Prometheus

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    212
Re: Προμηθέας — Prometheus

Δείτε τον bonus disc θα παθετε πλάκα πάνω απο 8 ώρες υλικό , μου πήρε μια βδομάδα να το ολοκληρώσω !!!!!!

Αντρέα απίστευτες πληροφορίες όσον αφορά το making off , φαντασου ότι αναλύουν μέχρι και την τροποποιημένη τροφή του πληρώματος απο ειδικούς σεφ που προσελαβαν για να έχουν τα τρόφιμα τη μορφή που οραματίστηκε ο Ridley Scott !

Βλέπω πως η ταινία έχει αποκτήσει ήδη μια μυθική διάσταση ανάμεσα στους φαν των shi-fi και όχι αδίκως! Η ταινία έχει πολύ περισσότερο παρασκήνιο παρά προσκήνιο, με αποτέλεσμα να συζητούνται περισσότερα αυτά που δεν δείχνει παρά αυτά που δείχνει! Τέλος πάντων, και γω "καλή" φήφισα παρά "μέτρια", που πιθανώς ήταν πιο ταιριαστό, κυρίως γιατί ως ταινία μένει πιστή στο είδος που υπηρετεί σε κινηματογραφική εμπειρία (εικόνα, ήχος, ατμόσφαιρα) Και επειδή πολύ ανάλυση έχει πέσει για το αν είναι καλή, μέτρια ή κακή ως ταινία, να πω εδώ πως ώς φαν των shi-fi δε θα ακολουθούσα σε οποιαδήποτε παρένεση να δω ή να μη δω μια ταινία επειδή ίσως να είναι κατώτερη των προσδοκιών, αλλά θα πήγαινα ούτως ή άλλως έτσι ώστε να την κρίνω από μόνος μου. Αυτό πιστέυω θα το έκανε κάθε πιστός φαν του είδους!

Δείτε αυτή την καταπληκτική ανάλυση της ταινίας!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited by a moderator:

Kαλα βρε Χρηστο

Ειδα καλα η οχι ... ο "αναλυτης" διαφημιζει τα δικα του B-movies στο τελος ? :laugh:

Παντως, δεν λεει αβασιμα πραγματα, ΕΚΤΟΣ απο ενα ... οι δονουμενες χορδες (της αντιστοιχης θεωριας)
δεν μπορουν να δονηθουν με μορια αερα μεσα απο ενα φλαουτο !!! Γιατι ειναι τοσο μικρες ωστε ενα
και μονο μοριο αερα φανταζει σαν συμπαν για αυτες.

Kαλα βρε Χρηστο

Ειδα καλα η οχι ... ο "αναλυτης" διαφημιζει τα δικα του B-movies στο τελος ? :laugh:

Παντως, δεν λεει αβασιμα πραγματα, ΕΚΤΟΣ απο ενα ... οι δονουμενες χορδες (της αντιστοιχης θεωριας)
δεν μπορουν να δονηθουν με μορια αερα μεσα απο ενα φλαουτο !!! Γιατι ειναι τοσο μικρες ωστε ενα
και μονο μοριο αερα φανταζει σαν συμπαν για αυτες.

:flipout:

Προφανώς και έχεις δίκιο.

Μου άρεσε όμως πολύ η ανάλυση που έδωσε για τους διάφορους συμβολισμούς στην ταινία!

Ξαναείδα την σκηνή και δεν κάνει λάθος.
Στην ουσία εξηγεί το συμβολισμό του φλάουτου, μέσα από την "μουσική των σφαιρών" του πυθαγόρα όπου ταιριάζουν ωραιότατα τα 3d γραφικά του εξωγήινου σκάφους. Λέει, "αν καταλάβεις τους αριθμούς, θα καταλάβεις τη σκέψη του Θεού"
Λέει ότι σύμφωνα με αυτή οι μαθηματικές αναλογίες των πλανητών δημιουργούν ένα παλμό (hum) εξού και η χρήση του φλάουτου, που αλλιώς φαντάζει παράδοξη για την λειτουργία ενός διαστημόπλοιου.
Και ότι αν και αυτό ακούγεται τρελό στην σύγχρονη φυσική δεν είναι και τόσο παράξενο. Απλά αναφορά κάνει στις χορδές, δεν τις συνδέει με την συγκεκριμένη χρήση του φλάουτου.
Μην ξεχνάς δεν κάνει επιστημονική ανάλυση αλλά σημειολογική ερμηνεία.

Ναι, συμφωνω ... το ξαναειδα και εγω !
Παντως, ουτε εμενα πηγε το μυαλο μου στην θυσια του Χριστου (ως πηγη ζωης κατευθειαν απο DNA).
Εχει συλλαβει πολυ περισσοτερους συμβολισμους απο οσους επιασε ο μεσος θεατης (δηλαδη, εγω).

ΜΟΝΟ ΓΙΑΥΤΟ, για το hype που προξενησε ο Προμηθεας, ο Riddley αξιζει πολλων συγχαρητηριων.
Δεν θα ελεγα το ιδιο για τους script writers .... !!! Αλλα, μπορει να διορθωθει η ζημια στα επομενα.
Για να δουμε ....

Last edited:

Ναι, συμφωνω ... το ξαναειδα και εγω !
Παντως, ουτε εμενα πηγε το μυαλο μου στην θυσια του Χριστου (ως πηγη ζωης κατευθειαν απο DNA).
Εχει συλλαβει πολυ περισσοτερους συμβολισμους απο οσους επιασε ο μεσος θεατης (δηλαδη, εγω).

ΜΟΝΟ ΓΙΑΥΤΟ, για το hype που προξενησε ο Προμηθεας, ο Riddley αξιζει πολλων συγχαρητηριων.
Δεν θα ελεγα το ιδιο για τους script writers .... !!! Αλλα, μπορει να διορθωθει η ζημια στα επομενα.
Για να δουμε ....
:a0210:
Και εγώ δεν είχα συλλάβει πολλούς από αυτούς τους συμβολισμούς.
Τελικά το σενάριο ήταν αυτό που έπρεπε: όχι μια κλειστοφοβική περιπέτεια/θρίλερ αλλά κάτι πολύ πιο βαθύ, ώστε να χτιστεί ωραία η ιστορία.
Ήταν πολλά τα "περίεργα" στην ταινία τα οποία με την ανάλυση που έκανε ο τύπος βγάζουν νόημα. Όπως η φαινομενική κατάρριψη της εξελικτικής θεωρίας του Δαρβίνου (!!!).
Στο τέλος της ανάλυσης δίνει μια πολύ καλή εξήγηση.
Είναι όμως ίσως spoiler για την επόμενη ταινία και ίσως δεν πρέπει να την αναφέρουμε!

Το κορυφαίο ήταν η ερμηνεία που έδωσε στο ότι ο David λέει στην Shaw:
David- "“Who doesn't want to kill their father?"
Shaw- "not me"!

Ένα ακόμα video με ερωτήσεις και απαντήσεις

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Την ξαναείδα, και επιβεβαιώνεται η αρχική μου εντύπωση ότι πρόκειται για μια πολύ καλή ταινία... ενώ είδα πολλές περισσότερες λεπτομέρειες όντας υποψιασμένος για μερικά πράγματα... τα ερωτηματικά δεν απαντήθηκαν επειδή απλά έγιναν πιο περίπλοκα...

Πράγματι πολλά στην ταινία θυμίζουν πράγματα που αναφέρονται στο Chariots Of The Gods (Eric Von Daniken orig. publication 1968, και αργότερα έγινε η ομώνυμη ταινία την οποία και έχω)... αυτό το βιβλίο έχει επηρεάσει πολύ την σκέψη μου... το διάβασα αποσπασματικά όταν ήμουν ακόμα Δημοτικό και ολόκληρο το διάβασα στο Γυμνάσιο...

Εγώ είχα πάθει πλάκα σου λέω...

Είχε φωνάξει στο σχολείο η δασκάλα μου τότε (4η Δημοτικού), τους γονείς μου, για να τους ενημερώσει για μένα...

Δασκάλα: Γνωρίζω ότι πρέπει να είστε πολύ μορφωμένοι άνθρωποι... αλλά...
Πατέρας μου: Ε... ναι... διαβάζουμε όσο μπορούμε... τι πρόβλημα υπάρχει...?
Δασκάλα: Εεε... να... όταν κάνω θρησκευτικά... ο γυιός σας... πως να το πω... να... μου αναστατώνει την τάξη...
Πατέρας μου: Ναι... είναι λίγο ζωηρό το παιδί... θα του κάνω παρατήρηση να είναι φρόνιμος...και εσείς βάλτε τον τιμωρία αν δεν σας ακούει...
Δασκάλα: Όχι, δεν είναι ζωηρός... παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον...
Πατέρας: Τότε ποιο το πρόβλημα?
Δασκάλα: Να... εκφράζει κάποιες πολύ προχωρημένες ιδέες... σας είπα ότι το αντιλαμβάνομαι ότι είστε μορφωμένοι άνθρωποι, αλλά και εγώ πρέπει να κάνω το μάθημα μου... και όταν αναφέρεται στο γεγονός ότι οι άγγελοι είναι ελικόπτερα, και τους προφήτες τους πήραν διαστημόπλοια... καταλαβαίνετε... δεν μπορώ να κάνω μάθημα...

Κόκαλο ο πατέρας μου...

Χαχαχαχαχαχα...-bye-

χαχαχα

Χρήστο εγώ στο γυμνάσιο της είχα πει ότι με τη λογική "πίστευε και μη ερεύνα", ο Χριστός μπορεί να ήταν εξωγήινος... :flipout:

Από ποιο σύστημα και ποιόν πλανήτη? μπορεί να τον έχω γνωρίσει σε κάποιον άλλον χωροχρόνο... :flipout:εκτός... και αν τον είχα δει... φαντάρο...:flipout: