Προγραμματισμός και Visual Basic

haris

New member
18 April 2009
60
Έχει κανείς να προτείνει κάποιο καλό βιβλίο για αρχάριους είτε ελληνικό είτε αγγλικό για εκμάθηση Visual Basic ;

Αν ψάξεις στο δίκτυο θα βρεις πολλά ebooks σε μορφή pdf για visual basic6. Εγώ θα ξεκίναγα με το visual basic for dummies, μιας και είμαι τελείως αρχάριος τόσο σε προγραμματισμό όσο και στη basic.

Καλησπέρα παίδες.

Μετά από format στον υπολογιστή μου, προσπαθώντας να εγκαταστήσω ξανά τον server, μπήκα στο δίλημμα wamp ή xampp.

Ο λόγος είναι ότι αποφάσισα να δουλέψω το moodle με αποτέλεσμα ο wampserver (αν θυμάμαι καλά 2.2) να μην περνάει το check του Apache με τίποτα. Το πρόβλημα λέει ήταν με τα curl αρχεία και ενώ βρήκα την εντολή που πρέπει να πειράξω (ήταν στο php.ini), αρνείται πεισματικά......
Τι επανεκινήσεις, τι refresh, τίποτα...

Έβαλα τον Xampp και δούλεψε αμέσως.

Το συμπέρασμα ήταν ενώ με το xampp το moodle μου έτρεξε κανονικά, με το wampserver, νιετ (ταυτόχρονη εγκατάσταση).
Γιατί αυτό? Τα ίδια port (80) δεν χρησιμοποιούν? Στο status του apache μου έλεγε κανονικά running....

Για πείτε, υπάρχει διαφορά μεταξύ των δύο server?
Θα υπάρχει πρόβλημα αν τους αφήσω και τους δύο?? Χρήση, joomla! 70% και moodle 30%.

ΥΓ. Κάποιος admin μπορεί να αφήσει μόνο το "προγραμματισμός" στον τίτλο ώστε να υπάρχει...:ernaehrung004:

στήσε ένα linux, έστω σε virtual machine και άσε στην άκρη τα windows.

Αυτό πρέπει να έχει σχέση με τα User Account Control settings...
Δοκίμασε να τα κατεβάσεις τελείως για να δεις αν θα δουλέψει.
Αλλά αφού σου δούλεψε με Xampp γιατί να το παλεύεις ακόμη; :p

Αυτό πρέπει να έχει σχέση με τα User Account Control settings...
Δοκίμασε να τα κατεβάσεις τελείως για να δεις αν θα δουλέψει.

Θα το δω σπίτι Μιχάλη.:ernaehrung004:

Αλλά αφού σου δούλεψε με Xampp γιατί να το παλεύεις ακόμη; :p

Μου τη σπάει το interface και η μη ευκολία χειρισμού. Να αλλάξω μόνο και μόνο λόγω moodle? Έψαξα κάνα δωρεάν host να δίνει χώρο μιας και απλά το θέλω για μια εξυπηρέτηση σε ένα φροντιστήριο (:jester:) για e-class και μόνο ιδρύματα δίνουν...

Anyway. Θα το δω το βράδυ... Ευχαριστώ παίδες....:ernaehrung004:

Επίσης ο Xampp νομίζω (??) δεν υποστηρίζει και Perl.....