτι άλλο.
Εξήγησες λοιπόν οτι δεν μιλάμε για ολόκληρο το δίκτυο πχ της Otenet, αλλά για ένα τοπικό εταιρικό δίκτυο. Ωραία.
Στα υπόλοιπα που δεν σε καταλάβαμε κι εγώ και ο κ. Δεβελέκος, θέλεις να μας πεις 2-3 πράγματα παραπάνω, μήπως και μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε?
Ελπίζω να μην θεωρηθώ πάλι είρων, δεν έχω καμιά διάθεση να ειρωνευτώ κανέναν, αλλά να βοηθήσω αν μπορώ!

Ψάχνω να βρω μια ip δικτύου με την οποία θα σερφαρω ποιο γρήγορα απ' οτι τώρα που είναι λες και έχω απλή σύνδεση.]
Οσο για το θέμα κωδικό ξεχάστε το.
Τουλάχιστον μπορώ να βρω με κάποιο τρόπο την ip του ρουτερ που χρησιμοποιούν ώστε να του δηλώσω εγώ μια ip που θα μου δίνει καλύτερο ίντερνετ.

Αυτό που λες δεν υφίσταται, ούτε σαν πρόγραμμα ούτε σαν έννοια. Αν ο administrator του δικτύου σου έχει δώσει διαφορετική προτεραιότητα ανά ομάδα IP διευθύνσεων σε κάποιον bandwidth manager, τότε θα έχει διαφυλάξει ότι δεν θα μπορεί να βάλει ο καθένας ότι IP θέλει.

Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να μπορεί να σου πει ποια Ip ειναι πιο γρήγορη (και είμαι 99% σίγουρος πως δεν υπάρχει).

Αν θες να βρεις ποια ip σερφάρει καλά ... άρχισε τις επισκέψεις σε γραφεία συναδέλφων, με το πρόσχημα "ρε συ, το δικό μου pc δεν ανοίγει την σελίδα που σου λέει τι ώρα θα γίνει διακοπή ρεύματος, μπορώ να κάτσω 5 λεπτά στο δικό σου, να δω 3-4 περιοχές (των γονιών μου, των πεθερικών μου, του σπιτιού ... α, να ανοίξω και το webmail μου 1 λεπτό". Δες αν σερφάρει πιο γρήγορα από σένα.
Το δύσκολο της υπόθεσης όμως είναι να μπορείς να πάρεις την Ip του άλλου, να την βάλεις σε σένα, να βάλεις στον άλλο την δική σου (που σέρνεται). Έχεις δικαίωμα να το κάνεις αυτό? Έχεις admin rights και στα δύο pc?
Ακόμα και αν το κάνεις, το διακινδινεύεις? Αυτός που θα πάρει την δική σου ιp, δεν θα διαμαρτυρηθεί στους τεχνικούς σας οτι σέρνεται, ενώ πετούσε? Δεν θα ψάξουν αυτοί? Και αν σε βρούνε? Μήπως χάσεις τη δουλειά σου?
Είναι τόσο ανάγκη? Εγώ δεν θα έπαιζα με κάτι τέτοιο πάντως.

Δημήτρης

Κι όμως παιδιά στην εταιρία που είμαι όλοι σχεδόν οι υπολογιστές έχουν την ίδια ip με εμένα εκτός από λίγους που ανήκουν σε υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρίας που έχουν άλλη ip. Ξέρω πως πρέπει να έχουν σύνδεση ένα ρουτερ με ένα switch και απλά να δίνουν σε όλους τους υπολογιστές ίντερνετ μέσω μιας ip.

Απ' τον υπολογιστή ενός υψηλού στελέχους είδα ότι στο εικονίδια που είναι οι δυο οθόνες υπολογιστών αν πατήσω διπλό κλικ και μετά πάω ιδιότητες -> πρωτόκολλο tcp/ip -> χρήση των παρακάτω διευθύνσεων διακομιστη DNS έχει τα νούμερα:
προτιμώμενος διακομιστής dns : 192.168.0.1
εφεδρικός διακομιστής dns : 195.170.2.1

Με βάση αυτά μπορούμε να κάνουμε κάτι?

Φίλε μου από οτι κατάλαβα στην εταιρία σου άλλοι περνάνε από το γενικό router της εταιρίας και άλλοι από κάποιον που δίνει ίσως μεγαλύτερη ταχύτητα.
Εάν υποθέσουμε ότι είτε έχεις administrative rights στο PC σου, είτε απλά έχεις δυνατότητα να αλλάξεις την IP σου τότε αυτό που αλλάζεις είναι το default gateway και τα παραπάνω DNS. Το Gateway σε πάει στον router που θέλεις και τα DNS είναι η υπηρεσία του ISP για να βρίσκεις τα ονόματα στο ίντερνετ. Αλλάζοντας μόνο τα DNS δεν κάνεις τίποτα.
Και επειδή αυτό πυ ζητάς δεν είναι και πολύ σωστό από πλευράς security θα σου συνηστούσα να ρωτήσεις τον υπεύθυνο του ΙΤ σας. Επίσης όταν ζητάς κάτι και κάποιος σου απαντάει ενώ δεν είσαι σαφής, λίγος σεβασμός πριν ξεκινήσεις να του την λες νομίζω είναι απαραίτητος.

Φιλικά,
Μάριος

Last edited:
Re: Απάντηση: Πρόγραμμα που να ψάχνει ip δικτύου για όσο το δυνατών γρηγορότερο ίντερ

Απ' τον υπολογιστή ενός υψηλού στελέχους είδα ότι στο εικονίδια που είναι οι δυο οθόνες υπολογιστών αν πατήσω διπλό κλικ και μετά πάω ιδιότητες -> πρωτόκολλο tcp/ip -> χρήση των παρακάτω διευθύνσεων διακομιστη DNS έχει τα νούμερα:
προτιμώμενος διακομιστής dns : 192.168.0.1
εφεδρικός διακομιστής dns : 195.170.2.1

Με βάση αυτά μπορούμε να κάνουμε κάτι?

Με αυτα τα στοιχεια ΟΧΙ.... Αυτα τα νουμερα που αναφερεις είναι οι διακομιστες DNS του παροχου (ISP) που δινει προσβαση στο internet ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ εταιρια...

Και το δικο σου PC χρησιμοποιει αυτους τους διακομιστες, ή χρησιμοποιει το διακομιστη DNS του router (κατανεμητή) που τον οδηγει στο να εχει internet...

Αν ψαχνεις τροπο να καταργησεις αυτο τον περιορισμο, τότε ΔΥΣΚΟΛΑ θα βρεις, μιας και πρεπει να εχεις δικαιωματα administrator στο κεντρικο PC της εταιριας, ή μεσα στον κεντρικό κατανεμητη του τοπικού δικτύου.... :grandpa:

Όπως είπα τσάμπα παιδεύεσαι. Μόνο ο ΙΤ σου μπορεί να κάνει κάτι. Αν υπήρχε η δυνατότητα, ο κάθε υπάλληλος με μια-δυο ρυθμίσεις να κάνει ότι θέλει στο δίκτυο της εταιρίας θα το είχατε κλείσει το μαγαζι...

Απ' ότι εχω δει σε όλους τους υπολογιστές έχουν τα options του δικτύου στο αυτόματο και απλά ρυθμίζουν από τον internet explorer τον proxy server σαν 192.168.0.227 port 3128.

Δεν ξέρω τι να σας πω για να σας βοηθήσω να μου πείτε πως θα κάνουμε αυτό που θέλω...

Ασχετο θεμα σε λαθος φορουμ σε ασχετη κατηγορια ......

γκουντ....

Ξερεις σε τι φορουμ γραφεις και σε τι κατηγορια ? ρε φιλε...?

fits79 οπως σου ειπε και ο Στρατος, τσαμπα παιδεύεσαι

επισης οπως σου ειπε και ο Browser για ξαναδες την κατηγορια που ξεκινησες το θεμα αυτο!

Αν δεν απατώμαι, πρόκειται για τον ίδιο fits που έχει "μπανιαριστεί" καμιά εκατοστή φορές στο insomnia.gr..

Το "ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά" που ακολουθεί το βομβαρδισμό απίστευτων και συχνά άσχετων ερωτήσεων, αποτελεί πλέον trademark..

Αν πιάσει εδώ στασίδι...τη βάψατε παίδες...

O Ιδιος ειναι

fits79 "Kai sto katw katw tis grafis an se enoxlei toso poli apla agnoise me den einai anagi na asxolise me oti lew."

Αν δεν απατώμαι, πρόκειται για τον ίδιο fits που έχει "μπανιαριστεί" καμιά εκατοστή φορές στο insomnia.gr..

Το "ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά" που ακολουθεί το βομβαρδισμό απίστευτων και συχνά άσχετων ερωτήσεων, αποτελεί πλέον trademark..

Αν πιάσει εδώ στασίδι...τη βάψατε παίδες...

:offtopic: on

Στασίδι ? Λές να μας πέρασε για εκκλησία ? Μπα σε καλό σου με έκανες και γέλασα !!

Οσο για το βάψιμο, λες να ξεφύγει απο τα αποδεκτά και να μην τον "ισιώσουν" ? Εδώ το blizard, που στο κατω κάτω της γραφής τον γούσταραν όλοι και τον έκαναν "banιο" ! Λες να ξεφύγει ?

:offtopic: off

Και μόνο η ερώτηση πάντως, εξηγεί γιατί ΔΕΝ είναι administrator...