Projectiondesign Avielo Optix

Θοδωρής Ρ.

AVClub Addicted Member
Καλημέρα σας.
Βρέθηκα ξαφνικά με έναν Projectiondesign Avielo Optix στα χέρια μου.
Τον προβολέα δεν τον έχω δει ποτέ να παίζει, διάβασα μόνο κριτικές όπως αυτή.
Αντιλαμβάνομαι απ' όσα διάβασα ότι πρόκειται για έναν προβολέα μεγάλης αξίας μεν αλλά για "ειδικές αποστολές".
Με δεδομένα ότι βλέπω σε οθόνη 96 ιντσών (με προοπτική να αυθηξεί άμεσα σε 120'') από απόσταση 3,5 μέτρα, πιστεύετε ότι αξίζει να αλλάξω τον SONY VPL-VW60 και στη θέση του να βάλω αυτό το θηριάκι?
Θα δω κάποια βελτίωση στην εικόνα που να αξίζει όλη τη φασαρία?
Είναι σημαντικό να αναφέρω πως υπάρχει αρκετή δυσκολία στο στήσιμο καθώς ο προβολέας είναι κρεμασμένος και προβάλει μέσα από τρύπα, συνεπώς πιθανότατα να χρειάζομαι αρκετό vertical lens shift:P1000051.jpgP1000052.jpgP1000059.jpgP1000090.jpg

Θοδωρή, τον δοκίμασες καθόλου? Το έριξες πρόχειρα πάνω στην οθόνη να δεις τι κάνει?

Αυτός δεν θέλει φίλτρο...θέλει μαύρη οθόνη!!:Banane0:

Δεν έχω δοκιμάσει τίποτα γιατί φαντάζομαι ότι θέλει πολύ σκάλισμα (κλειστή ίριδα, ενεργή μόνο η 1 λάμπα, CMS, γκρι οθόνη)....
Η λογική λέει ότι ένα μηχάνημα αρχικής αξίας (προ 4ετίας) 40.000 θα κάνει παπάδες με τις κατάλληλες ρυθμίσεις....
Το θέμα είναι οι παπάδες αυτοί κάνουν για τον δικό μου χώρο? Ή μήπώς το υπάρχον μηχανάκι τελικά αποδίδει καλύτερα στις συνθήκες ενός απλού δωματίου?

Χμ... Ένα απλό δωμάτιο γι´αυτό το μηχάνημα; Χλωμό...
Αυτό πρέπει να είναι μηχανάρα αλλά σε ειδικό χώρο και 160 ίντσες...

Αγαπητέ Θοδωρή,
Τον τελευταίο καιρό είχα την ευκαιρία να ρυθμίσω δύο τέτοιους προβολείς. Θα σε λυπήσω εάν σου πω ότι και οι δυο χώροι ήταν dedicated room ενώ και οι δυο προβολείς έπαιζαν με «ειδικές οθόνες». Η μία με αρνητικό και η άλλη με θετικό gain.
Το μενού δαιδαλώδες πλήρως παραμετροποιήσιμο, δύσκολος πολύ στον χειρισμό του αλλά εάν το μάθεις είναι στρατιωτάκι κανονικό.
Δεν συγχωρεί το παραμικρό λάθος ενώ είναι εύκολο να βγάλεις θόρυβο. Μάλιστα είδα αρκετό από ένα κακής ποιότητας καλώδιο πρώτης γενιάς (Το home cinema είχε φτιαχτεί πολλά χρόνια πίσω).
Το κόστος της κάθε μίας λάμπας είναι περίπου 300 ενώ έχεις δυνατότητα επιλογής. Παρόλα αυτά το φως είναι υπέρ αρκετό και ιδιαίτερα σε ένα καθημερινό δωμάτιο .
Δεν θα σου πρότεινα την αλλαγή του παλαιού σου προβολέα.

Μανώλη,πέρα από το προφανές ότι δεν κάνει για τον συγκεκριμένο χώρο,μπορείς να μας πεις δυο κουβέντες μόνο για την ποιότητα της εικόνας του;σε σχέση μάλιστα με τους Runco ls-10 η' Sim δηλαδή τους Top Class DLP με την περίσσια φωτεινότητα;...να ξέρουμε δηλαδή ποιον να προτιμήσουμε:laugh:

Μανώλη,πέρα από το προφανές ότι δεν κάνει για τον συγκεκριμένο χώρο,μπορείς να μας πεις δυο κουβέντες μόνο για την ποιότητα της εικόνας του;σε σχέση μάλιστα με τους Runco ls-10 η' Sim δηλαδή τους Top Class DLP με την περίσσια φωτεινότητα;...να ξέρουμε δηλαδή ποιον να προτιμήσουμε:laugh:

[h=1]Μανώλη, ο Avielo είναι ένας καλός προβολέας που η συνολική του απόδοση είναι υποδεέστερη του LS10.
[/h][h=1]Είναι ένα μηχάνημα που μπορεί να ανοίξει πολλές ίντσες με άνεση αλλά η ποιότητα των οπτικών του τον αδικεί. Μπορούμε να βλέπουμε ταινία με αρκετό φωτισμό στο δωμάτιο και ταυτόχρονα να τρώμε και να πίνουμε τις παγωμένες μπύρες μας.[/h][h=1]Για μαύρο δεν το συζητώ. [/h][h=1]Έχω στήσει LS 10 στα 8 μετρά με οθόνη τεσσάρων μέτρων και η εικόνα του σε έκανε να θες να μπεις μέσα στην εικόνα.
[/h]

Και μερικές φωτογραφίες από το μενού του. Οι φωτογραφίες δεν είναι καλά τραβηγμένες.

FzuiYmC47-A9gTcGxjjQykeYyCsUo9J37bBEpKUX2QI=w543-h727-no

3fe_fBT58X5Ibw270bpAzDUEsA_UgzwMrumFqTKRvoc=w543-h727-no

vbuDwuhFs4TXxLa3GPmYGdSmFes698ndCvm3fndZ5aA=w645-h727-no

4e9Ca6XofEEOUdd90ULrOCYtU9rU7qJu-nKr0aO16js=w543-h727-no

Έχω στήσει LS 10 στα 8 μετρά με οθόνη τεσσάρων μέτρων και η εικόνα του σε έκανε να θες να μπεις μέσα στην εικόνα.

Runco_LS-7_front_bw.jpg

Αυτά να τα πείς σε κάποιους εδώ μέσα που κοροϊδεύουν τις "χύτρες"... Ίσως κάποια στιγμή μάθουν κι´από εικόνα... :aetsch:

Re: Απάντηση: Projectiondesign Avielo Optix

Runco_LS-7_front_bw.jpg

Αυτά να τα πείς σε κάποιους εδώ μέσα που κοροϊδεύουν τις "χύτρες"... Ίσως κάποια στιγμή μάθουν κι´από εικόνα... :aetsch:

:chinscratch: Ξέρω έναν που είχε χύτρα αλλά την έδιωξε απροβλημάτιστα. Ίσως κάποια στιγμή μάθει και αυτός από εικόνα. :aetsch:
:flipout::flipout::flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Projectiondesign Avielo Optix

:chinscratch: Ξέρω έναν που είχε χύτρα αλλά την έδιωξε απροβλημάτιστα. Ίσως κάποια στιγμή μάθει και αυτός από εικόνα. :aetsch:

Ά, έτσι έ; :chinscratch:
Κάτσε να σε βάλω κι εσένα στι λίστα... :7SFGSFG:

Re: Απάντηση: Projectiondesign Avielo Optix

Αν πηγαινα κατι τετοιο στο πατρικο μου θα ακουγα απο την μανα μου : Μπραβο γιοκα μου εφερες επιτελους...............τον "μαμαλακη" ,που τοσο παινευεις;

Y.Γ "μαμαλακης" = Φριτεζα actifry της tefal για light πατατες που εχω στο σπιτι μου. :p