Γεια σας παιδιά, δεν ξέρω αν θυμάστε που καποια στιγμή το STAR CHANEL έβαζε 3D φιλμάκια, και μάλιστα έβγαζε την ένδειξη να βάλουμε τα κόκκινα - μπλέ γυαλιά μας που τότε είχαν γίνει ανάρπαστα λόγω του STAR, και μάλιστα σε τηλεόραση CRT. Και πράγματι, βλέπαμε τρισδιάστατα γιατί το σημα φαντάζομαι ήταν 3D.
'Εχω ένα ερώτημα και θα'θελα κάποιος να μου απαντήσει αν ξέρει. Εάν το σήμα βγαίνει 3D είτε αυτό βγαίνει από κανάλι είτε από blue-ray, και έχω τηλεόραση μη-3D, θα μπορέσω να δω τρισδιάστατα μόνο με τα κόκκινα-μπλέ γυαλιά;
Βασικα ειδα σε καταστημα 2 τηλεορασεις 3d .Το σημα τους χωρις γυαλια φαινεται σαν η εικονα να ειναι διπλη και εχει πεσει το ενα σημα πανω στο αλλο με αλλους χρωματισμους.
Η καθε μια συνοδευεται απο ειδικα γυαλια που πρεπει να φορεσεις για να δεις .Δυστυχως δεν δοκιμασα να δω απο τα γυαλια της μιας στην αλλη να σου πω αν δουλευει.
Η εμπειρια ειναι πολυ καλη αν και δεν νομιζω οτι θα ηθελε καποιος να δει πανω απο 10 λεπτα.Καλο μονο για εντυπωσεις.
Το προβλημα ειναι οτι ενω βλεπεις 3 διαστασεις τα αντικειμενα ειναι πολυ επιπεδα και δεν δινουν την εντυπωση του αληθινου.Κατι σαν να εχει χαρτονακια ζωγραφισμενα σε διαφορετικο βαθος.
Γεια σας παιδιά, δεν ξέρω αν θυμάστε που καποια στιγμή το STAR CHANEL έβαζε 3D φιλμάκια, και μάλιστα έβγαζε την ένδειξη να βάλουμε τα κόκκινα - μπλέ γυαλιά μας που τότε είχαν γίνει ανάρπαστα λόγω του STAR, και μάλιστα σε τηλεόραση CRT. Και πράγματι, βλέπαμε τρισδιάστατα γιατί το σημα φαντάζομαι ήταν 3D.
'Εχω ένα ερώτημα και θα'θελα κάποιος να μου απαντήσει αν ξέρει. Εάν το σήμα βγαίνει 3D είτε αυτό βγαίνει από κανάλι είτε από blue-ray, και έχω τηλεόραση μη-3D, θα μπορέσω να δω τρισδιάστατα μόνο με τα κόκκινα-μπλέ γυαλιά;
Το σύστημα που έπαιζε τότε ο Μαστοράκης στο STAR, λεγόταν NUOPTIX 3D!
και ήταν πολύ πρωτοποριακό, έχω ακόμα τα κλιπάκια, και τα γυαλιά! (και δεν σε κούραζε καθόλου).
Ίσως να ήταν καλύτερα να το εφάρμοζαν και τώρα, χωρίς αναβαθμίσεις υλικού, θα το δεχόταν πιο εύκολα
ο κόσμος!!!
παντως εγω που ειδα στο πλαισιο την samsung 3d απογοητευτικα με τα ενεργα γυαλια..τα γυαλια δημιουργουν αρκετο flickering και κουραζει.το βαθος στην εικονα ηταν πολυ καλο και η εικονα πεντακαθαρη.
αλλα το flickering που εκανα τα γυαλια ηταν εντονο.δεν ξερω αυτο μετα απο λιγη ωρα αν συνηθιζει το ματι.οταν κοιτουσα ειδικα τα φωτα στο ταβανι του μαγαζιου το flick ηταν παρα πολυ εντονο.
αυτο φυσικα δεν υφισταται με τα πολωτικα γυαλια.ειχα το μονιτορ της zalman που δουλευει με πολωτικα και δεν ειχε τετοιο θεμα φυσικα.αν και λενε οτι τα ενεργα γυαλια εχουν καλητερη ποιοτητα εικονας τι να το κανω αν εχει flickering και κουραζει περισοτερο απο τα πολωτικα.
θα ηθελα την γνωμη σας οσοι ειδανε στο mall τις 3d tv γιατι γενικως εχω πολυ περιεργα ματια.βλεπω τρομερα το rainbow effect στους προβολεις οπως και επισης βλεπω πολυ flickering στις plasma τηλεορασεις.
Κι εγω στο Πλαισιο επισημανα το φαινομενο στον πωλητη και... (κατι ειπατε για τον Γερμανο???) η απαντηση ηταν: "Ε, θα ειναι πεσμενες οι μπαταριες" :ADFADF1:
Βεβαια παιζει και αυτο το σεναριο αλλα το περιεργο ηταν οτι καποιες στιγμες το "τρεμουλο" εξαφανιζοταν, ενω καποιες αλλες δε χρειαζοταν να κοιταω κανενα ταβανι με φωτα, και ενα σκοτεινο ραφι να κοιτουσα παλι "ετρεμαν" τα ματακια μου!:fahne90:
Και μια που λεμε και για 2014 και 2018 και 3D χωρις γυαλια... εκεινες οι LaserVue 3D TV's της Μι-σε-τσιμπησει τι εγιναν ρε παιδια? Ελεγαν οτι προκειται για χαμηλου κοστους κατασκευης τεχνολογια, αλλα επειδη δεν ειχαν ανταγωνισμο τις εβγαλαν στα ~6000 ευρω. Τωρα τι κανουν? Συναντησε αδιεξοδο η τεχνολογια... laser? :7SFGSFG:
Έγραψα μια απλή περίληψη από ότι έχω καταλάβει γενικά για το 3d ... ίσως έχει μερικά λαθάκια (αν και σπάνια κάνω - εγώ και ο Πάπας είμαστε)
Τι είναι το 3D video ?
Εικόνες και video που έχουν τραβηχτεί ταυτόχρονα από 2 κάμερες (μία αριστερά μία δεξιά) ... όταν κάνουμε το αριστερό μάτι να βλέπει μόνο την εικόνα από την αριστερή κάμερα και το άλλο μόνο από την δεξιά έχουμε την αίσθηση του βάθους.
Ο εγκέφαλός μας κάνει όλη την δουλειά ενώνοντας τις 2 εικόνες όπως και στην πραγματικότητα , ένα αντικείμενο κοντά έχει πολύ διαφορετική θέση στις 2 εικόνες (εξαιτίας τις απόστασης των ματιών-κάμερας μεταξύ τους) και έτσι δημιουργεί την τρισδιάστατη αίσθηση ... για αποστάσεις μικρότερες των 50 μέτρων έχουμε πολύ έντονο 3d.
1) Με τεχνολογία μηχανικών γυαλιών (Active Shutter Glasses)
Αυτή είναι η πιο ώριμη και αποτελεσματική τεχνολογία σήμερα ... με γυαλιά δηλαδή που έχουν ένα μηχανισμό και μέσο μια ηλεκτρικής τάσης κλείνουν το αριστερό μας μάτι όταν προβάλετε η δεξιά εικόνα στην τηλεόραση και μετά το ανάποδο.
Όταν αυτό γίνεται πολλές φορές το δευτερόλεπτο (50 τουλάχιστον για κάθε μάτι) δεν είναι κουραστικό και δημιουργείται άριστη 3d εικόνα, οι σύγχρονες lcd-plasma TV 100-120hz έχουν δυνατότητα να το πετύχουν.
*Πρός το παρόν κάθε τηλεόραση (ή κάρτα γραφικών στα pc) έχει δικά της γυαλιά και ενσωματωμένο το hardware για να συντονίζει την εικόνα της με αυτά... πολύ σύντομα θα υπάρξει ένα standar για να ακολουθούν και έτσι να δουλεύουν όλα τα γυαλιά σε όλους.
(τώρα η μόνη εναλλακτική είναι η αγορά ανεξάρτητων universal γυαλιών)
2) Μη μηχανικά (Polarized) γυαλιά.
Αυτά εκμεταλλεύονται μια ιδιότητα του φωτός (μπορεί να έχει κάθετη ή οριζόντια πόλωση) και καταφέρνουν φτηνά - αφού δεν έχουν κάποιο μηχανισμό, να ξεχωρίσουν δύο εικόνες... στο ένα μάτι περνάει η "κάθετα φορτισμένη" εικόνα και στο άλλο η οριζόντια.
Το πρόβλημα είναι ότι οι τηλεοράσεις δεν μπορούν να το κάνουν ακόμα καλά, ενώ και οι projectors θέλουν ακριβά πανιά και κοστίζουν και αυτοί πολύ.
Τέτοια είναι η τεχνολογία που βλέπουμε στον κινηματογράφο τελευταία.
(εδώ ένα λινκ με συγκρίσεις των 2 ... Passive Polarized vs Active Shutter 3D)
3)Με την κλασική τεχνολογία "χρωματιστών γυαλιών" , (Color Filter or Anaglyph Glasses)
Αυτή υπάρχει από το 1853 !!!! δεν έπιασε όμως ποτέ γιατί τα χρώματα και η ποιότητα της εικόνας αλλοιώνονται και τελικά δημιουργούν ζαλάδα-ναυτία.
Θεωρητικά μπορεί να προβληθεί σε όλες τις τηλεοράσεις , αλλά ο "χρωματισμός" ισως πρέπει να υπάρχει από πριν στο υλικό , δεν ξερω πχ αν μπορεί να γίνει "on the fly" από ένα pc με ένα 3d BR-disk μέσα.
4)Χωρίς γυαλιά ... (autostereoscopic)
Ουσιαστικά πρέπει να προσπαθούν με κάποια φίλτρα μπροστά από τα pixelakia της οθόνης να τα κάνουν ορατά μόνο από συγκεκριμένες γωνίες, και έτσι να μπορεί να τα δεί το ένα μάτι και όχι το άλλο... πάντως η τεχνολογία είναι ακόμα πολύ ακριβή και έχει πρόβλημα αν δεν είσαι σε συγκεκριμένη θέση ή όταν κινηθείς λίγο.
Oι 3d τηλεοράσεις δεν έχουν πολύ διαφορετική τεχνολογία από τις 2d και σύντομα θα γίνουν standar , όποιος είχε σκοπό να αγοράσει μια καλή τηλεόραση ας προσέξει να είναι 3d-capable.
Ενα μεγάλο θέμα με τις lcd είναι το ghosting ... επειδή τώρα πρέπει κάθε 10ms ή και λιγότερο να αλλάζεις εικόνα και να προβάλεις αυτή που προορίζεται για το άλλο μάτι (με λίγο μετατοπισμένα αριστερά ή δεξιά τα αντικείμενα) , χρειάζεται και πολύ γρήγορο refresh-rate από την τηλεόραση για να μην αφήσει ίχνη από αυτά .
Πρακτικά έχω ακούσει άτομα που λένε ότι παρατηρούν αυτές τις "τριπλές" εικόνες σε κάποια ακίνητα αντικείμενα με σκοτεινό φόντο , αλλά και άλλους που δεν έχουν δει τίποτα... οπότε ίσως θέλει λίγο προσοχή κατά περίπτωση.
Οι πλάσμα έχουν πρακτικά μηδενικό ρυθμό ανανέωσης οπότε κανένα πρόβλημα ghosting στο 3d.
Στα αρνητικά των plasma ήταν πάντα το μόνιμο ghosting (κάψιμο) η χαμηλότερη φωτεινότητα (που πέφτει ακόμα με τα γυαλιά), λίγο μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος και ίσως τίποτα άλλο που ξέχασα, αλλά νομίζω πλέον τα περισσότερα έχουν σε μεγάλο βαθμό λυθεί ή δεν έχουν μεγάλη σημασία.
Εχουν πολύ μεγάλο πλεονέκτημα στο 3d λόγο μεγέθους ... είναι πολύ σημαντικό για την τρισδιάστατη εμπειρία τα πραγματικά αντικείμενα που βλέπουμε εκτός οθόνης με την περιφερειακή μας όραση να είναι όσο γίνεται λιγότερα, και πρακτικά με μια τηλεόραση δεν μπορούμε να πάμε τόσο κοντά όσο χρειάζεται , σε σχέση με μια πολύ μεγαλύτερη οθόνη.
Οι 3LCD έχουν μάλλον πρόβλημα με το ghosting και δεν έχει βγεί κάποιος .
DLP υπάρχουν αρκετοί και φτηνοί , αλλά προς το παρόν κανένας 1080p... δεν ξέρω πόσο δύσκολο είναι τεχνολογικά να πετύχουν τα 120hz ανανέωσης και την υψηλή ανάλυση ταυτόχρονα.
Αλλά και όσοι υπάρχουν στερούνται της 3d τεχνολογίας για να δείξουν το consumer 3d ... δηλαδή κάποιο πομπό για να υπάρχει συγχρονισμός με γυαλιά και την τεχνολογία για να αναγνωρίζουν και να παίζουν αυτόματα το 3d σήμα.
Μπορούν να συνδυαστούν μόνο με pc που τα αναγνωρίζει σαν 120HZ monitor και στέλνει απευθείας 120 εικόνες (πάντα σε ανάλυση κοντά στο 720p) και ο συγχρονισμός με τα active glasses γίνεται από την κάρτα γραφικών.
Δεν διαφημίζονται κιόλας σαν πραγματικά ικανοί για παιχνίδια και ταινίες, οπότε δεν ξέρω ακριβώς τι παίζει. link
SXRD
Με αυτή την τεχνολογία έχουμε τον πρώτο 1080p και αυτόνομο 3d projector link , δυστυχώς 10.000 ευρώ
Μάλλον θα είναι και αυτός με active γυαλιά και όχι με polarized, (οπότε θα ήθελε και ακριβή οθόνη) ... ενώ θα βγουν και άλλοι με αυτή την τεχνολογία .link
(δεν γνωρίζω και τι ακριβώς είναι το sxrd , απλά ότι το είχε βάλει η sony σε rear-projection tv)
Πως δουλεύουν οι νέες 1080p 120hz-240hz 3d TV ? είναι πραγματικά τα hz ?
Οι 3d τηλεοράσεις είναι απαραίτητο να μπορούν να προβάλουν την αριστερή εικόνα από το πρώτο frame και αμέσως μετά την δεξιά (ώστε να συγχρονίζονται με τα γυαλιά) , οπότε πραγματικά σε κάθε ανανέωση αλλάζουν και εικόνα ... χωρίς όμως να δέχονται και πραγματικά τόσες από το hdmi.
Συγκεκριμένα με ένα buffer τις φυλάνε και τις επαναλαμβάνουν εναλλάξ αν χρειαστεί , αυτό δεν μπορούν να το κάνουν οι απλές, άσχετα πόσα hz έχουν ... πχ 1hz - 1ο αριστερό frame στην οθόνη - μόνο το αριστερό μάτι βλέπει.
2hz - 1ο δεξί frame στην οθόνη - μόνο το δεξί μάτι βλέπει. 3hz - ξανά 1ο αριστερό frame στην οθόνη - μόνο το αριστερό μάτι βλέπει.
4hz - ξανά 1ο δεξί frame στην οθόνη - μόνο το δεξί μάτι βλέπει.
Νομίζω ότι οι τηλεοράσεις 240hz έχουν και γυαλιά 240 ανανεώσεων και κάνουν διπλάσιες αλλαγές στην εικόνα ... αλλά δεν είμαι και σίγουρος, μπορεί τα γυαλιά να συνεχίζουν στο 120 και απλά να υπάρχουν 2 επαναλήψεις τις ίδιας εικόνας από την τηλεόραση σε αυτό το διάστημα.
Αν θέλεις να δουλέψει η tv σαν πραγματικό 1080p 120hz monitor με pc, πρέπει να δέχεται και 120hz.... νομίζω ελάχιστες ή και καμία 3dtv δεν το κάνουν.
(φτάνει στα όριά του το hdmi1.3 - 1.4 , δεν γίνεται με μονό dvi)
Oι 3D ταινίες θα γράφονται σε BR με το νεο MVC format (περίπου 50% μεγαλύτερο) ... περιλαμβάνει και τα 2 1080p/24 stream που απαιτούνται (ένα για κάθε μάτι) και μάλιστα τα παλιά players μπορούν να διαβάσουν το ένα από τα 2 χωρίς καμία αναβάθμιση... ουσιαστικά δηλαδή έχουν αλλάξει μόνο την κωδικοποίηση για την extra πληροφορία.
Για να δεις 3d πρέπει το player να μπορεί να γίνει update για να διαβάσει και να στείλει αυτές τις 48 1080p εικόνες στις 3d τηλεοράσεις και φυσικά προϋπόθεση είναι να έχει την extra δύναμη να αποκωδικοποιήσει και τα 2 stream ... το ps3 δεν έχει κανένα πρόβλημα.
Δορυφορικά
Εδώ είχαν σοβαρό πρόβλημα με την 2λάσια πληροφορία που απαιτεί το 3d .... όχι μόνο θα έπρεπε να αγοράσει καινούργιο ακριβότερο receiver o πελάτης , αλλά και το δορυφορικό 3d stream που έπρεπε να προσθέσουν θα έπρεπε να έχει διπλάσιο bandwidth.
Οπότε προτίμησαν να φτιάξουν ένα νέο format (sidebyside) που να δουλεύει με τα παλιά μηχανήματα χωρίς τροποποίηση και χωρίς αυξημένες απαιτήσεις... χοντρικά ,στέλνουν το σήμα ακριβώς όπως παλιά αλλά σε κάθε frame έχουν τις μονές γραμμές από την αριστερή εικόνα και τις ζυγές από την δεξιά.
(φυσικά αν το δείς αυτό με 2d τηλεόραση θα είναι μπερδεμένο και δεν έχει νόημα)
Η 3d όμως τηλεόραση αναλαμβάνει από μόνη της μέσο software να χωρίσει το σήμα και από το ένα frame να βγάλει τα 2 πραγματικά (χαμηλότερης πραγματικής ανάλυσης φυσικά) και να κάνει μόνη της το upscale και την προβολή μετά της τρισδιάστατης εικόνας ...
Ενας 3d αγώνας μπάσκετ, η εντύπωση ενός τερματοφύλακα από κάμερα κοντά στο τέρμα και ενός τενίστα από ανάλογες λήψεις είναι πολύ καλές εμπειρίες και υπάρχουν αρκετά θετικά σχόλια για το αποτέλεσμα αν γίνει προσεκτικά, χωρίς να ενοχλεί η μείωση της ανάλυσης.
Gaming
Στο gaming το 3d δεν έχει τόσο "βαριές" επιπτώσεις με τα 2 προηγούμενα παραδείγματα.
Το πρώτο frame ενός 720p game πχ πρέπει να φτιαχτεί 2 φορές από την κονσόλα (μια για κάθε μάτι) αλλά αυτό δεν σημαίνει 2πλασιασμό των απαιτήσεων αφού ουσιαστικά έχουν σχετικά λίγες διαφορές ... μπορείς να δώσεις το 3d effect απλά μετακινώντας λίγο αριστερά ορισμένα αντικείμενα και όχι επανασχεδιάζοντας το frame και υπολογίζοντας νέα physics.
(τεχνικά, για ένα 2d 720p/60 game νομίζω η κονσόλα φτιάχνει 60 frames διπλάσιας ανάλυσης που το καθένα έχει τις εικόνες και για τα 2 μάτια, και τα μεταφέρει στην τηλεόραση ... αυτή τα χωρίζει και αφού τα κάνει upscale σε 1080p τα δείχνει εναλλάξ το ένα μετά το άλλο.)
Στην πράξη το 3D-gaming έχει τις πιο πολλές παραμέτρους ελέγχου της εμπειρίας που σου δίνει... ανάλογα το μέγεθος της tv σου δηλαδή, του χώρου, και μπορείς να έχεις έντονο ή λιγότερο έντονο 3d για να μην είναι κουραστικό , και από ότι έχω ακούσει προς το παρόν οι καλύτερες εντυπώσεις με τα λιγότερα προβλήματα είναι από το gaming.
Hdmi - cable .
Θεωρητικά το Hdmi 1.3-1.4 είναι ικανά για ταχύτητες 340 MHz -10.2 Gbit/s (ακριβώς το διπλάσιο από το dvi) ... χοντρικά ικανό για την μεταφορά video μεγέθους 1080p/120 frames το δευτερόλεπτο.
(χωρίς να σημαίνει ότι υπάρχουν και πολλά chipakia 340 MHZ)
Πρακτικά το μισό bandwith από το παραπάνω (μεγέθους 1080p/60 δηλαδή)είναι επαρκές για οποιαδήποτε μορφή 3d σήμερα ... που σημαίνει ότι οποιοδήποτε καλώδιο λειτουργεί χωρίς προβλήματα στο ps3 μας σε 1080p σήμα είναι μια χαρά.
Μόνη εξαίρεση αποτελούν ίσως τα hdmi στα pc και αν θέλουμε να λειτουργήσουμε μια 120hz TV σαν πραγματικό monitor με 1080p/120hz input .... τότε πρέπει να έχουμε κάποιο ακριβό high-speed cable.
Δεν γνωρίζω βέβαια αν ακόμα και κάποιες από τις τελευταίες 120hz 3dtv γίνονται 120hz monitor ... πιθανότατα όχι και παραμένουν στα 60hz.
Επίσης δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας όσο αφορά το firmware μιας συσκευής (πχ αν είναι hdmi1.3 ή hdmi 1.4) αφού είναι απόλυτα συμβατά με εξαίρεση το ethernet και το loop του ήχου ... μια σύγχρονη 3dtv δηλαδή που μπορεί να έχει hdmi 1.3 δεν σημαίνει ότι έχει κάποιο μειονέκτημα στο 3d , ούτε φυσικά συσκευές σαν το ps3 που μπορούν να γίνουν πραγματικά update.
-------------------------
Εδώ ένας οδηγός αγοράς 3d τηλεόρασης The Ultimate 3D TV Buying Guide που είναι αρκετά καλός και απλός, με πολλές πληροφορίες για τον χώρο ...
Φίλοι, δεν ξέρω εσείς αλλά εγώ πιστεύω για τους μέσους καταναλωτές, η τεχνολογία 3d είναι ακόμα απλά "σπατάλη"
Θα χρειαστούν ακόμα αρκετά χρόνια εξέλιξης.
Φίλοι, δεν ξέρω εσείς αλλά εγώ πιστεύω για τους μέσους καταναλωτές, η τεχνολογία 3d είναι ακόμα απλά "σπατάλη"
Θα χρειαστούν ακόμα αρκετά χρόνια εξέλιξης.
Οι τηλεοράσεις είναι έτοιμες να δείξουν 3D χωρίς να πληρώνουμε κάτι επιπλέον ... έφτασαν τα 120hz και τις καλές ανανεώσεις (ms) έτσι και αλλιώς, οπότε το μόνο extra που θέλουμε είναι τα γυαλιά και το υλικό.
Έχουμε το BR από την μία , ps3 για gaming , ενώ με το side-by-side μπορούν να δείξουν 3d με οποιαδήποτε HD receiver , δορυφορικό , ψηφιακό(digea-ERT) ή δεν ξέρω τι.
Φυσικά και έχει πολύ δρόμο .... αλλά τώρα η εποχή είναι πλέον κατάλληλη για να αρχίσει λίγο πιο μαζικό ενδιαφέρον.
Οπότε προτίμησαν να φτιάξουν ένα νέο format (sidebyside) που να δουλεύει με τα παλιά μηχανήματα χωρίς τροποποίηση και χωρίς αυξημένες απαιτήσεις... χοντρικά ,στέλνουν το σήμα ακριβώς όπως παλιά αλλά σε κάθε frame έχουν τις μονές γραμμές από την αριστερή εικόνα και τις ζυγές από την δεξιά.
(φυσικά αν το δείς αυτό με 2d τηλεόραση θα είναι μπερδεμένο και δεν έχει νόημα)
Πολύ καλό το post σου. Το παραπάνω είναι λίγο λάθος, στο side by side βλέπεις τα δύο frame δίπλα-δίπλα (όπως λέει το όνομα), αναμορφικά στρετσαρισμένα στη μισή οριζόντια ανάλυση. Δηλαδή σε μία εκπομπή 1080i, έχουμε τα δύο frames να έχουν ανάλυση 960*1080, αναμορφικό 16:9.
Καλησπέρα σε όλους. Για όποιον ενδιαφέρεται για θέαση ζωντανού προγράμματος 3D, παραλάβαμε πριν λίγο την κάρτα αποκωδικοποίησης του Eurosport, για την παρακολούθηση των αγώνων τέννις του Roland Garros.
3D works on all PlayStation 3 consoles; the old large one, and the newer thinner PS3. To get a 3D effect with PlayStation 3 you obviously also need a 3DTV......