προς κατοχους behringer ep 1500

backousis

Supreme Member
18 June 2006
3,482
Ηρακλειο
Σας εχω ενα tip καταπληκτικο.

συνδεστε τα ηχεια με αναποδη πολικοτητα και γραψτε εδω εντυπωσεις.

νομιζα οτι φταιη ο χωρος μου αλλα εχτες το πειραμα εγινε και σε αλλο σπιτι με θεαματικα αποτελεσματα.

περιμενω εντυπωσεις.

εξηγηση εγω αδυνατω να δωσω παντως.:nounder:

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν συνδέσεις και τα δύο ανάποδα. Αναστρέφεις την απόλυτη φάση. Αν ο ενισχυτής τίς αναστρέφει ήδη, τότε τις φέρνεις στο σωστό.

Ναι, αρκετοί ενισχυτές αναστρέφουν τη φάση!

Θα το δοκιμάσω μόλις γυρίσω σπίτι αλλά δεν είμαι σίγουρος για το τι ακριβώς να περιμένω...:flipout:

Πώς ακριβώς πρέπει να γίνει η σύνδεση δηλαδή?

Απάντηση: Re: προς κατοχους behringer ep 1500

δεν είναι επικίνδυνο αυτό? Το δοκίμασε κανείς σε άλλους ενισχυτές?

Οχι δεν είναι επικίνδυνο αυτό. Απλά βάζοντας τους πόλους αναάποδα κινουνται οι μεμβράνες των μεγαφώνων αντίστροφα. Δηλαδή την χρονική στιγμή που θα έπρεπε οι μεμβράνες να κινηθούν προς τα έξω κινούνται προς τα μέσα. Και την στιγμή που θα έπρεπε να κινηθούν προς τα έξω κινούνται προς τα μέσα.

Εκείνο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι τι επίπτωση θα μπορούσε να έχει αυτό στην ποιότητα του ήχου. Κατά την γνωμη μου εφόσον η αλλαγή γίνεται και στα δύο ηχεία και οι μεμβράνες των μεγαφώνων εξακολουθούν να κινούνται συμφασικά, δεν θα έπρεπε να έχει κάποια επίπτωση, ούτε προς το καλύτερο, ούτε προς το χειρότερο. Τι εννοεί λοιπόν ο φίλος που έκανε το πείραμα;
Εκανε και κανείς άλλος παρόμοιο πείραμα;

εμ το θεμα ειναι οτι δεν επρεπε να υπαρχη καμοια αλλαγη εφοσον γινεται και στα δυο ηχεια αλλα η διαφορα ειναι εκει και μαλιστα πολυ μεγαλη.

mc zab θα συνδεσης το - του ηχειου σου στο + του ενισχυτη και το + του ηχειου στο - του ενισχυτη.

δοκιμαστηκε σε 3 ενισχυτες με 2 διαφορετικα ζευγαρια ηχεια σε δυο διαφορετικα σπιτια.

δε γραφω τι να περιμενετε για μην σας προκαταβαλω εξαλλου η διαφορα ειναι μεγαλη και ακουγεται αμεσως.

παναγιωτιδη μηπως βιαστικες να τους πουλησης;

ε να το δοκιμάσουμε, εάν δεν είναι τιπ μόνο για μπέρυγκερ. Δεν θα χάσουμε και τπτ

μαλλον μονο στους μπερυγκερ δουλευη.

στο δευτερο σπιτι το δοκιμασαμε σε ενα marantz AV και δεν...

δε χανης και τιποτα βεβαια.

Απάντηση: Re: προς κατοχους behringer ep 1500

εμ το θεμα ειναι οτι δεν επρεπε να υπαρχη καμοια αλλαγη εφοσον γινεται και στα δυο ηχεια αλλα η διαφορα ειναι εκει και μαλιστα πολυ μεγαλη.

mc zab θα συνδεσης το - του ηχειου σου στο + του ενισχυτη και το + του ηχειου στο - του ενισχυτη.

δοκιμαστηκε σε 3 ενισχυτες με 2 διαφορετικα ζευγαρια ηχεια σε δυο διαφορετικα σπιτια.

δε γραφω τι να περιμενετε για μην σας προκαταβαλω εξαλλου η διαφορα ειναι μεγαλη και ακουγεται αμεσως.

Eννοείς ότι δοκιμάστηκε σε τρεις ενισχυτές Behringer. Οχι σε άλλες μάρκες ενισχυτών...

βασικά έναν είχα και τον πούλησα γιά να μην έχω το δέλεαρ να πάρω και δεύτερο....

αλλά αν είναι τόσο σημαντικό και σπουδαίο αυτό που λες....
να ξαναπάρω...

Ευχαριστώ για τη διευκρίνηση. Ήθελα να είμαι σίγουρος πριν πειραματιστώ.

Πώς είναι δυνατόν άλλοι ενισχυτές να μην επηρρεάζονται καθόλου από μια παρόμοια αλλαγή? Μπορεί κανείς να το εξηγήσει τεχνικά το ζήτημα?

Εγώ με το ενεργό κρος μπορώ να το δοκιμάσω απλά με το κουμπάκι αναστροφής φάσης ή θα πρέπει να αλλάξω τις μπόρνες?
Ούτως ή άλλως στα μάγκια και στο παθητικό κρος τα μπάσα είναι ανάποδα από τα πρίμα.
Οπότε σύνδεσα κανονικά τα πάντα και πάτησα το κουμπάκι αναστροφής φάσης στους δυο μπέριδες που παίζουν τα bass panels των μαγκίων.

Θέλεις να μου πεις ότι τα μπάσα μου είναι συμφασικά με τα πρίμα μου?

Ω ΜΟΝΤΙΕΕΕΕΕ!!!!

Νομίζω πως αυτή η διαφορά προς το καλύτερο που δίνει το συγκεκριμένο κόλπο ισχύει σε όλους τους phase inverting ενισχυτές. Δεν ξέρω αν ο 1500 είναι phase inverting, αλλά ο class-T που έχω σίγουρα είναι. ;)

Νομίζω πως αυτή η διαφορά προς το καλύτερο που δίνει το συγκεκριμένο κόλπο ισχύει σε όλους τους phase inverting ενισχυτές. Δεν ξέρω αν ο 1500 είναι phase inverting, αλλά ο class-T που έχω σίγουρα είναι. ;)

εγώ όποτε πάτησα αυτό το κουμπάκι δεν κατάλαβα τίποτα...

αλλά είπαμε...

Re: Απάντηση: προς κατοχους behringer ep 1500

Εγώ με το ενεργό κρος μπορώ να το δοκιμάσω απλά με το κουμπάκι αναστροφής φάσης ή θα πρέπει να αλλάξω τις μπόρνες?
Ούτως ή άλλως στα μάγκια και στο παθητικό κρος τα μπάσα είναι ανάποδα από τα πρίμα.
Οπότε σύνδεσα κανονικά τα πάντα και πάτησα το κουμπάκι αναστροφής φάσης στους δυο μπέριδες που παίζουν τα bass panels των μαγκίων.

Θέλεις να μου πεις ότι τα μπάσα μου είναι συμφασικά με τα πρίμα μου?

Ω ΜΟΝΤΙΕΕΕΕΕ!!!!

στεργιο οχι το κουμπακι αναστροφης δεν δινη το ιδιο αποτέλεσμα γιατι και εγω ειχα ενεργο πριν.

εαν υποθεσω οτι εχεις βγαλη τα παθητικα κρος απο τα μαγκια και παιζης τα tweeter με τον coda τοτε εχεις κανη το σωστο χωρις να το ξερης.

για να κερδισης απο αυτο που λεω πρεπη γυρισης τα καλωδια και να επαναφερης το κουμπακι στις 0 μοιρες.

δημητρη δοκιμασε με καποιο δανικο και θα δης.

εγω το ανακαλυψα τυχαια απο τοτε που εβγαλα τις μπορνες για και εβαλα κλεμες για πιο δυνατο σφιξιμο τον καλωδιων.

νομιζα οτι ειχα κανη λαθος αλλα οταν πηρα και δευτερο το επιβεβαιωσα.

μετα σκεφτηκα οτι φταιη ο χωρος μου αφου σε μια συζητηση που ειχε γινη για την απολυτη φαση ολη ελεγαν οτι δεν εχει σημασια.

προχτες ομως που το δοκιμασαμε με ενα φιλο στο σπιτι του ειχαμε παρομοια αποτελεσματα οποτε ειπα να το γραψω.

και ναι η διαφορα ειναι μεγαλη. :music-smiley-006: