Projector για γενική χρήση...

Nikfrance

Banned
27 January 2010
595
Dijon - Corfou
Καλημέρα, καλή χρονια και καλός σας βρήκα.

Ενθουσιάστηκα που βρήκα ένα forum τόσο ενημερωμένο και με τόσο πολύ κόσμο στο Ελληνικό web εύγε!

Έχω αρχίσει το διάβασμα σαν τρελός και έχω λύση ήδη πολλές απορίες μου παρόλα αυτά θα σας ταλαιπωρήσω λίγο,
πιστεύω για τους προχωρημένους στο είδος θα είναι εύκολο να μου απαντήσουν!

Σκέφτομαι να πάρω ένα Projector για γενική χρήση δηλαδή:
κανάλια τηλεόρασης, κονσόλα, φυσικά films κτλ δηλαδή να παίζει ΟΛΗ ΜΕΡΑ...

πιο "μηχανάκι" οικονομικό μου προτείνεται ,κόστος από τις λάμπες φυσικά ποσο αντέχουν κτλ...

διαβάζω διαφορα παίζουν έως και 3000 ώρες κτλ...

Τα φώτα σας παρακαλώ!

Νίκος

Συνεχίζοντας το διάβασμα στο forum...

Πιστεύω ότι δεν είναι δυνατόν να έχω προβολέα για γενική χρήση, εύκολα κατάλαβα ότι τίθεται θέμα αλλαγής λάμπες πιο συχνά..!:slapface:

Συνεχίζω όμως να μην καταλαβαίνω τις εταιρίες που λένε πχ διάρκεια λάμπα 2000 - 4000 ώρες (μεγάλη απόκλιση δεν καταλαβαίνω) η πανάκριβο μηχάνημα πχ Optoma HD82 και η εταιρία δίνει 1000 ώρες (μονο) εγγύηση για την λάμπα...:furious3:

Συνεπώς, κρατάω την τηλεόραση, και βάζω ένα προβολέα για films και κονσόλα.

ΑΛΛΑ,άντε τώρα όλα αυτά να τα συνδυάσω μαζί...

πχ προβολέας στον ταβάνι, ηλεκτρική οθόνη, σύστημα sono, ΚΑΙ η τηλεόραση, κονσόλα κτλ κτλ...:BDBDG54:

μπερδεύτηκα πιο πολύ τελικά...:BDGBGDB55:

Καλως ήρθες λοιπόν.
Όπως λίγο πολύ θα κατάλαβες ,πράγματι, προβολέας που να κάνει όλες τις δουλειές δεν υπάρχει. Υπάρχουν όμως προβολείς που κάνουν τις περισσότερες δουλειές σε πολύ καλό βαθμό.Στο συγκεκριμένο forum οι περισσότεροι έχουν - κι εγώ μαζί- προβολείς που προορίζονται για χρήση Home cinema. Οι προβολείς αυτοί έχουν συνήθως μεγάλη ανάλυση σε 16:9 format δηλ. 1920Χ1080 (full HD) και 1280Χ720 (HD ready),μeγάλο contrast ,χαμηλή συνήθως φωτεινότητα -κάτι που τον τελευταίο καιρό δεν ισχύει πάντα- και αθόρυβη λειτουργία.

Λίγο παλιότερα για να πάρεις προβολέα που να χρησιμοποιείται και για προβολή τηλεοπτικών προγραμμάτων αλλά και για παιχνίδια ,έπρεπε να πάρεις κάποιον με μεγάλη φωτεινότητα ώστε να μπορεί να προβάλει έντονες εικόνες σε συνθήκες που κάθε άλλο παρά σκοτεινές θα είναι (οι περισσότεροι βλέπουμε TV και παίζουμε παιχνίδια με ανοιχτά τα φώτα).
Τελευταία όμως όπως ανέφερα και παραπάνω οι κατασκευαστές έδωσαν περισσότερο φως στους Home cinema projectors και μπορούν αξιοπρεπώς να ανταπεξέλθουν σε φωτεινό περιβάλλον. Η επιλογή λοιπόν ενός τέτοιου προβολέα πιστεύω θα σε καλύψει.
Όμως ο προβολέας δεν είναι τηλεόραση ,δεν μπορείς να τον έχεις αναμμένο 8+ ώρες την ημέρα γιατί εκτός του ότι θα καις γρήγορα τις λάμπες του ,που είναι ένα σημαντικό κόστος, θα χάσεις και το νόημα της κινηματογραφικής απόλαυσης που μπορεί να σου δώσει μια ωραία ταινία. Εννοώ ότι αν βλέπεις στις 100 ιντσες καθημερινά ειδήσεις ,σίριαλς ,διαφημίσεις κλπ. πως θες να σου κάνει αίσθηση η διαδικασία της προβολής μια ωραίας ταινίας (κλείσιμο φώτων,άναμα προβολέα,ξάπλωμα στον καναπέ, καλή παρέα και ....action!!!)
Κατά την ταπεινή μου γνώμη η λύση μιας μεγάλης TV περίπου στις 42'' οι οποίες τώρα στην αγορά είναι τσάμπα για παιχνίδια και τηλεοπτικό πρόγραμμα ,και ενός προβολέα για ταινίες και κανά ματσάκι Champions League είναι η καλύτερη.

Η επιλογή όμως θα είναι δική σου οπότε σου εύχομαι να κάνεις την καλύτερη.

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα φιλε μου και το κατατοπιστικό σου post!

Έχεις δίκιο εκεί καταλήγω και εγώ από όσα διαβάζω, τουλάχιστον σήμερα δεν υπάρχει προβολέας για γενική χρήση η τουλάχιστον όπως το εννοούσα εγώ!

Σήμερα έχω ακόμα μια CRT 32" παίρνω σήμα από ADSL ψηφιακή εικόνα πολύ ευχαριστημένος, αλλα σίγουρα θα ήθελα μεγαλύτερη οθόνη στα 42" πχ είναι ok !

Και για προβολέα θα το ψάξω αμέσως μετά την αγορά τηλεόρασης και όπως λες να "παίζει" σε film άντε και λίγο κονσόλα...

Ξέρεις είναι δύσκολο τελικά δεν τυχαίνει να έχω φίλους με προβολέα και είναι δύσκολο να βγάλω ασφαλείς συμπεράσματα κτλ...

Όπως και να έχει δεν βιάζομαι ενημερώνομαι για την ώρα, σε ευχαριστώ και πάλι!

Νίκος

οταν λες ολη μερα εννοεις απο το πρωι μεχρι το βραδυ ?
μαλλον οχι ...
εαν εννοεις 6-8 ωρες την ημερα υπαρχει αλλα δεν ειναι και πολυ βολικος λογω ογκου ...
εννοω crt προτζεκτορα με τα υπερ και τα κατα του ...
παντως απο λαμπες υπολογιζε οτι αντεχουν γυρω στις 12000 ωρες ...

Ένα επίσης πολύ βασικό για τον προβολέα είναι η θέση που θα τοποθετηθεί και η θέση στην οποία θα προβάλλει σε σχέση και με την απόσταση....

Αν η απόσταση προβολής είναι μεγάλη τότε χρειάζεσαι πιό φωτεινό προβολέα ή μπορεί να σου δίνει τεράστιο μέγεθος προβολής...

Αν ειναι μικρή, αν δεν έχει ικανοποιητικό zoom θα παίρνεις πολύ μικρή εικόνα...

Επίσης αν πρέπει να τοποθετηθεί "έκκεντρα" σε σχέση με το κέντρο της οθόνης, τότ πρέπει να σε καλύπτει το lens shift....

Πρέπει δηλαδή να δείς τις εναλλακτικές τοποθέτησης που έχεις και μετά να ψάξεις ποια μοντέλα σε καλύπτουν....

Ευχαριστώ παιδιά για την βοήθεια σας να μπω στο κλίμα και να πάρω τις σωστές αποφάσεις!

Χτες το βραδυ είδα "πρώτη" φορα προβολέα σε σπίτι ενός φίλου, Optoma EX530 και δεν σας Κρύβω ότι ενθουσιάστηκα...

και φανταστείτε ότι καταλαβαίνω ότι δεν είναι και κανένα εξαιρετικό μηχανάκι, αυτό για να καταλάβετε ότι είμαι άσχετος!!!

Θα καταλήξω σε κάτι τέτοιο, σε αυτά τα χρήματα 600-700 ευρώπουλα, άλλωστε αυτό που είδα όπως σας είπα παραπάνω με καλύπτει απόλυτα.

Θα σας ενημερώσω όταν θα έχω νεότερα...