Προς αναζητηση τηλεορασης εως 600 ευρο.

giannis074

Established Member
16 October 2014
132
Παιδες ψαχνω τηλεοραση πανω κατω στα 550 με 600 ευρο.αποσταση θεασης 2,5 μετρα και θεαση κυριως ταινιων/μπαλας/ote tv.
Δεν με ενδιαφερει το 3D οπως κ οι smart λειτουργιες.Με μια πρωτη ματια που εριξα διαβαζοντας καποια σχολια εδω μεσα βρηκα την samsung 48Η6200 στα 550 περιπου.Ειναι καλη τηλεοραση πιστευετε σ αυτα τα χρηματα κ γι αυτα που ζηταω?
Κατι αλλο ακομη...γιατι ο κωτσοβολος εχει τοση διαφορα στη τιμη μεταξυ samsung 48H6200(549) με 50Η6200(749).Περα απ τις 2 ιντσες έχουν άλλες διαφορές αυτες οι 2 τηλεορασεις? 200 ευρο για 2 ιντσες ??

ok ευχαριστω.πολυ καλη κ η panasonic.θα παω νατην δω απο κοντα.
Μια ερωτηση...αν καταληξω σε samsung αξιζει να παω στην 6400 ή δεν θα καταλαβω διαφορές(συγκριτικα με την 6200)?καθαρα απο αποψη εικονας το λεω.δεν με ενδιαφερουν οπως ειπα ουτε 3d ουτε smart επιλογες.

Είναι πανομοιότυπη η εικόνα των τηλεοράσεων της σειράς 6 της Samsung.

Μετά από αρκετό ψάξιμο πήρα τη 40άρα AS640. Στην τιμή της νομίζω ο, τι καλύτερο.
Γενικά, δε μου άρεσαν οι Samsung σε σχέση με ανταγωνιστικές τους σε παραπλήσιες τιμες. Καμία λέμε!

Σε κάθε περίπτωση να πας να τις δεις από κοντά, και με καλό σήμα, πάρε στικακι μαζί σου αν δε ντρέπεσαι, όπου είναι εφικτό αυτό.

Απάντηση: Re: Προς αναζητηση τηλεορασης εως 600 ευρο.

Γενικά, δε μου άρεσαν οι Samsung σε σχέση με ανταγωνιστικές τους σε παραπλήσιες τιμες. Καμία λέμε! .
Eιναι αυτο που λεμε, αλλος εχει το ονομα και αλλος....την χαρη.

Παιδες ψαχνω τηλεοραση πανω κατω στα 550 με 600 ευρο.αποσταση θεασης 2,5 μετρα και θεαση κυριως ταινιων/μπαλας/ote tv.
Δεν με ενδιαφερει το 3D οπως κ οι smart λειτουργιες.Με μια πρωτη ματια που εριξα διαβαζοντας καποια σχολια εδω μεσα βρηκα την samsung 48Η6200 στα 550 περιπου.Ειναι καλη τηλεοραση πιστευετε σ αυτα τα χρηματα κ γι αυτα που ζηταω?
Κατι αλλο ακομη...γιατι ο κωτσοβολος εχει τοση διαφορα στη τιμη μεταξυ samsung 48H6200(549) με 50Η6200(749).Περα απ τις 2 ιντσες έχουν άλλες διαφορές αυτες οι 2 τηλεορασεις? 200 ευρο για 2 ιντσες ??

Φίλε μακρυά απο Samsung . Το λογισμικό τους ειναι χάλια και service ΜΗΔΕΝ . Σε μια μικρή 23" αγορασμένη απο media markt το 2010 δεν υποστηρίζει καν το ελληνικό time zone με αποτέλεσμα το guide να βγαίνει λάθος. Επίσης σε πρόσφατα μοντέλα ακόμη και σε κάποια high end δεν κάνει ενημέρωση καναλιών χωρίς να τα σβήσεις και να τα σύντονησεις εκ νέου . Φθηνά και ποιότητα να μην πω.., ασε το service. Διάβασε και θα καταλάβεις .

Επειδή ασχολούμαι χρόνια με βίντεο η νο1 κατα την άποψη μου τηλεοράσεις ειναι οι Panasonic . Έχω 2 high end μοντέλα η 1η απο το 2009 η οποία είχε MPEG 2 και 4 Full hd και μια άλλη του 2014. Απλά οι καλύτερες . Με τα λεφτά που δίνεις θα πάρεις ένα καλό μεσαίο μοντέλο στις 42". Θα την ευχαριστηθεις όταν οι άλλοι με lg και Samsung θα τις στέλνουν για επισκευή .

όταν οι άλλοι με lg και Samsung θα τις στέλνουν για επισκευή .
Oι panasonic μπορει να ειναι απο τις καλυτερες, αλλα εδω δεν μπορει να γινει συγκριση, γιατι οι samsung και lg πωλουνε κατα χιλιαδες, σε σχεση με τις panasonic.

Φίλε μακρυά απο Samsung . Το λογισμικό τους ειναι χάλια και service ΜΗΔΕΝ . Σε μια μικρή 23" αγορασμένη απο media markt το 2010 δεν υποστηρίζει καν το ελληνικό time zone με αποτέλεσμα το guide να βγαίνει λάθος. Επίσης σε πρόσφατα μοντέλα ακόμη και σε κάποια high end δεν κάνει ενημέρωση καναλιών χωρίς να τα σβήσεις και να τα σύντονησεις εκ νέου . Φθηνά και ποιότητα να μην πω.., ασε το service. Διάβασε και θα καταλάβεις .

Επειδή ασχολούμαι χρόνια με βίντεο η νο1 κατα την άποψη μου τηλεοράσεις ειναι οι Panasonic . Έχω 2 high end μοντέλα η 1η απο το 2009 η οποία είχε MPEG 2 και 4 Full hd και μια άλλη του 2014. Απλά οι καλύτερες . Με τα λεφτά που δίνεις θα πάρεις ένα καλό μεσαίο μοντέλο στις 42". Θα την ευχαριστηθεις όταν οι άλλοι με lg και Samsung θα τις στέλνουν για επισκευή .
Χωρίς αυτή τη στιγμή να έχω samsung , στο μόνο που θα συμφωνήσω μαζί σου , είναι για το σέρβις, που όμως με εξαίρεση την LG, όλες οι άλλες βράζουν στο ίδιο καζάνι.
Καμία μα καμία σχέση αυτό που λες για λογισμικό αλλά και για υποστήριξη θα έλεγα. Ειδικά όσο αφορά το λογισμικό, των πανασονικ ( που τις εκτιμώ και αυτές πολύ ) είναι ή τουλάχιστον μέχρι και πέρσι, ήταν αισθητά πιο πίσω από των σαμσουνγκ. Από ποιότητα πάλι, είναι να μη σου τύχη η στραβή. Εγώ είχα τη σαμσουνγκ 46C8000 του 2010 που την έδωσα σε αδελφικό φίλο και η τηλεόραση << γαζώνει >> είναι άριστη ακόμα σε όλα της!!! Επίσης αυτό που λες για το συντονισμό σε κανάλια δε το έχω δει σε καμία από αυτές που έχω - είχα εγώ αλλά και φίλοι , όπως πχ :46αρα Η7000 του 2014, 46αρα C8000 του 2010, 40αρες C630 - C650 πάλι του 2010, 50αρα F6500 του 2013 και 26αρα LER71B του 2008 αν θυμάμαι καλά ή οποία είναι και η μόνη που μου έβγαλε μια λεπτή πράσινη λωρίδα σαν βλάβη αλλά κατά τα άλλα ακόμη άψογη. Πιστεύω λοιπόν πως το δείγμα που έχω είναι ικανό να με κάνει να στηρίζω καλά και σίγουρα τα λεγόμενά μου. Σημειωτέων ότι τώρα πιά στο σπίτι μου έχω μια σονυ σαν κύρια τηλεόραση στο σαλόνι και τη μικρή 26αρα στο γραφείο μου. Αυτό το λέω για να δεις πως δεν έχω λόγο να στηρίζω μια μάρκα επειδή την έχω εγώ, γίνομαι κατανοητός πιστεύω....
Όσο για τις επισκευές , ψάξου λίγο και εδώ μέσα και θα καταλάβεις και για τη πανασόνικ και για τη συχνότητα βλαβών αλλά και για την αντιμετώπιση του σέρβις. Άστα, όπως σου είπα στο ίδιο καζάνι βράζουν όλες, με εξαίρεση κάπως την LG.
Τώρα αν εσύ συγκρίνεις μια προφανώς low level μοντέλο 23αρα που είχες - έχεις με άλλες υψηλότερης κατηγορίας, τότε άτυχη ή σύγκριση από μέρους σου.
Όλα τα παραπάνω τα αναφέρω διότι καλό είναι έστω και άθελα μας , να μη παραπληροφορούμε κόσμο.

Αυτό το λέω για να δεις πως δεν έχω λόγο να στηρίζω μια μάρκα επειδή την έχω εγώ, γίνομαι κατανοητός πιστεύω....
Aκριβως

Όσο για τις επισκευές , ψάξου λίγο και εδώ μέσα και θα καταλάβεις και για τη πανασόνικ και για τη συχνότητα βλαβών αλλά και για την αντιμετώπιση του σέρβις. Άστα, όπως σου είπα στο ίδιο καζάνι βράζουν όλες, με εξαίρεση κάπως την LG.
Ετσι

Χωρίς αυτή τη στιγμή να έχω samsung , στο μόνο που θα συμφωνήσω μαζί σου , είναι για το σέρβις, που όμως με εξαίρεση την LG, όλες οι άλλες βράζουν στο ίδιο καζάνι.
Καμία μα καμία σχέση αυτό που λες για λογισμικό αλλά και για υποστήριξη θα έλεγα. Ειδικά όσο αφορά το λογισμικό, των πανασονικ ( που τις εκτιμώ και αυτές πολύ ) είναι ή τουλάχιστον μέχρι και πέρσι, ήταν αισθητά πιο πίσω από των σαμσουνγκ. Από ποιότητα πάλι, είναι να μη σου τύχη η στραβή. Εγώ είχα τη σαμσουνγκ 46C8000 του 2010 που την έδωσα σε αδελφικό φίλο και η τηλεόραση > είναι άριστη ακόμα σε όλα της!!! Επίσης αυτό που λες για το συντονισμό σε κανάλια δε το έχω δει σε καμία από αυτές που έχω - είχα εγώ αλλά και φίλοι , όπως πχ :46αρα Η7000 του 2014, 46αρα C8000 του 2010, 40αρες C630 - C650 πάλι του 2010, 50αρα F6500 του 2013 και 26αρα LER71B του 2008 αν θυμάμαι καλά ή οποία είναι και η μόνη που μου έβγαλε μια λεπτή πράσινη λωρίδα σαν βλάβη αλλά κατά τα άλλα ακόμη άψογη. Πιστεύω λοιπόν πως το δείγμα που έχω είναι ικανό να με κάνει να στηρίζω καλά και σίγουρα τα λεγόμενά μου. Σημειωτέων ότι τώρα πιά στο σπίτι μου έχω μια σονυ σαν κύρια τηλεόραση στο σαλόνι και τη μικρή 26αρα στο γραφείο μου. Αυτό το λέω για να δεις πως δεν έχω λόγο να στηρίζω μια μάρκα επειδή την έχω εγώ, γίνομαι κατανοητός πιστεύω....
Τώρα αν εσύ συγκρίνεις μια προφανώς low level μοντέλο 23αρα που είχες - έχεις με άλλες υψηλότερης κατηγορίας, τότε άτυχη ή σύγκριση από μέρους σου.
Όλα τα παραπάνω τα αναφέρω διότι καλό είναι έστω και άθελα μας , να μη παραπληροφορούμε κόσμο.

Δεν συγκρίνω μια low end με μια απο τις Panasonic που έχω . Δεν είμαι χθεσινός . Συγκρίνω με τη high end του αδελφού μου, και τις μεσαίες των πεθερικων μου, του κουνιαδου μου , και 2-3 φίλων μου.

Ο συντονισμός όλων αυτών των tv όπως και ταξινόμηση των καναλιών ήταν το ίδιο χάλια . Αλλα αυτο το λιγότερο .

Δεν θα πω για τις μεσαίας κατηγορίας αλλα μπορώ να πω για του αδελφού μου που την έχω δουλέψει αρκετά . Η εικόνα ειναι καλή και πάνω απο τον μέσο όρο αλλα σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να τη συγκρίνω με τις δικές μου στο up scaling του sd, στην ομαλότητα της κίνησης και ειδικά στα χρώματα . Να μιλήσω για την κατανομή του φωτός στις άκρες της tv ? για τις λεπτομερείς ρυθμίσεις επαγγελματικού επιπέδου ;

Όπως και να έχει ρε παιδιά η mathushita που ειναι η μητρική εταιρία με επαγγελματικές κάμερες εδώ και 30 χρόνια και εφευρέτης των dvc pro και εξοπλισμό αμιγώς επαγγελματικών studio δεν μπορεί να συγκριθεί με εταιρίες που κατασκευάζουν απο πλυντήρια μέχρι μοτερακια καφέ .

Δεν συγκρίνω μια low end με μια απο τις Panasonic που έχω . Δεν είμαι χθεσινός . Συγκρίνω με τη high end του αδελφού μου, και τις μεσαίες των πεθερικων μου, του κουνιαδου μου , και 2-3 φίλων μου.

Ο συντονισμός όλων αυτών των tv όπως και ταξινόμηση των καναλιών ήταν το ίδιο χάλια . Αλλα αυτο το λιγότερο .

Δεν θα πω για τις μεσαίας κατηγορίας αλλα μπορώ να πω για του αδελφού μου που την έχω δουλέψει αρκετά . Η εικόνα ειναι καλή και πάνω απο τον μέσο όρο αλλα σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να τη συγκρίνω με τις δικές μου στο up scaling του sd, στην ομαλότητα της κίνησης και ειδικά στα χρώματα . Να μιλήσω για την κατανομή του φωτός στις άκρες της tv ? για τις λεπτομερείς ρυθμίσεις επαγγελματικού επιπέδου ;

Όπως και να έχει ρε παιδιά η mathushita που ειναι η μητρική εταιρία με επαγγελματικές κάμερες εδώ και 30 χρόνια και εφευρέτης των dvc pro και εξοπλισμό αμιγώς επαγγελματικών studio δεν μπορεί να συγκριθεί με εταιρίες που κατασκευάζουν απο πλυντήρια μέχρι μοτερακια καφέ .

Για πλασμα ειναι η μαλλον ηταν καταπληκτικη....για led θα διαφωνησω μιας και δεν χρησιμοποιει πανελ δικα της αλλα συνηθως της lg .οποτε για εμενα στις led ειναι στην ιδια κατηγορια με τις αλλες εταιριες...γενικα συμπαθω την panasonic αλλά δεν την εχω καλυτερη,ουτε χειροτερη...

Για πλασμα ειναι η μαλλον ηταν καταπληκτικη....για led θα διαφωνησω μιας και δεν χρησιμοποιει πανελ δικα της αλλα συνηθως της lg .οποτε για εμενα στις led ειναι στην ιδια κατηγορια με τις αλλες εταιριες...γενικα συμπαθω την panasonic αλλά δεν την εχω καλυτερη,ουτε χειροτερη...
Πιστεύω ότι η τοποθέτησή σου είναι πολύ σωστή.

Μάλλον δεν είσαι καλά ενημερωμένος , η Panasonic βγάζει και πλυντήρια και καφετιέρες και ένα κάρο άλλα οικιακά είδη....http://shop.panasonic.com/home-and-office/kitchen-appliances

Σε κάποιες αγορές μάλιστα έδινε δώρο κατσαρόλες με κάθε αγορά τηλεόρασης...:flipout:

http://saleraja.com/wp-content/uploads/2013/09/panasonic.png

...γενικα συμπαθω την panasonic αλλά δεν την εχω καλυτερη,ουτε χειροτερη...

+1

Το γνωρίζω αλλα το πάνελ δεν ειναι το Α και το Ω . Το πάνελ ειναι απλός κρύσταλλος που με όλα τα σχετικά όπως φωτισμός led , tuner , ενίσχυσης κτλ φτιάχνουν μια τηλεόραση . Εκτός αν θεωρείς ότι Mercedes , Bosch κτλ κατασκευάζουν ΟΛΑ τα υλικά τους απο τα εργοστάσια τους . Άρα επειδή ο ίδιος προμηθευτής που δίνει στη hyundai δίνει και στη Mercedes τα κάνει αυτομάτως και ίδια αυτοκίνητα .

Ατυχής το λιγότερο η επιχειρηματολογία σου ....

Το γνωρίζω αλλα το πάνελ δεν ειναι το Α και το Ω . Το πάνελ ειναι απλός κρύσταλλος που με όλα τα σχετικά όπως φωτισμός led , tuner , ενίσχυσης κτλ φτιάχνουν μια τηλεόραση . Εκτός αν θεωρείς ότι Mercedes , Bosch κτλ κατασκευάζουν ΟΛΑ τα υλικά τους απο τα εργοστάσια τους . Άρα επειδή ο ίδιος προμηθευτής που δίνει στη hyundai δίνει και στη Mercedes τα κάνει αυτομάτως και ίδια αυτοκίνητα .

Ατυχής το λιγότερο η επιχειρηματολογία σου ....
καθε αλλο...μια μερσεντες οταν εχει κινητηρα φιατ δεν την αποκαλω μερσεντες...το πανελ ειναι μονο ενας κρυσταλος????για τηλεοραση μιλας η για το view master?... εαν δεν ειναι το πανελ σημαντικο για εσενα τι ειναι?τα ηχεια?το τροφοδοτικο?η πλακετα επεξεργασιας??το πανελ ειναι αυτο που καθοριζει σε μεγαλο μερος τι μπορεις να κανεις..και εννοω φυσικα ποσο καλο ειναι και τι δυνατοτητες...και οταν βαζεις πανελ ips τι να πω...

Last edited:
καθε αλλο...μια μερσεντες οταν εχει κινητηρα φιατ δεν την αποκαλω μερσεντες...το πανελ ειναι μονο ενας κρυσταλος????για τηλεοραση μιλας η για το view master?... εαν δεν ειναι το πανελ σημαντικο για εσενα τι ειναι?τα ηχεια?το τροφοδοτικο?η πλακετα επεξεργασιας??το πανελ ειναι αυτο που καθοριζει σε μεγαλο μερος τι μπορεις να κανεις..και εννοω φυσικα ποσο καλο ειναι και τι δυνατοτητες...και οταν βαζεις πανελ ips τι να πω...

Τι δεν καταλαβαίνεις σε αυτο που σου είπα ; Το πάνελ απο μόνο του σαν εξάρτημα καθορίζει τον καταμερισμό του φωτός ; Την χρωματική απόκλιση ; Το up scaling ; Ένα καλό πάνελ προφανώς και λειτουργεί συνεπικουρικά στο να μπορεί να υποστηρίξει τέτοιες δυνατότητες αλλα τα ηλεκτρονικά που υπάρχουν απο πίσω ειναι η δύναμη ισχύος . Ακόμη και ένας απλός πυκνωτης η ένας μετασχηματιστής κάνει τη διάφορα .

Δες για παράδειγμα το κόστος ενός προενισχυτη με τις αλλαγές των πυκνωτων και μετασχηματιστων απο 300 ευρω ο βασικός μέχρι 1300 για το mod 3
Carnhill

http://www.athensproaudio.gr/el/golden-age-project-pre-73-dlx-carnhill-mod-3-stereo.html

Γι αυτο ασε τις εξυπνάδες. 20 χρόνια επαγγελματίας είμαι . Άνοιξες ποτε μια συσκευή να δεις τι εξαρτήματα έχει ; Απο ποιο εργοστάσιο ειναι κατασκευασμένο το υλικό ; Και σου μιλάω για απλούς ηλεκτρολυτικους πυκνωτες μέχρι τις αντιστάσεις . Διάβασε πως την πάτησαν με πυκνωτες εταιρίες σαν τη dell και μετά τσουβαλιασε τους όλους.

http://www.theguardian.com/technology/blog/2010/jun/29/dell-problems-capacitors

Last edited:
Το panel είναι αυτό που χαρακτηρίζει την εικόνα μιας τηλεόρασης. Όσο καλή επεξεργασία και να έχει η εικόνα σε ένα IPS panel, δεν πρόκειται να φτάσει η αντίθεση τα επίπεδα ενός VA. Από την άλλη, ένα VA panel δεν πρόκειται να προσφέρει μεγαλύτερες γωνίες θέασης από ένα IPS, ακόμα και αν όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα της τηλεόρασης είναι ποιοτικότατα...

Τι δεν καταλαβαίνεις σε αυτο που σου είπα ; Το πάνελ απο μόνο του σαν εξάρτημα καθορίζει τον καταμερισμό του φωτός ; Την χρωματική απόκλιση ; Το up scaling ; Ένα καλό πάνελ προφανώς και λειτουργεί συνεπικουρικά στο να μπορεί να υποστηρίξει τέτοιες δυνατότητες αλλα τα ηλεκτρονικά που υπάρχουν απο πίσω ειναι η δύναμη ισχύος . Ακόμη και ένας απλός πυκνωτης η ένας μετασχηματιστής κάνει τη διάφορα .

Δες για παράδειγμα το κόστος ενός προενισχυτη με τις αλλαγές των πυκνωτων και μετασχηματιστων απο 300 ευρω ο βασικός μέχρι 1300 για το mod 3
Carnhill

http://www.athensproaudio.gr/el/golden-age-project-pre-73-dlx-carnhill-mod-3-stereo.html

Γι αυτο ασε τις εξυπνάδες. 20 χρόνια επαγγελματίας είμαι . Άνοιξες ποτε μια συσκευή να δεις τι εξαρτήματα έχει ; Απο ποιο εργοστάσιο ειναι κατασκευασμένο το υλικό ; Και σου μιλάω για απλούς ηλεκτρολυτικους πυκνωτες μέχρι τις αντιστάσεις . Διάβασε πως την πάτησαν με πυκνωτες εταιρίες σαν τη dell και μετά τσουβαλιασε τους όλους.

http://www.theguardian.com/technology/blog/2010/jun/29/dell-problems-capacitors

δεν θα κατσω να ασχοληθω αλλο.δεν με ξερεις ουτε τι εμπειρια εχω ουτε τι είμαι...η γνωμη μου για την panasonic στις led ειναι οτι δεν ειναι κατι ιδιαιτερο..και αυτην την γνωμη εχουν και αλλοι...τωρα το εαν εχω ανοιξει συσκευή,δεν το σχολιαζω. οχι μονο ανοιγω για να δω αλλα επισκευαζω κι ολας....δεν ξανω τον εξυπνο καθολου αλλα φαινεται οτι με τηλεορασεις εχεις ασχοληθει πολυ λιγο η εχεις καποια συγκεκριμενη συμπάθειά για την panasonic....