Προς κατόχους Panasonic Plasma 2008/2009/2010: Πώς τα πάτε από μαύρο;

Το μαύρο της Panasonic Plasma μου...

• Total voters
    0

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,427
Terra
Μετά τον ντόρο που έχει ξεσπάσει με το συγκεκριμένο θέμα στις Η.Π.Α. και που έχει συζητηθεί εδώ και ειδικότερα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις:

Δυσάρεστες οι εξελίξεις με το θέμα του μαύρου των Panasonic Plasma στην απέναντι πλέυρα του Ατλαντικού: από τις 12 Φεβρουαρίου έχει κατατεθεί στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του New Jersey αίτηση ομαδικών αγωγών κατά της εταιρείας, με ισχυρισμό περί χειροτέρευσης του επιπέδου του μαύρου και της συνεπακόλουθης χειροτέρευσης του λόγου αντίθεσης και της συνολικής ποιότητας εικόνας των συγκεκριμένων τηλεοράσεων.

Η ίδια η Panasonic USA, προς το παρόν κρίνει τις κατηγορίες αβάσιμες και μένει να δούμε ποιά θα είναι η κατάληξη της υπόθεσης και ποιές, συγκεκριμένες πλέον, πληροφορίες πρόκειται να δωθούν σε σχέση με την "πατενταρισμένη μικρορρύθμιση" σε βάθος χρόνου της τάσης προφόρτισης των κελιών και τί ακριβώς αναμενόμενες επιπτώσεις στο επίπεδο του μαύρου προκαλεί.

http://news.cnet.com/8301-17938_105-10462551-1.html

Στο μεταξύ, το Cnet φέρεται να σύγκρινε μία 50G10 και μία 42G10 με 1500 ώρες λειτουργίας με μία 50G10 και μία 50V10 με 500 ώρες λειτουργίας και να μέτρησε το μαύρο στα 0,079 nits στις πρώτες, ενώ μόλις στα 0,027 nits στις δεύτερες, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο την υποστηριζόμενη χειροτέρευση (ενδιαφέρον παρουσιάζει βέβαια το απολύτως ακριβές των μετρήσεων ανάμεσα σε δύο τηλεοράσεις, όπως και το ότι 2 εβδομάδες πριν δεν υπήρχαν διαφορές... :chinscratch: ). Η μέτρηση μάλιστα του Cnet δίνει την μεγαλύτερη διαφορά στο επίπεδο του μαύρου, που έχει "μετρηθεί" μέχρι σήμερα από τους παθόντες (όλοι οι υπόλοιποι διαπίστωσαν απλώς διπλασιασμό, εδώ βρέθηκε τριπλασιασμός), αν και οι απόψεις ως προς την επίπτωση διίστανται: ο κάτοχος της προβληματικής 42άρας, τυχαίος αναγνώστης του Cnet, χαρακτηρίζει τη χειροτέρευση σημαντική, ενώ ο κάτοχος της 50άρας, που είναι και συντάκτης του Cnet, δεν την πήρε χαμπάρι πριν μετρηθεί (να θυμάστε το όνομα του και τη σημασία που θα δίνετε στα μελλοντικά reviews του :flipout: ).

http://news.cnet.com/8301-17938_105-10462105-1.html?tag=mncol;txt

Τί σημασία έχουν όλα τα παραπάνω για τους κατόχους των ευρωπαϊκών Panasonic Plasma; Με μία λέξη: άγνωστο (προς το παρόν).

Γεγονός είναι, πως οι ευρωπαϊκές Pannies φοράνε διαφορετικά κυκλώματα οδήγησης από τις αμερικάνικες, οπότε δεν είμαστε σε θέση να γνωριζουμε αν οι υποτιθέμενες προσαρμογές της τάσης προφόρτισης επισυμβαίνουν με τον ίδιο τρόπο και στις δικές μας.

Γεγονός όμως είναι επίσης και η εμφάνιση μιας μικρής μερίδας Γερμανών και Άγγλων κατόχων ευρωπαϊκών Panasonic, οι οποίοι ισχυρίζονται πως οι τηλεοράσεις τους εμφάνισαν το εν λόγω πρόβλημα.

Η δικιά σας Panasonic Plasma, πώς τα πάει με το μαύρο της;

θεώρησα σκόπιμο, μια και είμαστε μερικές εκατοντάδες κάτοχοι των υποθετικά προσβεβλημένων τηλεοράσεων στο παρόν φόρουμ, να ανοίξω ένα poll για να βρούμε αν και πόσοι έχουν διαπιστώσει χειροτέρευση του μαύρου στην τηλεόρασή τους.

Το poll αφορά κατόχους PX8, PX80, PZ8, PZ80, PZ85, PZ800, C10, X10, U10, S10, G(W)10/15, V10, Ζ1/11, C20, X20, U20, S20, G(W)20, V20 και VT20.

Χρήσιμο είναι, όσοι ψηφίζετε, να γράφετε και ποιό μοντέλο έχετε και με πόσες ώρες λειτουργίας.

Κάνω την αρχή εγώ, κάτοχος TX-P42U10E με 522 ώρες λειτουργίας, μέχρι στιγμής δεν έχω διαπιστώσει κάποια μεταβολή στη στάθμη του μαύρου (πέρα από την ελάχιστη διαφορά που υφίσταται μεταξύ 24p και 60p :D ).

Last edited:
Απάντηση: Προς κατόχους Panasonic Plasma 2008/2009: Πώς τα πάτε από μαύρο;

42PX80... 4.500 ώρες

46G10..... 2.000 ώρες

Και στις δύο καμία μεταβολή στο επίπεδο του μαύρου.

Για να μην αρχίσουμε να γράφουμε και από δω και από κει, καλό είναι στο παρών poll που άνοιξε ο Γιάννης, να αναφέρουμε μόνο ώρες, μοντέλο και συμπεριφορά....αλλιώς θα χαθεί η μπάλα και το νόημα του poll...

...ευχαριστώ....:grinning-smiley-043

EDIT: Γιάννη και Τάσο μετέφερα τα μηνύματά σας στο άλλο θέμα για να μπορέσουμε να τα συζητήσουμε...καλημέρα...-bye-

Last edited:
Re: Προς κατόχους Panasonic Plasma 2008/2009: Πώς τα πάτε από μαύρο;

το ίδιο και σε εμένα (~1000 ωρες)

Η μόνη διαφορά του μάυρου που παρατήρησα ήταν στις πρώτες 50-100 ώρες όπου το μάυρο χειροτέρεψε σε μικρό βαθμό (φαντάζομαι οτι ήταν θέμα του φωσφόρου ο οποίος στην αρχή ήταν λίγο κούτσουρο).

TH46PZ85
το μαύρο της είναι το ίδιο
δεν έχω τσεκάρει τις ώρες αλλά δεδομένου ότι την έχω γύρω στους 16 μήνες υπολογίζω γύρω στις 2300-2400 ώρες max

Εγω πρεπει να εχω 600-700 ωρες στην 50U10 τωρα και δεν εχω δει ορατη διαφορα στο μαυρο...παραμενει πολυ καλο οπως ηταν...

46 PZ85 και εδώ, μαύρη μαυρίλα πλάκωσε....... δεν είναι στρωμένη, δεν είναι καλιμπραρισμένη, διαφορές δεν έχω παρατηρήσει... :D
τις ώρες δεν τις έχω δει....πρέπει να είναι πολλές μετά από 15 μήνες...
και ψήφισα το έγινε καλύτερο γιατί μετά τους 2 μήνες είδα διαφορά αισθητή στο μαύρο της....

υ.γ. ευχαριστώ Χρήστε, ώρες 4200 η τιβούλα...

Last edited:

42PX80, στις 6654 ώρες. Μαύρο όσο ήταν, δεν βλέπω διαφορές...

Κατοχος της 50 U10 με 390 ωρες.Δεν ειδα καποια διαφορα στο μαυρο της,τουλαχιστον αισθητη στο δικο μου ματι.Αντιθετα πιστευω πως εχουν ζωντανεψει το λευκο και τα χρωματα της.

50G10 350 ωρες!
Αισθητα καλυτερη εικονα απο την αρχη το μαυρο ιδιο κ καλυτερο!!

37ΡΧ 80.
21 μηνών πλέον με 3654 ώρες. Δεν κατάλαβα κάποια μεταβολή στο μαύρο της, αν και λόγω kuro δεν μου φαίνεται και τόσο μαύρο πια...

το να καλυτερέψει το μαύρο είναι από απίθανο έως αδύνατον εκτός αν πρόκειται για βλάβη!

Μήπως δεν χειροτερεύει το μαύρο στις τηλεοράσεις αλλά το άσπρο στα μάτια μας?

Για να μην αρχίσουμε να γράφουμε και από δω και από κει, καλό είναι στο παρών poll που άνοιξε ο Γιάννης, να αναφέρουμε μόνο ώρες, μοντέλο και συμπεριφορά....αλλιώς θα χαθεί η μπάλα και το νόημα του poll...

...ευχαριστώ....:grinning-smiley-043

Ξανά ευχαριστώ...:grinning-smiley-043

42px80 .... 8000 περίπου ώρες και όλα ΟΚ!
Γίνεται καλύτερο απο καλίμπρα σε καλίμπρα.Οπτικά μιλώντας.

42px80 με 5000ώρες λειτουργίας περίπου δεν μπορώ να διακρίνω χειροτερεύσει ως προς το μαύρο της ....

Tί έγινε ρε παιδιά; Από 318 κατόχους PX80, G10, και U10, μόνο 21 ψηφίσαμε; :hmmmm:

Οι υπόλοιποι χάθηκαν μέσα στο σκοτάδι της Pany !!!!!!!!!! :D

Tί έγινε ρε παιδιά; Από 318 κατόχους PX80, G10, και U10, μόνο 21 ψηφίσαμε; :hmmmm:

Εμενα η U10 εχει μονο 250 ωρες αλλα και 10000 να ειχε παλι δεν θα μπορουσα να διακρινω (την όποια) αλλαγη στο μαυρο γιατι γενικα τα ματια μ δεν διακρινουν τετοιες διαφορες(δεν βλεπω διαφορα μαυρου σε LCD -plasma π.χ.)

42 PX80, αγορά 5/12/2008, ώρες 1050 (ξέρω, ξέρω, βλέπω πολύ τηλεόραση...:D:D). Το μαύρο της στα μάτια μου δεν φαίνεται να έχει αλλάξει, αλλά, η μεγάλη βλακεία είναι ότι πριν 6 μήνες περίπου την είχα μετρήσει και τώρα δεν βρίσκω τα χαρτιά!!!!:bigcry::bigcry:

Πάντως, την άλλη εβδομάδα που θα έχω το spyder θα την ξαναμετρήσω.