Project μεγαλου Ηχειου

μ αρέσει πάντως που μπαίνει και το θέμα της εμφάνισης τόσο απροκάλυπτα... κι εγώ που νόμιζα ότι ήμουν ...μυστήριος :D

αυτό θα πει να κάνεις το κέφι σου :coool:
Μα φιλε λογικο δε ειναι??το θεμα ειναι να σε ικανοποιουν και μονο κοιταζοντας τα...εξηζητημενες τρελιαρικες κουτες δε με τρελαινουν αλλα οι εντυπωσιακες μοναδες ναι!!
Τωρα να σου πω την αληθεια το Peerless που ποσταρα πριν ειναι φθηνουτσικα ,καπου 60ε το ενα, και διαβαζω πολυ καλα λογια. και για tweeter τιμης 30-50ε το Seas 27TBFC/G φαινεται ιδανικο...Ο Zaph τα παινευει παρα πολυ..
h1212.gif

εμενα αυτος ο συνδιασμος με την κουτα που σκεφτομαι μου φαινεται μουρλια!!!! Κανενας με εμπειρια σε αυτα τα μεγαφωνα?
για sub νομιζω ευκολα θα βρεθει κατι..12ρι μαλλον

Τωρα να σου πω την αληθεια το Peerless που ποσταρα πριν ειναι φθηνουτσικα ,καπου 60ε το ενα, και διαβαζω πολυ καλα λογια. και για tweeter τιμης 30-50ε το Seas 27TBFC/G φαινεται ιδανικο...Ο Zaph τα παινευει παρα πολυ..

Κανενας με εμπειρια σε αυτα τα μεγαφωνα?
για sub νομιζω ευκολα θα βρεθει κατι..12ρι μαλλον

με τα peerless δεν αισθάνομαι και πολύ σιγουριά. εχω φτιαξει ενα κεντρικό με 13άρια Nomex και tweeter Vifa dual concentric. Επαιξε πολύ καλά αλλά δεν τρελλάθηκα κι όλας. Προσωπικά Peerless θα διαλεγα αααανετα σκετο woofer >= 8" για τρίδρομο, εχουν ευχαριστήσει πολύ κόσμο. Για midbass χωρις να εχω εμπειρία από αλλες τωρινές μονάδες εκτός των nomex, θα προτιμούσα καποιο seas, vifa pl, και βεβαια ss. Αφου διαβάζεις zaph, δες εκτενέστερα τις αρμονικές παραμόρφωσεις και ριξε ενα βλεφαρο στις μονάδες ER της Seas καθώς και τα δυο 7" της Usher. Πολύ καλές κατασκευές σε λογικες τιμές. Αλλα δεν ειναι ασημι...

Και για το sub, imho ακου πρώτα τεσσερα 7" στον χώρο σου και μετά αποφασίζεις, μην βιάζεσαι από τώρα. Δωσε τα λεφτα για καλύτερες μονάδες ή φάτα με γυναίκες :D

Και για το sub, imho ακου πρώτα τεσσερα 7" στον χώρο σου και μετά αποφασίζεις, μην βιάζεσαι από τώρα. Δωσε τα λεφτα για καλύτερες μονάδες ή φάτα με γυναίκες :D

Λοιπον διαβασα αρκετα αυτες τις μερες και μαλλον κατεληξα οτι δε χρειαζεται το sub..ok..
Αρα παμε για διπλα 7 η 8ιντσα...
Το Arcos X φαινεται φοβερο αλλα ρε παιδια ειναι πολυ εξω απο τις οικονομικες μου δυνατοτητες...οι μοναδες μονο απο Ολλανδια εχουν 1300ε...χωρια το crossover που οσο ναναι πρεπει να ναι με ποιοτικοτατα υλικα..
Παρακαλω μη προτεινεται μοναδες που συνολικα κανουν πανω απο 500-600ε...αντε να δωσω και 100ε για το crossover..δε μπορω παρα πανω.. :bigcry:.. Γιαυτο σας εδειξα τα Seas.. Γιατι εχουν καπου 60ε το ενα και φαινονται πολυ καλα..

Αυτο το χει ακουσει κανενας?...

datasheet: http://www.europe-audio.com/document.asp?document_id=2087&link=datasheets\seas\h1252.pdf

Αν και τα 6.5ιντσα μου φαινονται καλυτερα...

Καλή χρονιά!

Αξιόλογες μονάδες, μερικοί τα λένε poor man's excels.

Αλλά: πιθανότατα θα έχεις πρόβλημα. Και δεν το λέω για να σε φρενάρω, αλλά για να σε προστατέψω. Δεν τα αγοράζεις αν δεν εχεις στα χέρια σου τουλάχιστον κι ενα σχεδιο crossover από καποιον εμπειρο. Είναι μονάδες (οπως όλες με μεταλλικό κώνο) δύσκολες για τον αρχάριο. Το cone break up είναι πολύ έντονο που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από ενα τυπικό crossover, χρειάζεται RLC υπολογισμένο με ακρίβεια για να πνίξει τον συντονισμό, και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το ταίριασμα των φάσεων απαιτεί ανάλογη διαδικασία, είναι αδύνατο να φτιαχτεί crossover με υπολογισμους, τυπολόγια ή trial & error. Αν χρειάζεται εξοπλισμός για μετρήσεις κι εξομοίωση για τις απλές περιπτώσεις, εδώ υπάρχει ένας λόγος παραπάνω για κατι τετοιο που αυξάνει τον βαθμό δυσκολίας. Γενικά πρέπει να εχεις στο μυαλό σου να βρεις μονάδες με ομαλή απόκριση ωστε να μπορούν να συνεργαστουν με απλά φίλτρα.

Βασικα σκεφτομουν το σχεδιο crossover του zaph, για τα 6 ιντσα βεβαια.. Απλα επειδη θα μπουν 2 woofer παραληλα να γινουν οι απαραιτητες τροποποιησεις.. Κοιτα δε περιμενω να φτιαχτει κατι υπερηχητικο ε. Αυτη τη στιγμη σκεψου οτι ακουω ενα ζευγαρι civil των 150e κ με ικανοποιει σε ενα βαθμο.. Καταλαβαινω οτι θα υπαρχουν περιορισμοι με οικονομικα μεγαφωνα. Αλλα ελα που δε μπορω να δωσω ποιο πολα λεφτα...
O zaph λεει για τα 61/2 ιντσα αυτα, η νεα εκδοση τους εχει περιορησει σε πολυ μεγαλο βαθμο το φαινομενο του cone breakup.. Συγκεκριμενα ειναι λεει στα 7 khz..αρα λογικα δε θα υπαρχει εντονο προβλημα.
http://www.zaphaudio.com/audio-speaker17.html

Βασικα σκεφτομουν το σχεδιο crossover του zaph, για τα 6 ιντσα βεβαια.. Απλα επειδη θα μπουν 2 woofer παραληλα να γινουν οι απαραιτητες τροποποιησεις.. Κοιτα δε περιμενω να φτιαχτει κατι υπερηχητικο ε. Αυτη τη στιγμη σκεψου οτι ακουω ενα ζευγαρι civil των 150e κ με ικανοποιει σε ενα βαθμο.. Καταλαβαινω οτι θα υπαρχουν περιορισμοι με οικονομικα μεγαφωνα. Αλλα ελα που δε μπορω να δωσω ποιο πολα λεφτα...
O zaph λεει για τα 61/2 ιντσα αυτα, η νεα εκδοση τους εχει περιορησει σε πολυ μεγαλο βαθμο το φαινομενο του cone breakup.. Συγκεκριμενα ειναι λεει στα 7 khz..αρα λογικα δε θα υπαρχει εντονο προβλημα.
http://www.zaphaudio.com/audio-speaker17.html

η αληθεια ειναι οτι η σεασ εχει προσπαθησει σε αυτην την σειρά να το στειλει ψηλοτερα το breakup για να μειώσει λίγο το προβλημα, αλλα δεν παυει να χρήζει προσοχής.

το usher ειναι σε λογικά χρήματα και αν καποιος δεν γνωρίζει λεπτομέρειες το περνάει για scanspeak γιατι και οι δυο ψωνιζουν κώνους αναρτήσεις κτλ από τον ιδιο maker.

+ : αν ειναι το neo3 pdrw "εργαστηριακά" είναι πολύ καλό - ηχητικά δεν έχω ιδέα

- : ο καθένας εχει τα δικά του, υποκειμενικά κριτήρια που ενδεχωμένως να είναι λάθος. Στο συγκεκριμένο tw για παράδειγμα με ενοχλεί το τετράγωνο σχήμα, για μένα ειναι ενα μειονέκτημα. Θα ήθελα δηλαδή κάτι σε standard διαστάσεις ώστε αν πχ το βαρεθώ, αν χαλάσει και δεν βρισκω ανταλλακτικό, αν βρω κάτι καλύτερο κτλ, να μπορώ στην ίδια τρύπα να βαλω καποιο άλλο μεγάφωνο, καλό ειναι να υπάρχει μια αλφα ευελιξια. Εκτος βέβαια αν υπάρχουν ιδιαίτεροι λόγοι που θα με οδηγήσουν στην επιλογή τετοιας μονάδας. Αλλα είπαμε, ο καθένας εχει τα δικά του γούστα ή κολλήματα..

τα ribbons εχουν τους οπαδούς τους αλλά για τον α η β λόγο δεν εχουν επικρατήσει. Ο zaph το θέτει ως εξής
. Ribbons do have a unique distortion profile that many will find enjoyable with some music. That's OK, and it does not have to relfect badly on your "golden ear" status. However, if accuracy to the original signal is what you are after, one of these ribbons may not be the best solution. Ribbons are certainly not the best solution if you want to build a high-value system.

http://www.zaphaudio.com/nondomes/

(κάτι μου θυμίζει...)