Προσεχώς 3D

Βρε παιδιά, δεν μπορώ να καταλάβω πως τα βλέπετε αυτά τα 2D -> 3D converted.. Εξ ορισμού είναι υποβάθμιση της εικόνας. Γιατί μπαίνετε στη διαδικασία;

για να αποκλεισεις κατι πρεπει να το δοκιμασεις πρωτα :a0210:

οχι δεν καταλαβες..συμφωνω μαζι σου ! Ενα κλικ εκανα , το δοκιμασα και το διεγραψα.Απλα ηθελα να το δω με τα ματια μου το αποτελεσμα , γιατι πολλα ακουω και τα περισσοτερα ειναι υπερβολες

σε ενα ελληνικο site που πουλαει 3d ταινιες , καπου καποιος πριν εβαλε το νημα , εχει κατι ταινιες που τις περιγραφει full 3d.Αυτο πρακτικα σημαινει (απο αυτα που εχω διαβασει δλδ) 1920χ1080 χ2 !! δλδ κουκουρουκου.Ποια τηλεοραση το παιζει αυτο? επισης παλι στο ιδιο site τα BR της IMAX ειναι στερεοσκοπικα και καμμια σχεση με SBS.
Αν κανω καπου λαθος διορθωστε με.Ετσι και αλλιως τα παραπανω ειναι ερωτησεις

Πρακτικά όλες οι 3D τηλεοράσεις (τουλάχιστον αυτές που υποστηρίζουν frame packing) δέχονται ουσιαστικά σήμα 2 χ 1920 χ 1080 και το επεξεργάζονται κανονικά ώστε να στείλουν την σωστή εικόνα στο κάθε μάτι.

Τα 3D Blu Rays σε τέτοιο φορμά αποθηκεύουν την εικόνα.

Το 3D αν μελλοντικα πιασει εμπορικα εχω την εντυπωση οτι αυτο θα οφειλεται κυριως στο gaming και οχι τοσο πολυ στις ταινιες.

Βρε παιδιά, δεν μπορώ να καταλάβω πως τα βλέπετε αυτά τα 2D -> 3D converted.. Εξ ορισμού είναι υποβάθμιση της εικόνας. Γιατί μπαίνετε στη διαδικασία;

Δημητρη δοκιμασε μετατροπη απλου blu ray se 3D χρησιμοποιωντας το νεο panasinic BDT110. Κανει θαυματα , εξαιρετικα καλη μετατροπη.
Αντιθετα δεν μενω ικανοποημενος απο την μετατροπη που κανει η samsung C8000.
Nikos

Πρακτικά όλες οι 3D τηλεοράσεις (τουλάχιστον αυτές που υποστηρίζουν frame packing) δέχονται ουσιαστικά σήμα 2 χ 1920 χ 1080 και το επεξεργάζονται κανονικά ώστε να στείλουν την σωστή εικόνα στο κάθε μάτι.

Τα 3D Blu Rays σε τέτοιο φορμά αποθηκεύουν την εικόνα.

επειδη σιγουρα εχεις παραπανω γνωσεις απο μενα , να υπενθυμισω οτι αυτα που <κυκλοφορουν> ειναι half sbs

Το 3D αν μελλοντικα πιασει εμπορικα εχω την εντυπωση οτι αυτο θα οφειλεται κυριως στο gaming και οχι τοσο πολυ στις ταινιες.
Συγνωμη , αλλα ολοκληρη ταινια και οχι σε test στην τηλεοραση ενος φιλου εχεις κατσει να χαζεψει ? Μιλαμε οτι χανεσαι ..τελος παντων ισως εγω να ενθουσιαζομαι τοσο και ειμαι υπερβολικος.
Παντως συμφωνω απολυτα μαζι σου.Παιχνιδια + πορνο , κινουν ολη την βιομηχανια θεαματος

Δημητρη δοκιμασε μετατροπη απλου blu ray se 3D χρησιμοποιωντας το νεο panasinic BDT110. Κανει θαυματα , εξαιρετικα καλη μετατροπη.
Nikos
:flipout::flipout:
νομιζα οτι ηταν προγραμμα και εψαχνα στο google:flipout::flipout:
ποσο κάλος ειμαι !!! -bye-

Οτι εχω δει σε καταστηματα μου φανηκε πολυ μετριο εως κατω του μετριου εκτος απο την Panasonic 50VT20 και μια plasma Samsung που ηταν 58" (η 63" δεν θυμαμαι). Εκει μαλλον λογω μεγεθους και λιγοτερου crosstalk ηταν καλυτερη η εικονα.

Ισως βεβαια αν δω σε σπιτι καποια 3d να αλλαξω γνωμη (αν και δεν το νομιζω).

Nikos

Δεν υπάρχει θέμα βρε παιδιά με τους μετατροπείς.. Είναι η ίδια ιστορία με το surround στη μουσική: Δεν μπορείς να πάρεις δικάναλο υλικό και να το μετατρέψεις σε πολυκάναλο που να ακούγεται σωστά μέσω επεξεργασίας. Αυτό που θα πάρεις θα είναι λάθος. Μπορεί να σου αρέσει, ειδικά στην αρχή, αλλά θα είναι λάθος.

Το ίδιο και στην εικόνα. Αν η ταινία δεν έχει γυριστεί στερεοσκοπικά, ότι και να κάνεις μετά είναι φάουλ. Δεν γίνονται θαύματα. Είναι μετρημένα τα κουκιά. Πως να το πω.

εδω χτυπιομαστε τοσο καιρο και λεμε οτι στα μαγαζια ΔΕΝ κρινουμε εικονα , θα κρινουμε 3D? το ιδιο ειναι χαλαρα στον καναπε σου και το ιδιο ορθιος με κοσμο γυρω σου?
Τελος παντων δεν παω να πεισω κανεναν.Ειπαμε οτι ειμαι ισως και υπερβολικος

επειδη σιγουρα εχεις παραπανω γνωσεις απο μενα , να υπενθυμισω οτι αυτα που <κυκλοφορουν> ειναι half sbs

Το SBS γενικότερα είναι υποδεέστερο από το 3D Blu Ray γιατί έχει τη μισή οριζόντια ανάλυση. Αξιοπρεπές αν δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά, αλλά όχι ιδανικό.

Περιμενω να δω και τις Passive 3D φετος.

Αν βαλω τηλεοραση 3D σπιτι μου για διαφορους λογους νομιζω οτι ειναι καλυτεραν να ειναι passive.

αρα με μια lcd 3d δεν εισαι περισσοτερο καλυμενος;

K
Περιμενω να δω και τις Passive 3D φετος.

Αν βαλω τηλεοραση 3D σπιτι μου για διαφορους λογους νομιζω οτι ειναι καλυτεραν να ειναι passive.

Ας αρχίσει η εμπορική διάθεση των τηλεοράσεων 3D με παθητικά γυαλιά κι έχουμε να ρίξουμε πολύ γέλιο... :BDGBGDB55:

Δεν υπάρχει θέμα βρε παιδιά με τους μετατροπείς.. Είναι η ίδια ιστορία με το surround στη μουσική: Δεν μπορείς να πάρεις δικάναλο υλικό και να το μετατρέψεις σε πολυκάναλο που να ακούγεται σωστά μέσω επεξεργασίας. Αυτό που θα πάρεις θα είναι λάθος. Μπορεί να σου αρέσει, ειδικά στην αρχή, αλλά θα είναι λάθος.

Το ίδιο και στην εικόνα. Αν η ταινία δεν έχει γυριστεί στερεοσκοπικά, ότι και να κάνεις μετά είναι φάουλ. Δεν γίνονται θαύματα. Είναι μετρημένα τα κουκιά. Πως να το πω.

Εγω απλα σου μεταφερω την προσωπικη μου εκτιμηση και οτι βλεπω με τα ματακια μου,
Ποιος ειπε οτι το μετατρεπομενο ειναι καλυτερο η ισαξιο με το original γυρισμενο 3D? Κανεις φυσικα,
Ομως οταν βλεπεις δυο διαφορετικες προσεγγισεις - τεχνολογιες - και η μια ειναι σαφως καλυτερη απο την αλλη οφειλεις να το πεις κι αυτο ακριβως εκανα.
ΝΙκος