Projector για δωμάτιο

manolaskakis

Senior Member
17 January 2007
395
Καλησπέρα σε όλους!
Σκέφτομαι να αγοράσω projector μέχρι 2000-2200Ε και έχω ψιλοκαταλήξει στον Benq5000 που ακούω τα καλύτερα τον τελευταίο καιρό!
Το πρόβλημα μου είναι ότι θέλω να μπει στο δωμάτιο μου και η απόσταση φακός-πανί είναι 3μέτρα..
Και η απόσταση θέασης με το ζόρι 3,5μ..
Οι ίντσες που θέλω είναι κάπου 90 αν και από ότι είδα πριν στην απόσταση που έχω βγάζω 70.. Έχει κανείς προτζέκτορα σε τόσο μικρή απόσταση? Αξίζει? Μήπως αν πάω για άλλον θα βγάλω παραπάνω ίντσες?
(Η άλλη λύση είναι ή να πάω τον πάω στο σαλόνι ή να πάω για 40-42lcd για το δωμάτιο.. Αν τα βρω σκούρα)
Ευχαριστώ!

Καλησπέρα σε όλους!
Σκέφτομαι να αγοράσω projector μέχρι 2000-2200Ε και έχω ψιλοκαταλήξει στον Benq5000 που ακούω τα καλύτερα τον τελευταίο καιρό!
Το πρόβλημα μου είναι ότι θέλω να μπει στο δωμάτιο μου και η απόσταση φακός-πανί είναι 3μέτρα..
Και η απόσταση θέασης με το ζόρι 3,5μ..
Οι ίντσες που θέλω είναι κάπου 90 αν και από ότι είδα πριν στην απόσταση που έχω βγάζω 70.. Έχει κανείς προτζέκτορα σε τόσο μικρή απόσταση? Αξίζει? Μήπως αν πάω για άλλον θα βγάλω παραπάνω ίντσες?
(Η άλλη λύση είναι ή να πάω τον πάω στο σαλόνι ή να πάω για 40-42lcd για το δωμάτιο.. Αν τα βρω σκούρα)
Ευχαριστώ!

Παρτον και πηγαινε τον κατευθειαν σαλονι και μετα ψωνισε μια φτηνη πλασμα 42αρα για το δωματιο. Ολα μαζι θα σουρθουνε 3000 πρπ

Re: Απάντηση: Projector για δωμάτιο

Παρτον και πηγαινε τον κατευθειαν σαλονι και μετα ψωνισε μια φτηνη πλασμα 42αρα για το δωματιο. Ολα μαζι θα σουρθουνε 3000 πρπ

+1! :2thumb22sup:

Στο σαλονι τι χωρο εχεις (αποσταση?)
Επισης θα χρειαστεις και ενισχυτη-ηχεία αν παρεις προβολέα!

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!
Αυτό που θέλω να μάθω από εσας μιας και θα είναι ο πρώτος προβολέας,είναι :
1)Άν στην απόσταση που θα βλέπω θα είναι κουραστικό?υπερβολή?
2)Από ένα site είδα ότι ο BenqW5000 στα 3 μετρα βγάζει 70"..Εγώ θέλω κάτι παραπάνω(85").. Μπορεί να μου τις δώσει χωρίς να χάσει σε ποιότητα?
Τώρα συζητάμε για την περίπτωση του δωματίου(που με ενδιαφέρει περισσότερο).. Στο σαλόνι δεν θα έχω τέτοια προβλήματα..
Έχω πχ 5 μέτρα και θα βγάζω πάνω από 110''
Τώρα για ενισχυτή μπορώ να βάλω έναν που έχω και κάθεται(Sony STR - DB780 ) και για ηχεία σκεύτομαι τα Logitech Z-5500 που θα με καλύψουν σίγουρα για το δωμάτιο

Ξεχνα το δωματιο για τον προβολεα , να τα πουμε ωμα που λεμε...

Θεωρητικα γινεται, η πραξη θα ειναι μονο για να πεις οτι τοκανες

Το νοημα ειναι να μην παρεις μονο ποσοτητα, αλλα να βλεπεις ξεκουραστα και αυτο ΔΕΝ θα το πετυχεις.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!
Αυτό που θέλω να μάθω από εσας μιας και θα είναι ο πρώτος προβολέας,είναι :
1)Άν στην απόσταση που θα βλέπω θα είναι κουραστικό?υπερβολή?
2)Από ένα site είδα ότι ο BenqW5000 στα 3 μετρα βγάζει 70"..Εγώ θέλω κάτι παραπάνω(85").. Μπορεί να μου τις δώσει χωρίς να χάσει σε ποιότητα?
Τώρα συζητάμε για την περίπτωση του δωματίου(που με ενδιαφέρει περισσότερο).. Στο σαλόνι δεν θα έχω τέτοια προβλήματα..
Έχω πχ 5 μέτρα και θα βγάζω πάνω από 110''
Τώρα για ενισχυτή μπορώ να βάλω έναν που έχω και κάθεται(Sony STR - DB780 ) και για ηχεία σκεύτομαι τα Logitech Z-5500 που θα με καλύψουν σίγουρα για το δωμάτιο

Ο 5000 από τα 3 μέτρα καθαρά (από τον φακό του μέχρι το πανί) βγάζει μέχρι 73,5". Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να μεγαλώσεις αυτό το νούμερο. Δεν είναι θέμα ποιότητας - είναι θέμα zoom.

Όπως λέει και ο Βασίλης, βάλε τον στο σαλόνι να βρεις την υγειά σου.

Απογοητεύτηκα!
Με βόλευε στο δωμάτιο μαζί με τα ηχειάκια και το PS3 και το pc...
Μπορεί να πάω για lcd στο δωμάτιο και προβολέα στο σαλόνι..

κοίτα, αν δεν μπορείς να τον τοποθετήσεις στο σαλόνι σου για τους xy λόγους, και οι 73 ίντσες δεν είναι λίγες, σίγουρα στις ταινίες η αίσθηση είναι διαφορετική απ' ότι στις 90+ όμως δεν είναι αμελητέα ποσότητα.
Πάντως αν θες τον προβολέα περισσότερο για παιχνίδια (λόγο PS3) παρά για ταινίες, λόγο της συχνότερης κατά συνθήκη χρήσης σε συμφαίρει περισσότερο μια τηλεόρση. Αν είναι να παίζεις 5-6 ώρες καθημερινά videogames η λάμπα θα τα φτύσει ως που να πεις ζήτω...