Προπληρωμένη Κύπρου - απορία

Ulysses

AVClub Enthusiast
28 June 2008
732
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα και χρόνια πολλά.

Εχω μία προπληρωμένη κάρτα τράπεζας Κύπρου και πήγα εχθές στις 9 το βράδυ και έβαλα λεφτά 20 στο ATM αλλά δεν μπήκαν τα λεφτά και απορώ αν έκανα κάτι λάθος...

*Το οτι δεν μπήκαν το βλέπω σε online ενημέρωση υπολοίπου+το οτι δεν μπορώ να ψωνίσω..

>>>>>>Οι δυνατότητες που είχα στο μενού όταν έβαλα την κάρτα ήταν:

-Ανάληψη
-Ερώτηση υπολοίπου
-Πληρωμή κάρτας

Επέλεξα πληρωμή κάρτας και έβαλα τα 20 παίρνοντας απόδειξη.

1)Μήπως η επιλογή "πληρωμή κάρτας" είναι κάτι άλλο?

2)Μήπως το οτι πήγα σε αργία φταίει για την καθυστέρηση?

3)Σε ένα λογαριασμό που έχω στην Πειραιώς και έχω και κάρτα για ATM,μπορώ να πάω στο ATM να βάλω λεφτά και να περαστούν στην κάρτα την ίδια μέρα ή πρέπει να πάω στην τράπεζα όταν λειτουργεί χέρι χέρι?

Ευχαριστώ

Αν πάρεις απόδειξη τώρα για το υπόλοιπο στην κάρτα σου , αν αναγράφει δύο ποσά : υπόλοιπο και διαθέσιμο ( δηλαδή χ που είχες και χ+20 ) τότε μάλλον φταίει το ότι ήταν αργία .

Αν έκανες κατάθεση με φάκελο (όπως γίνεται στα περισσότερα, η Εθνική μόνο έχει κάποια ΑΤΜ που καταθέτεις χαρτονομίσματα ένα - ένα και τα μετρά έκείνη την ώρα) τότε πρέπει να περιμένεις να ανοίξει το κατάστημα, να μετρήσουν οι υπάλληλοι τα χρήματα από τους φακέλους και να αντιπαραβάλουν με τα ποσά των αποδείξεων που εξέδωσε το ΑΤΜ για να είναι διαθέσιμο το ποσό που κατέθεσες.

Για το ερώτημα 3) ισχύει ότι και παραπάνω. Καμία τράπεζα δεν βασίζεται στη δική σου δήλωση ότι κατέθεσες χ ποσό, χωρίς να το έχει μετρήσει η ίδια. Κάθε ποσό που καταθέτεις σε ΑΤΜ με φάκελο υπολογίζεται στο συνολικό υπόλοιπο αφού καταμετρηθεί από τους υπαλλήλους της τράπεζας (άρα όταν θα λειτουργεί η τράπεζα) αλλά ως ημερομηνία κατάθεσης ισχύει η ημέρα που πήγες στο ΑΤΜ.

Last edited: