Προσεχώς 3D

"The perceived screen size seemed the equivalent of watching an 80-inch display from around 15 feet away, so there was certainly a very cinematic feel to the experience"

80 ιντσες απο τα 4,5 μετρα;
Ωραια η τηλεορασουλα! :D :p

120'' από 4.20μ και αρχίζω να ζητάω 150'' μόνον που δεν με παίρνει ο τοίχος! πιο μικρή παίρνεις μια 60'' τηλεόραση και καθάρισες, όποιος λέει ότι το μέγεθος δεν μετράει κάνει λάθος, ακόμα και σήμερα που έχουμε σπίτι μας πολύ καλύτερη εικόνα από του κινηματογράφου δεν σταματάμε να πηγαίνουμε, και απλά σκεφθείτε τις αίθουσες IMAX, για να σε βάλουν στα διαδραματιζόμενα στην οθόνη, έχουν τεράστιες 88 πόδια οθόνες σε 4:3, εννοώ οτι όλα έχουν την σημασία τους!

Κι οχι τιποτα αλλο βιάστηκα και πηρα την C750.:bigcry:

:idea:Μηπως να την αλλαζα?

:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

3D ταινίες απορία

Καλησπέρα παιδιά και καλώς σας βρήκα.

Λοιπόν έχω μια απορία. Πήρα και εγώ όπως και πολλοί μια sony 3d TV.

Επειδή λοιπόν πάω στο βιντεοκλάμπ και δεν βλέπω καμία ταινία και έχω βαρεθεί να βλέπω το βρέχει κεφτέδες αποφάσισα να βρω ταινία απο το ιντερνετ.

Θέλω να κάνω κάποιες απλές πιστεύω για εσάς ερωτήσεις. Αν τις συνδέσω μέσω εξωτερικού σκληρού στην τηλεόραση θα παίξουν και θα μπορώ να δω 3D;
Αυτές που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο μπορώ εγώ να τις δω με τα active shutter γυαλιά της SONY;

Έχω μπερδευτεί πάρα πολύ

Re: 3D ταινίες απορία

διαβάζοντας βλέπω οτι υπάρχουν μέθοδοι 3d ταινιών. Anaglyph λέει και side by side.

Να υποθέσω οτι εγώ είμαι στην 2η κατηγορία; Πώς θα δώ τέτοιες ταινίες; Θα περιμένω απλά να έρθουν στα βίντεοκλάμπ;

διαβάζοντας βλέπω οτι υπάρχουν μέθοδοι 3d ταινιών. Anaglyph λέει και side by side.

Να υποθέσω οτι εγώ είμαι στην 2η κατηγορία; Πώς θα δώ τέτοιες ταινίες; Θα περιμένω απλά να έρθουν στα βίντεοκλάμπ;

Κατ αρχην καλωσορισες,
Τα μπερδεψες λιγο οποτε ας τα ξεμπερδεψουμε σιγα σιγα.
Το αναγλυφικο 3D ειναι εδω και πολλα χρονια μαζι μας και πρακτικα εχει πεθανει. Ναι δινει την τρισδιαστατη αισθηση αλλα αλλοιωνει χρωματικα την εικονα (λογω της χρωματικης κωδικοποιησης) γι αυτο και πηγαμε ενα βημα μπροστα και voila οι νεες 3D τηλεορασεις.
Να σου υπενθυμισω εδω οτι με τον παλι αναγλυφικο τροπο δεν χρειαζομασταν τρισδιαστατες τηλεορασεις αφου οποιαδηποτε τηλεοραση μπορουσε να δειξει τρισδιαστατο περιεχομενο ειτε δορυφορικα ειτε μεσω κανονικου DVD or BLU RAY.
Οι νεες ομως 3D τηλεορασεις βασιζονται (προς το παρων) σε εκπομπη παλμου συγχρονισμνου σε ενεργα γυαλια στα οποια ανοιγοκλεινουν εναλλαξ τα διαφραγματα αναλογα για το ποιο ματι προοριζεται η καθε εικονα που φευγει απο την τηλεοραση.
Υπαρχουν πολλα συστηματα τρισδιαστατης εκπομπης αλλα πρακτικα εχουν υιοθετηθει δυο.
1. Full HD 3D blu ray discs. Εδω οι τρισδιαστατες ταινιες ειναι κωδικοποιημενες για 1080p ανα ματι. Το Blu ray player πρεπει να ειναι επισης 3D και η συνδεση με την 3D τηλεοραση θα πρεπει να γινει με HDMI high speed cable. Συνηθως η τηλεοραση καταλαβαινει οτι δεχεται σημα 3D και ζητα απο τον χρηστη να κανει δυο πραγματα, πρωτον να ενεργοποιησει το 3D mode και να φορεσει τα ενεργα γυαλια.
2. Side by side. Εδω εχουμε μια σχετικη υποβαθμιση της εικονας καθως ναι μεν εχουμε 1080p αναλυση αλλα και για τα δυο ματια ταυτοχρονα. Ετσι γλυτωνουμε bandwidth και γι αυτο το λογο η μεθοδος εχει υιοθετηθει απο δορυφορικα πακετα για την εκπομπη 3D σηματος. Οι δορυφορικοι δεκτες ειναι κοινοι αλλα HD. Η τηλεοραση εδω δεν αναγνωριζει το side by side μονη της ετσι πρεπει εμεις να επιλεξουμε το αναλογο φορματ απο τις 3D ρυθμισεις της.
H συνδεση πρεπει να γινει με HDMI κσλωδιο επισης.
Εκτος των δορυφορικων εκπομπων κυκλοφορουν και στο internet διαφορα κλιπακια η και ταινιες σ αυτο το format.
Μην φανταστεις οτι βλεπεις και καμμια τρελλη διαφορα αναμεσα στα δυο επικτρατουντα φορματ. Το side by side ειναι επισης καταπληκτικο στην τρισδιαστατη αισθηση αλλα δυστυχως καναλια με side by side 3D εκπομπη ειναι κωδικοπιημενα - συνδρομητικα.
Στα video clubs εννοειται οτι τα blu ray 3D ανηκουν στην πρωτη κατηγορια.
Σπανιοτατα ταινιες οπως τΑ piranhas 3D κυκλοφορουν και στα δυο φορματ. Οταν ανοιξεις το blu ray box θα βρεις δυο δισκακια και δυο ζευγαρια αναγλυφικα γυαλια. Με το ενα δισκακι και φορωντας τα αναγλυφικα εγχρωμα μπλε-κοκκινα χαρτινα γυαλια θα δεις την ταινια τρισδιαστατα σε οποιαδηποτε τηλεοραση ενω με το αλλο δισκακι που ειναι κωδικοποιημενο Full HD 3D χρειαζεσαι αναγκαστικα και 3D τηλεοραση και 3D Blu ray Disk player συνδεδεμενα μεταξυ τους με καλωδιο HDMI υψηλης ταχυτητας.
Νικος

Last edited:

Μάλιστα τώρα η σκέψη μου έχει αρχίσει να παίρνει το δρόμο της.

Δηλαδή αν έχω μια ταινία 3D στον υπολογιστή μου και θέλω να την προβάλω στην τηλεόραση απλά με το HDMI θα πρέπει να έχω κάποια 3D κάρτα με hdmi έξοδο...

Καταρχήν υπάρχει περίπτωση οι ταινίες που κυκλοφορούν σε διάφορα forums να είναι σε ένα απο τα 2 συστήματα που αναφέρεις;