PROJECTOR ΚΑΙ PC ΓΙΑ 3D

papatzak,

Εξαιρετικοί προβολείς για real 3D με τα γυαλιά shutterglasses που έχεις πάρει papatzak (edimensional) είναι στα 60Hz ο Infocus X1 (παθαίνεις πονοκέφαλο λόγω flickering) και ο BenQ 6240 στα 85Hz με ελαφρά χρωματική απόκλιση δεξιού αριστερού ματιού λόγω του χρωματικού τροχού. Αλλιώς, στα 120Hz, Optoma HD66, Viewsonic PJ-6221 3D και Acer H5360 στα 720p. Βέβαια αυτά μόνο για τρισδιάστατες ταινίες και οχι για παιχνίδια μιας και στα τελευταία απαιτείται 3D Vision by Nvidia.

Φιλε ardov στην crt οθονη μου παιζω ΚΑΙ παιχνιδια 3d παντως με edimensional.Τελικα το περιμενω αρχες αλλης εβδομαδας αφου ηταν εκτος στοκ σε ενα καταστημα που εφερνε αντικαταβολη.Οταν το παλαβω θα γραψω εντυπωσεις (για ταινιες χρησιμοποιω stereoscopic player ενω για παιχνιδια τους drivers απο την edimensional (αν και προβληματικοι κυριως με νεοτερα παιχνιδια)

papatzak, τι ακριβώς παρήγγειλες? Τον Acer H5360? Αν ναι και βρίσκεσαι Αθήνα, θα με ενδιέφερε πάρα πολύ να κάναμε πειραματισμούς, αν κι εσύ το θέλεις. Έχω μπόλικο υλικό σε 3D και θα ήθελα να τον δοκιμάσουμε με τα γυαλιά της Edimensional και θέλω να δώ πώς θα τα πάει απο άποψη ghosting. Θα ήταν καλό να γράφαμε κι ενα reviewδάκι στο φόρουμ για να μάθει κι ο κόσμος μια οικονομική λύση για 3D Home Cinema. Τώρα είδα οτι είσαι απο Αίγιο σε προηγούμενο ποστ σου. Πηγαίνουμε που και που οικογενειακώς εκεί για ξεκούραση μερικές φορές το χρόνο σε ενα διπλανό χωριό. Ίσως υπάρξει ευκαιρία. :-)

Επίσης όντως σε μικρή CRT δεν αξίζει τόσο το 3D. Αλλά στην 17άρα EIZO που έχω δοκιμάσει, τα γυαλιά πάνε μέχρι 160 Hz. Δεν είναι και τόσο της πλάκας τελικά, και μάλιστα με μηδενικό ghosting. Σε παλιό BenQ δούλεψαν άριστα με κυριολεκτικά 0 ghosting. Στον Acer πιστεύω θα είναι το ίδιο και καλύτερα.

Last edited:
Update,

τα γυαλιά πάνε και στα 180Hz που δοκίμασα σε μια 19άρα CRT Iiyama. Πάντως φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα λύση ο Acer H5360. Διεθνή φόρουμ και ιστοσελίδες αναφέρουν επιτυχία με αυτόν τον προβολέα. Ωστόσο ακόμα να δώ μια επιβεβαιωμένη επιτυχημένη εγκατάσταση με το συνδυασμό αυτών των γυαλιών του papatzak και του Acer. Περιμένω εντυπώσεις εναγωνίως μόλις ο φίλος μας τον δοκιμάσει.

Last edited:
o acer θελει μονο τα γυαλια της nvidia η παιζει και με τα πολαριζε?

Όχι όπως το θέτεις. Δεν τον βάζεις π.χ. να παίξει σε 3D και φοράς τα γυαλιά του σινεμά και τα βλέπεις τρισδιάστατα. Απαιτούνται συγχρονισμένα ηλεκτρονικά γυαλιά, τα λεγόμενα shutterglasses. Για στήσιμο πολωτικού τρισδιάστατου προβολικού απαιτούνται δύο προβολείς, πολωτικά φίλτρα μπροστά απο τον κάθε ενα (γραμμικής ή κυκλικής πόλωσης), οθόνη με ασημί επιφάνεια που διατηρεί την πόλωση του φωτός και εναν υπολογιστή που θα τους οδηγεί σε dual output mode. Ύστερα φοράς τα γυαλιά του σινεμά και βλέπεις τρισδιάστατα.

Είστε σίγουρος Δημήτρη, οτι για θέαση με πολωτικά γυαλιά δεν απαιτείται ειδική οθόνη "silverscreen" ? Για πολωτική θέαση, πέραν του πλέον προσιτού στησίματος διπλών προβολικών που περιέγραψα παραπάνω, υπάρχει μόνο μια λύση για εναν προβολέα. Στα 144Hz ανάλυσης 2K ή ακόμα και 4K της Christie σε συνδυασμό με εναν ηλεκτρονικό πολωτή υγρών κρυστάλλων Zscreen της RealD μπροστά που αλλάζει 144 φορές το δευτερόλεπτο την πόλωση, συγχρονισμένα με τον προβολέα. Μην ξεχνάμε και πάλι την ειδική οθόνη, αλλιώς ΔΕΝ διατηρείται η πόλωση. Είναι θέμα φυσικής, όχι προτιμήσεων.

Moλις σημερα παρελαβα τον pj εικονα και χρωμματα καταπληκτικα ακομα και σε ενα κιτρινισμενο τοιχο που δεν εχει βαφτει λογω γενικης ανακαινισης του σπιτιου.Δεν εχω εμπειρια απο αυτα αλλα γενικα τα χρωματα ειναι πιο ζωντανα και απο την οθονη μου.Οσον αφορα το 3d ακομα δε καταφερα να το δοκιμασω οι drivers τησ edimensional μου κανουν (κολπα) ετρεξε κανονικα στα 120 hz αλλα μολις συνδεσα τα γυαλια σταματησε η καρτα να αναγνωριζει τον pj και τον αναγνωριζε ως αναλογικη οθονη.Φαινετε καπως περιπλοκο αλλα πιστευω οτι ειναι απλα θεμα ρυθμισεων θα διαβασω τι γινεται ακριβως και αν μαλον οταν τα καταφερω θα γραψω εντυπωσεισ για οποιον ενδιαφερετε

Φιλε το 3d δε το δοκιμασα ακομα οταν τα καταφερω θα σου πω ακριβως παντως αξιζει τα λεφτα του απο εικονα κτλ σαν πρωτη εντυπωση

Papatzak, καλορίζικος φίλε μου! Είμαστε σε αναμμένα κάρβουνα, σε περιμένουμε για εντυπώσειειειεις!!!! :-)

Για δοκίμασε απλά ταινίες μέσω του Stereoscopic Player. Χωρίς τον driver της Edimensional για τα παιχνίδια. Έχω ακούσει πολλές ασυμβατότητες σε gaming mode. Έτσι σκέτο σε Software Pageflipping mode σε συνδυασμό με τον E-D Activator που δίνει στο site της Edimensional. Λογικά πρέπει να λειτουργήσει άψογα!

Όσο για τη λανθασμένη αναγνώριση δοκίμασε να κλείσεις τον υπολογιστή και να τον ξανανάψεις με τα γυαλιά και το dongle συνδεδεμένα. Μου έχει μπερδέψει αναλύσεις ουκ ολίγες φορές με την CRT μου.

Αυτο ακριβως σου λεω μονο το ed activator χρισιμοποιησα αλλα εγινανα αυτα που περιεγραψα το παραπανω μυνημα ηθελα να στο στειλω προσωπικα αλλα εγινε λαθος σορρυ που γραφω τα ιδια 2 φορες

Επειδη το εχω ανοιξει και κλεισει 2-3 φορες απο το μεσημερι υπαρχει κανενα προβλημα με αυτο?

Η αλήθεια είναι οτι η λάμπα καταπονείται με τα διαρκή ανοιγοκλεισίματα. Όσο μπορείς περιόρισέ το. Τώρα, αν σου είναι εύκολο γράψε να ξέρουμε τι κάρτα γραφικών έχεις στον υπολογιστή και γενικά τη σύνθεσή του. Δύο πράγματα που καλό θα ήταν να δοκιμαστούν είναι, δεύτερο καλώδιο VGA (με HDMI δεν παίζει, το ξέρεις ήδη αυτό :-) ) και αν είναι εφικτό, άλλος αντάπτορας DVI--> VGA. Αυτά τα αναφέρω, αφού έχω διαβάσει χιλιάδες σελίδες φόρουμ με διάφορες περιπτώσεις όπου τελικά έφταιγε το καλώδιο ή ο αντάπτορας. Επίσης ίσως χρειαστεί να δοκιμάσεις και τη δεύτερη θύρα DVI (με αντάπτορα) της κάρτας γραφικών.

Απο τα φόρουμ της Nvidia:

User "Macjaeger" :

I can confirm, that the Acer h5360 does work with i-O-Glasses and other "cheap" shutter glasses that come with an analog vga dongle. You can either use DDC signal activated glasses (if your driver still supports them, this works under windows XP but probably not vista / 7), or shutter glasses that sync to the vsync-signal (works with any analog output, regardless of the drivers capabilities). I've compared nVidias shutter goggles to i-O-Glasses (wired) and even my medieval asus glasses (wired to i-O-Glasses dongle): there's hardly any difference in image quality or brightness, crystal clear images without ghosting in truely amazing colors and a remarkably "solid" 3d-effect.

Απο το Stereoforum στα γερμανικά (google translate για όσους θέλουν μετάφραση):

http://www.stereoforum.org/viewtopic.php?f=40&t=834&sid=573f96c2c93a21312d0d9c7fb3bf9186&start=50

Ο χρήστης 3DImages αναφέρει 100% απόλυτη επιτυχία με μηδέν ghosting!!! Επιβεβαιωμένα λειτουργεί λοιπόν. Το θέμα είναι πώς θα το καταφέρουμε. Θα είμαι online ο,τι χρειαστείς να δούμε πώς θα το λύσουμε.

H καρτα μου ειναι 9600 gt εχω συνδεσει την οθονη με ανταπτορα dvi στη καρτα γραφικων και απο τη vga εξοδο της καρτας με το dongle και απο εκει στο pj.Aφου εβγαλα το dongle αναγνωρισε παλι to pj ως acer h5360 ξαναεβαλα το dongle κα;ι τωρα αναγνωριζει το pj κανονικα.Θα δοκιμασω αλλη μια φορα και αν δε πιασει τα παραταω για σημερα εχει και ωραια μερα παω να πιω κανα καφεδακι και αυριο παλι ¨).Αυτο που δε ξερω ειναι αν στις ρυθμισεις της καρτας θα επιλεξω κλονο δλδ το ιδιο και στις 2 εικονες η να τρεχει μονο απο το pj.

Λοιπόν, όντως το dongle κάνει ορισμένα τέτοια κουφά, αλλά στο τέλος πάντα λειτουργεί. Θα σου πρότεινα φίλε paptzak, να ορίσεις μόνο τον προβολέα σαν single display για αρχή. Επίσης στο Control Panel της Nvidia, ρύθμισε στις 3D επιλογές τα εξής (για 3D ταινίες μόνο είναι αυτές οι ρυθμίσεις) : Max Prerendered frames: 0 , Force Vsync = ON , Multi Display/Mixed GPU = Signle Display . Και δοκίμασε με Stereoscopic Player μια ταινία 3D. Πρέπει να λειτουργήσει άψογα.

Υ.Γ.: Να πάς για το καφεδάκι, έμαθα οτι έχει όντως τέλεια μέρα στο Αίγιο σήμερα! Ο προβολέας μπορεί να περιμένει!

Last edited: