Πρόσβαση σε 24/96 υλικό

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,629
Αν και είμαι σίγουρος ότι επαναλαμβάνομαι
Να προσθέσω και εμένα στη λίστα με αυτούς θα ήθελαν να έχουν πρόσβαση στο 24/96 υλικό
Να μη πω να ξεκινήσουμε petition / δημοψήφισμα :D

Last edited by a moderator:
Συμφωνώ μαζί σου. Όμως με ποιό τρόπο μπορεί να πραγματοποιηθεί τούτο στην πράξη;

Το θέμα αυτό με απασχολεί εντονώτατα και οποιαδήποτε εποικοδομητική ιδέα θα ήταν πολύτιμη!

Για να είμαι πιό σαφής:

Ας υποθέσουμε ότι ως ηχολήπτης/παραγωγός κάνω μία ηχογράφηση. Το τελικό αποτέλεσμα που θα προκύψει από την μίξη, επεξεργασία κλπ, θα είναι κάποιο υλικό υψηλής ανάλυσης. Το υλικό αυτό κατά τη συνήθη πρακτική εν συνεχεία υποβιβάζουμε, ώστε να εμπίπτει στα standards του CD Audio (44,1 KHz/16 Bits). Επισημαίνεται, ότι το προϊόν της εργασίας μου επί του οποίου θεωρώ ότι έχω και έχω δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας (Copyright) είναι αυτό ακριβώς το παραπάνω προκύψαν υλικό υψηλής ανάλυσης.

Το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει είναι το εξής: Ποιός είναι με τα σημερινά δεδομένα ο καλύτερος τρόπος διανομής του ως άνω υλικού, ώστε να είναι όλοι ικανοποιημένοι; Με λίγα λόγια, ώστε να έχει τη δυνατότητα ο παραγωγός να συνεχίζει να παράγει και ο ακροατής-καταναλωτής να λαμβάνει το υλικό στην υψηλότερη δυνατή ποιότητα και στην πλέον συμφέρουσα γι' αυτόν τιμή;

Χρειαζόμαστε ίσως καινούργιες ιδέες, να ξεκολλήσουμε από στερεότυπα και καθιερωμένα. Εσεις τι λέτε;

Last edited by a moderator:
Καλά, όλοι επιθυμούν διακαώς υψηλής ανάλυσης υλικό.

Όμως ρίξτε και καμμία ιδέα,
Συμβάλλετε με κάποιο τρόπο στο γενικότερο προβληματισμό!
:frown:

Δε νομίζω ότι πρωτοτυπώ εάν περιγράψω τη συνταγή:
Flac
Internet Download

Μια χαρά υγιείς εταιρίες υπάρχουν που έχουν υιοθετήσει το μοντέλο αυτό.

Θα έλεγα μάλιστα ότι όσο πιο γρήγορα και σωστά βγεις στην αγορά τόσο περισσότερες πιθανότητες έχεις να επιτύχεις στην Ελλάδα αλλά και σε αντίστοιχου πληθυσμού χώρες.

Business Opportunity σίγουρα υπάρχει!

Δε νομίζω ότι αξίζει να αρχίσουμε να γράφουμε διαρκώς περί ‛πολιτιστικού μαρασμού’ ή ‛μα που είναι το κράτος’. Εμπορική ευκαιρία είναι για σοβαρή επένδυση και για σοβαρές συνεργασίες και συνέργειες.

Μα πως αλλιώς;
Μέσω Internet...
Το θέμα της πειρατείας δεν έχει να κάνει με το αν το μουσικό κομμάτι έρχεται σε CD ή απλά ένα αρχείο.
Όπως και να έχει υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής του.
Από εκεί και πέρα το πρόβλημα βρίσκεται στο κοινό.

Τα CD μεν αντιγράφονται από το 50% (τυχαίο νούμερο) αυτών που τα ακούνε.
Το υπόλοιπο 50% όμως που το αγοράζει προσφέρει στις δισκογραφικές το ποσόν το οποίο τις στηρίζει οικονομικά.
Σε νούμερα, αν κυκλοφορούν 10.000.000 αντίτυπα ενός δίσκου μου στην αγορά, χέ***κα αν τα 5.000.000 είναι πειρατικά...

Αν μιλήσουμε για το ίδιο ποσοστό σε HD υλικό τότε τα λεφτά που θα διατεθούν στην αγορά δεν είναι αρκετά για να στηρίξουν μία δισκογραφική.
Αναλόγως σε νούμερα, αν υπάρχουν 100 αντίτυπα στην αγορά, κάθε πειρατικό αντίτυπο με οδηγεί στην χρεοκοπία.

Άσε που το κοινό που ασχολείται με HD είναι κατά βάση κομπιουτεράδες που ξέρουν πως να αντιγράψουν ένα αρχείο, κάτι που δεν συμβαίνει 100% με το πρώτο κοινό (για αυτούς υπάρχουν οι πλανόδιοι βέβαια).

Μα πως αλλιώς;
Μέσω Internet...
Το θέμα της πειρατείας δεν έχει να κάνει με το αν το μουσικό κομμάτι έρχεται σε CD ή απλά ένα αρχείο.
Όπως και να έχει υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής του.
Από εκεί και πέρα το πρόβλημα βρίσκεται στο κοινό.

Τα CD μεν αντιγράφονται από το 50% (τυχαίο νούμερο) αυτών που τα ακούνε.
Το υπόλοιπο 50% όμως που το αγοράζει προσφέρει στις δισκογραφικές το ποσόν το οποίο τις στηρίζει οικονομικά.
Σε νούμερα, αν κυκλοφορούν 10.000.000 αντίτυπα ενός δίσκου μου στην αγορά, χέ***κα αν τα 5.000.000 είναι πειρατικά...

Αν μιλήσουμε για το ίδιο ποσοστό σε HD υλικό τότε τα λεφτά που θα διατεθούν στην αγορά δεν είναι αρκετά για να στηρίξουν μία δισκογραφική.
Αναλόγως σε νούμερα, αν υπάρχουν 100 αντίτυπα στην αγορά, κάθε πειρατικό αντίτυπο με οδηγεί στην χρεοκοπία.

Άσε που το κοινό που ασχολείται με HD είναι κατά βάση κομπιουτεράδες που ξέρουν πως να αντιγράψουν ένα αρχείο, κάτι που δεν συμβαίνει 100% με το πρώτο κοινό (για αυτούς υπάρχουν οι πλανόδιοι βέβαια).

Eίναι θέμα συνείδησης και εσύ έβγαλες όλους τους κομπιουτεράδες ασυνείδητους...

(προς αποφυγή παρεξήγησης δεν αναφέρομαι σε σένα φίλε Sonus Naturalis).

Παλαιότερα, έβγαιναν όλες οι δισκογραφικές εταιρίες συνάμα με τους μεγάλους έλληνες καλλιτέχνες και "φώναζαν" το "η πειρατεία σκοτώνει τη μουσική".
Καταλαβαίνω πολύ καλά το τι εννοούσαν και μπροστά στις κάμερες και πίσω από αυτές.
Θα προσθέσω ότι πριν η πειρατεία "σκοτώσει" τη μουσική, την είχαν ξεπαραδιάσει οι ίδιοι με τα υπέρογκα ποσά πώλησης του κατά τα άλλα αρκετά φθηνότερου σε σχέση με το παλαιότερο φορμά (βινύλιο). Και όσοι είμαστε σε κάποια μεγαλύτερη ηλικία και είχαμε προλάβει την αγορά στη μετάβασή της από τα βινύλια στα cd, θυμόμαστε αρκετά καλά πως από μια ποιοτική έκδοση (κυρίως σε χαρτί) φθάσαμε σε κάτι πλαστικά αξίας ολίγων λεπτών και ένα τσιγαρόχαρτο εξώφυλλο της κακιάς ώρας!

Εάν καταλάβαιναν την ίδια αγορά, την πειρατεία θα την είχαν πετάξει στον κάλαθο εξ' αρχής - η λύση ήταν η τιμή. Με 5-7 ευρούλια θα είχαν κερδίσει πολύ περισσότερα από ότι κερδίζουν στο σήμερα και δεν θα είχε περιθώριο ο "πειρατής" να "σκοτώσει" την τιμή πολύ πιο κάτω.

Για να μην μακρυγορώ, πιστεύω ότι θα μπορούσαν οι σημερινές ελληνικές εταιρίες να διέθεταν κατά αυτόν τον τρόπο τα εμπορικά cd τους και συνάμα εάν αγαπούσαν και τη μουσική έτσι όπως αναφέρουν να πρόσφεραν και στους λίγους μουσικόφιλους, το υλικό σε υψηλή ανάλυση.
Δεν βρίσκω άλλον τρόπο διανομής, εκτός από αυτόν του διαδικτύου. Οι λίγες (και δεν είναι τυχαίο ότι στο παιχνίδι δεν είναι οι μεγάλες μουσικές βιομηχανίες) δείχνουν ότι παρά την παράνομη διανομή και αυτού του υλικού, εξακολουθούν να συνυπάρχουν.

(προς αποφυγή παρεξήγησης δεν αναφέρομαι σε σένα φίλε Sonus Naturalis). ............................................................
Μην ανησυχείς, δεν είμαι δισκογραφική εταιρεία, δεν παρεξηγώ! :smile:
Μακάρι να ήμουν βέβαια ιδιοκτήτης μεγάλης δισκογραφικής και να 'βγαζα εκατομμύρια και τότε ας παρεξηγιόμασταν, δεν θα πείραζε! :flipout:

Απάντηση: Re: Πρόσβαση σε 24/96 υλικό

Ε εντάξει...Δεν λέει αυτό.Αλλοίμονο...:BDBDG54:

Σε skills αναφέρεται,σε σχέση με τα κατεβάσματα HD υλικού.

Δεν είναι μόνο θέμα συνείδησης, ούτε έβγαλα τον εαυτό μου ασυνείδητο (και εγώ κομπιουτεράς είμαι) :flipout:
Απλά σκέψου ότι κάποιος που ασχολείται με τον υπολογιστή το έχει πιο εύκολο να αντιγράψει ένα CD που του άρεσε από μία νοικοκυρά 60 ετών που προσπαθεί τα τελευταία 10 χρόνια να καταλάβει πως δουλεύει το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης...