Projector γύρω στα 1000 !

Tigran

Senior Member
16 November 2007
326
Καλησπέρα σε όλους τους "προβολικούς"! :)

Εδώ και 1 χρόνο την βγάζω με μια 42" Philips και με έχει αφήσει άκρως ικανοποιημένο!

Παρ'όλα αυτά, νιώθω την ανάγκη να ανέβω σε ίντσες και μιας και βλέπω κυρίως ταινίες και σειρές (720p & 1080p) πιστεύω επιβάλλεται ένας προβολέας! :)

Το τελευταίο χρόνο έχω μάθει πάρα πολλά μέσα από το φόρουμ για τις LCD και Plasma, αλλά στον τομέα των Projectors, δηλώνω πλήρως αδαής!

Πόσα χρήματα διαθέτω:
1000 για τον Projectora(ίσως και λίγα παραπάνω αν αξίζει πραγματικά)
100-200 για οθόνη (θέλω ηλεκτρική που να μπαίνει σε ταβάνι)

Χρήση που θα κάνω:
Γενικά παίζω κάπου-κάπου κανα X360, PS3 ή μερικές φορές και στο PC, αλλά τον προβολέα τον θέλω κυρίως για ταινίες και σειρές. Αν βέβαια μπορώ να κάνω και gaming χρήση(υπάρχουν προβλήματα τύπου input lag στους προβολείς; ) ακόμα καλύτερα!

Χώρος:
Απόσταση περίπου 2.60-2.80μ.
Πλάτος τοίχου σχεδόν "απεριόριστο", αφού είναι πάνω από 4μ. αν και λογικά θα με περιορίζει το πανί.

Ερωτήσεις:
Από αυτήν την απόσταση, περίπου πόσες ίντσες θα μπορώ να βλέπω; Στο plaisio είδα πανι 2.40x1.80, μέγεθος το οποίο μου είναι υπεραρκετό, αν μπορεί ο προβολέας να το βγάζει από τέτοια απόσταση.
Τι προβολέα προτείνεται; Από ένα mini search που έκανα, είδα καλά λόγια για τον HD20 της Optoma σε αυτά τα χρήματα.
Έχω ακούσει ότι ανά κάποια χρόνια, χρειάζεται άλλαγμα η λάμπα του προβολέα. Κάθε πότε να υπολογίζω, αν μιλάμε για χρήση 2-3 ώρες την ημέρα;

Γενικά δεν έχω κατασταλάξει αν αξίζει να μεταβώ σε προβολέα, οπότε οποιαδήποτε γνώμη, δεκτή!

Thanks in advance :award:

Last edited:
μια χαρα ειναι ο optoma hd20 για αυτο που το θες.
Απλα θελει λιγο προσοχη στην τοποθετηση αφου δινει δεδομενο ευρος εικονας για συγκεκριμενη αποσταση τοποθετησης.
Η λαμπα θα σου ειναι μια χαρα για τουλαχιστον 1500 ωρες...

και επειδή είχα τις ίδιες "κακές" σκέψεις...πόσο κάνει η λάμπα και πόσο εύκολο είναι να της προμηθευτείς; κάποιο μαγαζί ακόμα και διαδικτυακό για να μας βγεί το σύνολο πιο φθηνό; ευχαριστώώώώ

Παρακαλω ηθελα να μαθω η διαφορα στην τιμη που εχει W6000 απο τον W1000 αξιζει?

Πρόκειται για μηχανήματα που ανήκουν σε διαφορετική κατηγορία τιμής, εξοπλισμού, αλλά και απόδοσης. Προσπάθησε να τους δείς να παίζουν και τους δύο, και την απάντηση στο ερώτημα που θέτεις θα την βρείς μόνος σου, καθώς οι απαιτήσεις σου στην εικόνα αλλά και η ...τσέπη σου είναι οι απόλυτα καθοριστικοί παράγοντες!

Φιλικά
Γιώργος.

Πρόκειται για μηχανήματα που ανήκουν σε διαφορετική κατηγορία τιμής, εξοπλισμού, αλλά και απόδοσης. Προσπάθησε να τους δείς να παίζουν και τους δύο, και την απάντηση στο ερώτημα που θέτεις θα την βρείς μόνος σου, καθώς οι απαιτήσεις σου στην εικόνα αλλά και η ...τσέπη σου είναι οι απόλυτα καθοριστικοί παράγοντες!

Φιλικά
Γιώργος.
Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου

Να επαναφέρω λίγο το θέμα καθώς έχει μπει για τα καλά η γιορτινή περίοδος και σκέφτομαι να μπω και εγώ στον κόσμο της μαγάλης οθόνης. Κόστος προβολέα (επειδή θα είναι και ο πρώτος μου) γύρω στα 1000 ευρώ+ 200max για οθόνη. Οι απαιτήσεις για την χρήση του περίπου σαν του Τigran δηλαδή περίσσοτερο ταινίες και αντε μια στα τόσο κανα παιχνίδι(όλα απο htpc). O χώρος είναι ένα υπογείο τετράγωνο 4,70χ4,70 με ύψος λίγο πάνω απο 2.5 μέτρα που προορίζεται αποκλειστικά για χρήση ΗC. Έχω καταλήξει ανάμεσα σε 2 μοντέλα τον hd20 και τον benq w1000. Μπορέι κάποιος να αναφερθεί χοντρικά στις διαφορές των 2 μοντέλων δλδ τα υπέρ και τα κατά του καθενος. Ο optoma αυτήν την περίοδο είναι σε προσφορά για τα μέλη του plaisio στα 929ευρώ και μου φάινεται πως είναι ευκαιρία ή μηπως θα πρέπει να δώσω λίγα παραπάνω για τον benq;

Ακόμα θα ήθελα και τα φώτα σας στο θέμα της εγκατάστασης. Στη μέση ακριβώς του δωματίου περνάει κάθετα ένα οριζόντιο δοκάρι. Ο προβολέας θα ήταν καλύτερα να τοποθετηθεί έκει ή στο πίσω μέρος του δωματίου για να αποδώσει καλύτερα γύρω στις 80" καθώς παραπάνω μέγεθος οθόνης μου φαίνεται πως θα είναι υπερβολικό σε ένα τόσο μικρό δωμάτιο. Και αν θα πρέπει να τοποθετηθεί πίσω μήπως θα τον μπλοκάρει το οριζόντιο δοκάρι που είναι στο μέσο του δωματίου

Last edited:
Λοιπόν, για να καταλήξουμε σε μέγεθος πανιού πρέπει να μας πεις σε τι απόσταση περίπου θα κάθεσαι. Πάντως, οι 80 ίντσες είναι πάρα πολύ λίγες αν σκοπεύεις να κάθεσαι περίπου στα 4 μέτρα.

Ανάλογα λοιπόν το μέγεθος του πανιού, και ανάλογα το μοντέλο προβολέα που θα διαλέξεις, θα δούμε που μπορούμε να τον τοποθετήσουμε.

Το δοκάρι πόση απόσταση απέχει απ την οθόνη? Αν είναι λιγότερο από 3 μέτρα ξέχασε το , ιδικά με τους φθηνούς προβολείς που δεν έχουν μεγάλο ζουμ για να σου γεμίσουν 80 ίντσες από πα 2 μέτρα

Αν πάλι τον τοποθετήσεις πίσω απ το δοκάρι τότε πρέπει να έχει η βάση σου μπράτσο για να τον κατεβάσει χαμηλότερα απ το δοκάρι

αν εχεις θεμα με την τοποθετηση, περιμενε λιγο ακομα να παρεις τον epson 2900 που εχει και εξαιρετικα βολικο lens shift.
Εχε καπου 1200ε αλλα δεν θα το μετανιωσεις.

Η θέση ακρόασης - προβολής θα είναι γύρω στα 3,5-3,8 μέτρα. Όπως ανεφερα και πριν το δοκάρι είναι στο μέσο ακριβώς του δωματίου οπότε μιλάμε για περίπου 2,5 μέτρα απο το πανί αν και όπως μου λέτε μάλλον απο αυτήν την απόσταση δεν πρόκειται να πάρω αρκετές ίντσες. Οπότε οι λύσεις είναι ή να τοποθετηθεί κάποιος από τους δύο προβολείς λίγο πιο πίσω με βάση που έχει ας πούμε 50 πόντους μπράτσο. Την λύση του TW2900 δεν την είχα σκεφτεί καθώς ξεφεύγει λίγο απο το αρχικό budjet και γενικά δεν τον έχω δει να πολυαναφέρεται εδω μέσα. Παρόλα αυτά αν πιστεύετε πως οι ευκολίες του αξίζουν τα όσα ευρώ παραπάνω στοιχίζει τότε δεν έχω πρόβλημα να τον τιμήσω.

Μπορεί να έχει τις ευκολίες αλλά το ποιος παίζει καλύτερα είναι ελα άλλο θεμα που θα το κρίνεις μόνο άμα τους δεις να παίζουν . Ο κάθε ένας τους έχει τα συν του και τα πλην του αφού είναι διαφορετικής τεχνολογίας .

Απάντηση: Re: Projector γύρω στα 1000 !

Η θέση ακρόασης - προβολής θα είναι γύρω στα 3,5-3,8 μέτρα. Όπως ανεφερα και πριν το δοκάρι είναι στο μέσο ακριβώς του δωματίου οπότε μιλάμε για περίπου 2,5 μέτρα απο το πανί αν και όπως μου λέτε μάλλον απο αυτήν την απόσταση δεν πρόκειται να πάρω αρκετές ίντσες. Οπότε οι λύσεις είναι ή να τοποθετηθεί κάποιος από τους δύο προβολείς λίγο πιο πίσω με βάση που έχει ας πούμε 50 πόντους μπράτσο. Την λύση του TW2900 δεν την είχα σκεφτεί καθώς ξεφεύγει λίγο απο το αρχικό budjet και γενικά δεν τον έχω δει να πολυαναφέρεται εδω μέσα. Παρόλα αυτά αν πιστεύετε πως οι ευκολίες του αξίζουν τα όσα ευρώ παραπάνω στοιχίζει τότε δεν έχω πρόβλημα να τον τιμήσω.

http://www.projectorcentral.com/BenQ-W1000-projection-calculator-pro.htm

http://www.projectorcentral.com/Optoma-HD20-projection-calculator-pro.htm

Και οι 2 προβολείς ''κάθονται'' μια χαρά στο χώρο σου. Δεν έχουν lens shift, αλλά, μ' ένα μπράτσο προέκτασης 30-40 cm, θα είσαι μια χαρά βγάζοντας ''εκτός παιχνιδιού'' και το δοκάρι. Θα πρότεινα, βεβαίως βεβαίως, 92-96'' διότι οι 80'' είναι λίγες και σε λιγότερο από 3 ώρες, θα ''χτυπιέσαι'' γιατί δεν αγόρασες μεγαλύτερη οθόνη. Αν μπορείς να πας σε σταθερό πανί, κάντο χωρίς δεύτερη σκέψη. Χρειάζεται λίγη προσοχή στην τοποθέτηση, λόγω ακριβώς της έλλειψης lens shift. Τουτέστιν, πρέπει να είσαι ακριβής στην τοποθέτηση για να μην έχεις θέματα με ''τραπέζια'' στην εικόνα σου. Και οι 2 είναι πολύ φωτεινοί προβολείς, οπότε θα ήταν κρίμα να τους ''πνίξεις'' στις 80 ίντσες. Τώρα, για το ποιος είναι καλύτερος....μόνο εσύ μπορείς να το κρίνεις αυτό, βλέποντάς τους.-bye--bye-

Last edited:
Αρχικά να σας ευχαριστήσω ολους για τις συμβουλές σας. Για 720p δεν το σκέφτομαι καθώς θα χρειαστεί να τον αντικαταστήσω πολύ γρηγορότερα από έναν 1080αρι έστω και εισαγωγικής κατηγορίας. Οπότε μου μένει τώρα να δω απο κοντά τους hd20, w1000 και TW2900. Γνωρίζει κάποιος που μπορω να τουσ δω στημένους για να κατασταλάξω σε κάποιον απο τους παραπάνω

και εγω σκεφτομαι για benq w1000 η optoma hd20. h η αποσταση που μπορω να το τοποθετησω απο το τοιχο ειναι περιπου 5,5 με 6,5 μετρα.. σκεφτομαι να μην παρω οθονη γτ ο τοιχος μου ειναι μεγαλος και καθαρος (κατι εχω διαβασει για καποιες ειδικες μπογιες..?) ποσες ιντσες μπορω να εχω με αυτουσ τους projectors απο αυτη την αποσταση και που πρεπει να τοποθετησω το προβολεα σε σχεση με το χωρο, ψηλα κοντα στο ταβανι ή στη μεση απεναντι ακριβος απο το τοιχο... ευχαριστω