Προς τους κατόχους Spendor SP 2/3... και όχι μόνο!

DomieMic65

Supreme Member
10 July 2006
9,746
Αθήνα
Ποιό είναι το ανώτερο ποσό που θα διαθέτατε για ενισχυτικά για τα εν λόγω ηχεία ανεξαρτήτα απο λάμπες ή τρανζίστορ;;

Το ρωτάω γιατί έχω την αισθηση οτι μπορούν να δώσουν αρκετά περισσότερα απο την κατηγορία τιμής τους....

Νομίζω ότι αυτό ισχύει με τα περισσότερα Spendor αλλά εν γένει νομίζω ότι η κατηγορία τιμής των μηχανημάτων σπανίως μας επιτρέπει να βγάζουμε συμπέρασμα για την απόδοση πολλώ δε μάλλον για το ματσάρισμα. Σε καμμιά περίπτωση μην αποκλείσεις πειραματισμούς επειδή τα μηχανήματά σου δεν είναι στην ίδια κατηγορία τιμής.

Δεν λεω οτι δεν είναι στην ίδια κατηγορία τιμής.
Απλά το "κατηγορία τιμής" το θετω ως ένα σχετικό μέγεθος για να μπορέσουμε να συνενοηθούμε...
Δεν νομίζω οτι κανείς θα έπαιζε τα SP 2/3 με ενισχυτές ας πούμε των 10.000Ε ή και να το έκανε θα ήταν μάλλον ως δεύτερα εναλακτικά ηχεία ενός μεγαλύτερου συστήματος... Ετσι δεν είναι;

Δεν σκέφτομαι άμεση αναβάθμηση αλλά θέλω απο την άλλη να παίρνω κάποιες ιδέες για το μέλλον γιατί τα Spendor θα είναι σίγουρα τα τελευταία που θα αντικατασταθούν στο σύστημά μου.
Α, και τα ενισχυτικά τα πρώτα όπως μάλλον θα καταλάβατε.... Αυτά!

Naim, Hegel, PrimaLuna, Musical Fidelity....????? ΆΛΛΟ;;;

Αλήθεια με τον γνωστό Behringer τα έχει ακούσει κανείς;;

Ενας ΜΑΓΙΚΟΣ συνδυασμος ειναι με τον ολοκληρωμενο Assistent 50 της Audio Valve , οπως μπορει κανεις να τα ακουσει στον αντιπροσωπο.

Λόγω έκτακτης μετακόμησης, λόγω δουλειάς, σε αρκετά μικρότερο χώρο κάνω κάποιες σκέψεις μήπως τελικά τα πουλήσω...

Ενδιαφέρεται κανείς;;;

Λόγω έκτακτης μετακόμησης, λόγω δουλειάς, σε αρκετά μικρότερο χώρο κάνω κάποιες σκέψεις μήπως τελικά τα πουλήσω...

Ενδιαφέρεται κανείς;;;

Αν δεν τα βάλεις στις αγγελίες, στείλε πμ.

Φίλε μου ,ως κάτοχος των συγκ.ηχείων και έχοντας πειραματιστεί πολύ μαζί τους, θα σου πρότεινα: αν σκοπεύεις να μετακομίσεις σε μικρό χώρο πράγματι δεν θα παίξουν σωστά. Σε χώρο άνω των 15τμ όμως θεωρώ ότι λειτουργούν άψογα, αποδίδοντας πολύ φυσικό ήχο, έναν ήχο πολύ πλησιέστερο στο πραγματικό γεγονός από αυτόν που αποδίδουν τα περισσότερα ηχεία της κατηγορίας. Απαιτούν συνεργασία όμως με γρήγορους & διάφανους ενισχυτές που διαθέτουν αέρα στα πρίμα και ανοιχτές μεσαίες καθώς και πλούσιες αρμονικές θα μπορούσα να πω, οπως: Densen, Audiolab παλαιότεροι, Naim audio, Roksan, και άλλοι.
Προσωπικά θα δυσκολευόμουν πολύ να τα αποχωριστώ.

Φίλε μου ,ως κάτοχος των συγκ.ηχείων και έχοντας πειραματιστεί πολύ μαζί τους, θα σου πρότεινα: αν σκοπεύεις να μετακομίσεις σε μικρό χώρο πράγματι δεν θα παίξουν σωστά. Σε χώρο άνω των 15τμ όμως θεωρώ ότι λειτουργούν άψογα, αποδίδοντας πολύ φυσικό ήχο, έναν ήχο πολύ πλησιέστερο στο πραγματικό γεγονός από αυτόν που αποδίδουν τα περισσότερα ηχεία της κατηγορίας. Απαιτούν συνεργασία όμως με γρήγορους & διάφανους ενισχυτές που διαθέτουν αέρα στα πρίμα και ανοιχτές μεσαίες καθώς και πλούσιες αρμονικές θα μπορούσα να πω, οπως: Densen, Audiolab παλαιότεροι, Naim audio, Roksan, και άλλοι.
Προσωπικά θα δυσκολευόμουν πολύ να τα αποχωριστώ.

Καλημέρα!!!

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση.... είμαι απόλυτα σύμφωνος μ' αυτά που λές.

Στην ουσία δεν θέλω να το αλλάξω το ηχείο... Αλλωστε είδες οτι το θέμα το άνοιξα με το ερώτημα σε πόσο ψηλή κατηγορία τιμής ενισχυτικά θεωρείτε οτι "αξίζει" να φτάσει κανείς για αυτά τα ηχεία...

Όμως ο χώρος αν και προσωρινός (ουδεν μονιμότερον του προσωρινού;;;) είναι γύρω στα 10 τμ οπότε καταλαβαίνεις οτι το ηχείο εκεί μέσα μάλλον δεν.....
Βέβαια ακόμα ούτε καν τα εχω στήσει και ενοείται οτι ο χώρος θα διαμορφωθεί με βάση το πιο σωστό στήσιμο των ηχείων...

Είδωμεν...

Κράτησε μία απόσταση από τους πίσω και πλαϊνούς τοίχους, περίπου 50εκ. και μια χαρά θα παίξουν…
Η «μαμά» εταιρία έχει ανακοινώσει πολύ μεγάλες αυξήσεις για τα 2/3, όταν επιστρέψεις σε μεγάλο χώρο θα σου λείψουν και το κόστος κτήσης θα είναι μεγάλο για να τα πάρεις πίσω.

Προσωπικά τα έχω με συνωδά αξίας περίπου στα 6000 (προ/τελικός/πηγή)
Με συνοδεύουν πολλά χρόνια στις μουσικές αναζητήσεις μου και μόνο πρόσφατα άκουσα κάτι που θα μπορούσε να με κάνει να τα αντικαταστήσω…θα δούμε…

Συμφωνώ με το μέλος Navou, δοκίμασε με Densen, Naim, AudioNet και μία καλή πηγή.
Αναφέρθηκες νωρίτερα σε Hegel, το αποτέλεσμα με τον Η 1 καλό αλλά αδιάφορο, σωστό τονικά χωρίς «τσαγανό» επάνω του, τα πάντα στη θέση τους, υπερβολικά, τόσο που στο τέλος να φαίνονται αποστειρωμένα…

Όλα τα παραπάνω συμπεράσματα, αφορούν προσωπική γνώμη, φυσικά :)

Καταπληκτικα ηχεια ,,μονιτορ χαρακτηρας , διαφανος ηχος,,μικρες παραμορφωσεις, πολυ φτηνα για αυτο που ειναι,,ηχειο για να συγκρινεις μηχανηματα συνοδα, λογικο χαμηλο για τον ογκο του,,και ευκολο στην οδηγηση σχετικα. Πολυ πιο συνεπες σε ολα, και ηχητικα πολυ πιο ακριβες απο υπερτιμημενες και πιο ομορφες hi-end κατασκευες..

Παιδιά τελικά δεν θα τα αλλάξω :award: :award:

Απο χθές που τα έστησα αν και δεν έχω ακούσει σε πολύ δυνατές στάθμες νομίζω οτι δεν θα έχω πρόβλημα... Ασε που σε κάποιους τομείς νομίζω οτι παίζουν και λίγο καλύτερα απο τον μεγαλύτερο χώρο που τα είχα... (ήταν πιο γυμνός)...

Νομίζω όμως οτι θα πρέπει να ασχοληθώ λίγο με το ύψος των βάσεων...

Στις λίγες ακροάσεις που έκανα για το ενδεχόμενο αντικατάστασης, απλά δεν υπήρχε θέμα σύγκρισης.... Μόλις ξανάκουσα τα 2/3 είπα απλά δεν τα αλλάζω με τίποτα....

Sergeant καλορίζικα και καλές ακροάσεις.....-bye-

Γυρνάμε λοιπόν στο αρχικό θέμα των ενισχυτικών... Οποιεσδήποτε προτάσεις;;;

Συμφωνώ με το μέλος Navou, δοκίμασε με Densen, Naim, AudioNet και μία καλή πηγή. :)

Νομίζω οτι ο Sam της Audionet θα ήταν μια πολύ καλή περίπτωση.... τι λέτε;

Απο αποψη πηγής είμαι καλυμένος προς ώρας... Το Apollo κάνει μια χαρά την δουλειά του... Ενα πικαπάκι όμως κάποια στιγμή θα το χτυπήσω....

Thanks Domie !!
Το θέμα είναι ότι πρέπει να γίνει τώρα όμως άμεσα το επόμενο βήμα, γιατί όπως καταλαβαίνεις να παίζουν με έναν a/v SONY είναι ιεροσυλία !

Σκέφτομαι για Tsakirides Aiolos, έχω μια καλή πρόταση για ολοκληρωμένο Jadis, και απο εκει και πέρα πάω ψάχνοντας.... (ή μάλλον, ακούγοντας !)

Μπορεί να "σηκώσει" και πολύ καλύτερη πηγή από το Rega.
Αν "κινηθείς" στην αγορά "μπαρμπα Σαμ" σίγουρα θα σου επιβάλλει το σύστημα να αλλάξεις τη πηγή!
Δεν έχει τύχει να το ακούσω με τον Orchestra (φαντάζομαι ότι αυτόν εννοείς), λογικά όμως θα παίζει καλά (φαντάζομαι επίσης, χωρίς να σημαίνει ότι είναι και σιγουρο).

Καλές ακροάσεις sergeant :)

Α!...
... και λόγω του ότι κάποιος μου "γκρίνιαξε" (με την καλή έννοια) για τον Hegel, ξεκαθαρίζω ότι τον θεωρώ ένα από τους καλύτερους ενισχυτές στην κατηγορία των 2000 , απλά δε μου "κάθησε" με τα 2/3.