προιόντα Squeezebox στην Ελλάδα..???

Γιώργος ΚΟΨ

Supreme Member
20 June 2006
3,170
GLYFADA
Ξέρετε που μπορούμε να βρούμε logitech squeezebox προιόντα στην Ελλάδα?

Μια πρόχειρη έρευνα σε Πλαισιο, fnac, multirama..... δεν ξέρουν καν τι είναι....

Αν ξέρετε κάτι ενημερώστε παρακαλώ.

[απαντήσεις για ιντερνετ, δεν ενδιαφέρουν, τις ξέρω κι εγώ, θέλω φυσικό κατάστημα στην Αθήνα]

Κι εγω που εψαχνα προ καιρου δεν τα βρηκα πουθενα...

Μόνο το e-shop τα έφερνε την περίοδο που τα εξαγόρασε η Logitech.
Στην συνέχεια το e-shop για αδιευκρίνιστους λόγους τα σταμάτησε.
Εγώ έχω αγοράσει 2 από το εξωτερικό.

Και εγω απο Αγγλια πηρα το duet,αψογη εξυπηρετηση και σαφως καλλιτερες τιμες απο γνωστο ιντερνετικο καταστημα .

Και εγω απο Αγγλια πηρα το duet,αψογη εξυπηρετηση και σαφως καλλιτερες τιμες απο γνωστο ιντερνετικο καταστημα .

Να ρωτησω κατι για το Squeezebox καθως λιγο ασχετος γενικα με το internet radio.
Τους γνωστους Ελληνικους σταθμους που υπαρχουν στα FM , τους ακούμε μέσω internet radio ?

Ευχαριστω

ακούμε όλους τους Ελληνικούς σταθμούς (και δεν εννοώ μόνο Αθηναϊκούς) συν καποιες εκατονταδες έως χιλιάδες ξένους

Απάντηση: Re: προιόντα Squeezebox στην Ελλάδα..???

ακούμε όλους τους Ελληνικούς σταθμούς (και δεν εννοώ μόνο Αθηναϊκούς) συν καποιες εκατονταδες έως χιλιάδες ξένους

Ευχαρστω πολυ για την απαντηση , διοτι σκεφτομαι να αγορασω καποιο κοματι της σειρας Squeezebox , αντι για καποιο μονο FM tuner .

Φαντάσου ότι εγώ πούλησα το Magnum Dynalab 100 που είχα όταν άρχισα να ζω με το Squeezebox!!

Κοψ εχω αρχίσει να πιστεύω ότι μόνο από το ιντερνετικό κατάστημα του εξωτερικού της logitech μπορείς να το αγοράσεις - εκεί κάνει Link για αγορές το ελληνικό site (και εμένα φίλος απο το εξωτερικό το έφερε...)

Last edited:
Προσωπικα εχω ηδη στειλει email στο Ε-shop της Logitech , ωστε να με ειδοποιησουν οταν θα ειναι διαθεσιμο το Squeezebox Touch ( ειναι αυτο που εχω κατεληξει 290 ) .

Φαντάσου ότι εγώ πούλησα το Magnum Dynalab 100 που είχα όταν άρχισα να ζω με το Squeezebox!!

Κατανοώ την ευχρηστία και την πληθώρα επιλογών αλλά δεν μπορώ να φανταστώ την ποιότητα του lossy αλγόριθμου.

Προσωπικά, παρόλο που είμαι πλήρως καλωδιωμένος στο σπίτι πρόσφατα επέλεξα αναλογικό δέκτη και μάλιστα κατασκευής του 70 και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Περιμένω μάλιστα και κεραία ειδικής κατασκευής γιατί η περιοχή μου έχει πρόβλημα λήψης.

features vs quality
'η ποσότητα vs ποιότητα
Σίγουρα όλοι έχουμε επιλογές μπροστά μας.

Ένας καλός ραδιοφωνικός δέκτης δικαιολογείται εάν υπάρχουν καλά προγράμματα FM/AM ή ότι άλλο θέλετε να ακούσετε.

Με τον ίδιο τρόπο δικαιολογείται και το satellite radio*.

Και φυσικά δεν υπάρχει λόγος να αγνοούμε τα προγράμματα από το Internet - όπου έχουμε χιλιάδες επιλογές. Σίγουρα ακόμα και σήμερα είναι τραγική η συμπίεση (όχι ότι και στα fm δεν παίζουν mp3 μικρότερου bitrate). Σταδιακά φυσικά και βελτιώνεται το Bitrate τους...

Προσωπικά έχω ένα απλό ράδιο σπίτι καθώς δεν ακούω και πολύ, μόνο στο αμάξι.... και ο Iggy Pop έλεγε ' I dont't turn on the radio, cause they play shit like... you know' (death car)

Κατά τα άλλα από το htpc (και το dm500) έχω συντονιστεί σε διαφόρους σταθμούς στο διαδίκτυο.

* Όσοι έχετε linux δέκτη μπορείτε να συντονιστείτε με ειδικά applications και σε Internet-radio :-)

Το squeezebox ανοιγει ενα πιο ευχρηστο κοσμο σε σχεση με το pc,αυτο δεν χρειαζεται,και μπορεις να ακους χιλιαδες σταθμους.Βεβαια δεν εμφανιζονται ολοι οι ελληνικοι σταθμοι,εχω ενα δυο παραδειγματα για την Θεσσαλονικη.Αλλα η ελλειψη αυτη ειναι ελαχιστη ,μπρος στο τεραστιο κοσμο που ανοιγεται.
Τωρα απο ακουστικης αποψεως ,δεν εχει σχεση με καποιο καλο δεκτη,αλλα βεβαια και ως dac υπολοιπεται.Προσωπικα το χρησιμοποιω σαν ιντερνετικο ραδιοφωνο ,αλλα ειναι συνδεδεμενη η ψηφιακη του εξοδος με εξωτερικο dac, η ακουστικη διαφορα αναμεσα στο δικο του dac και το εξωτερικο δεν συζητηται
Για την αξια του ,αξιζει καθε ευρω ,για την ευκολια και τις δυνατοτητες του,το ουσιαστικοτερο προβλημα ειναι το λογισμικο του,που σιγουρα θελει ουσιαστικοτατη βελτιωση

Κατανοώ την ευχρηστία και την πληθώρα επιλογών αλλά δεν μπορώ να φανταστώ την ποιότητα του lossy αλγόριθμου.

Προσωπικά, παρόλο που είμαι πλήρως καλωδιωμένος στο σπίτι πρόσφατα επέλεξα αναλογικό δέκτη και μάλιστα κατασκευής του 70 και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Περιμένω μάλιστα και κεραία ειδικής κατασκευής γιατί η περιοχή μου έχει πρόβλημα λήψης.

Φαντάσου ότι παίζει όμως συνδεδεμένο με γυάλινη οπτική πάνω στο EmmLabs DAC2 !!! και με το magnum άκουγα σε καλή ποιότητα τον εξής ένα σταθμό - το Τρίτο...

Αν μιλήσουμε για ποιότητα εξαρτάται τι εννοούμε με τη λέξη αυτή , ηχητική ή μουσική ποιότητα, καθότι με το squeezebox ανοίγει ένας κόσμος μουσικής μπροστά σου με απίστευτη ποιότητα μουσικής που δεν υπάρχει σε ελληνικους ραδιοφωνικούς σταθμούς εκτός λίγων εξαιρέσεων.:grandpa:

Φαντάσου ότι παίζει όμως συνδεδεμένο με γυάλινη οπτική πάνω στο EmmLabs DAC2 !!! και με το magnum άκουγα σε καλή ποιότητα τον εξής ένα σταθμό - το Τρίτο...

Αν μιλήσουμε για ποιότητα εξαρτάται τι εννοούμε με τη λέξη αυτή , ηχητική ή μουσική ποιότητα, καθότι με το squeezebox ανοίγει ένας κόσμος μουσικής μπροστά σου με απίστευτη ποιότητα μουσικής που δεν υπάρχει σε ελληνικους ραδιοφωνικούς σταθμούς εκτός λίγων εξαιρέσεων.:grandpa:

Φαντάζομαι ότι μιλάμε για ηχητική ποιότητα. Τουλάχιστον εγώ εκεί αναφέρομαι. Και όπως λέμε και στα Χανιά "garbage in, garbage out". Δεν πρόκειται κανένα είδους σύνδεση ή επόμενη συσκευή να σώσει την παρτίδα για κακό υλικό.

Ξαναγράφω, για την ευχρηστία και την ποικιλία ούτε συζήτηση. Οπως και το δορυφορικό ραδιόφωνο που ανέφερε παραπάνω ο tmjuju. Το οποίο κατά περίπτωση ΙΜΟ είναι πολύ μπροστά σε θέμα ηχητικής ποιότητας απ το internetικό.

Κλείνοντας για το τρίτο ,παρά την γκρίνια ευτυχώς παραμένει σε καλό επίπεδο.

Το καλό είναι ότι με το Internet radio έχεις την επιλογή να πάρεις πολύ καλή ποιότητα (256kbit MP3) αν είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις μια μικρή συνδρομή (~5 /μήνα). Στο sat radio απλά θα ακούς με ότι ποιότητα παίζουν.. BTW, για τι bitrates / codecs μιλάμε εκεί; (στο sat radio)

Υ.Γ. το κλασικό ραδιόφωνο δεν υπάρχει από ποιότητα ήχου.. τουλάχιστον όσο αφορά τους δημοφιλείς / εμπορικούς σταθμούς.

Δυστυχώς οι επιλογές στα FM με τα κλασσικά μας ραδιόφωνα είναι ελάχιστες οπότε το να επενδύσεις πολλά λεφτά για να ακούς 1-2 σταθμούς είναι ...κάπως....εκτός κι αν θες να ακούς το 3ο όλη ημέρα.....

Μανώλη έχω κι εγώ ένα καταπληκτικό vintage Pioneer elite [πανάκριβο στην εποχή του] με εκπληκτική ποιότητα ήχου, αλλά δυστυχώς το πρόγραμμα είναι περιορισμένο.

Θυμάμαι τις αναφορές του Σ.Α. για το εκπληκτικό Σουηδικό ραδιόφωνο, αλλά και τόσους άλλους βρεταννικούς και αμερικάνικους σταθμούς.....και μόνο με το ιντερνετικό/δορυφορικό ραδιόφωνο σου δίνεται η δυνατότητα να τους προσγγίσεις, ανακαλύψεις και να απολαύσεις, με μία συσκευή που μόνο αν την χρησιμοποιήσεις θα καταλάβεις την ευχρηστία και ευκολία της.

Πόσο μάλλον όταν ο Ανδρέας κι εγώ έχουμε τη δυνατότητα να την αναβαθμίσουμε με dsd upsampling [sacd] και να ανεβάσουμε το πήχη ποιότητας ακόμη πιο πάνω. Και με κόστος άκρως προσιτό για το duet.

Αλλιώς το ερώτημα για την ολική ποιότητα [κορυφαίο tuner vs duet] είναι σαν τα φαινόμενα κάποιος να έχεις το Scarlatti για ψηφιακά και το ΕΜΤ για αναλογικά και μόλις 10-15 cds και 10-15 βινύλια.............

Mp3 είναι η κωδικοποίηση στο δορυφόρο.

Economides και ΚΟΨ δε νομίζω ότι κάνει ιδιαίτερη διαφορά ούτε η οπτική ούτε το dsd στο να ακούσουμε τα 64-128kbps mp3 internet radio stream (ασε που υπάρχουν και διάφορες απόψεις για την απόδοση του (mp3->) pcm -> dsd αλλά θα βγούμε ΟΤ). Φυσικά εφόσον υπάρχουν τα παραπάνω καλώς τα χρησιμοποιείτε, καθώς επιλογές είναι και αυτές.
Αλλά το mp3 stream μη ξεχνάμε ότι ποτέ δε θα πλησιάσει καν το cd quality.

Συμφωνώ σε ότι αφορά την ηχητική ποιότητα, αλλά και στο παραδοσιακό ραδιόφωνο η ποιότητα εκπεμπομένου σήματος σε συνδυασμό με την playlist από mp3 που χρησιμοποιούν σχεδόν όλοι οι σταθμοί (με λίγες εξαιρέσεις) δεν είναι καλύτερη νομίζω.

Συμφωνώ σε ότι αφορά την ηχητική ποιότητα, αλλά και στο παραδοσιακό ραδιόφωνο η ποιότητα εκπεμπομένου σήματος σε συνδυασμό με την playlist από mp3 που χρησιμοποιούν σχεδόν όλοι οι σταθμοί (με λίγες εξαιρέσεις) δεν είναι καλύτερη νομίζω.

Ναι δυστυχώς πολλές φορές παίζουν mp3 κακοσυμπιεσμένα με χαμηλό bitrate. Και μη ξεχνάμε ότι μετά ακολουθούν Limiters etc. Πριν να γίνει η εκπομπή του σήματος…