project αλλαγη εσωτερικου hdd ps3

johny1989

AVClub Addicted Member
17 December 2007
2,573
για να αλλαξουμε εσωτερικο σκληρο δισκο τι πρεπει να προσεξουμε?
να ειναι sata 2.5" σωστα?
ποιος ειναι ο μεγαλητερος 2.5" στην αγορα?
εχω βρει αυτον θα κανει?
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303011

πως θα σωσω τα αρχεια που εχει τωρα μεσα το ps3?

-bye-

Παιδιά εγώ έχω βάλει 500gb της western digital. Είναι πολύ εύκολο να κάνεις την αλλαγή. Εγώ δούλεψα με το Fat32formatter για να αλλάξω το δίσκο σε FAT.

sorry gia ta greeklish...

Last edited by a moderator:
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να φορμάρεις τον δίσκο πριν τον βάλεις στο ps3... αφού μόλις τον βάλεις στο μηχάνημα του κάνει αμέσως φορματ...

Ναι, αφού έτσι και αλλιώς ο εσωτερικός σκληρός του PS3 δεν είναι σε FAT αλλά σε κάποιο file system της Sony.

Παιδιά το έκανα πριν... σύνδεσα τον 500ari στο ps3 εξωτερικά και έβαλα το backup μέσα, για να το συνδέσω... το έκανα σε FAT με το προγραμματάκι που είπα πριν.
Το μετέφερα στο pc μου και μετά μόλις έβαλα μέσα τον 500ari στο ps3 το έκανα format.
πήρα τον παλιό 80ari.. έβαλα το backup μέσα που είχα σώσει στο pc και έτσι σύνδεσα τον 80ari στο ps3 εξωτερικά. Έκανα restore image.. και σώθηκαν όλα τα demos και αρχεία μου (70gb περίπου)
πήρε αρκετή ώρα για το backup, αλλά άξιζε με το παραπάνω. :BDGBGDB55:

sorry gia ta greeklish kai pali :-)

Last edited by a moderator:
εχω κιαλλη ερωτηση παιδια

τον παλιο σκληρο δισκο τον 60gb τι τον κανω?
αν παρω ενα τετοιο και τον κανω fat32 θα αναγνωριζεται αμεσως plug and play απο ολες τις συσκευες usb 2.0 οπως ps3 blu ray player pc κτλπ κτλπ?

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.801672

Ναι, και εγώ έβαλα τον παλιό μου 60άρι σε μια αντίστοιχη θηκούλα, τον φορμάρισα σε FAT32 και πλέον τον χρησιμοποιώ για να μεταφέρω αρχεία μεταξύ PC και PS3. Υπολόγισε ότι θα σου πιάνει 2 θύρες USB η θήκη.

Η θήκη θα χρησιμοποιεί μια θύρα USB για τροφοδοσία και μια για ρεύμα. Αυτό το Y-type Καλώδιο USB που αναφέρει είναι ένα καλώδιο USB με δύο βύσματα στη μια άκρη.

Δεν ξέρω, έχει να κάνει με την τροφοδοσία που απαιτεί το μοντέλο του σκληρού. Το παράξενο είναι ότι όταν το συνδέω με το PS3 δουλεύει και με μια USB ενώ στο PC δεν λειτουργεί αν δεν το συνδέσω σε δύο.