Prometheus

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    212
Re: Προμηθέας — Prometheus

Είπαμε όταν σε ταινία διαστήματος αρχίζουν και μπλέκουν όπλα – αεροδυναμικά οχήματα (με λάστιχα χαμηλού προφίλ !! – και αεροτομές !!) και πρωταγωνιστές με στολές ..παραλλαγής , ..αρβύλες να σκάνε προσοχές στους ..ανώτερους …αστροναύτες - κλάφτα Χαράλαμπε.

Προχθές είχε στη Nova το τελευταίο Battlestar Gallactica (του 2012 ?) .
Μιλάμε όλα τα παραπάνω σε αφθονία και ο πρωταγωνιστής να γυαλίζει το μάτι του να ριχτεί στη «μάχη» με το τελευταίο μοντέλο καταδιωκτικού , αλλά ο «ανώτερος» του χάλασε την φόρα και του έδωσε ένα όχημα μεταφοράς που το σνόμπαρε . Δεν μιλιόταν ο άνθρωπος με την μπαχατέλα που του έδωσαν.

Μιλάμε για εκπληκτική ατμόσφαιρα διαστήματος. Κάτι σα να είσαι στο hangar πυρηνικού αεροπλανοφόρου με τους μηχανικούς και τους πιλότους να ετοιμάζουν την καταιγίδα της Ερήμου.
(μέχρι εκεί άντεξα – περίπου 7-8 λεπτά , μετά είδα αυτό τον ξενέρωτο τον Marey να κερδίζει το Wimbledon).

lol @ tennis αλλά υπερβάλλεις λίγο για την ταινια...

Χάλια το τελευταίο gallactika δυστυχώς …

Γενικά έχουν ‛βιάσει’ σειρά από ταινίες με τα franchise τους

Αυτός είναι και ο κίνδυνος για τον επόμενο Προμηθέα και κάθε αντίστοιχη ταινία…

Γενικά και εγώ αμετανόητος χαζός καταναλωτής, τα σκάω συχνά για remakes, για franchise κ.ο.κ.
Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν συνειδητοποιώ τι γίνεται.

Και είναι το ίδιο επαναλαμβανόμενο μοτίβο, τα ίδια παράπονα που θα βρείτε στις περισσότερες φετινές ταινίες που βασίζονται σε sequel / remake / franchise

lol @ tennis αλλά υπερβάλλεις λίγο για την ταινια...

Κατά βάση η ταινία μου άρεσε αρκετά.

Απλώς δεν βρίσκω λογικό μία ταινία που έχει αρκετή ατμόσφαιρα αναζήτησης – διαστήματος – ερωτήματα – ξεκινάει πολύ ωραία – το πάει καλά κλπ. να μην μπορεί να αποφύγει κάποιες τραγικές ατέλειες (πχ τρακάρισμα …διαστημοπλοίων με διαφορά εξέλιξης 3 ΔΙΣ χρόνια το ένα από το άλλο με σκηνές απείρου αγωνίας καθώς πλακώνουν τους αστροναύτες , οχήματα …αεροδυναμικά , πιλοτήρια που βλέπουμε στο Allou-fan-Park, ) κλπ.

Εκτός αν βοηθούν αυτά στο εμπορικό – κομμάτι (δηλαδή λαϊκά κόβουν εισιτήρια όλες αυτές οι ταρζανιές ) οπότε πάω πάσο και προφανώς ανήκω σε ένα target group μηδενικής εμπορικής σημασίας.
Επαναλαμβάνω η τανιία μου άρεσε . Στενοχωριέμαι που έχει καλό υλικό και κάπου τα …σκατώνει. Από το Gallactika …τι να στεναχωρηθείς. ?? Είναι όλη ένα σκουπίδι.

ΥΓ Θεωρώ λάθος της ταινίαs να «κολλήσει» στην ιστορία των Allien. (των οποίων έτσι και αλλιώς δεν είμαι φαν – δεν έχουν το μεγαλείο του διαστήματος , o Προμηθέας παρά ταύτα το ΕΧΕΙ).

Last edited:

O Προμηθεας εχει μεγαλειο .... απο σποντα. Απο τις σεναριακες ανεπαρκειες του Lindelof.
ΟΛΟΙ αυτοχρισθηκαν σεναριογραφοι-εξελικτικοι βιολογοι :coool: για να καλυψουν αυτες τις ανεπαρκειες.

Φίλε Sr71 η ταινία έπρεπε να σταματήσει εκεί που έγινε το συναπάντημα με τον μηχανικό και ας άφηνε κενά. (ουσιαστικά και το 2001 εκεί σταμάταγε.).
Θα υπήρχε και ο χρόνος να ζυμωθεί και ένα σωστό sequel.

Το άλλο (κουφό) που ξέχασα είναι , αν θυμάμαι καλά , ότι η γήινη αστροναύτης στο τέλος φεύγει «οδηγώντας» και ..μόνη της (και με κάποιες ..πάντες αν θυμάμαι καλά την εικόνα) κάποιο …άλλο σκάφος των μηχανικών με οδηγίες που της …έδωσε το ανδροειδές ρομπότ .

Και όλα αυτά έγινα με ταχύτητα pit-stop της F1 που αλλάζει λάστιχα.

Τώρα με τέτοιο υλικό ( η αστροναύτης έφυγε ..φυσέκι με το σκάφος που κατασκεύασε ένας πολιτισμός μερικά δισεκατομμύρια χρόνια πιο εξελιγμένος προς τα ..πέρα από που έρχονται οι μηχανικοί ) πώς να ξεκινήσει το φουκαριάρικο το sequel του Προμηθέα. ?? Εχει συστυχώς «καεί» και το sequel.

ΥΓ Ζητώ και την συγγνώμη όλων όσοι δεν ενδιαφέρονται για αυτά που γράφω , αλλά καλοκαίρι είναι ας πούμε και καμιά ..μπούρδα παραπάνω.

ΑΑ

Απο μενα μην ζητας συγνωμη. Την εχω καψει την φλαντζα προ πολλου (νομιζω απο Α Γυμνασιου :laugh:)

Aκομα και αν η υποθεση σταματoυσε ΠΡΙΝ την συναντηση με τον Μηχανικο ... το εργακι παλι ΔΕΝ θα ηταν
ολοκληρωμενο. Ξεχασες οτι δεν ξερουμε τι κανει η μαυρη ουσια (εκτος απ'τον JL_? :p) ? Ξεχασες οτι δεν
γνωριζουμε ΤΙ μεταλλασει ΠΟΙΟΝ ? Ξεχασες οτι δεν γνωριζουμε γιατι κυνηγηθηκαν οι Μηχανικοι μεσα στο
διαστημοπλοιο τους ? Για ποιο λογο εχτισαν τις σφιγγες (ενω μπορουσαν απλως να θαψουν τα
διαστημοπλοια τους) ? ...... και χιλια μυρια .....

Ο π@π@ρ@ας ο Lindelof .... φροντισε για την πνευματικη μας εγρηγορση :p

Υδροπνευματικη αναρτηση (θες να πεις).
Λυπηθηκα πολυ οταν ο πατερας μου πουλησε την Citroen BX (το 2002).
Καλομαθαμε να περναμε πανω απο σαμαρακια, απο λακουβιτσες, απο κοτρωνιτσες
και να ΜΗΝ καταλαβαινουμε τιποτα !!! Σαν να ηταν ασφαλτοστρωμενη ολοκληρη
η ελληνικη επαρχεια. :p

(ομως ... μηδενικα κρατηματα στις στροφες ... βαρκαρολα η BX).

Διαφωνώ! Μπορεί να έγερνε, μπορεί να έτριζε, μπορεί να αγκομαχούσε, αλλά από τον δρόμο δεν έβγαινε με τίποτα - με τα κατάλληλα ελαστικά φυσικά.

Πως καταφέραμε, από την γενετική να το ρίξουμε στη θρησκεία και τώρα στην αυτοκινητοβιομηχανία εγώ πάλι δεν το κατάλαβα...

Τέσπα ... Τα σέβη μου!

Δεν εχει μεινει λεπτομερεια αξεσκονιστη.
Να πω και εγω την ανοησια μου? (που μπορει βεβαια να εχει απαντηθεί στις προηγουμενες 100 σελιδες)

Καλα αυτοι οι Μηχανικοι ηταν προηγμενοι στο να κανουν γενετικα κολπα ασυλληπτα, αλλα ένα οπλο της προκοπης δεν ειχαν φτιαξει, για αυτοαμυνα βρε αδερφε?
Παλευουν με τα χταποδια με τα χερια?? Εδω ακομα και οι "δικοι" μας ειχαν προνοησει να κουβαλησουν ενα φλογοβόλο (εστω τεχνολογιας Β' ΠΠ)!
Ο Μηχανικος κανονικα θα επρεπε να ειχε πανω του μπλιμπλικια και ενεργειακα φωτα που οποιο ον τον ακουμπουσε θα καιγοταν επιτοπου
(Starship Troopers-κατασταση στην νιοστη ομως)

ή αδιαφορουσαν για αυτα τα πεζα πραγματα?

Χαχαχαχαχα ....
ειναι πολυ κριμα που δεν σφαλιαριζουμε τον Lindelof με αυτες τις αποριες !!!

:SFGSFGSF:

Geopan
"
Διαφωνώ!
Μπορεί να έγερνε, μπορεί να έτριζε, μπορεί να αγκομαχούσε, αλλά από τον δρόμο δεν έβγαινε με τίποτα - με τα κατάλληλα ελαστικά φυσικά.
Πως καταφέραμε, από την γενετική να το ρίξουμε στη θρησκεία και τώρα στην αυτοκινητοβιομηχανία εγώ πάλι δεν το κατάλαβα...
Τέσπα ... Τα σέβη μου!
"

Βεβαια κρατουσε τον δρομο !!!! Που να σκεφτεις να μπεις σε ανοιχτη στροφη με 70-80 χλμ/ωρα.
Εγερνε τοσο πολυ που εβλεπες την ασφαλτο :laugh::laugh: Ειχε κανει την εννοια της παθητικης ασφαλειας ... ενεργητικη !!!

Last edited:

Πάντως μιλώντας για φουτουριστικά οχήματα, να κάτι ενδιαφέρον.

futuristic_landstorm_concept_vehicle_jhaaz.jpg

Εκτος απ'το sedan σου ... κυκλοφορει και μονοθεσιο .... :p

FOUR_TRACK_ALL_TERRAIN_VEHICLE_by_CUTANGUS.jpg

(για παρκαρισμα .... σηκωνει κατακορυφα τις ερπυστριες ... :p)

Πάντως μιλώντας για φουτουριστικά οχήματα, να κάτι ενδιαφέρον.

futuristic_landstorm_concept_vehicle_jhaaz.jpg

Ωχ... πως είναι έτσι αυτό ? Χάλια..... σαν μύγα είναι !! Από εκεί θα εμπνεύστηκε ο σχεδιαστής.....

Mα ειπαμε .... ΔΕΝ υπαρχει θυληκο στο ειδος των Μηχανικων.
Το οποιο θετει το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ερωτημα του ΠΩΣ αναπαραγωνται.

Και πού ξέρεις πως δεν υπάρχουν γυναίκες στο είδος; Μπορεί να είναι Ταλιμπάν οι Μηχανικοί και να τις έχουν κλεισμένες σπίτια... :Banane0:

Ή... Μπορεί να βρίσκονται σε πόλεμο με αυτές (τουλάχιστον αυτό συμβαίνει στο franchise απ' όπου έκλεψε την ιδέα ο Lindelof :p )...

Οσο διαβαζω περι DNA ... τοσο απομακρυνεται απο την σκεψη μου οτι μια ΕΠΑΦΗ (στυλ Close Encounters of the Third Kind)
ειναι (η προκειται ποτε να ειναι) μια ρεαλιστικη εξελιξη, μια νομοτελειακη εξελιξη. ΚΑΝΕΙΣ δεν θα ρθει σε μας, ΕΜΕΙΣ θα παμε.
Πως θα παμε ? Ολα οσα χρειαζομαστε υπαρχουν μεσα στο DNA μας !!!! Αποθηκευμενα απο αλλα οντα, η ως δικες μας φυσικες
εξελικτικες δομες ... ειναι ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΑ για την Επαφη. Το ανυσμα της Ευφυιας ειναι hardwired ..... long long ago .... !!!!

Σκεφτειτε αντιστροφα ... μονο τα περι αποθηκευσης (οχι νοημοσυνης) ενος DNA.

Βρεθηκαν κομματιασμενες σκαλες DNA σε απολιθωμενα οστα δεινοσαυρων 65 εκατομμυρια χρονια μετα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΕΣΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ???
Η λαξευμενη πετρα, ο παπυρος, το βιβλιο, η κασσετα, το βινυλιο, το DVD, το BluRay ..... ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΣΑΛΑ ....

Μονο ο μηχανισμος του DNA με την διπλη του ελικα, τα τεσσερα "γραμματα" A, G, C, T και τα 2.2 PetaBytes πληροφοριων
πανω στις ελικες του ..... εχει κατορθωσει οχι μονο να ζει ως βιβλιοθηκη για ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 δισεκατομμυρια χρονια, αλλα
και να εξελλισεται μεσα απο αμετρητα πλασματα και να δοκιμαζει συνεχως νεους τροπους κωδικοποιησης.
ΠΟΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ? ... Π-Ο-Ι-Α ????

Αν καποιος εξωγηινος ηθελε ποτε να τον βρουμε η εστω να δειξουμε την επιθυμια ... την εχει "καλωδιωσει" βαθια μεσα
στο DNA μας. Για να μην πω το απιστευτο : την εχει κανει hardwired σε οσα γηινα πλασματα εκανε DNA tampering !!!!
Και δεν χρειαζεται να πειραξει ολο το DNA, μονο το 0.1%. Και οποιο οργανικο ον εξελιχθει (η επιβιωσει) μακρυτερα στο
μελλον ... ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ....

Εμεις θα παμε (αν δεν φαγωθουμε μεταξυ μας). ΔΕΝ θα ρθουν αυτοι.
Και να φαγωθουμε, καποιος αλλος πιθηκος θα ακολουθησει σε 3 εκατομμυρια χρονια. ΠΟΙΟΣ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ????

Last edited:

Ωραία..... Από δώ και στο εξής θα αντιγράφω τα αρχεία μου πάνω σε πέτρες!! -bye-