Prometheus

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    212
Απάντηση: Προμηθέας — Prometheus

Αφού λύσαμε αλλού το ποια χολυγουντιανή ξανθιά προτιμάμε, το γυρίσατε τώρα στις εγχώριες...
Τό χετε μαρκαλέψει το νήμα ;)
:stupido:

Μην τον ακους ρε το γκρινιαρη, εσυ τουλαχιστον το αλλαζεις κατα (δικη σου) βουληση
το αβαταρ, οχι κατα παραγγελια οπως μερικοι μερικοι.:aetsch:
Αλλα ρε φιλε, ησουν ο τελευταιος που απετιε φορο τιμης σε αυτη τη μορφη της
παγκοσμιας πολιτικης. Τον ξεχασες κι εσυ?
Σα να μην του εφτανε το πικρο ψωμι της ξενιτιας.

Παρακαλω οχι πληθυντικους. Εγω γραμμενες τις εχω και τις 2, τις εγχωριες.
Τις αφηνω στο Μανο να κανει παιχνιδι, που ξερω οτι ειναι και παιχνιδιαρης...:jester:

Σιγά την αλλαγή άβαταρ! και οι δυο ...αριστεροί ήταν, σωστά;
Να ζήσουμε να τον θυμόμαστε, γι αυτό τον έβαλα στο εικόνισμα το μπάρμπα (Βολιωτάκι κι αυτός, το μακρύτερο από τα 3 παιδιά βολιώτικα...)

ρε λέτε να αναβιώσει το πολιτικό σινεμά και να δούμε τους "μηχανικούς" να έχουν αναπτύξει αυτά τα ανίκητα βιολογικά όπλα-όντα για να τα εξαπολύσουν ως έσχατη λύση εξαγνισμού εναντίον της Ελληνικής Κυβέρνησης και των ψηφοφόρων της (ως γνωστόν στους Λιακοπούλειους κύκλους, κοιτίδα του γήινου πολιτισμού οι Έλ-ληνες που κρατάνε αναντάμ παπαντάμ από εξωγήινα τζάκια - το λέει και το Χίστορυ Τσάνελ) και φαντάζεστε στο σίκουελ το ανδροειδές που θα παρακολουθεί ανέκφραστο τα άλιεν να κατατροπώνουν τους Ελ-ληνάρες, να φέρνει λίγο στο τούτο του κάποιο από τα άβατάρ μου;

Τί νομίζατε, μόνοι σας θα το βατέψετε το νήμα, εμείς να μη σπρώξουμε λίγο;

Σιγά την αλλαγή άβαταρ! και οι δυο ...αριστεροί ήταν, σωστά;
Να ζήσουμε να τον θυμόμαστε, γι αυτό τον έβαλα στο εικόνισμα το μπάρμπα (Βολιωτάκι κι αυτός, το μακρύτερο από τα 3 παιδιά βολιώτικα...)

ρε λέτε να αναβιώσει το πολιτικό σινεμά και να δούμε τους "μηχανικούς" να έχουν αναπτύξει αυτά τα ανίκητα βιολογικά όπλα-όντα για να τα εξαπολύσουν ως έσχατη λύση εξαγνισμού εναντίον της Ελληνικής Κυβέρνησης και των ψηφοφόρων της (ως γνωστόν στους Λιακοπούλειους κύκλους, κοιτίδα του γήινου πολιτισμού οι Έλ-ληνες που κρατάνε αναντάμ παπαντάμ από εξωγήινα τζάκια - το λέει και το Χίστορυ Τσάνελ) και φαντάζεστε στο σίκουελ το ανδροειδές που θα παρακολουθεί ανέκφραστο τα άλιεν να κατατροπώνουν τους Ελ-ληνάρες, να φέρνει λίγο στο τούτο του κάποιο από τα άβατάρ μου;

Τί νομίζατε, μόνοι σας θα το βατέψετε το νήμα, εμείς να μη σπρώξουμε λίγο;

:flipout:
Πιο πιθανο σε σχεση με την πραγματικοτητα θα ηταν τα αβαταρ σου να μην εχουν το ρολο
του ανδροειδους αλλα του αλιεν. Φανταζομαι ηδη τη σκηνη που στον πενταχρονο Γιωργακη
δινουν να πιει το γαλατακι του με λιγο black goo!
Ή τον "πατερα" της Μερκελ στο τραπεζι να τρωει αμεριμνος και ξαφνικα να τον πιανει βηχας
και να ματωνει το στερνο του

Last edited:
Re: Προμηθέας — Prometheus

Είμαι μέχρι στιγμής στη 1 ώρα θέασης και μου θυμίζει τραγικά το Alien χωρίς κανένα ίχνος από την αγωνιώδη ατμόσφαιρα αυτού και μετριότατες ερμηνείες προς το παρόν...

Αδιάφορο μου φάνηκε. Αν κατάλαβα καλά στην ουσία ήταν ένα prequel του alien το οποίο στην ουσία άφησε περισσότερες αναπάντητες ερωτήσεις από εξηγήσεις. Να υποθέσω ότι θα υπάρχει και sequel του prequel?...

Ακόμα και το Alien 3 μου φάνηκε καλύτερο πάντως ...

Ok, τώρα διάβασα και το 1ο ποστ στο νήμα, όντως ήταν prequel. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που δεν καταλαβαίνω.

Το γεγονός της εγκυμοσύνης της πρωταγωνίστριας υπήρξε για να συνδέσει υποθέτω κατά κάποιον τρόπο το DNA του ανθρώπου με τα συμπαθητικά τερατάκια. Τα τερατάκια που βρήε η Ρίπλευ έχουν καμμία σχέση με αυτήν την οικογένεια;
Ο "ψηλός" γιατί ήθελε να μας φάει; Και γιατί ήθελε να εξοντώσει την πρωταγωνίστρια αφού του κάναν τη ζημιά οι καμικάζι;
Και τέλος το ρομπότ δεν ήταν πού χαμογελαστό για μηχανή;

"Το γεγονός της εγκυμοσύνης της πρωταγωνίστριας υπήρξε για να συνδέσει υποθέτω κατά κάποιον τρόπο
το DNA του ανθρώπου με τα συμπαθητικά τερατάκια. Τα τερατάκια που βρήκε η Ρίπλευ έχουν καμμία σχέση
με αυτήν την οικογένεια; Ο "ψηλός" γιατί ήθελε να μας φάει; Και γιατί ήθελε να εξοντώσει την πρωταγωνίστρια
αφού του κάναν τη ζημιά οι καμικάζι; Και τέλος το ρομπότ δεν ήταν πολύ χαμογελαστό για μηχανή;"

Ξεκαθαρη απαντηση ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Βαζεις την φαντασια σου και απαντας (αφου Lindeloff και Scott δεν φροντισαν).
Το εργακι μπορει να προμοταρισθηκε ως prequel του Alien (1979) αλλα, οπως ειδες, απεχει πολυ απο το να ειναι
prequel. Δεστο (αν μπορεις) ως αυτονομη ιστορια, λιγοτερο μπερδεμα θα χεις.

Η δικη μου αποψη (στις ερωτησεις που εθεσες) και ΜΟΝΟ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ AΠΟΨΗ ειναι :

1) H Elizabeth Shaw προσβληθηκε σεξουαλικα (απο τον αγαπητικο της) για να κυοφορησει το μεταλλαγμενο
σπερμα του σε ενα εμβρυο που εξελιχθηκε μεσα της σε κατι σαν χταποδι. Ο αλλος τροπος ηταν η απευθειας
μεταλλαξη που υπεστη ο αγαπητικος της (Charlie Holloway) που ηπιε την μαυρη ουσια. Αρα υπαρχουν ΔΥΟ
διαφορετικοι τροποι μεταλλαξης. Και ΔΕΝ καταληγουν απευθειας στα γνωστα alien (της Rippley) !!!

2) O "Ψηλος" αποφασισε να μας στειλει στον αγυριστο γιατι τον απασχολουσαμε/καθυστερουσαμε απο
τον ιερο προορισμο του : την εξαλειψη της ανθρωπινης φυλης απο την μαυρη ουσια που κουβαλουσε
το σκαφος του. Αυτο ειναι μια πρωτη εκτιμηση. Η δευτερη ειναι οτι προηγηθηκε ενας διαλογος (που
κοπηκε εντελει) οπου ο Μηχανικος αντιληφθηκε οτι ο Ανθρωπος επιζητουσε την αθανασια του, κατι
που αποτελουσε υψιστη ΥΒΡΙ για την κοσμοαντιληψη του Μηχανικου.

3) Την πρωταγωνιστρια ηθελε να την εξοντωσει γιατι ειχε σχεση με τον εμβολισμο (και αχρηστευση)
του σκαφους του ! Τι θα γινοταν αν συνεχιζε αυτη η τακτικη και με τα υπολοιπα αστροπλοια που ηταν
παρατεταγμενα παραπερα ? Βεβαια, ΔΕΝ ηξερε οτι τον περιμενε ενα τεραστιο κυοφορημενο facehugger
στην ακατο διαφυγης !!!!!

4) Τα χαμογελαστα cyborgs (για την ακριβεια, συνθετικα ανδροειδη) ακτινοβολουν πολυ μεγαλυτερο
κυνισμο (και ισως παρανοια) στο χαμογελο τους απο οτι .... τα θυμωμενα !!! Γιαυτο χαμογελουν ....

Ελπιζω .... κατι λιγο .... να σε καλυψα -bye-

Last edited:

Η ταινια καλο ειναι να την δουμε σαν αυτονομη ιστορια μεσα στο ιδιο συμπαν που διαδραματιστηκε το alien της Ripley. Σκοπος της δεν ηταν να ειναι prequel για τα alien αλλα για τον πολιτισμο που εφτιαξε το διαστημοπλοιο που βρεθηκαν τα αυγα. Ειναι μια δευτερη ιστορια στο ιδιο συμπαν! Εμενα παντως μου ελυσε δυο μεγαλες αποριες. Για τον νεκρο εξωγηινο αστροναυτη του alien 1 και για το απο που ηρθαν/δημιουργηθηκαν τα alien. Οσες αποριες μου δημιουργηθηκαν δεν εχουν να κανουν με τη σειρα alien. Αγωνιω για το 2.

1) H Elizabeth Shaw προσβληθηκε σεξουαλικα (απο τον αγαπητικο της) για να κυοφορησει το μεταλλαγμενο
σπερμα του σε ενα εμβρυο που εξελιχθηκε μεσα της σε κατι σαν χταποδι. Ο αλλος τροπος ηταν η απευθειας
μεταλλαξη που υπεστη ο αγαπητικος της (Charlie Holloway) που ηπιε την μαυρη ουσια. Αρα υπαρχουν ΔΥΟ
διαφορετικοι τροποι μεταλλαξης. Και ΔΕΝ καταληγουν απευθειας στα γνωστα alien (της Rippley) !!!

Μήπως υπάρχει και τρίτος και τέταρτος; Ο τρίτος είναι ο κλασσικός του facehugger (ωραίος όρος btw, είναι από παλιότερη ταινία; δεν θυμάμαι) και ο τέταρτος: ο γεωλόγος που του ήρθε το οξύ στο σκάφανδρο δεν ήταν αυτός που επιτέθηκε στο υπόστεγο του σκάφους; Αυτός πως προσβλήθηκε; Και αλήθεια ο βιολόγος τι έγινε;;; Τελευταία φορά τον θυμάμαι να μπαίνει το σκουλήκι στο στόμα του. Μετά;

2) O "Ψηλος" αποφασισε να μας στειλει στον αγυριστο γιατι τον απασχολουσαμε/καθυστερουσαμε απο
τον ιερο προορισμο του : την εξαλειψη της ανθρωπινης φυλης απο την μαυρη ουσια που κουβαλουσε
το σκαφος του. Αυτο ειναι μια πρωτη εκτιμηση. Η δευτερη ειναι οτι προηγηθηκε ενας διαλογος (που
κοπηκε εντελει) οπου ο Μηχανικος αντιληφθηκε οτι ο Ανθρωπος επιζητουσε την αθανασια του, κατι
που αποτελουσε υψιστη ΥΒΡΙ για την κοσμοαντιληψη του Μηχανικου.

Δεν έθεσα σωστά εγώ την ερώτηση. Οι Ψηλοί γιατί θέλανε να μας φάνε σαν ανθρωπότητα γενικότερα. Αν θυμάσαι στο "χάρτη πλοήγησης" στην γέφυρα η Γη ήταν ήδη μαρκαρισμένη σαν προορισμός, τουλάχιστον αυτό κατάλαβα εγώ. Οπότε το είχαν σκοπό να μας φάνε. Γιατί όμως; Αφού κι εγώ κατάλαβα στην αρχική σκηνή ότι αυτοί μας δημιούργησαν. Μήπως ήταν ατύχημα η δημιουργία μας; Τότε γιατί αφέθηκαν σημάδια στις αρχαίες τοιχογραφίες με σαφείς ενδείξεις που πρέπει να πάμε; Ουφ, όσο πιο πολύ το σκέφτομαι τόσο περισσότερο μπερδεύομαι...

3) Την πρωταγωνιστρια ηθελε να την εξοντωσει γιατι ειχε σχεση με τον εμβολισμο (και αχρηστευση)
του σκαφους του ! Τι θα γινοταν αν συνεχιζε αυτη η τακτικη και με τα υπολοιπα αστροπλοια που ηταν
παρατεταγμενα παραπερα ? Βεβαια, ΔΕΝ ηξερε οτι τον περιμενε ενα τεραστιο κυοφορημενο facehugger
στην ακατο διαφυγης !!!!!

Πως μπορεί να ήξερε ότι η Shaw είχε έρθει σε συνεννόηση με τους καμικάζι; Ακόμα και αν παρακολουθούσε τις επικοινωνίες τους (πιθανόν) υπάρχει περίπτωση να καταλάβαινε και τη γλώσσα τους; Τώρα που το σκέφτομαι μια πιθανή εξήγηση είναι ότι δεν ήθελε να φύγει κανείς ζωντανός από τον πλανήτη. Πάλι όμως γιατί;

Τελικά ίσως να την έχω αδικήσει την ταινία υπό μία όμως ΒΑΣΙΚΗ προϋπόθεση. Αυτό που είδαμε στην ουσία να ήταν το πρώτο μέρος μιας τετράωρης ταινίας.

ΝΑΙ ... υπαρχει ο Fifield και ο Milburn που τους "κανονισαν" τα σκουληκια (hammerpedes).
Ο ενας πεθανε απο το οξυ που πεταχτηκε στο προσωπο του. Για τον αλλον ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ
ΤΙ ΤΟΥ ΣΥΝΕΒΗ (τοσο σκατα τα εκανε ο Lindelof .... !!!!!). Το μονο που μπορω να υποθεσω
ειναι οτι κυοφορησε κατι ... που δεν προλαβαμε να δουμε. Δεν θυμαμαι κιολας : προλαβαν
να τους μεταφερουν πισω στο διαστημοπλοιο ???

Tην ακριβη αιτια που οι Μηχανικοι προγραμματισαν την εξαλειψη μας .... μου διαφευγει και εμενα.
Ειναι το ενα και μοναδικο σημειο που εχει αιχμαλωτισει τους παντες ..... με την σκεψη ανοιχτη
προς καθε κατευθυνση. Η δημιουργια μας ηταν ατυχημα ? Μηπως καθε δημιουργια τους ....
την "δρεπουν" μετα απο καποιο διαστημα (χιλιαδων ετων) ? Οι βραχογραφιες πρεπει να ηταν
η τυχη/ατυχια μας να παμε στον LV-426 και να αφυπνισουμε το σχεδιο μιας εξαλειψης
που ειχε (προσωρινα) σταματησει. Ποιος ξερει ....

Ο Μηχανικος δεν ηθελε πολυ σκεψη για να συνδεσει την καταστροφη του σκαφους του
με τους εναπομειναντες/επιβιωσαντες sapiens (τι κανει νιαου-νιαου στα κεραμιδια ).
Σιγα μην περιμενει εγκληματολογικη ερευνα για να καταλαβει οτι η Shaw (που του
φωναζε κλαιγοντας μεσα στο σκαφος) ΔΕΝ πολυσυμπαθει τους Μηχανικους.
ΚΑΘΕ sapiens επρεπε να αφανιστει .... πριν προχωρησει στην ενεργοποιηση του
επομενου σκαφους. Και το μονο ανθρωπινο που ειχε απομεινει ηταν η ακατος διαφυγης.

(ισως βεβαια ... τα αλλα σκαφη ... να περιειχαν φορτιο για αλλους πλανητες .... χαμος :laugh:)

Last edited:

Μια πιθανη αντιστοιχηση πραγματικου αστερισμου με τις "βραχογραφιες" ....
(μονο καποιος ερασιτεχνης αστρονομος μπορει να μας το επιβεβαιωσει ... αν μπορει)

Prometheus_Destination.png

Οπότε στην ουσία μπήκε στην άκατο για να διασφαλίσει το γεγονός ότι δεν θα έμενε κανένας ζωντανός και όχι επειδή είχε προσωπικά με την Shaw. Αλλά αν ήξερε από πριν όταν μπήκε στην άκατο ότι η τύπισα είχε επιβιώσει (γιατί έτσι της είπε το ανδροειδές "he's coming for you") μέσω ανιχνευτών σημείων ζωής ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, πως του διέφυγε η ύπαρξη του τεράστιου κεφαλόποδου μέσα σε αυτήν. Οέο;;;

Ωραία ε; Κάθε απάντηση και γνώμη οδηγεί σε ένα ακόμα ερώτημα. Σίγουρα την αδίκησα την ταινία τελικά... Το θέμα είναι όμως, γυρίστηκε έτσι ώστε να μας προβληματίσει και να γεννήσει ερωτήματα και υποερωτήματα ή ασχολούμαστε τώρα με τη μ@@@α του σεναριογράφου ο οποίος ξέχασε να συμπληρώσει κάποια κενά γιατί ήταν πολύ high την περίοδο που έγραφε;:flipout:

ΔΕΝ νομιζω οτι πηγε στην ακατο επειδη καποιος ανιχνευτης του εδειξε οτιδηποτε :laugh:
Πηγε ..... για να δει ποιος επεζησε και να "τελειωνει η ιστορια με τους γηινους".

Ομως, εχεις δικιο σε κατι : ενας Μηχανικος πρεπει να υπολογιζει τις κινησεις του.
Αρα ... ΝΑΙ ... να υπολογιζει και εκπληξεις. Εμπαινε σε ενα ανθρωπινο κατασκευασμα
που ΔΕΝ ηξερε τι περιειχε (τι αλλο, εκτος απο την Shaw). Πολυ τσαμπουκαλιδικα μπηκε.
ΩΦΕΙΛΕ αλλου ειδους συμπεριφορα .....

Το οτι εχει φαει κραξιμο ο Lindelof ειναι κοινη διαπιστωση. Δεν λες κατι καινουργιο :p

Εδω υπαρχει και μια πιθανη εξηγηση για το χαος των επιμιξιων (μην την δεσεις σκοινι κορδονι)
Το μαυρο προσωπο σε στυλ ζομπι (που γερνει προς τα δεξια) ειναι ο ... μεταλλαγμενος :laugh::laugh:

Prometheus04.jpg

Last edited:

Δεν έθεσα σωστά εγώ την ερώτηση. Οι Ψηλοί γιατί θέλανε να μας φάνε σαν ανθρωπότητα γενικότερα. Αν θυμάσαι στο "χάρτη πλοήγησης" στην γέφυρα η Γη ήταν ήδη μαρκαρισμένη σαν προορισμός, τουλάχιστον αυτό κατάλαβα εγώ. Οπότε το είχαν σκοπό να μας φάνε. Γιατί όμως; Αφού κι εγώ κατάλαβα στην αρχική σκηνή ότι αυτοί μας δημιούργησαν. Μήπως ήταν ατύχημα η δημιουργία μας; Τότε γιατί αφέθηκαν σημάδια στις αρχαίες τοιχογραφίες με σαφείς ενδείξεις που πρέπει να πάμε; Ουφ, όσο πιο πολύ το σκέφτομαι τόσο περισσότερο μπερδεύομαι...

Κάπου σε ένα link στις προηγούμενες σελίδες, έχει δωθεί μία ανεπίσημη εξήγηση από τον ίδιο τον Scott...

Οι Μηχανικοί απογοητεύτηκαν από την βίαιη και άπληστη τροπή που πήρε ο ανθρώπινος πολιτισμός. Έκαναν μία τελευταία προσπάθεια να δημιουργήσουν ρεύμα μεταστροφής πριν 2000 χρόνια, αλλά εμείς σταυρώσαμε τον απεσταλμένο τους. :p Οπότε, πήραν και την απόφαση να μας τερματίσουν. Για καλή μας τύχη όμως, κάτι πήγε στραβά κατά την προετοιμασία του πακέτου και τη γλυτώσαμε...

Ευτυχώς που την παρέλειψαν από την ταινία... :p

Απάντηση: Re: Προμηθέας — Prometheus

Εδω υπαρχει και μια πιθανη εξηγηση για το χαος των επιμιξιων (μην την δεσεις σκοινι κορδονι)
Το μαυρο προσωπο σε στυλ ζομπι (που γερνει προς τα δεξια) ειναι ο ... μεταλλαγμενος :laugh::laugh:

Prometheus04.jpg

τωρα αμα σου πω οτι βασει της βιολογιας που μαθαιναμε στο σχολειο,δεν μπορουν να προκυψουν τετοιες διασταυρωσεις,θα με πιστεψεις;