Project P1.2 αλλαγή κεφαλής η αγορά νέου πικαπ?

Νομίζω κάτι κάνω λάθος με το ζύγισμα καθώς το ξαναπειχήρησα και πλέον δεν τραβάει η βελόνα ακόμα και όταν την σηκώνω και που έχω βάλει το βαρίδι στην δεύτερη εγκοπή. Θα ξαναδοκιμάσω να την ζυγίσω με την ζυγαριά.
παιδιά πάντως υποκλίνομαι στις συμβουλές σας ιδίως που με προτρέπατε να πάω για την sas. Μιλάμε έβαλα να ακούσω το πρόσφατο album των boards of canada και συγκεκριμένα το new seeds που πρέπει να το έχω ακούσει ένα εκατομμύριο φορές που λέει ο λόγος.
Μιλάμε αυτή την φορά με καθήλωσε ο ήχος και έμεινα αναυδος στην κυριολεξία με το πλούτο των ήχων που ούτε καν γνώριζα ότι υπήρχαν πριν. Ηχητικά απογειώθηκε το σύστημα και πρέπει και τέτοια ανάλυση ούτε από το cd player ένα phillips που έχω δεν ακούω αλλά ούτε και από τα ψηφιακά που αναπαράγω η τουλάχιστον τέτοια ζεστασιά στον ήχο. Ευχαριστώ παιδιά για άλλη μια φορά.
Εδώ το κομμάτι που αναφέρω για την ιστορία

http://www.youtube.com/watch?v=Qwz9Ue4RH-w

τώρα περιμένω μαζί με την ζυγαριά και το αλφάδι που μάλλον από εκεί θα προέρχεται το λάθος στο ζύγισμα.

Αν αργότερα θελήσω να αλλάξω πλατό και να πάω σε κάτι ποιο ποιοτικό σε ποια κατηγορία τιμής να κοιτάξω?

Oσο βελτιωνεις το πικαπ και κυριως το phono preamp τοσο περισοτερο θα καταλαβαινεις στην πορεια ποσο καλη ειναι η pearl/sas.Θα εκπλαγεις ποσες πανακριβες κεφαλες θα "ντροπιαστουν" συγκριτικα με την δικη σου.

Η pearl που πηρες ειναι απο τις καλυτερες γεννητριες για την sas.

Την έχω βάλει και η διαφορά ήταν η μέρα με τη νύχτα αλλά πάλι κάτι μου λείπει από τον ήχο.

Σαν τι λειπει δηλαδη;
Μην ξεχνας οτι τωρα η κεφαλη ειναι τοσο καλη ωστε να εκθετει αλλα αδυνατα σημεια στο συστημα.
Εκτος κιαν εννοεις οτι ακομη δεν εχεις την sas και κατι λειπει με την βελονα της pearl;

Last edited:
Σαν τι λειπει δηλαδη;
Μην ξεχνας οτι τωρα η κεφαλη ειναι τοσο καλη ωστε να εκθετει αλλα αδυνατα σημεια στο συστημα.
Εκτος κιαν εννοεις οτι ακομη δεν εχεις την sas και κατι λειπει με την βελονα της pearl;

Ναι αυτό εννοώ. Έχω επάνω την Pearl και ρωτάω για τη SAS.

Η αλλαγή από Black Pearl σε Pearl είχε πολύ μεγάλη βελτίωση αλλά σε ανάλυση (κυρίως στις μεσαίες) υπολείπεται αρκετά. Δε μου λeίπουν τα άκρα αλλά ο ήχος είναι κάπως πλαδαρός και μουντός. Οπότε προτιμώ να ακούω CD.

Ετσι ακριβώς ήταν και σε μένα πριν βάλω την sas αν και συνέχιζα να προτιμώ να ακούω σε πικαπ από ψηφιακά. Τώρα είδα θεματικη βελτίωση.

Μια και μου ήρθαν σήμερα και το αλφάδι και η ζυγαρίτσα να πω ότι το πικάπ είναι τελειως αλφάδι και δεν είχε πρόβλημα και η κεφαλή που την ζύγισα μετά από το εμπερικό ζύγιασμα που τις είχα κάνει ήταν στο 1.23. Απλά την ανέβασα στο 1.25 όσο λέει και το manual της βελόνας δλδ αρά αρχίζω ακροάσεις δλδ λιώσιμο στα βινύλια :)

Ναι αυτό εννοώ. Έχω επάνω την Pearl και ρωτάω για τη SAS.

Η αλλαγή από Black Pearl σε Pearl είχε πολύ μεγάλη βελτίωση αλλά σε ανάλυση (κυρίως στις μεσαίες) υπολείπεται αρκετά. Δε μου λeίπουν τα άκρα αλλά ο ήχος είναι κάπως πλαδαρός και μουντός. Οπότε προτιμώ να ακούω CD.

Ναι η sumiko εχουν ενα χαρακτηρα προς το πιο ζεστο . Με την SAS θα εχεις βελτιωση σε ολο το φασμα αλλα οχι μονον, θα βελτιωθουν πολλα αλλα πραγματα,ολα στοιχεια πολυ ακριβης καφαλης.

Με κάνετε και ψήνομαι....

Σε τί άλλα πράγματα θα βελτιωθεί;

Η κεφαλή χρειάζεται ρύθμιση από την αρχή ή απλά αλλάζεις τη βελόνα;

H SAS εχει την καλυτερη αναγνωστικοτητα που ακουσα ως τωρα απο βελονα ,εντυπωσιακη φυσικοτητα σε οργανα και φωνες,αερα και διαφανεια,και αβιαστα dynamics.

Καλο θα ειναι να τσεκαρεις ξανα το στησιμο της με καλο προτρακτορα διοτι ισως το μηκος του στελεχους να διαφερει καπως απο της υφισταμενης βελονας. Επισης το βαρος αναγνωσης πρεπει να ρυθμιστει ξανα απο 1.0-1.5 γρ. Το 1.25 γρ ειναι συνηθως ικανοποιητικο στις πλειστες περιπτωσεις.Antiskating θα το βρεις με λιγο πειραματισμο , περιπου οσο και το βαρος αναγνωσης.

Και οταν δεις/ακουσεις τι κανει, ξεχνα τις κεφαλες για πολυ καιρο.Εγω κατεληξα με μια ΜΜ-1 σε καθε πικαπ και 1-2 κλειστες για καθε ενδεχομενο :ernaehrung004:

Λοιπόν δε το περίμενα. Τόση θεματική βελτίωση!

Μετά την πρώτη κρυάδα από την άστρωτη ακόμα SAS MM-1 (τις πρώτες 3-4 ώρες ήταν αρκετά σκληρή) μου έδινε την εντύπωση ότι άλλαξα όχι μόνο βελόνα αλλά ολόκληρο το σύστημά μου.

Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές.

Λοιπόν δε το περίμενα. Τόση θεματική βελτίωση!

Μετά την πρώτη κρυάδα από την άστρωτη ακόμα SAS MM-1 (τις πρώτες 3-4 ώρες ήταν αρκετά σκληρή) μου έδινε την εντύπωση ότι άλλαξα όχι μόνο βελόνα αλλά ολόκληρο το σύστημά μου.

Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές.

:ernaehrung004::music-smiley-005:

Παναγιώτη πραγματικά πρέπει να έχεις βαρεθεί να μας ακούς να σου λέμε πόσο καλά παίζουν οι Sas:D:D:D:D

Καθολου.Η αληθεια ομως ειναι οτι προτιμω να ακουω τις MM-1 SAS παρα εσας.............:flipout::rofl: