Προσεχώς 3D

παρτον εεεε? μια τηλεοραση θελω να παρω αλλα οσο διαβαζω τα φορουμ τοσο πιο δυσκολο γινετε....

αυτα

Μην τρελαίνεσαι! Αν ξέρεις περίπου τι θέλεις, για τι το θέλεις, πόσα λεφτά θες να δώσεις τότε μπορείς να πάρεις τις απαντήσεις που χρειάζεσαι από τα μέλη του φόρουμ. Η τεχνολογία δεν θα σταματήσει ποτέ να εξελίσεται.

μετα απο σκεψη αποφασισα να μην πεσω στην παγιδα τους...

θα παρω μια φθηνη 42αρα plasma το τελευταιο δεκαημερο των εκπτωσεων και θα αφησω τους αλλους να ονειρευονται 3d τηλεορασεις για να βλεπουν 2d ταινιες και sd ελληνικο προγραμμα...

να μαστε καλα... και αν η τεχνολογια επικρατησει... εδω ειμαστε...

ετσι κι αλλιως... μεχρι τον Δεκεμβριο του 2οο9 με crt την εβγαλα...

την καλησπερα μου... και τα χαιρετισματα μου στους χαρτογιακαδες των εταιριων...

paИ-baL;1089584 said:
μετα απο σκεψη αποφασισα να μην πεσω στην παγιδα τους...

θα παρω μια φθηνη 42αρα plasma το τελευταιο δεκαημερο των εκπτωσεων και θα αφησω τους αλλους να ονειρευονται 3d τηλεορασεις για να βλεπουν 2d ταινιες και sd ελληνικο προγραμμα...

να μαστε καλα... και αν η τεχνολογια επικρατησει... εδω ειμαστε...

ετσι κι αλλιως... μεχρι τον Δεκεμβριο του 2οο9 με crt την εβγαλα...

την καλησπερα μου... και τα χαιρετισματα μου στους χαρτογιακαδες των εταιριων...

ετσι, πεστα
και εγω εκει με βλεπω

Ενα, ισως ενδιαφερον (δεν το διαβασα ακομη) αρθρο:

http://www.highdefdigest.com/news/show/Joshua_Zyber/HD_Advisor/HD_Advisor_Forty_3-D!/4109

In 'Avatar', I appreciated that Cameron focused most of his efforts on creating subtle depth effects, rather than obnoxious "Comin' at Ya!" gags. As I watched it, I was impressed by it. However, when I think back on the movie now, I don't picture it in 3-D in my mind. My memories of it consist of flat 2-D images, the same as any other movie. Frankly, I don't think the movie needed 3-D to work as a storytelling device. In a lot of respects, I do feel like 3-D is just a big gimmick, a way to lure people back to theaters and get them to buy a lot of expensive new home theater equipment.

Δεν το πιστευω... γινονται αυτα τα πραγματα?:BDGBGDB55:

http://www.avforums.com/forums/11377592-post269.html

Phil Hinton : As someone who has seen all the available systems in person, I thought I would add some comment.

3D from Panasonic, Sony, LG and others is not like old 3D systems. It works extremely well at what it is trying to do. Panasonic's system works at 1920 x 1080 48P (on BD), so two 1080/24 images, one for the right and one for the left eye. It should also be able to manage with other 3D systems like the Sky 1920 x 540 system, but we wait for confirmation on that.

This time around you will not see any gimmicks (apart from demos) like 3D in the past with stuff coming out of teh screen at you. The intention this time around is that the screen goes backwards creating depth to scenes. This is what AVATAR was based on and in the most part it works.
It is perfectly possible to get the 3D effect on these new TVs at smaller screen sizes, the image works. However, to get the full immersive experience you will need a larger screen size and in my opinion that is projection. However, for the TV in the livingroom watching sports and some films in 3D will certainly give you a different type of experience to what we have now, whether you like it is another arguement.
The Panasonic system being used at CES was the best of the bunch in my opinion and it works better than the cinema in my view, due to the increase in lumens. You need a bright screen for the effect to work properly. From cinema showings I have been to, luminance issues have dogged the experience for me (remember I am super critical of image quality). I have however, been suitably impressed with the Panasonic experience on the plasmas.
If the content that becomes available on 3D is not as intended, i.e. extra depth perception, and instead goes for things coming out of the screen, then it will die a death in my opinion. That kind of thing wears thin very quickly. But if they stick to the AVATAR style of added depth then it may very well have a future in the home. One area that the technology really works is with gaming and that may very well be where it ends up as an accepted standard.

The 2D to 3D coversion that other manufacturers were boasting about at CES is not that great to be honest and why should it be. How can a processor, however powerful, be able to recreate depth of field? It can't and it was quite telling that Samsung admitted this to be the case in one of our videos from the show. That's also something Panasonic are not going to do and they made it quite clear why. They want the 3D experience to be the best picture wise and are only going to support the true filmed 3D material. Kudos to them to be so frank and to stick to their guns on this as I think its the right approach if we are to have 3D TV and content.

Lastly, 3D without the glasses is a pipe dream and I doubt we will get there in the next 10 years. The systems being demoed at CES without the glasses were poor and you had to be sat or stood bang on the correct axis to see any 3D effect - hardly a sociable way to watch movies. So, if you want 3D it has to be with the glasses and if you want more than one pair its being estimated that the shutter types used by Panasonic and Sony will cost about £100 a pair.
Και η γκουγκλομετάφραση... http://translate.google.com/transla....com/forums/11377592-post269.html&sl=en&tl=el

Ως κάποιος που έχει δει όλα τα διαθέσιμα συστήματα στο πρόσωπο, σκέφτηκα ότι θα ήθελα να προσθέσω μερικές παρατηρήσεις.

3D από Panasonic, Sony, LG και άλλοι δεν είναι όπως παλιά 3D συστήματα.Δουλεύει πολύ καλά σε τι προσπαθεί να κάνει.Σύστημα της Panasonic λειτουργεί σε 1920 x 1080 48P (σε BD), έτσι ώστε δύο 1080/24 εικόνες, μία για το δικαίωμα και ένα για το αριστερό μάτι.Θα πρέπει επίσης να είναι σε θέση να διαχειριστεί με άλλα συστήματα όπως το 3D του ουρανού 1920 x 540 συστήματος, αλλά περιμένουμε την επιβεβαίωση για αυτό.

Αυτή τη φορά δεν θα δείτε καμία τεχνάσματα (εκτός από demos) 3D, όπως και στο παρελθόν με πράγματα που βγαίνουν από την οθόνη σε σας.Η πρόθεση αυτή τη φορά είναι ότι η οθόνη πηγαίνει προς τα πίσω, δημιουργώντας βάθος σε σκηνές.Αυτό είναι που AVATAR βασίστηκε και στο μεγαλύτερο μέρος λειτουργεί.

Είναι απόλυτα εφικτό να πάρει το 3D επίδραση σε αυτές τις νέες τηλεοράσεις σε μικρότερα μεγέθη οθόνης, τα έργα εικόνας.Ωστόσο, για να πάρετε την πλήρη συναρπαστική εμπειρία, θα χρειαστείτε ένα μεγαλύτερο μέγεθος οθόνης και κατά τη γνώμη μου είναι ότι η προβολή.Ωστόσο, για την τηλεόραση στο καθιστικό παρακολουθώντας αθλητικά και μερικές ταινίες σε 3D σίγουρα θα σας δώσει ένα διαφορετικό είδος της εμπειρίας σε αυτό που έχουμε τώρα, είτε σας αρέσει αυτό είναι ένα άλλο επιχείρημα.

Το σύστημα Panasonic που χρησιμοποιούνται σε CES ήταν το καλύτερο της δέσμης κατά τη γνώμη μου και να λειτουργεί καλύτερα από ό, τι ο κινηματογράφος κατά τη γνώμη μου, λόγω της αύξησης σε lumen.Χρειάζεστε μια φωτεινή οθόνη για το αποτέλεσμα για να λειτουργήσει σωστά.Από προβολές κινηματογραφικών έχω να, φωτεινότητα θέματα που προκάλεσαν κωλύματα την εμπειρία για μένα (θυμηθείτε είμαι εξαιρετικά επικριτική για την ποιότητα της εικόνας).Έχω ωστόσο, έχει εντυπωσιαστεί με την κατάλληλη εμπειρία Panasonic για το πλάσμα.

Εάν το περιεχόμενο που είναι διαθέσιμες για 3D δεν έχει ως σκοπό, όπως δηλαδή επιπλέον αντίληψη βάθους, και αντί να ισχύει και για τα πράγματα που βγαίνουν από την οθόνη, τότε θα πεθάνει ένα θάνατο κατά τη γνώμη μου.Τέτοια πράγματα φοράει λεπτό πολύ γρήγορα.Αλλά αν παραμείνουμε στο στυλ AVATAR της προστιθέμενης βάθος τότε μπορεί κάλλιστα να έχει ένα μέλλον στο σπίτι.Ένας τομέας που η τεχνολογία λειτουργεί πραγματικά είναι με το gaming και ότι μπορεί πολύ καλά να είναι όπου καταλήγει ως ένα αποδεκτό πρότυπο.

Η 2D σε 3D coversion ότι άλλοι κατασκευαστές επαίρεται για την CES ότι δεν είναι μεγάλη για να είμαστε ειλικρινείς και γιατί θα πρέπει να είναι.Πώς μπορεί ένας επεξεργαστής, όσο ισχυρή, να είναι σε θέση να αναδημιουργήσει το βάθος πεδίου; Δεν μπορεί και ήταν αρκετά λέγοντας ότι η Samsung παραδέχθηκε αυτό να συμβεί σε ένα από τα βίντεό μας από το σόου.Αυτό είναι επίσης κάτι Panasonic δεν πρόκειται να κάνει και κατέστησε απολύτως σαφές για ποιο λόγο.Θέλουν το 3D εμπειρία να είναι η καλύτερη εικόνα σοφός και πρόκειται μόνο για την υποστήριξη της πραγματικής γυρίστηκε 3D υλικού.Kudos για αυτούς να είναι τόσο ειλικρινής και να παραμείνουμε στις θέσεις τους σχετικά με αυτό που νομίζω ότι η σωστή προσέγγιση της, εάν θέλουμε να έχουμε 3D τηλεόραση και το περιεχόμενο.

Τέλος, 3D δεν τα γυαλιά είναι ένα όνειρο σωλήνων και αμφιβάλλω αν θα φτάσουμε εκεί κατά τα επόμενα 10 χρόνια.Τα συστήματα που demoed σε CES δεν τα γυαλιά ήταν φτωχοί και έπρεπε να είναι Σάβ ή ανήλθε κτύπημα για την ορθή άξονα για να δείτε κανένα αποτέλεσμα 3D - μόλις μια ανθρώπινη τρόπος για να παρακολουθήσετε ταινίες.Έτσι, εάν θέλετε 3D θα πρέπει να είναι με τα γυαλιά και αν θέλετε περισσότερα από ένα ζεύγος του να εκτιμάται ότι το κλείστρο τύπων που χρησιμοποιούνται από την Panasonic και η Sony θα κοστίσει περίπου £ 100 ένα ζευγάρι.

Αυτό μου άρεσε πολύ:

Lastly, 3D without the glasses is a pipe dream and I doubt we will get there in the next 10 years. The systems being demoed at CES without the glasses were poor and you had to be sat or stood bang on the correct axis to see any 3D effect - hardly a sociable way to watch movies. So, if you want 3D it has to be with the glasses

Να σας το παραφράσω λίγο να μου πείτε πως θα σας φαινόταν:

Τελικά, ο στερεοφωνικός ήχος χωρίς ακουστικά είναι φρούδες ελπίδες και αμφιβάλλω αν θα το δούμε στα επόμενα 10 χρόνια. Τα σχετικά συστήματα που παρουσιάστηκαν ήταν φτωχά και έπρεπε να κάθεσαι ακριβώς ανάμεσα στα δύο ηχεία για να έχεις καλή στερεοφωνική εικόνα - όχι και ιδιαίτερα κοινωνικός τρόπος να ακούς μουσική (ενώ τα ακουστικα....). Οπότε, αν θέλετε στερεοφωνία, θα πρέπει να είναι με ακουστικά...

:BDGBGDB55: :grandpa: :BDGBGDB55:

Αυτό μου άρεσε πολύ:

Να σας το παραφράσω λίγο να μου πείτε πως θα σας φαινόταν:

Τελικά, ο στερεοφωνικός ήχος χωρίς ακουστικά είναι φρούδες ελπίδες και αμφιβάλλω αν θα το δούμε στα επόμενα 10 χρόνια. Τα σχετικά συστήματα που παρουσιάστηκαν ήταν φτωχά και έπρεπε να κάθεσαι ακριβώς ανάμεσα στα δύο ηχεία για να έχεις καλή στερεοφωνική εικόνα - όχι και ιδιαίτερα κοινωνικός τρόπος να ακούς μουσική (ενώ τα ακουστικα....). Οπότε, αν θέλετε στερεοφωνία, θα πρέπει να είναι με ακουστικά...

:BDGBGDB55: :grandpa: :BDGBGDB55:

Εμένα γιατί η μετάφραση μου φαίνεται λογική;
[Ξέρω, επειδή δεν έχω χιούμορ, αλλά τέλος πάντων... :flipout:]
Αν το ζητούμενο είναι η στερεοφωνία και μόνο αυτή, είναι εφικτή προφανώς και χωρίς ακουστικά. Βάζεις 2 ηχεία να παίζουν ότι να είναι, ακόμα και άλλο κομμάτι ανα ηχείο. Αν όμως θες να αναπαραστήσεις ένα μουσικό γεγονός, και θες να "τοποθετηθούν" τα μουσικά δρώμενα στον χώρο όπως ήταν στην σκηνή ή το στούντιο, τότε δεν μπορείς να κάτσεις όπου θες...

[Δεν ξέρω αν το Audyssey κάνει θαύματα, αλλά άμα δεν καεί ο pioneer, δεν με βλέπω να αναβαθμίζομαι σε denon... :flipout: ]

Mη μου πεις πως είσαι ακουστικάκιας; :flipout:

Σαφώς και υπάρχει sweet spot στη στερεοφωνία, αλλά δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα όσο θέλουν να τα παρουσιάζουν, επειδή πρέπει με το στανιό να θεοποιήσουν τα γυαλιά τους.

Άλλωστε και ο στερεοφωνικός ήχος και η στερεοσκοπική εικόνα, ψευτο-3D είναι στη βάση τους, έχει πολύ δρόμο ακόμα να διανύσει η τεχνολογία μέχρι να μπορέσει να παράγει αληθινό κι όχι αληθοφανές μετά συμβάσεων αποτέλεσμα...

When will I be able to watch Sky in 3D?

3D_PubAction_478x229.jpg_360225904.jpg

3D_Equation_974x110.jpg_93958154.jpg

http://www.sky.com/shop/3d/home/watching-3dtv/

Sky 3D FAQs..... http://www.sky.com/shop/3d/home/faq/

Άντε και στα δικά μας....:fahne90:.......:BDBDG54:........:vroam:

Nova 3D δηλαδή;;; :flipout:

http://www.nova.gr/3d/home/faq/

[Αν δεν δουλεύει η σελίδα είναι λόγω κάποιου προσωρινού τεχνικού προβλήματος, όχι λόγω του ότι η νόβα δεν ετοιμάζει 3D... :flipout: :flipout:]

Καποιες φορες κανω καποιες σκεψεις πως θα ειναι ο κοσμος μετα απο 50,100 χρονια,τα αμαξια,τα ηλεκτρονικα,ο τροπος ζωης,τα παντα...

Το εχετε σκεφτει και εσεις να υποθεσω ετσι?Δεν ειναι καπως μυστηριο και μαγικο?Ποιος ξερει τι εχουν να βγουν ακομα,τι αλλο θα εφευρει ο ανθρωπος.Μαγικα μου φαινονται ολα αυτα οταν τα σκεφτομαι,αντριχιαζω λιγο.

Θα πηγαινουμε σε αλλους πλανητες για διακοπες(οχι εμεις,τα τρισεγγονα μας ισως!)

Στην Ελλάδα φοβάμαι οτι τα τρισέγγονά μας θα εχουν να κανουν με τους ίδιους Πολιτικούς με τις ίδιες 'τρύπες' στην άσφαλτο.
Κάτι σαν απαρχάντ το φαντάζομαι το μέλλον της Ελλάδας.

Η επιλογή του HDMI 1.4 για το BluRay 3D, πιθανώς να σχετίζεται και με την εισαγωγή κάποιου νέου hardware κλειδώματος ή ενδεχομένως το σήμα να μην εκπέμπεται από το player στην οθόνη απεικόνισης ως 1920×1080p120, αλλά ως δύο stream 1920×1080p60... Μέχρι βέβαια να δημοσιοποιηθούν οι επίσημες τελικές προδιαγραφές, δεν μπορούμε να είμαστε απολύτως σίγουροι για τέτοιες λεπτομέρειες.

Oι προδιαγραφές του HDMI 1.4 που αφορούν στο 3D, δημοσιοποιήθηκαν προχθές από το hdmi.org και μας έλυσαν τις απορίες του τρόπου μετάδοσης της τρισδιάστατης πληροφορίας σε σχέση με το BluRay-3D:

Τελικά, δεν πρόκειται ούτε για ένα stream 1920x1080p120/48 ούτε για δύο stream 1920x1080p60/24, αλλά για ένα stream 1920x2205p60/24, το οποίο αφού θα φτάνει στην συσκευή απεικόνισης, με οδηγό μία κεντρική "νεκρή" περιοχή πλάτους 45 pixel, θα διαχωρίζεται στις δύο διαφορετικές εικόνες ανάλυσης 1920x1080, για το αριστερό και δεξί μάτι. Η όλη τεχνική καλείται Frame Packing...

Eπίσης, ακόμα δεν κυκλοφόρησαν καλά-καλά συσκευές με το HDMI 1.4 και ανακοινώθηκε η νέα επέκταση 1.4a... :flipout: :flipout:

3d τηλεοράσεις με γυαλιά κτλ πιστεύω ότι είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες!
Έχουν πάνω απο 20 χρόνια που φλερτάρουν με την ιδέα ενός προτζέκτορα μικρών διαστάσεων που θα προβάλει ολογραφικά τρισδιάστατο περιεχόμενο.
Όταν το εξελίξουν τότε ας έρθουν να μας πούν για 3D.
Όλα τα άλλα προσωπικά τα θεωρώ ημίμετρα!