Αγαπητοί φίλοι
Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2025
Την Κυριακή, 16/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2025.
Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531
Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.
λιγο το ειδα, εντυπωσεις σε λιγο !
απο μικρος ηθελα να οδηγησω ενα X-Wing !!!
Τελικα τα ονειρα γινονται πραγματικοτητα, εστω και VR ....
https://www.youtube.com/watch?v=KyFYKeSyKJ0
απο μικρος ηθελα να οδηγησω ενα X-Wing !!!
Τελικα τα ονειρα γινονται πραγματικοτητα, εστω και VR ....
https://www.youtube.com/watch?v=KyFYKeSyKJ0
Εντυπωσιακό, θυμήθηκα έντονες στιγμές από τα νιάτα μου
Περίμενα πως και πως προπέρυσι το a Star Wars μπας και το ξαναζήσω κι εγώ αλλα που....
Ποιο SW? battlefront?
χαχαχα.... καπως ετσι!
Αν υπαρχει ενδιαφερον να γραψω 2 λογια...
Εχω καποια εμπειρια απο VR, ειχα αρκετα low cost glasses (Samsung gearv vr, google vr, και πολλα αλλα), και μια μικρη επαφη με το oculus rift.
Το PSVR ειναι καπου στη μεση.
Καλη κατασκευη και κυριως πολυ ανετη εφαρμογη , ακομα και με γυαλια (δυστυχως δε φοραω φακους επαφης, οποτε τα γυαλια ειναι αναγκαστικα).
Η εικονα ειναι καλη, χωρις φυσικα να φτανει τα 2 μεγαλα του αδελφια (oculus-vive) κι αυτο κυριως ωφειλεται στη χαμηλη σχετικα επεξεργαστικη ισχυ του ps4.
Εχω το slim PS4 και οχι το PRO που τα πραγματα ειναι λιγο καλυτερα.
Δεν ειναι ομως το προβλημα τοσο μεγαλο, οχι για μενα τουλαχιστον, που ξερω οτι ειμαστε 1-2 γενιες μακρια απο το να εχουμε πολυ καλη εικονα σε VR.
Χρειαζομαστε σιγουρα οθονες 4Κ στα γυαλια και σαφως πολυ μεγαλυτερη ισχυ σε κονσολες.
Το μεγαλυτερο προβλημα ομως ειναι το motion sickness.
Aυτο το αισθημα δηλ. που δημιουργειται απο την αισθηση οτι κινεισαι στο χωρο (αυτο που βιωνεις με τα ματια), ενω στην ουσια εισαι ακινητος (αυτο που καταλαβινει ο εγκεφαλος λογω του λαβυρινθου).
Σε πολλους το αισθημα ειναι ελαφρως αισθητο και δυσαρεστο, ενω μπορει να φτασει σε εντονη ναυτια, ακομα κι εμετο!
Εγω ειμαι καπου στη μεση...κι εχει να κανει και με το παιχνιδι.
Εχοντας στο παρελθον δοκιμασει αρκετο VR, ηξερα τι να περιμενω.
Μπορεις παντως να εκπαιδευσεις (σιγα-σιγα) τον εαυτο σου να το συνηθισει, τουλαχιστον εγω βλεπω διαφορά.
Πχ οταν ειχα πρωτο-δοκιμασει το Drive club VR (racing) ειχα εντονη ναυτια, ενω τωρα που το δοκιμασα πιο ηρεμος, η αισθηση ηταν καλυτερη.
Ειναι νωρις ακομα για να πω πολλα , μετα απο μερικες μερες, θα γραψω περισσοτερα.
Δοκιμασα και αρκετα demo, και στα περισσοτερα δεν ειχα εντονο θεμα.
Η αισθηση παντως στο drive club, ειναι μοναδικη και δε ξερω αν μπορω μετα απ αυτα να γυρισω πισω, σε "συμβατικη" οδηγηση , σε απλη οθονη!