Prometheus

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    212
Απάντηση: Προμηθέας — Prometheus

Που τον θυμηθηκατε τον ντενικεν βρε;

Με τους ελέφαντες αστροναυτες και τα μυστικά κοσμοδρομια, πολύ τον γουσταρα μικρός.

Με βοηθησε ο Μανος με τα παρακατω.

"ΑΡΑ "ΚΑΠΟΙΟΙ" ΤΟΥ ΤΑ ΕΜΦΥΤΕΥΣΑΝ (!!!!!?????), ΝΑΙ, οσο απλα το γραφω ....
και ξερωντας οτι θα μου την πεσουν τωρα, καποιοι γνωστες της ιστοριας !!!

Και αυτοι που εμφυτευσαν τους 4.000 δεσμους ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ οι Sapiens της εποχης, ουτε η βιασυνη
να εξελιχθουν κατω απο το στρες μιας παγκοσμιας καταστροφης, ουτε καποιο μικρο νησακι που ειχε μονο
ποντικια για φαγητο, ουτε ενας κομητης απο τον πλανητη Κρυπτον ......

Το πιο περιεργο ειναι γιατι εμφυτευθηκαν στον Sapiens και οχι στον Neanderthal (που ηταν ΠΟΛΥΥΥΥΥΥ πιο
σκληροτραχηλος). Το ακομα πιο περιεργο ειναι οτι ο Neanderthal εξαφανιστηκε ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ γινει η εμφυτευση
στον Sapiens (22.000 χρονια πριν). Λες και "καποιος" εξολοθρευε τους πιθανους ανταγωνιστες του Sapiens ...."

Ε, ποιος ηταν ο μπαμπας αυτης της λογικης?

Εγω παλι δεν εχω ασχοληθει μαζι του, αλλα οταν ημουν μικρος ειχαν πεσει κατι τευχη του ανεξηγητου στα χερια μου και πολυ ειχα διασκεδασει. Μετα ειπα να το γυρισω σε πιο hardcore EΦ,
η οποια ομως παραδεχεται οτι ειναι τετοια.
Και ετσι επεσα σε αυτα που στο διπλανο νημα μου τα κατηγορει οτι ειναι πολυ "σκοτεινα"
για τα γουστα του.

Re: Προμηθέας — Prometheus

Βρε ζουλιαρη, (χαχαχαχαχαχα)
τι σου κατηγορω βρε παραπονιαρη ... ???

Βγηκα και εγραψα οτι το νημα του Babylon εχει το μοναδικο poll που δεν υπαρχει ουτε μια αρνητικη ψηφος !!!!
Τι αλλο να κανω για να σε προμοταρω ? .....

(αμα θελεις ομως ολοκληρο το φορουμ του Κινηματογραφου να συμπυκνωθει στην παρακατω ερωτηση :
"θα βγει το Babylon στην μεγαλη οθονη ?" ..... ε ..... δεν μας καιει απαντες εδω μεσα .... sorry -bye-)

Απάντηση: Re: Προμηθέας — Prometheus

Βρε ζουλιαρη, (χαχαχαχαχαχα)
τι σου κατηγορω βρε παραπονιαρη ... ???

Βγηκα και εγραψα οτι το νημα του Babylon εχει το μοναδικο poll που δεν υπαρχει ουτε μια αρνητικη ψηφος !!!!
Τι αλλο να κανω για να σε προμοταρω ? .....

(αμα θελεις ομως ολοκληρο το φορουμ του Κινηματογραφου να συμπυκνωθει στην παρακατω ερωτηση :
"θα βγει το Babylon στην μεγαλη οθονη ?" ..... ε ..... δεν μας καιει απαντες εδω μεσα .... sorry -bye-)

Ωραια, συνεχιζουμε την παραδοση του άλλα γραφω άλλα καταλαβαινεις!!!
Εγω μιλουσα για το νημα περι ΕΦ.:beee:

E ... ok ! Λαθος καταλαβα ... τι να κανω ? Ειμαι μειωμενης αντιληπτικοτητας.
Παραδεχτηκα ποτε οτι ειμαι γατονι στην επικοινωνια ? ... οποτε μην νιωθεις ασχημα.

Το θεμα με τις αχαρτογραφητες περιοχες του DNA ... ειναι το νεο μεγαλο Ελντοραντο.
Εαν παρεις εναν γενετιστη και του πεις "μαστορα, αυτη η σκαλα νουκελοτιδιων ....
απο δω μεχρι εδω ... τι ακριβως κανει ?" ο ανθρωπος θα χαμογελασει και θα σ'αφησει
με το ερωτημα στο κουτελο. Ειμαστε παρα, μα παρα, πολυ μακρια απο το να κανουμε
το DNA να φαινεται σαν την μηχανη των Αντικυθυρων (στο πολυπλοκοτερο, βεβαια).

Αυτοι που βγηκαν πριν μια δεκαετια και ζητωκραυγασαν "ξεκλειδωσαμε το DNA ,
ξεκλειδωσαμε το DNA" ηταν ως επι το πλειστον δημοσιογραφοι. ΟΧΙ γενετιστες.
Οι τελευταιοι ... αν δεν περασει ενας αιωνας (ολοκληρος) ... μην περιμενετε να
ακουσετε βεβαιοτητες και σιγουριες για το συνολο του DNA, εκφρασμενη και
επαληθευμενη και γαργαρα για παιδακια Α' Λυκειου.

Απλα τα γραψαμε ολα (A, C, G, T) σε ενα βιβλιο .... ΠΟΙΟΣ θα τα μεταφρασει και
ΠΟΤΕ θα τα χειραγωγησει προς ωφελος μας ??? ... KOUTSI MARIKA KNOWS :laugh:

Οποτε οτι εγραψα παραπανω, με τοσο γλαφυρο τροπο, ειναι η δικη μου οπτικη γωνια
(δηλαδη του αγεωμετρητου) για τις σκοτεινες περιοχες του DNA. Που μπορει να ειναι
fabricated αλλα μπορει να ειναι και .... naturally evolved.

Εδω υπαρχει τροπος να καταλαβαινει η μια δικλωνη σκαλα DNA ποτε βρισκεται διπλα σε μια ομοειδη
ΧΩΡΙΣ να ανταλλασουν καμια χημικη πληροφορια (!!!!!!!). Spooky action at a distance .....
σε ολο της το μεγαλειο. Διπλα σ'αυτο, τα αχρησιμοποιητα 4.000 σκαλοπατακια, φανταζουν σαν απλη
τριλιζα.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Προμηθέας — Prometheus

Mαλλον, δεν μας διαβαζεις τακτικα ....

ΑΛΛΑΞΕ ο σεναριογραφος !!! ...

http://www.ishow.gr/news.asp?guid=036E81E7-DF72-41F8-9D20-FE564C42A4C9

μια χαρα σας διαβαζω,ακομα δεν ειναι τιποτα σιγουρο για το ''σχημα'' που θ'αναλαβει την επομενη ταινια.
Οποτε κρατατε μικρο καλαθι.

E ... ok ! Λαθος καταλαβα ... τι να κανω ?

Αφου τα ειπαμε ρε... Οσο συμπιπτουν τα γουστα μας αλλο τοσο καταφερνουμε να επικοινωνησουμε.
Λογικο ειναι. Μην αυτομαστιγωνεσαι.

Εκτος και αν γουσταρεις, οποτε...περι ορεξεως ουδεις λογος.:flute:

Το θεμα με τις αχαρτογραφητες περιοχες του DNA ... ειναι το νεο μεγαλο Ελντοραντο.

Με την Ελληνικος Χρυσος εισαι κι εσυ? :p

Re: Απάντηση: Προμηθέας — Prometheus

Eπισης δεν γνωριζουμε τι ακριβως ειπε το ανδροειδες στον μηχανικο οταν τον ξυπνησαν και του ξεριζωσε το κεφαλι.
Υποθετουμε οτι του ειπε: Γεια χαρα, ο παππους απο εδω θελει να τον ξανα κανεις νεο.
Βασικα θα μπορουσε να του εχει πει οτιδηποτε και ο μηχανικος αντεδρασε ετσι οπως αντεδρασε.
Μπορει να καταλαβε οτι του μιλουσε ενα ανδροειδες και να μην το γουσταρε.
Δεν ειδα οργη/θυμο/παρορμηση. Ηταν σαν να υπηρχε μια λογικη εξηγηση.
Εκτος κι αν του ειπε: Ειμαστε απο τη γη ανθρωπινα οντα...και τσακ του ξεριζωσε απλα το κεφαλι, μιας και ηταν στο project να μας εξολοθρευσουν ουτως ή αλλως.

Βασικά δεν έχεις άδικο."Αυτός ο άνθρωπος ήρθε εδώ επειδή δεν θέλει να πεθάνει. Πιστεύει ότι μπορείς να του δώσεις περισσότερη ζωή" .Αυτά σύμφωνα με τον τύπο που έκανε το ολογράφημα της εκμάθησης "αρχαίων γλωσσών" στον Ντέιβιντ. Υπάρχει κάπου και μια αναφορά ότι πριν το ξερίζωμα του κεφαλιού υπήρχε διάλογος μεταξύ του cyborg και του Ψηλού στην Director's Cut ...

Eαν ο επομενος σεναριογραφος δεν ασχοληθει ... με την κομμενη στιχομυθια μεταξυ David, Weyland και Mηχανικου
(δεν ξερω με ποιο τροπο θα την επανεισαγει ... ας βαλει τον Lindelof να ζηταει συγνωμη απο ολο τον κοσμο)
τοτε το εργακι ΠΑΤΩΣΕ ....

Οχι μονο πρεπει να φανερωθουν περισσοτερα, αλλα πρεπει να εισαχθουν με χειρουργικη ακριβεια και να παιχθουν
με γαργαρη νοηματικη σαφηνεια και διαδοχη. Ειναι η μια και μοναδικη σεκανς που μπορει να γεμισει (σχεδον) ολα
τα κενα που αφησε ο Lindelof. Υπαρχει και ο χαωδης ανορθολογισμος των μεταλλαξων ... αλλα ... first things first !

(Λογια της Πρυμνης ... :icon15:)

Last edited:

Η κομμένη στιχομυθία είναι για την μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου παντελώς άγνωστη.
Μην κοιτάς εμείς που το έχουμε αναγάγει σε επιστήμη!
Είναι πολύ πιθανό ο νέος σεναριογράφος, να μην την λάβει καθόλου υπόψη του.
Μακάρι βέβαια να την ενσωματώσει - αναλύσει περαιτέρω, αλλά...

Απάντηση: Προμηθέας — Prometheus

ελπιζω μονο να μην εχει θρησκευτικες προεκτασεις,γιατι θα ειναι για ντοματες.:ADFAD2:

Re: Απάντηση: Προμηθέας — Prometheus

ελπιζω μονο να μην εχει θρησκευτικες προεκτασεις,γιατι θα ειναι για ντοματες.:ADFAD2:
Μα ολη η ταινια σαν θεμα εχει θρησκευτικο περιεχομενο. Πως δημιουργηθηκαμε,αλλα με τεχνητα μεσα, ερχεται σε συγκρουση με τη θρησκεια οπως την αντιλαμβανομαστε και της δινει επιστημονικη βαση. Μαλιστα σε στιγμες της ταινιας υπηρχαν εκφρασεις του τυπου "ο θεος δεν φτιαχνει ευθειες" κλπ. Απο τη στιγμη που οι μηχανικοι μας επισκεφτηκαν και μας καθοδηγησαν ως θεοι θα υπαρχει μια συσχετιση με τις θρησκειες ,και πολυ καλα θα κανει, αν θελει να στηριξει ο σεναριογραφος την πραγματικοτητα και τις αναπαραστασεις που βρισκουμε σε Σουμεριακες απεικονισεις με το σεναριο του προμηθεα. Μαλιστα το επομενο μπορει να τιτλοφορειται "Paradise". O παραδεισος σε ελευθερη μεταφραση ειναι περιφραγμενος κηπος. Σκηνες με το δεντρο της γνωσης εχουμε δει και σε αλλη ταινια οπως το Knowing με τον N.Cage.

Δεν ειναι θρησκευτικος ο προβληματισμος (στην ταινια).
Μαλλον, υπαρξιακο/μεταφυσικο θα τον χαρακτηριζα.
Υπαρχει μια μικρουλα διαφορα ...

(Οταν καποιος δηλωνει αθρησκος δεν δηλωνει αυτοματα και αθεος ... δεν ειναι ταυτοσημες εννοιες.
Η ταση του ανθρωπου να διαβλεπει προνοια στην φυση ... ειναι υπαρξιακης/μεταφυσικης φυσεως.
Την διαθετει, ετσι κι'αλλιως, τα τελευταια 13.000 χρονια ... πριν καν γεννηθει η λατρευτικη δοξασια)

Last edited:

Δεν ειναι θρησκευτικος ο προβληματισμος (στην ταινια).
Μαλλον, υπαρξιακο/μεταφυσικο θα τον χαρακτηριζα.
Υπαρχει μια μικρουλα διαφορα ...

(Οταν καποιος δηλωνει αθρησκος δεν δηλωνει αυτοματα και αθεος ... δεν ειναι ταυτοσημες εννοιες.
Η ταση του ανθρωπου να διαβλεπει προνοια στην φυση ... ειναι υπαρξιακης/μεταφυσικης φυσεως.
Την διαθετει, ετσι κι'αλλιως, τα τελευταια 13.000 χρονια ... πριν καν γεννηθει η λατρευτικη δοξασια)
Δηλαδη οι θρησκειες δεν δημιουργηθηκαν για να "εξηγησουν" τον υπαρξιακο/μεταφυσικο προβληματισμο μας για το ποιοι ειμαστε και για τον κοσμο που μας περιβαλει;
Καποιος που ειναι αθεος ομως ειναι και αθρησκος, καποιος που δηλωνει αθρησκος τι ειναι; Πιστευει σε καποι οντοτητα ανωτερη απλα δεν υπαρχει θρησκεια που αν τον "γεμιζει", "ολοκληρωνει" ως εξηγηση για την υπαρξιακη του , μεταφυσικη του ανησυχια; Μαλλον για θρησκο και πιστο μου κανει, απλα δεν εχει βρει τη θρησκεια του...
Η ταινια θα μπορουσε να ειναι η απαντηση στη σειρα Ancient Aliens του History channel...

Last edited:

Ψυχραιμια Songless ...

Το οτι εχω μια ανυσηχια/περιεργεια για κατι (οτιδηποτε) .... δεν με καθιστα μανιακο η ψυχωτικο !
Το οτι εχω μια ταση να ψαχνω Προνοιες (και οχι μηδενιστικες τυχαιοτητες) ... δεν με καθιστα Πιστο.
(πιστο σε ΤΙ ? ....)

Οπως πολυ σωστα εγραψες ... "πιστευει σε καποια οντοτητα, απλα δεν υπαρχει θρησκεια που να τον "γεμιζει"".
Kαι ΕΤΣΙ επρεπε να πορευονται 7 δισεκατομμυρια ψυχες σε αυτο τον πλανητη. Χωρις ομαδοποιησεις σε κατι
που εξ'ορισμου ΔΕΝ γινεται να συγκεκριμενοποιηθει ...

Πορευομαι αναζητωντας Ταξη μεσα στο Χαος γιατι αυτο επιτασει η οργανικη δομη και το πνευμα μου.
Ακομα και αν υπαρχει απολυτη Τυχαιοτητα στο συμπαν ... επιλεγω να αναζητησω την Ταξη, ως πνευμα.
Δεν γινεται να μην την αναζητω, ειμαι γεννημα-θρεμμα της Οργανωσης/Ταξης.

Ταδε εφη Plissken -bye-

Last edited:

ειμαι γεννημα-θρεμμα της Οργανωσης/Ταξης.

Ταδε εφη Plissken -bye-

Ωρα να αλλαξεις παλι αβαταρ νομιζω.
Ο τυπος δεν ηταν και πολυ της Ταξης απ'οτι θα θυμασαι και στις ταινιες:p

Καθε θρησκεια ομως ξεκινα με μια κοσμογονια που "εξηγει" την υπαρξη μας. Η ταινια για μενα εχει θρησκευτικο χαρακτηρα , οχι οπως το superman που μας τον παρομοιαζουν και τον ταυτιζουν με θρησκευτικο προσωπο, αλλα ερχεται με μια επιστημονικη και λογικη εξηγηση για τους Θεους μας και τη δημιουργια μας. Μπορει οι μηχανικοι για τη Saw και τους αλλους να ειναι εξωγηινοι, για τους αρχαιους ηταν οι Θεοι δημιουργοι. Ετσι μπορει η ταινια να ειναι μια sci-fi περιπετεια, αλλα δημιουργει αποριες υπαρξιακου περιεχωμενου.
Μαλιστα σε forum που ασχολειται με την ταινια αποκλειστικα , καποιος ειχε δωσει κεινο απο απο τη μυθολογια των Σουμεριων που πραγματικα θα ελεγες οτι οι Μηχανικοι ειναι οι Σουμεριοι Θεοι.