Προς ιδιοκτήτες Denon AVC-A1SE/A1SR/A1SRA. Heaven on earth!

7.1 ήχος από δισκάκι HiTECH. Το πρόβλημα λύθηκε!

..........Για το δισκάκι του HiTECH που ανέφερα, ξέρει κανείς κάτι; Είναι δηλαδή, όντως 7.1 ο ήχος του ή λέει μπούρδες το εξώφυλλο; Μήπως είναι σε επιλεγμένα κεφάλαια μόνο;.........

Θα ήθελα να αναφέρω πως μετά από μια πιο προσεκτική (δεύτερη) επανάληψη της δοκιμής, όλες οι αμφιβολίες που είχα σχετικά με την λειτουργία του CLUX, αίρονται (φυσικά αυτό είναι ανεξάρτητο από την ανάγκη της ακριβούς καταγραφής του τί είδους ήχο έχουν όλα τα δισκάκια BD, που έχω πρόσφατα συλλέξει).

Ανακάλυψα, λοιπόν, πως στα κρυφά μενού του δίσκου του HiTECH υπήρχαν οι επιλογές 7.1 DTS MA και 7.1 LPCM, μαζί με την επιλογή Dolby Digital 5.1. Η τελευταία φαίνεται πως είναι προεπιλεγμένη όταν ξεκινάει ο δίσκος, γι αυτό και δεν άκουγα τα πίσω κανάλια surround. Οι άλλοι δίσκοι που δοκίμασα ήταν δυστυχώς όλοι 5.1.

Μόλις όμως επέλεξα 7.1 LPCM (ή 7.1 DTS MA), ο ήχος ήρθε απρόσκοπτα από όλα τα κανάλια, και με σαφώς μεγαλύτερη καθαρότητα από αυτόν της προηγούμενης προσπάθειας.

(Πάντως το link στο blu-ray.com για δισκάκια με 7.1 ήχο θα το ήθελα).

Καλησπερα Παναγιωτη,τελικα καταφερες να το κανεις ε??Θυμαμαι που το κουβεντιαζαμε τελευταια φορα απο το τηλεφωνο....Χαιρομαι πραγματικα γιατι το πιστευες απο τοτε...Απο εμπειρια σου ομως μωρε πανω,πχ ενας A1SE,SR κτλ μπορει να κοστισει καπου στα 500-600 σημερα.Αν προσθεσει καποιος τα 500-600 ευρο περιπου για το module,φτανει περιπου στα 1200.Στα χρηματα αυτα αν βαλει κ 2-3 κατοσταρικα παιρνει εναν DENON AVC A1XV,αν ψαξει λιγο...Οποτε τελικα πιστευεις αξιζει τον κοπο???Δεν θα ηταν καλυτερα να προβει σε μια λυση σαν του 1ΧV??Βεβαια το κερδος του ψαξηματος κ γενικος του να "πιασει" καποιος τον τροπο λειτουργιας τον φορμα πιστευω οτι ειναι ολα τα λεφτα...

Φιλικα
Πανος

ΥΣ: Xρωσταω κ εναν ελληνικο καφε...

Καλησπέρα κι από μένα

Καλησπερα Παναγιωτη,τελικα καταφερες να το κανεις ε??Θυμαμαι που το κουβεντιαζαμε τελευταια φορα απο το τηλεφωνο....Χαιρομαι πραγματικα γιατι το πιστευες απο τοτε...Απο εμπειρια σου ομως μωρε πανω,πχ ενας A1SE,SR κτλ μπορει να κοστισει καπου στα 500-600 σημερα.Αν προσθεσει καποιος τα 500-600 ευρο περιπου για το module,φτανει περιπου στα 1200.Στα χρηματα αυτα αν βαλει κ 2-3 κατοσταρικα παιρνει εναν DENON AVC A1XV,αν ψαξει λιγο...Οποτε τελικα πιστευεις αξιζει τον κοπο???Δεν θα ηταν καλυτερα να προβει σε μια λυση σαν του 1ΧV??Βεβαια το κερδος του ψαξηματος κ γενικος του να "πιασει" καποιος τον τροπο λειτουργιας τον φορμα πιστευω οτι ειναι ολα τα λεφτα...

Φιλικα
Πανος

ΥΣ: Xρωσταω κ εναν ελληνικο καφε...

Τον καφέ τον πίνω στη χόβολη! :food-smiley-005: :2thumb22sup:

'Οσο για τα λεγόμενά σου δεν αντιλέγω πως μπορεί νάναι κι έτσι, αλλά στο λούκι είχα ήδη μπει, κι άμα μπεις δεν βγαίνεις.

Αλλά και με τον 1XV πάλι στον ίδιο παρανομαστή θα κατέληγα, έτσι δεν είναι; Δεν θυμάμαι καλά, αλλά από ότι ξέρω HDMI έχει αλλά αποκωδικοποιητές Dolby TrueHD και DTS-HD MA δεν πρέπει να έχει. Έτσι δεν είναι;

Εάν έχει, τότε έχεις δίκιο (εφ' όσον φυσικά ισχύει η τιμή που λες), εάν δεν έχει, είμαστε μια από τα ίδια. Πάλι θα ήθελα το CLUX. Οπότε......

Last edited:
καλημερα παιδια,τον A1XV δεν τον εχω ανοιξει εσωτερικα αλλα θεωριτικα σαν πολυ μεταγενεστερος δεν θα εχει ποιο εξεληγμενους κ γρηγορους επεξεργαστες??Υπαρχει περιπτωση να εχουν τους ιδιους??Jomark,αν θελησεις να παρεις εναν,ασε στην ακρη τα 1500 ευρο κ θα σου πω εγω αν βρησκεις η' δεν βρισκεις.Ακομα κ A1XVΑ βρισκεις στο 1500 ευρο

Βρε c,δεν ειπα για να σου πουλησω,απλα για να σου επιβεβαιωσω οτι ναι πραγματι καποιος μπορει να τον βρει σε αυτα τα χρηματα.Παντως κ το δικο σου σετ πρεπει να σκοτωνει!!!Να σε ρωτησω κατι απο περιεργια,διπλα σε καποιους παλιοτερους αλλα κορυφαιους processors,τους εχεις ακουσει στο συστημα σου??Μιλαω για πχ Lexicon MC8-12B κτλ που δεν εχουν ολα αυτα τα καινουρια φορμα κτλ αλλα εχουν επεφεργαστες ηχου κ εικονας που κανενας απο τους συνχρονους δεν εχει....Ποιος λες να επαιζε καλυτερα.Ακομα κ ο MC-8,αν δεν κανω λαθος φοραει 4 Shark.Οταν ο A1XV εχει μονο 1.

Δεν εχω ιδέα, αλλά στο avs forum , που είμαι μέλος , εχει κάποια μέλη που πούλησαν mc8, mc12 και πήραν avp-poa.Ti να σου πω δεν ξέρω.
Ενας που πούλησε mc12, έλεγε προ ημερών οτι του αρέσει πάρα πολύ και απολαμβάνει τον avp περισότερο.