Προς τους κατόχους Spendor SP 2/3... και όχι μόνο!

Μπορεί να "σηκώσει" και πολύ καλύτερη πηγή από το Rega.
Αν "κινηθείς" στην αγορά "μπαρμπα Σαμ" σίγουρα θα σου επιβάλλει το σύστημα να αλλάξεις τη πηγή!
Δεν έχει τύχει να το ακούσω με τον Orchestra (φαντάζομαι ότι αυτόν εννοείς), λογικά όμως θα παίζει καλά (φαντάζομαι επίσης, χωρίς να σημαίνει ότι είναι και σιγουρο).

Καλές ακροάσεις sergeant :)

Σαφώς και μπορεί να σηκώσει και καλύτερη πηγή αλλά αργότερα....

Δεν κατάλαβα όμως.... Orchestra;;; Δεν νομίζω οτι η Αudinet έχει τέτοιο μοντέλο. Εγώ είπα για τον ολοκληρωμένο της τον SAM V2...

Thanks Domie !!
Το θέμα είναι ότι πρέπει να γίνει τώρα όμως άμεσα το επόμενο βήμα, γιατί όπως καταλαβαίνεις να παίζουν με έναν a/v SONY είναι ιεροσυλία !

Σκέφτομαι για Tsakirides Aiolos, έχω μια καλή πρόταση για ολοκληρωμένο Jadis, και απο εκει και πέρα πάω ψάχνοντας.... (ή μάλλον, ακούγοντας !)

Παρακαλώ!!!

Λαμπα ε; Για πες εντυπώσεις οταν τα ακροασθείς.... Σε τι Ευρά θα κινηθείς περίπου;

Αν ακούσω και εγώ κάτι καλό θα ενημερώσω...

"Αναγκαστικά", θα κινηθώ στα 1500 -2000 ...
Θελω οπωσδήποτε να πάω να ακούσω NAIM! Θυμάμαι τον ήχο που έβγαζε προ και τελικός 20 χρόνια πριν όταν έπαιζαν τότε με τα αντίστοιχα Spendor SP2 !!!....

Δεν ξέρω αν θα μπορέσω μόνο να τον ακουσω με τα Spendor. Στην Orpheus δεν ξέρω αν τα έχουν...
Τον Τσακιρίδη τον άκουσα - αλλά με λάθος ηχεία - οπότε δύσκολο να πω πως θα κάτσει με τα Spendor. Για Τον Jadis έχω μία πολύ καλή πρόταση για μετ/νο και απο ότι μου λενε μπορώ να τον δοκιμάσω και σπίτι μου με τα Spendor όταν θα έρθουν...

τα εχω δοκιmaσει με 2 pathos
το αποτελεσμα ηταν πολυ μετριο
ισως να μην ταιριαζουν οι λαμπες σ αυτο το ηχειο
εγω τα εχω με τους densen dm-20 dm-30
εαν μπορεις δοκιμασε καποιον copland
εχω την εντυπωση οτι θα ταιριαζουν

Αναφέρθηκες σε Jadis, υποθέτω ότι αναφέρεσαι στον Orchestra...
Όντως η AudioNet δεν έχει άλλο ολοκληρωμένο εκτός του "Μπάρμπα Σαμ" :)

Κάποτε τα είχα δοκιμάσει με τον CSA-14 της Copland, ευάκουστο, ξεκούραστο αποτέλεσμα, όχι όμως για πολύ καιρό... κάποια στιγμή, ένοιωθες να χρειάζεσαι, να σου λέιπει, το "κάτι" που θα μπορούσε να σε κάνει να ξεχάσεις πια το σύστημα και να ασχολείσαι μόνο με τη μουσική και τα δισκάκια σου...

Νομίζω ότι υπάρχουν κάποια κομμάτια στον Ορφέα από DM20/DM30 σε καλύτερη τιμή, λόγω κατάργησης, αξίζει να δοκιμάσεις τον συνδυασμό.

Αν έχει DM20 μπορεί να τον συνδυάσεις με κάποιο τελικό 300xs, αν εξαιρέσεις το ότι δεν ταιριάζουν τα σασί των μηχανημάτων, πιστεύω ότι θα σου αρέσει επίσης.
Ο DM20 είναι πολύ καλύτερος προ-ενισχυτής από τον Beat 200, που είναι όμως πολύ "ευέλικτος".

Επίσης ένα καλό αποτέλεσμα είναι με σετ προ και τελικού από την Cairn συν φυσικά ΝΑΙΜ και Σαμ.

Σε NAIM ποιό σετ προ-τελικού λέτε;

Τα Watt είναι ψιλοτσουχτερά στην συγκεκριμένη εταιρία και μάλλον τα SP τα θέλουν τα βατάκια τους.... Ιδανικά μιλώντας.

Τα έχει ακούσει κανείς με τον Nait 5i; Εχω ακούσει οτι οσυγκεκριμένος ολοκληρωμένος ακούγεται σαν να έχει παραπάνω απο 50W που είναι η ισχύς που δίνει η εταιρία... Ασε που στο ΤheΑbsoluteSound τον προτείνουν να οδηγεί απο Acoustic Zen Adagio μέχρι Wilson Sophia... λέμε τώρα...:chinscratch:

Αν πρότεινα κάτι από ΝΑΙΜ, μάλλον θα ήταν κάτι σε προ-ενισχυτή Nac 122x+Nap 150x (τελικός) και κάπου αργότερα στο χρόνο, θα πρόσθετα και το FlatCap2 (τροφοδοτικό).

Παλαιότερα είχα δοκιμάσει τον 5, αλλά δεν μου "κάθησε", ένοιωσα ελλείψεις στην οδήγηση.

Για το χώρο που έχεις αναφέρει, λογικά, είναι μια χαρά... από την άλλη να δώσεις χρήματα για κάτι που ξέρεις εκ των προτέρων ότι είναι "λίγο" με "χαλάει" ως σκέψη.

Πήρα τηλέφωνο στον Ορφέα, έχει DM 20 προενισχυτή, θα μου απαντήσει σε λίγο αν έχει DM 30, σίγουρα έχει τελικό 300xs.

Αφού είναι και ο αντιπρόσωπος των ΝΑΙΜ, ευκαιρία για ακρόαση ;-)

Μόλις έγινα ευτυχής κάτοχος των Spendor SP2/3e !! :grinning-smiley-043:Banane0:

Τα παρέλαβα επιτέλους μετά από ένα μήνα και...
...the Quest Begins !

Περιττό να πω , ότι η ανάγκη για ΑΜΕΣΗ αντικατάσταση και των υπολοίπων μερών του συστήματος έγινε επιτακτική !

Σειρά προτεραιτότητας:
Βάσεις για τα Spendor!
Rack για τα συστήματα...
Ενισχυτικά...

και μετά ενα CDάκι....

:devil-smiley-029:

ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΑ!!!!! ΚΑΛΕΣ ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ!!!!:award:

Γιά πες τι βάσεις σκεφτεσαι; Και εγώ κάποια στιγμή πρέπει να τις αναβαθμήσω...
Εχεις δει κάτι συγκεκριμένο;
Οι SoundAnchors είναι ίσως η καλύτερη επιλογη αλλά νομίζω οτι δεν εισάγονται στην Ελλάδα... και είναι και αρκετά ακριβές...

Πραγματικά ΔΕΝ έχω ιδέα ! Πάω εντελώς στα τυφλά...
Αυτές του Μασσέλου τις ξέρεις; Εγώ που τις είδα από κόντα, έχω την εντύπωση ότι πολύ ψηλές για το ηχείο (εκείνος ισχυρίζεται ότι αυτές ειναι κατάλληλες...).
Είχα ακούσει για κάποιες με άμμο, αλλά δεν ξέρω ποιες, και πόσο...
Και το συγκεκριμένο ηχείο θέλει οπωσδήποτε ΠΟΛΥ καλή βάση για να αποδώσει τα μέγιστα...

Από τα άλλα έχεις καμμια ιδεα; ;-)
Προς το παρόν, στη λίστα των ενισχυτικών - ως brands - έχω:
Musical Fidelity
Creek
NAIM - κλείνω έντονα προς τα εδω...

CD Player:
Advance
Cambridge
Musical Fidelity

Για Rackάκι , έχει κανείς καμμια ιδέα χωρις να μας πιάσουν τον ...... ;;
:-))

Atakama SL series.

Νομίζω ότι σαν ύψος, σαν σχέδιο, σαν αναπαραγωγή είναι ιδανικές.

Απάντηση: Re: Προς τους κατόχους Spendor SP 2/3... και όχι μόνο!

...
Για Rackάκι , έχει κανείς καμμια ιδέα χωρις να μας πιάσουν τον ...... ;;
:-))

Δες τα κλασσικά της exelixis εδώ

Επίσης για καλύτερο design δες καμιά απο τις προσφορές της mythos audio

Σε Κινέζικα παίζουν κάτι κλώνοι των πανάκριβων finite element σε κλάσμα της τιμής των original

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας...
Ομολογώ, ότι τουλάχιστον από ότι είδα, οι Atacama μου άρεσαν περισσότερο απ'όλες!

christos, όχι με τον pathos δεν τ' άκουσα...

Μετά από έντονες διαβουλεύσεις (!), οι τελευταίες γνώμες έφεραν στην επιφάνεια το εξής αποτέλεσμα:
Benchmark DAC-1 στο υπάρχον (προς το παρόν Player) και τελικό ενισχυτή NAIM NAP-200.

Εντός της εβδομάδος, ευελπιστώ ότι θα μπορέσω να τ' ακούσω... :earmuffs:
Υ.Γ. Προς το παρόν, "παίζω" με δανεικές βάσεις Solid sound 250mm, αλλά μου φαίνονται (και κυρίως) "ακούγονται" υπερβολικά χαμηλές. Θεωρώ ότι γύρω στα 400mm με 450mm είναι το κατάλληλο ύψος για αυτά τα ηχεία, αλλα νομίζω ότι θα δυσκολευτώ να τις βρω ...

Ωραίες οι Atacama αλλά αφου ξαναμπήκα στο site της SoundAnccors μου φαίνεται οτι θα κάνω καμια ιδιοκατασκευή τέτοιου τύπου στα 450 ή 500mm... Νομίζω οτι είναι καλύτερες απ' ότι έχω δει.... αν πετύχει κιόλας...!!!

SL-400 είναι το μοντέλο που σου κάνει από τις Atakama.

Η αντιπροσωπεία είναι στον Πειραιά, 210 4121600 το τηλέφωνο της.

SL-400 είναι το μοντέλο που σου κάνει από τις Atakama.

Η αντιπροσωπεία είναι στον Πειραιά, 210 4121600 το τηλέφωνο της.

Μήπως θα ήταν καλύτερα οι SL-500;;

Αυτές οι βάσεις που παίζω τώρα, κάποιες Alphason, οι οποίες συνολικά μαζί με κώνους (πάνω κάτω) και γρανίτες (πάνω κάτω) φτάνουν στα 400mm μου φαίνεται οτι είναι λίγο κοντές....

Ειδα τις Atacama Nexus 5 (50cm) σε μαύρο και μου άρεσαν πολύ! Και μάλλον θα συμφωνήσω με τον Domie...Επίσης, νομίζω ότι είναι σχετικά φθηνές :150 . Μου αρέσουν περισσότερο από τις SL.

Επίσης, είδα το Rack Atacama Equinox 3 θέσεων σε μαύρο και.... Εντυπωσιάστηκα ! Εντυπωσιάστηκα βέβαια και από την τιμή !: 520 !!! :ADFAD2: