Πρωϊνός Καφές.Καθημερινές και Σχόλες..

Ευχαριστώ, ευχαριστώ!!!

Aν ρωτήσεις και για την επιστροφή από τη δουλειά, θα μάθεις και το pin της κάρτας μου! :singer:

-bye-

Όταν ξυπνώ για δουλειά:
Ανάβω καφετιέρα - τσιγάρο - υπολογιστή.
Μέχρι να ζεσταθεί η καφετιέρα (πίνω μόνο espresso fredo), οπωσδήποτε playlist με Metal, να ανοίξει και το δεύτερο μάτι.
Αν έχω χρόνο, χαζεύω το φόρουμ (ο Λύμπε γράφει από νωρίς).
Στο αυτοκίνητο δεν ακούω σχεδόν ποτέ μουσική, μόνο εκπομπές με συζήτηση - συνήθως αθλητικές. Σπάνια ακούω Red, που είναι κορυφή.
Τα Σ/Κ και όταν δεν έχω δουλειά, θα βάλω Ροκ (progressive συνήθως), αλλά μπορεί και τίποτα House, Techno, Electronic.

Το πρωί είμαι τύπος Ντοκ..... ησυχία, ηρεμία και καφεδάκι χαλαρά με το λαπτοπ να παίζει τα νέα μηνύματα από τον αγαπημένο μας χώρο, αμέσως μετά βόλτα το avatar !!!!

Όταν ανοίξει το μάτι παίζει srg Swiss Jazz ή Radio Jazz International για το υπόλοιπο της ημέρας....

Τα Σ/Κ αναλόγως την όρεξη ακολουθούν και τα ακούσματα, τα πάντα εκτός από μέταλλο και Ελληνικά....

ειμαι ενας ανθρωπος χωρις ωραριο
το πρωι πινω χυμο πορτοκαλι
τα καλοκαιρια υπαρχη τρελλα, φουλ δουλεια τα Σ/Κ. ΝΟ διακοπες.
Το χειμωνα υπαρχει ανεση ...και οποτε υπαρχει χρονος
ακουω μουσικη περιστασιακα , ποιο σοβαρα παιρνω την κατασταση
για μια ταινια φευγατη η ενα μουσικο DVD
.

Δεν μπορώ να διανοηθώ πως μπορεί να ξεκινήσει η μέρα μου χωρίς καφέ φίλτρου - γερμανικό φυσικά ;) - τον οποίο τις καθημερινές συνοδεύει ειδησιογραφικό ραδιόφωνο. Συγκεκριμένα, η εκπομπή του Σταματόπουλου και του Κύρτσου στο Φλας. Όταν, αρκετά αργότερα, φύγω για τη δουλειά, δεν χρησιμοποιώ ποτέ κάτι εξωτερικό να παίζει μουσική. Συνήθως έχω ένα θέμα που παίζει στο μυαλό μου, ενόσω σκέφτομαι θέματα της δουλειάς.

Το Σάββατο ο καφές συνοδεύεται είτε από Τρίτο Πρόγραμμα, είτε από την εκπομπή του Χρήστου Χαραλαμπόπουλου στο Nova Sport-FM. Την Κυριακή, πάντα από την εκπομπή του Γιώργου Μανιάτη στο Τρίτο Πρόγραμμα (Το αναπάντητο ερώτημα). Το Σ/Κ ξυπνώ πιο αργά βλέπετε...:blush:

Το πρωϊ με δυνατό καπουτσίνο "μη του μιλάτε του παιδιού" σε αυτόματο πιλότο για τα διαδικαστικά.
Οδήγηση με μηχανή μέχρι το γραφείο σε αυτόματο πιλότο (γίνεται).
Στο γραφείο 8-10 ώρες Εν Λευκώ ή 3ο με διακοπές.
Απόγευμα στο σπίτι ή το εργαστήριο ότι έχει η λίστα απο καινούργια ή παλιά, ανάλογα με την δυνατότητα επεξεργασίας.

Re: Απάντηση: Πρωϊνός Καφές.Καθημερινές και Σχόλες..

Συνήθως έχω ένα θέμα που παίζει στο μυαλό μου,

Αυτό μου συμβαίνει για ένα μεγάλο μέρος του 24ώρου.
Κάποιο ή κάποια θέματα μου τριβελίζουν το μυαλό.

Τώρα πια και καθημερινές και ..σχόλες έναν διπλό espresso απαραιτήτως πριν απ' όλα.
Μετά ανοίγω το ράδιο, σταθμός αναλόγως της διάθεσης πάντα, εν λευκώ συνήθως.
Και μέχρι να τελειώσει ο καφές και δυό τσιγάρα, ούτε λέξη. Για κανέναν. Ούτε γκουκ ούτε μουκ (χε χε..)

Αλλά ένα φεγγάρι παλαιότερα (χχμμ αρκετά παλαιότερα..) είχα κολλήσει με εκείνη την σκηνή από την ταινία All That Jazz του Bob Fosse.
Θα την θυμούνται οι (χχμμ χχμμ) ..παλαιότεροι και θα καταλάβουν για ποιά σκηνή μιλάω, γιατί συμβαίνει καθημερινά η ίδια ακριβώς και περιλαμβάνει το πρωινό ξύπνημα ας πούμε του πρωταγωνιστή Rob Schneider.
Είναι λοιπόν σ´αυτή την σκηνή ο τύπος και ξυπνάει κάθε πρωί σαν νεκρός από την κούραση της προηγούμενης νύχτας, από τις εξαντλητικές πρόβες για την παράσταση που θα ανεβάσει.
Για να ξυπνήσει λοιπόν, βάζει στο τέρμα τις Τέσσερεις Εποχές του Vivaldi -νομίζω την Άνοιξη- και μπαίνει στο μπάνιο με το νερό κάτω απ´το ντουζ να τρέχει στο φουλ.
Μετά βγαίνει και κοιτώντας στον καθρέφτη τον εαυτό του με ένα βλέμμα τύπου "να πεθάνω τώρα? ή να αντέξω μέχρι αύριο?" για μερικά δευτερόλεπτα, στο τέλος κάνει κανα-δυό γκριμάτσες, χαμογελάει με πόνο(!) να πούμε, φωνάζει "It's Show Time Folks!!!" και βουρ έξω..

Φυσικά για μένα ξεχάστε τα όλα τα εφέ χαχαχα..
Αλλά για ένα φεγγάρι τις Τέσσερεις Εποχές τις άκουγα πρωί-πρωί και τέρμα ένταση μάλιστα. Βιολιά τρελά!!
Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα.. χε χε χε...

Τα προγράμματα αλλάζουν.
Ετσι είναι αυτά.
Πάντως την τρέχουσα χρονιά ξυπνάω μετά βίας στι 8.00, πλέον μόνος στο σπίτι, σύζυγος και θυγατέρα έχουν φύγει ήδη και μετά βίας πίνω το γάλα μου με nes gold βλέποντας Λυριτζή Οικονόμου και ρίχνοντας κλεφτές ματιές στο φόρουμ.
Στη συνέχεια έχει λίγο πιατικό και φεύγω γύρω στις 9 παρά με 9 γιά το γραφείο.
Στο δρόμο τα ακούσματα, αν δεν είναι flash, θα είναι τα τετριμμένα είτε Lagrene είτε Django που βρίσκονται συνήθως πάντα στο αυτοκίνητο ή κάποιος Coryell.
Στο γραφείο είναι πλέον αδύνατον να ακούσω μουσική, διότι μου κόβεται κάθε διάθεση. Υπάρχει μικρό ενδεχόμενο μεταξύ 4-6 και τότε αναλώνεται συνήθως σε κλασική, από άγνωστα σε μένα samplers ή από δώρα εφημερίδων. Εδώ και αρκετό καιρό (τουλάχιστον 35 χρόνια) πλεον είναι αδύνατο να συγκεντρωθώ με μουσική άλλου είδους, εκτός κλασικής, σε δουλειά ή διαβασμα.
Στο σπίτι ο χρόνος που είναι διαθέσιμος στη συνέχεια είναι μετά τις 9.30-10.00 όπου περνάει με ακούσματα και σερφάρισμα ή γρατσούνισμα, ανάλογα με την φάση. Υπάρχουν περίοδοι που μπορεί να ακούω τον ίδιο δίσκο γιά 15 μέρες ή να μην ακούω κανένα δίσκο και να παίζω ένα κομμάτι ή να προσπαθώ να γράψω ένα κομμάτι επί εβδομάδες.
Τα ΣΚ είναι διαφορετικά.
Η Παρασκευή βράδυ διαφέρει, διότι συνήθως έχει μεγάλη δόση μουσικής είτε diy κατασκευών που μπορεί να φτάσει μέχρι τη μία ή δυό τη νύχτα. Πολλές φορές το βράδυ της Παρασκευής αναλώνεται σε εξαντλητικά ΑΒ τεστ καθαρά hiendικού χαρακτήρα.
Το Σάββατο έχει ψώνια, δραστηριότητες κόρης, επίσκεψη σε γονείς. Μετά τις 4-5 αν δεν προσφέρει καφέ ο Ντοκ, είναι η καλύτερη. Περισσότερη jazz, fusion, ή τα αγαπημένα 70'ς, Dan, Carlos, ίσως καμιά μουσική συναυλία σε dvd.
Κυριακή πρωί έως αργά το βράδυ όλο και κάτι βρίσκεται να με αποσπάσει. Αν έχω τύχη έχω επέκταση Σαββάτου. Φυσικά υπάρχουν και αναποδιές...οπότε όλα γίνονται σε μικρότερες δόσεις.

Εγερτήριο 7:10 και ένας μικρός χαμός μέχρι να πάνε οι μικροί σχολείο.
Η δουλειά μου είναι 10' με το αυτοκίνητο και στη διαδρομή ακούω ΕΡΑΣΠΟΡ.
8:30 φραπεδάκι αχτύπητο ή νες (ανάλογα με τη διάθεση) και Klaus Schulze.
Μετά κυρίως Krautrock ή ότι μου έρθει στο μυαλό (εννοείται μέχρι το 1979).Εννοείται ότι έχω φορτώσει 70GB στον υπολογιστή της εταιρίας που δουλεύω.
Τώρα έχω κολλήσει με Sandy Denny και ασχολούμαι κυρίως με αυτή και όλες τις συνεργασίες της.
Τα Σ/Κ το πρωί τίποτα γιατί ο μικρός μου κλείνει τον ενισχυτή για να δει τα παιδικά.

καθημερινες οταν ξυπναω ντυνομαι και φευγω.η μονη μουσικη που ακουω ειναι απο το ξυπνητηρι του κινητου και ειναι το break on through του σαμανου.
στο αυτοκινητο εν λευκω.red και rock fm εχουν κατεργηθει εδω και χρονια.αν θελω κασσετα εχω δικες μου.
αν απο το σπιτι παω στο γραφειο θα πιω καφε(φιλτρου) και θα βαλω μουσικουλα απο το σκληρο.αναλογα τα κεφια.απο nobody but me (για ξυπνημα οτι πρεπει) και ροκιες μεχρι funk.αν τωρα τρεχω εξω τοτε ακουω οτι εχει το ραδιο.παντως παρακαλαω να εχει κινηση οταν ακουω τον Τζουμα στον εν λευκω.
Τα σαββατα παρολο που παω στο γραφειο το πρωι θα πιω εναν καφε σπιτι πριν φυγω.η μουσικη εξαρταται απο το ποιος θα σηκωθει πρωτος.αν ξυπνησει η γυναικα μου πρωτη τοτε θα ακουσω air,thievery corporation,dianna ross,duffy,amy whine house.αν προλαβω εγω συνηθως τζαζιες η soulιες.Κυριακες αναλογα το τι εγινε το προηγουμενο βραδυ. απογευματα τον τελευταιο καιρο κλασσικη.
Καλος καφες να υπαρχει και μουσικη δοξα τω θεω εχουμε μπολικη...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρωϊνός Καφές.Καθημερινές και Σχόλες..

...amy whine house...

Συγγνώμη αλλά δε μπόρεσα να κρατηθώ!

Μου δημιούργησε συνειρμό... :D

Βρε πειραχτήρι Guybrush!!!:flipout::flipout::flipout:
Superfly μην τον ακούς..:worshippy::worshippy::worshippy:

Κι εδώ παρακάτω στην φωτό μπορείτε να δείτε
την Amy Winehouse
μετά από χρήση Wine.. και White.. γενικώς

πως λέμε(?) όξω απ' το House!!! :flipout::flipout::flipout:
amy-winehouse-arrest.jpg

Συγνώμη για το off topic guys!

Ξυπνάω συνήθως γύρω στις 7.Κάποιες φορές και στις 7.30 με 8 παρά κάτι, αλλά εκεί έχω μόνο πανικό, ούτε μουσική ούτε καν καφέ. Συνήθως όταν ξυπνάω έγκαιρα θα ακούσω κάτι up tempo, κατά πάσα πιθανότητα ηλεκτρονικό. Ταυτόχρονα ρίχνω μια ματιά στο forum ως guest To απόγευμα συνήθως ακούω τα τελευταία βινυλια που έχω αγοράσει, όπου και τα γράφω σε cd.
Διάθεση για να ψάξω καινούργια πράγματα έχω συνήθως μετά τις 9 το βράδυ. Είναι και η κατάλληλη ώρα για μένα να πειραματιστώ με πράγματα που εσείς έχετε προτείνει
Τα Σαββατοκύριακα συνήθως κάνω έναν “απολογισμό” όλης της εβδομάδας, αλλά και αρκετά συχνά κάποια ας πούμε “προσωπικά πάρτυ”, όπου παίζεται ότι μπορείτε να φανταστείτε σε τυχαία σειρά και χωρίς καμία λογική.

Στο δρόμο και στην δουλειά δεν ακούω τίποτα. Κάποτε είχα και εγώ αυτήν την ικανότητα να έχω στο μυαλό μου ολόκληρα κομμάτια. Τελευταία δεν μου συμβαίνει. Μπορεί να μην ακούω σωστά ή να είμαι πολύ αγχωμένος….δεν ξέρω…

Καθημερινες πρωινο ξυπνημα 06:30 για να παω τα παιδια στο σχολειο.

Μετα υπαρχει ενα κενο απο 08:00-09:00 πριν φυγω για το γραφειο οπου απλα ενημερωνομαι για τα τρεχοντα και πινω τον πρωτο καφε χωρις καθολου μουσικη.

Η διαδρομη για το γραφειο ειναι 30-45 λεπτα περιπου με το αυτοκινητο κι εκει γινεται η πρωτη μουσικη επαφη τις περισσοτερες φορες με pink floyd η αλλα αναλογα παλια ροκ ακουσματα περασμενων δεκαετιων...

Τις σχολες εχει πρωινο καφε στο σπιτι με συνοδεια απο ροκ μπαλαντες αλλα και με αρκετα blues.

Ξυπνημα 07:15 ακριβως (ε, καλα λεμε τωρα...).

Ντυνουμε παιδια κτλ και στις 08:10 ξεκιναμε για τα σχολεια.
08:15 αφηνω τον γιο
08:20 αφηνω την κορη
08:30 ειμαι στην δουλεια φτιαχνοντας τον ζεστο νες σκετο (2 βαρβατες κουταλιες οπωσδηποτε).
Κατα τις 13:00 με 14:00 συνηθως βγαινω για 10' και εφοδιαζομαι με εναν δυνατο εσπρεσσο φρεντο σκετο...

Το απογευμα σπανιως ενας ελληνικουλης στο σπιτι...

Ας παραθέσω και γω τις συνήθειές μου...
Συνήθως ξυπνάω στις 11 το μεσημέρι (πιάνω δουλειά στις 1) εκτός και αν έχω κάποια δουλειά του σπιτιού οπότε αλλάζει το πράμα..
Ανοίγω τον ενισχυτή πριν φτιάξω καφέ και ακούω τον τελευταιο δίσκο που έχω αγοράσει...
Και αυτό γιατί θεωρώ πως όταν ξυπνάω είμαι απαλλαγμένος από τις πολλές σκέψεις και την όποια κούραση (εκτός και αν κοιμήθηκα στραβά) και μπορώ να κατανοήσω καλύτερα το τι θέλει να πει ο "ποιητής".....
Ταυτόχρονα γεμίζω το usb με ριπαρισμενη μουσική για να ακούσω στο αυτοκίνητο και στο φορητό που έχω στην δουλειά....
το είδος της μουσικής δεν έχει να κάνει με την ώρα της ημέρας αλλά με την κατάσταση στην όποια βρίσκομαι ανά περίοδο....
Το βράδυ που γυρίζω βρίσκω την σύζυγο με την τηλεόραση ανοικτή να βλέπει τα αστυνομικά της και ποδόσφαιρο (η καθημερινή ατάκα μου είναι "αμάν με αυτά τα ποδόσφαιρα,,,τον Σαραβακο παντρεύτηκα?) όταν έχει και κάθομαι σε αναμμένα κάρβουνα μέχρι να τελειώσουν για να βάλω μουσική....ευτυχώς στις 12 παρά πάει για ύπνο οπότε μέχρι τις 3 και κάτι που την πέφτω εχω τρεις ώρες γεμάτες να ασχοληθώ.....(οι οποίες περνάνε γρήγορα γμτ)

Last edited:
Απάντηση: Re: Πρωϊνός Καφές.Καθημερινές και Σχόλες..

Άγγελε , η μουσική που πήγε;-bye--bye-:drummer:

Πουθενα...

Μουσικουλα με τον πρωινο καφε διαβαζοντας καποια μηνυματα (ξερετε απο που) και λιγο αργοτερα μεσω λαπτοπ την ωρα που δουλευω αλλα γενικα σε μικρες δοσεις... κυριως Cave, Θ.Παπακ/νου, Μαλαμα, Pink Floyd, Madrugada...
Επισης ταξιδευοντας κατα καιρους με το καρο ακουω παντα μουσικουλα