Προγραμμα προστασιας ανηλικων

kozadin

Senior Member
28 July 2006
667
Βόλος
Ψαχνω πρόγραμμα προστασίας ανηλίκων online που να τα πηγαίνει καλά με τα ελληνικά. Έχω εγκατεστημενο το Kaspesky interne security αλλα σε αναζήτηση με ελληνικά δεν μου τα λεει καλά και αφήνει πρόσβαση σε σελίδες που δεν πρέεπι.

οτι και να βαλετε θα εχετε τα αντιθετα αποτελεσματα.

Η αστυνόμευση με τετοιου ειδους μετρα απλα θα απομακρινει το παιδι σας ακομα περισσοτερο. Αν δεν μπορει να κανει αυτο που θελει στον υπολογιστη σας θα παει σε ενα ιντερνετ cafe ή σε καποιο φιλο του/της. Το καλυτερο θα ηταν να γινεται πραγματικοι φιλοι του/της και να τον/την κατανοησετε. Αλλα δυστυχως που χρονος για τετοια..

αρε μητσο αν δεν ειχα και σενα βρε μαναμ, ευχαριστω.

:a0210::a0210::a0210:

Η αστυνόμευση με τετοιου ειδους μετρα απλα θα απομακρινει το παιδι σας ακομα περισσοτερο. Αν δεν μπορει να κανει αυτο που θελει στον υπολογιστη σας θα παει σε ενα ιντερνετ cafe ή σε καποιο φιλο του/της. Το καλυτερο θα ηταν να γινεται πραγματικοι φιλοι του/της και να τον/την κατανοησετε. Αλλα δυστυχως που χρονος για τετοια..

φανταζομαι τα παιδια θελουν να κοψουν καποια σαιτ που εχουν να κανουν με πορνο και βια.
και αντε να δουν κατι φυσιολογικο.αμα πεσουν σε τιποτε παιδεραστες και τα συναφη,τι γινεται...?

Απάντηση: Re: Προγραμμα προστασιας ανηλικων

Σωστός αλλα δεν ισχύει στην περίπτωση μου. Τα παιδια μου είναι μικρά,το μεγαλύτερο 8, και απλά δεν θέλω "τυχαία" να πέσουν κάπου που δεν πρέπει. Το πι σι δεν πολυανοιγει βεβαια χωρίς έλεγχο αλλα θέλω να έχω κάποια ησυχία.
@ Δημητρης Ευχαριστώ πολυ θα το δοκιμάσω

:a0210::a0210::a0210:

φανταζομαι τα παιδια θελουν να κοψουν καποια σαιτ που εχουν να κανουν με πορνο και βια.
και αντε να δουν κατι φυσιολογικο.αμα πεσουν σε τιποτε παιδεραστες και τα συναφη,τι γινεται...?
Οι παιδεραστες πλησιαζουν τα θυματα απο chat και social networks οχι απο πορνοσαιτ. Αργα η γρηγορα οτι θελει να βρει θα το βρει. Μονο ο διαλογος και αυτος χωρις διδακτικο τροπο, μπορει να επειφερει αποτελεσμα.

Οι παιδεραστες πλησιαζουν τα θυματα απο chat και social networks οχι απο πορνοσαιτ. Αργα η γρηγορα οτι θελει να βρει θα το βρει. Μονο ο διαλογος και αυτος χωρις διδακτικο τροπο, μπορει να επειφερει αποτελεσμα.

Εντάξει, δίκιο έχεις αλλά σκέψου να ψάχνει το παιδί φωτογραφίες για την, π.χ. Θεσσαλονίκη στο google, και πέσει επάνω σε φωτογραφία του ανώμαλου με την μαλαπέρδα στο χέρι! Μου έτυχε και δεν επιθυμώ να μου ξανασυμβεί!

To πρόγραμμα προστασίας ανηλίκων αφορά τις "ευαίσθητες" ηλικίες από 6-13 με παράλληλη προστασία μέσω συζήτησης, νουθεσίας, και κατεύθυνσης στα παιδιά μας! Αν κάναμε καλά τη δουλειά μας σαν γονείς τότε στην εφηβεία τα παιδιά θα ξέρουν να προστατευτούν σε μεγάλο βαθμό!
Η διακριτική παρουσία του γονιού πάντως δεν υποκαθίσταται από κανένα πρόγραμμα!

Τα προγράμματα προστασίας δεν υποκαθιστούν τους γονείς, η συζήτηση είναι απαραίτητη. Δεν έβαλα ποτέ κάποιο πρόγραμμα, αλλά κοιτούσα το ιστορικό και τα temp αρχεία που και που και ανάλογα κουβέντιαζα ( έκανα ότι έμπαινα κατά λάθος στο ίδιο μέρος που είχαν μπει κλπ) δόξα τω θεό δεν μπήκαν ποτέ σε σκληρά (βία κλπ) μέχρι που μεγάλωσαν. Ανοιχτό μυαλό και να θυμάστε τι κάνατε στην ηλικία τους. Μπορείς να δεις και αυτά: http://dide.flo.sch.gr/Links/internet-childrenprtotection.html

Κάτι πολύ απλό επίσης είναι να χρησιμοποιήσετε opendns. Είναι DNS servers με web filtering. Απλό και σίγουρο και δωρεάν επίσης.

Συμφωνώ βέβαια για συζήτηση και συμβουλές από τους γονείς.

Αν τρέχετε επίσης Mac os X υπάρχει ενσωματωμένη δυνατότητα γονικού ελέγχου πολύ καλού από το ίδιο το λειτουργικό.