Προς κ. Κωτσή

Δημήτρης Θ.

AVClub Fanatic
17 June 2006
12,626
Μιας και είστε και συντονιστής, θα είχα να σας προτείνω (αν θέλετε και αν μπορείτε βέβαια) να ανοίγατε ένα τόπικ και να βάζατε τα κατά καιρούς διάφορα τεστ μηχανημάτων που έχετε κάνει.
Θα ήταν νομίζω χρήσιμο και για όσους δεν τα έχουν διαβάσει αλλά και για όλους γενικά.
Πολλά άρθρα σας, πέραν απ την "κριτική" των συσκευών έχουν και πολλές χρήσιμες πληροφορίες.
Πιστεύω πως θα ήταν κάτι πολύ σπουδαίο και για το avclub σαν forum, αλλά και πιό πολύ για τα μέλη του.

Έχω την εντύπωση, χωρίς να είμαι σίγουρος, πως κάτι τέτοιο απαγορεύεται, αφού τα άρθρα που έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό (πρέπει να) υπόκεινται σε δικαιώματα προς όφελος του εκδότη.
Αν πάλι ξεκινήσουμε να γράφουμε εδώ νέες παρουσιάσεις συσκευών, αυτό μπορεί να εκληφθεί ως εχθρική ενέργεια προς τον εκδότη, με την έννοια ότι δημοσιεύονται σε ανταγωνιστικό προς το περιοδικό χώρο.
Το θέμα σαφώς αξίζει, αλλά χρίζει νομικής διερεύνησης.

Νομίζω ότι αν το άρθρο το αναδημοσιεύει ο ίδιος ο αρθρογράφος τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Μετά έγκειτε στον αρθρογράφο αν θα το κάνει κ πότε θα το κάνει, πχ. μετά την δημοσίευση του επόμενου τεύχους του περιοδικού...

υγ: τονίζω την λέξη νομίζω.

Η ιδέα του Δημήτρη μου φαίνεται πάρα πολύ καλή.
Μακάρι να μπορούσε να πραγματοποιηθεί νομικά και μακάρι να έχει τη διάθεση ο Πάρις να το κάνει.

Δικαιώματα χρήσης

Νομίζω ότι αν το άρθρο το αναδημοσιεύει ο ίδιος ο αρθρογράφος τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.
Όχι, τα κείμενα που δημοσιεύονται σε ένα έντυπο αποτελούν πλέον ιδιοκτησία του. Γι´αυτό και δεν επιστρέφονται, και αν είμαστε τυπικοί πρέπει το περιοδικό να απαιτεί "παραχώρηση copyright".
Από κει και πέρα είναι στη δικαιοδοσία του περιοδικού αν και πότε θα επιτρέψει την αναδημοσίευσή του. Στην προκειμένη περίπτωση ο ΗΧΟΣ έχει δικό του site και ανεβάζει παλιές κριτικές αρκετά συχνά. Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψει αναδημοσίευση.

Re: Δικαιώματα χρήσης

Όχι, τα κείμενα που δημοσιεύονται σε ένα έντυπο αποτελούν πλέον ιδιοκτησία του. Γι´αυτό και δεν επιστρέφονται, και αν είμαστε τυπικοί πρέπει το περιοδικό να απαιτεί "παραχώρηση copyright".
Από κει και πέρα είναι στη δικαιοδοσία του περιοδικού αν και πότε θα επιτρέψει την αναδημοσίευσή του. Στην προκειμένη περίπτωση ο ΗΧΟΣ έχει δικό του site και ανεβάζει παλιές κριτικές αρκετά συχνά. Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψει αναδημοσίευση.

Δυστυχώς θα συμφωνήσω και εγώ.

Τα άρθρα που γράφουμε για το εκάστοτε περιοδικό αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία αυτού, με τη συναίνεση του συντάκτη, το οποίο έχει το δικαίωμα της πλήρης εκμετάλλευσή τους.

Η πολιτική που ακολουθεί κάθε διευθυντής ή και εκδότης περιοδικού , μπορεί να είναι διαφορετική .
Ομως : σε περίπτωση που ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ενός άρθρου θέλει να δημοσιεύσει και αλλού τήν εργασία του (και τα κειμενά του) μπορεί εφόσον περάσει ο καιρός του CopyRight απο τή πλευρά του περιοδικού , αυτός ο χρόνος είναι για τίς περισσότερες φορές 1 ημερολογιακό έτος .
Σε άλλες περιπτώσεις μορεί να πάρει τήν εγγραφη συγκατάθεση του διευθυντή του με τήν πρυπόθεση οτι τα κείμενα θα έχουν συγκεκριμμένη παλαιότητα (συνήθως 3 μήνες ) έτσι ώστε να μήν θίγονται τα συμφέροντα απο τήν κυκλοφορία του περιοδικού

Φυσικά μένουν και κάποια άλλα θέματα που έχουν να κάνουν με το συμβόλαιο του συντάκτη / περιοδικού και τυχόν ειδικούς ορους ...
και :
Τα τυχόν θέματα που προκύπτουν απο τούς ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΥΣ και τούς τυχόν ορους τών συμβολαίων διαφήμησης , αν και στήν προκειμένη περίπτωση μάλλον είναι ωφέλιμα

Αυτά μόνο πρός ενημέρωση τών συμφορουμιτών

Από τη στιγμή που υπάρχει ο 'Κ.Κ-ΕΓΩ' στα φόρουμ τι να γράψει ο Κωτσής και ο Στεφανίδης και όλοι οι άλοι...Όλοι και όλα ωχριούν μπροστά στους 'αλγόριθμους' που επιμελείται, στις 'μονοφωνικές συγχορδίες' που ακούει και στα hi-end mp3 του.................

Έ ρε γέλια που έχει η ζωή η πουτ@ν@...............

Κι εγώ πολλές φορές αναδημοσιεύω κείμενα μου που έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικό . Το περιοδικό όμως αναγράφει στην πρώτη σελίδα ότι επιτρέπετε η αναδημοσίευση των κειμένων εφόσον έχει πρώτα ενημερωθεί ο υπεύθυνος αυτού. Νομικά όμως έχει κάθε δικαίωμα ν αρνηθεί σε κάποιον να το κάνει. Ακόμα και στον ίδιο τον συντάκτη του κειμένου.

Σωστός ο mdvq. Μα κάτι δεν μου πήγαινε καλά όταν το κοίταγα το ποστ μου. Δεν ξαναγράφω ενώ έχω κατεβάσει 4-5 καϊπιρίνιες
c055.gif

Σωστός ο mdvq. Μα κάτι δεν μου πήγαινε καλά όταν το κοίταγα το ποστ μου. Δεν ξαναγράφω ενώ έχω κατεβάσει 4-5 καϊπιρίνιες
c055.gif
:offtopic:
Δημήτρη, κάποια στιγμή γράψε αν ξέρεις πως φτιάχνουμε καϊπιρίνιες. -bye-:offtopic: