Project από άσχετο-μπερδεμένο! Please HELP!

saks

New member
2 June 2007
4
Πολύ καλησπέρα σας. Θά ήθελα την βοήθεια σας σε κάτι καθώς νομίζω πως είστε οι ειδικότεροι για αυτό. Ψάχνομαι να στήσω ενα HTPC για πιό καθήμερινή χρήση και όχι τόσο πολύ για ταινείες.
Δήλάδη .. θέλω ένα μηχάνημα με χαμήλό budget γύρω στα 600-700 ευρώ. Το μηχάνημα θα προορίζεται για κατεβαστήρι, σερφάρισμα και μουσική. Σύνήθως θα μένει ανοιχτο πάρα πολλές ώρες ακόμα και για μέρες σερί. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι οι χαμηλές θερμοκρασίεσ και χαμηλά επίπεδα θορύβου. Μέχρι στιγμής νομίζω πως έχω καταλήξει στα εξής:
Case: Silverstone LS 20 S
CPU : Core2Duo E6300
RAM : 2X1 GB
HD : Υπάρχει ένας 350άρης ήδη που με καλύπτει απόλυτα προς το παρών
MOBO: Κάτι με onboard κάρτα ήχου και κάρτα γραφικών, προτάσεις δεκτές

Ομολόγώ οτι μετά από άπειρες ώρες διαβάζοντας το forum έχω χοντροχαθεί με το τι PSU να επιλέξω καθώς και ανεμιστηράκια, ψύκτρες κλπ κλπ ..

Με χαρά λοιπόν περιμένω τις προτάσεις σας!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Mήπως θα βόλευε καλύτερα η κατασκευή 2 ΠιΣί?

Ενα με ότι εχει περισέψει από το παρελθόν, για κατεβαστήρι (Ρ3, celeron...) το οποίο θα είναι -σχεδόν εντελώς- αθόρυβο, και από κατανάλωση τίποτα...

Και το άλλο για τις υπόλοιπες χρήσεις...

Υπάρχουν κάποιες έτοιμες λύσεις από 500 ευρώ της DELL που καλύπτουν όλες τις προδιαγραφές σου, υπάρχουν σε κάθετα και οριζόντια ... Φυσικά είναι πολύ αθόρυβα, τώρα εαν ψάχνεις να φτιάξεις , είναι λίγο μπελάς ... Καλή τύχη ...

Βασικά αυτό που θέλω είναι κατι που να μην πιάνει πολυ χώρο .. μαλλον ελάχιστο χώρο.. Πιο συγκεκριμένα αν ειναι κάθετο το κουτί έχω το ΠΟΛΥ 40εκ. στο οριζόντιο είμαι πιό άνετα .. Θέλω κάτι εμφανήσιμο .. και σαν τα HTPC cases ΔΕΝ έχει .. Και κάτι σχεδόν αθόρυβο σε χαμηλές θερμοκρασίες καθώς θα είναι ανοιχτό σχεδόν όλη μέρα. Το παλιό PC μας έχει αφήσει χρόνους .. οπότε έλεγα αφού θα πάω σε κάτι καινούριο ας είναι και κάτι αξιόλογο.

Πιθάνον να είναι off topic το θέμα μου καθώς δεν αφορά την επίτευξη της καλύτερης είκόνας και ήχου .. αλλά νομίζω πως το AVClub είναι μακράν το καλύτερο σε γνώσεις και κατανοήτό απο άσχετους σαν εμένα. Οπότε προκαταβολικά συγνώμη για το off topic και ευχαριστώ για την τυχόν βοήθεια.