Προκατ -τροχοβίλα για χώρο ακρόασης

Καλημερα Βαγγελη,να ψαχνεις μαζι με τα μηχανηματα και την τροχοβιλλα.Μηπως ενα βαγονι ειναι πιο καλη λυση?Για μενα πριν απο οτιδηποτε αλλο θα πρεπει να εξασφαλισεις την ασφαλεια των μηχανηματων,συναγερμοι και λοιπα δεν νομιζω οτι σε εξασφαλιζουν.

Γειά σου Πέτρο,
το θέμα ασφάλειας θα λυθεί όσο είναι δυνατόν. Απλά αναρωτιέμαι τι ρόλο θα παίξουν οι τοίχοι που δεν θα είναι τούβλο αλλά σαντουιτσ, ενισχυμένα με πετροβάμβακα. Ποια προβλήματα θα δημιουργηθούν ή δεν θα δημιουργηθούν.

Νομίζω ότι το μόνο πρόβλημα που θα έχεις είναι το μικρό πλάτος που έχουν αυτές οι κατασκευές.

Δεν ξέρω αν μπορείς να βρεις μία διάσταση 4.5*7 που πλησιάζει τα επιθυμητό. Οπότε αν είναι να μπεις σε όλο το μπελά για να έχεις ένα πλάτος max 3 μέτρα νομίζω δεν αξίζει.

Αφήνω βέβαια το θέμα ασφάλεια – διακόσμηση κλπ

Βαγγελη,προφανως αυτες οι κατασκευες εχουν τελειως διαφορετικη συμπεριφορα απο τις κατασκευες απο τουβλο.Υποθετω οτι θα αντιμετωπισεις ακριβως το αντιθετο προβλημα απο αυτο που ειχες.Θα οδηγηθεις σε επιλογες αμερικανικων προδιαγραφων

απο εμπειρια μπορω να σου πω οτι αν το προκατ ειναι βαρεως τυπου με 25 εκ παχος μονωμενο με dow και σοβατισμενο με θερμοσοβα σαν συμπεριφορα ειναι ιδια με τον συμβατικο τοιχο.απλα ειναι ελαφρυτερος.

απο εμπειρια μπορω να σου πω οτι αν το προκατ ειναι βαρεως τυπου με 25 εκ παχος μονωμενο με dow και σοβατισμενο με θερμοσοβα σαν συμπεριφορα ειναι ιδια με τον συμβατικο τοιχο.απλα ειναι ελαφρυτερος.

Οι τοιχοι ιδιως οι εσωτερικοι στα σπιτια μας ειναι μονωμενοι με dow?δεν νομιζω.Οι διαφορες στα υλικα κατασκευης των σπιτιων παιζουν τεραστιο ρολο,και δεν ειναι καθολου μα καθολου τυχαιο οτι στις διαφορες χωρες <κουρδιζουν> διαφορετικα τα ηχεια ,ενισχυτες κλπ.Δεν ειναι τοσο η ιδιοτροπια των αμερικανων να φτιαχνουν ηχεια με μεγαλα woofer και γενικως να εχουν περισσοτερο χαμηλο,γιατι τα σπιτια τους ειναι κατασκευασμενα με τελειως διαφορετικο τροπο-υλικα απο τα δικα μας.

Θα έχει πολύ μεγάλη απορόφιση ενέργειας ειδικά χαμηλά.

Εχω ακούσει δύο συστήματα σε αντίστοιχους χώρους και υπήρχε πρόβλημα ειδικά χαμηλά. Το ένα μάλλιστα έπαιζε με μεγάλο JBL με 12άρι και 600watt απο πίσω.