Prometheus

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    212
Απάντηση: Προμηθέας — Prometheus

Το είδα κι εγώ.

Χαίρομαι που διαβάζω για αναπάντητα ερωτήματα, τώρα είμαι σίγουρος ότι δεν με πήρε ο ύπνος :flipout:

Σε γενικές γραμμές μου άφησε μια αίσθηση ντοκυμαρίστικη η ταινία. Μπορεί να είχε δυό-τρία πετάγματα και έναν ενδιαφέρον "τοκετό" , αλλά δεν είχε αυτή την αίσθηση αγωνίας, καταδίωξης, αγώνα επιβίωσης που γνωρίζουμε. Ισως άλλες εποχές τότε, πρωτόγνωρο είδος τότε για την εποχή του και να επηρεαστήκαμε πάρα πολύ. Πλέον με τόσα πολλά που μας έχουμε μπουκώσει δεν ταραζόμαστε με τίποτα.

Στην πρώτη σκηνή στην έναρξη της ταινίας , που βρίσκεται ο εξωγήϊνος ; στον πλανήτη του ή στην γη; τι ήπιε; Γιατί;
Τα αυγά ποιός τα άφησε στον πλανήτη;
Πως ενεργοποιήθηκαν;
Τους εξωγήϊνους ποιούς τους έφτιαξε;
Το χταπόδι τι ήταν; το facehugger μεταλλαγμένο;
Το Alien στο τέλος, γιατί δεν μοιάζει με τα alien που ξέρουμε; επίτηδες το έκαναν διαφορετικό;
Τελικά ο εξωγήϊνος ήθελε να καταστρεψει τους ανθρώπους για το "καλό" τους για να μην εξαπλωθούν τα alien;
Ο ξανθός ρομπότ με ποιανού το μέρος είναι; Γιατί έριξε την μαύρη σταγόνα στο ποτό του άλλου;
Η Σιγκούρνει Γουίβερ θα είναι καλά η κόρη της πρωταγωνίστριας ;

Πάντως επειδή έχουμε δει τόσα και τόσα μέσα σ' αυτά τα 30 χρόνια, κάποιες σκηνές θύμιζαν άλλες ταινίες. Ο κύβος που ανοίγει για να δείξει τα ολογράμματα, το άνοιγμα μου θύμισε τις πέτρες στο fifth element, το στυλ της ξανθιάς ήταν παρόμοιο με την τύπισσα το εξελιγμένο ρομπότ στο Terminator 3.

Τέλος δεν έμεινα ικανοποιημένος από τις ερμηνείες. Δεν ξέρω, σαν να μην το ζούσαν ήταν. Τόσο hollywood δεν βρήκαν άλλη να παίξει την πρωταγωνίστρια; Αδιάφορη φάτσα και υποκριτική κι ας την έντυσαν σέξι σε κάποιες σκηνές με τα άσπρα εσώρουχα (που κι αυτό θύμιζε fifth element) .

Re: Απάντηση: Προμηθέας — Prometheus

Mε δεδομένο ότι υπάρχουν περισσότερες απαντήσεις από μία...
1) Στην πρώτη σκηνή στην έναρξη της ταινίας , που βρίσκεται ο εξωγήϊνος ; στον πλανήτη του ή στην γη; τι ήπιε; Γιατί;
Στη Γη. Εμφυτεύει το DNA των Μηχανικών στον Πλανήτη. Αυτό που ήπιε βοηθάει στη διαδικασία.

2) Τα αυγά ποιός τα άφησε στον πλανήτη; Πως ενεργοποιήθηκαν;
Αν εννοείς τα δοχεία τα άφησαν οι Μηχανικοί, είναι μέρος των ερευνών/πειράματος που έκαναν, απέτυχε και το εγκατέλειψαν.
Πιο συγκεκριμένα οι Μηχανικοί έγιναν ξενιστές... Το υγρό που περιείχαν τα δοχεία μπορούσε να συντηρήσει στη ζωή τα σκουλίκια και τα ποταμάκια υγρού στην αίθουσα τα χαριτωμένα φιδάκια...

3) Τους εξωγήϊνους ποιούς τους έφτιαξε;
Η μαμά τους και ο μπαμπάς τους.

4) Το χταπόδι τι ήταν; το facehugger μεταλλαγμένο;
Ήταν αποτέλεσμα του ιού στον άνδρα και η μετάλλαξή του στο έμβρυο κατά την εγκυμοσύνη απο άνθρωπο. Το νεογέννητο καλαμάρι της ξενέρωτης που μεγάλωσε γρήγορα τόσο μέσα στη μήτρα, όσο και έξω απο αυτή... καλός μεταβολισμός...

5) Το Alien στο τέλος, γιατί δεν μοιάζει με τα alien που ξέρουμε; επίτηδες το έκαναν διαφορετικό;
Πιθανόν να είναι η Βασίλισσα, η οποία είναι διαφορετική, αλλά δεν την θυμάμαι αρκετά για να συγκρίνω.
Ίσως να είναι η αρχή ενός άλλου πλάσματος - τύπου alien, που θα χρησιμοποιηθεί απο το franchise...

6) Τελικά ο εξωγήϊνος ήθελε να καταστρεψει τους ανθρώπους για το "καλό" τους για να μην εξαπλωθούν τα alien;
Mένει να δούμε τη συνέχεια της σειράς. Για μένα δεν έχει ξεκαθαρίσει ο ρόλος των Μηχανικών (καλοί ή κακοί)
Για παράδειγμα ίσως προσπαθούσαν να σώσουν το τομάρι τους με αυτό τα πειράματα...

7) Ο ξανθός ρομπότ με ποιανού το μέρος είναι; Γιατί έριξε την μαύρη σταγόνα στο ποτό του άλλου;
Με το μέρος του προγραμματιστή του. Του είπε ο γέρος να προσπαθήσει περισσότερο για την εύρεση απαντήσεων (αυτό επιζητούσε)... μόλυνε ένα άνθρωπο για να δει τι θα γίνει...

8) Η Σιγκούρνει Γουίβερ θα είναι καλά η κόρη της πρωταγωνίστριας;
Δε νομίζω... πολύ κοντοί και οι δύο γονείς...

Κατα τα άλλα συμφωνώ... είπαμε ρηχό, βιαστικό και πολλά τετριμμένα/αντιγραφές, όπως πολύ σωστά επισήμανες!

Η ταινία προσπαθούσε να είναι μια καλή Sci-fi και όχι ένα διαστημικό horror movie. Σε πολλά σημεία τα κατάφεφε, αλλά η τελική αίσθηση δεν ήταν τόσο ολοκληρωμένη. Η αμερικλανιές στη συμπεριφορά του πληρώματος που αποτελείται υποτίθεται από εκλεκτούς επιστήμονες χαλάνε όλη την ατμόσφαιρα και αισθητική. Το ίδιο και οι τεχνικές αβλεψίες, σκάφος φτιαγμένο με τεχνολογία για να ταξιδεύει έτη φωτός, κάνει VFR πτήση με τον γαμίκο καπετάνιο στο παρμπρίζ και εμβολισμό πάνω στη στροφή...
Το ανθρωποειδές στηρίζει όλη την ταινία.

Re: Προμηθέας — Prometheus

Λόγω R.Scot και σύνδεσής του με Αlien, θα το κάνω και εγώ, όταν βρω την 3D έκδοση όμως.
(Κάπου πήρε το μάτι μου ότι θα βγει και σε 3D, σωστό?)

(Κάπου πήρε το μάτι μου ότι θα βγει και σε 3D, σωστό?)
Ναι, φυσικα, υπάρχει το BD 3D.

Δεν ''κυκλοφορεί'' όμως ακόμη λογω νέου κλειδώματος BD+ από την γνωστή / καλή μας την Fox....

Τhanx!

Αν βγει πακέτο υποτιτλισμένο μαζί με τα 4 πρώτα κάτω από 50Ε, μπορεί και να το πάρω... βλέπουμε... :ADFADF1:

Η 4λογια παντως απο Αγγλία (μαλλον χωρίς GR subs) έχει κανα 20αρι πλεον....

Απάντηση: Προμηθέας — Prometheus

Το βασικό ερώτημα είναι:

τα Alien προϋπήρχαν ή τα δημιουργήσαν κατά λάθος οι εξωγήϊνοι (ένωση χταπόδι + εξωγήϊνος) ;

Τραγικό πάντως να μην προσέχουν σημαντικά στοιχεία (βλ. ερμηνίες, επιλογή cast) σε τέτοια ταινία και μάλιστα με τον ίδιο σκηνοθέτη που δημιούργησε έναν τέτοιο κολοσσό franchise. Τι διάολο; βαριούνται ή επειδή τα χουμε κονομίσει μια ζωή, όλα για την αρπαχτή από δω και πέρα ;

Δεν βλέπουν το αποτέλεσμα πριν βγεί η ταινία; Μήπως βλέποντας την ταινία κομματάκι κομματάκι χάνουν το "δάσος" ; Δεν ξέρω τι να υποθέσω.

Ξέρω, αλλά θα περιμένω αντίστοιχο μεγαλύτερο πακέτο.
Παίζει και η λύση αυτή χάριν του εξτρα υποτιτλισμού απο το oppo...................

ps. κάποιο άνθρωποι ξέρουμε γιατί δίνουμε τόσα χρήματα για τέτοια μηχανάκια... :p ;)

:ernaehrung004:

ps. κάποιο άνθρωποι ξέρουμε γιατί δίνουμε τόσα χρήματα για τέτοια μηχανάκια... :p ;)
LOL

Για τετοια πραγματα, παρτε ενα media player ή ενα htpc βρε, τα αλλα ειναι ημιμετρα....

Re: Απάντηση: Προμηθέας — Prometheus

Τραγικό πάντως να μην προσέχουν σημαντικά στοιχεία (βλ. ερμηνίες, επιλογή cast) σε τέτοια ταινία και μάλιστα με τον ίδιο σκηνοθέτη που δημιούργησε έναν τέτοιο κολοσσό franchise. Τι διάολο; βαριούνται ή επειδή τα χουμε κονομίσει μια ζωή, όλα για την αρπαχτή από δω και πέρα ;

Δεν βλέπουν το αποτέλεσμα πριν βγεί η ταινία; Μήπως βλέποντας την ταινία κομματάκι κομματάκι χάνουν το "δάσος" ; Δεν ξέρω τι να υποθέσω.

Όλα αυτά μου έχουν κάνει εντύπωση και μένα... όχι μόνο για το Προμηθέα βέβαια... άπειρα τα παραδείγματα!

Προφανώς μερικές "αστοχίες" οφείλονται σε αυτό που είπες (εμπορικοί, εισπρακτικοί λόγοι και αρπαχτές) όπως επίσης είναι δεδομένο ότι η αντίληψη των υπεύθυνων δεν ταυτίζεται με αυτή του θεατή. Χωρίς απαραίτητα η δική μας να είναι καλύτερη.

+++
Προσωπικά το cast το βρήκα πολύ καλό (πλην ίσως του ζευγαριού και όχι φυσικά αντίστοιχο των alien)... απλά δεν το αξιοποίησαν...

τα Alien προϋπήρχαν ή τα δημιουργήσαν κατά λάθος οι εξωγήϊνοι (ένωση χταπόδι + εξωγήϊνος) ;

Γνώμη μου είναι ότι τα alien όπως τα γνωρίσαμε στις πρώτες ταινίες είναι απόγονοι του νεογέννητου
Οι Μηχανικοί κατασκεύασαν ένα ιό, ο οποίος μεταλλάχτηκε λόγω συγκυριών...

Θα μου άρεσε στην επόμενη ταινία μια μεικτή αποστολή Μηχανικών-Ανθρώπων στον Πλανήτη για να καταστρέψουν τα βάζα και το νεογνό...
Ίσως ο Μηχανικός γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει ελπίδα επιβίωσης να ήθελε να σκοτώσει τους ανθρώπους της αποστολής ώστε να μην γίνουν και άλλοι ξενιστές...

Last edited:

LOL

Για τετοια πραγματα, παρτε ενα media player ή ενα htpc βρε, τα αλλα ειναι ημιμετρα....

σαφώς... αλλά κάποιοι μαζεύουν και σουβέρ... δεν μπορείς να τους το αρνηθείς, γούστα είναι αυτά.

Επίσης τα oppo είναι και media player...:flipout:

:ernaehrung004:

Παιρνεις ενα ''φθηνό'' (πχ Panny) BD (αντε ενα Pio / Denon αν θες Universal) και ενα media player.

Παλι φθηνότερα θα σου έρθει (και μαλλον και καλύτερα - ειδικά όσον αφορά το media player).

too much power supplies, cables and bigger space required...

Aς το συζητήσουμε αλλού, γιατί αρκετά off topic έχω κάνει με τις σαύρες, μη γίνει το ίδιο και με οppo...

(μου κλείδωσαν και το νήμα και δεν μπορώ να συγκρατηθώ ρε γ@μwτο... lol)

Kαι μια ερώτηση ακόμα... νομίζω δεν χρειάζεται spoiler γι' αυτήν.

Η Βασίλισσα ήταν ερμαφρόδιτη και γεννούσε μόνη της τα αυγά? Πως γινόταν στα πρώτα?

βασίλισσα στο 1ο δεν υπήρχε

και το space jokey δεν ήταν στο μυαλό το Scott
το είδε στα σχέδια του Giger και το έβαλε (που να ξέρε το ντόρο που θα δημιουργούσε)

η βασίλισσα είναι "έμπνευση" του Cameron στο 2ο

στο 3ο είχαμε τα dog alien και cow alien (είχαν βγει από ένα σφαχτό) LOL

στο 4ο χάσαμε τη μπάλα ...εκεί είχαμε ζωολογικό κήπο

Τελικα, το εργακι (Προμηθεας) ειναι περισσοτερο επιτυχημενο ως hype ... παρα ως blockbuster.
Tι σου κανει ενας space-jockey (που δεν ετυχε ΕΠΑΡΚΟΥΣ δημοσιοτητας, το 1979 !!!!!) ???

ΧΡΥΣΟΡΥΧΕΙΟ ... (χιχιχι, επρεπε να ονομαστει space-λαγοποδαρο, space-ασσος, space-λαχειο !!!)

Το αυτόματο χειρουργικό μηχανημα ήταν κατι που δεν αποτελεί αντιγραφή παντως. Coooool σκηνη
δε νομίζετε?
Αν είχε και λίγο ουζάκι δίπλα θα έκανε φοβερό μεζέ με το χταπόδι-μαλάκιο...:BDGBGDB55: