Προσεχώς 3D

Re: Επαθα πλακα με το 3D!!!

Προσπάθησα να δω μερικες 3D ταινιες σε ISO μορφη (πχ alice in wonderland) τις εκανα mount με το daemon tools και τις εβαλα να παιξουνε στο pc με το powerdvd
10 την εκδοση που υποστηριζει 3D.
Αλλα ενω παιζει 3D η ταινια σερνεται απο ταχυτητα κολλαει συνεχεια.
Το 3D ομως ειναι τρομερο!
Εχω core 2 duo T8100 και geforce 8600GS.
Καμμια βοηθεια ?

Last edited by a moderator:

Φίλε mpetou,

Επειδή με ενδιαφέρει το θέμα κι εμένα να σε ρωτήσω κάτι:Νομίζω πως κάνω την ίδια δουλειά με σένα:Με το AnyDVD HD κάνω rip σε iso μορφή τα Blu-ray ή Blu-ray 3D Discs,και στη συνέχεια το φορτώνω σε εικονικό drive και το παίζω με το Power DVD 10 Ultra Mark II (τελευταία εκδοση με δυνατότητα για 3D)
Ερώτηση: Πως ακριβώς βλέπεις 3D?Συνδέεις την HDMI έξοδο της κάρτας γραφικώ σου με κάποια HDMI είσοδο της 3d τηλεόρασης σου?Παίζει όμως έτσι?Νομίζω πως όλες οι κάρτες γραφικών ως τώρα,δεν υποστηρίζουν frame packing που χρειάζεται η προδιαγραφή Blu-ray 3D.
Αν έχεις απλά 3D monitor τότε βλέπεις Blu-ray 3D μέσω του 3d vision της nvidia.Όμως στισ 3d τηλεοράσεις δενξέρω αν γίνεται ακόμα!Λένε πως θα γίνεται μέσω του 3dplay λογισμικού της nvidia
Αν σου είναι εύκολο πες μου πως ακριβώς βλέπεις 3D?

Επίσης αν είδεσ σου έστειλα μήνυμα σχετικά με τις Blu-ray 3D ταινίες...Θα μπορούσες να μου στείλεις τη λίστα που έχεις?!

Επίσης μήπως ξέρει κανείς αν πάρω αυτό εδώ το Blu-ray 3D από το γραμανικό amazon αν θα έχω πρόβλημα με τα regions??
Αυτό εδώ το Blu-ray 3D λέω:

http://www.amazon.de/gp/product/B003N5VU5I

Ευχαριστώ και αναμένω με αγωνία τις ταινίες και πως είδες Blu-ray 3D με το τελευατίο PowerDVD!!

Φιλικά,
Μάνος.

Βαλε το daemon tools και κανε mount το iso.
μετα απο το powerdvd 10 markII μπορεις να δεις με 2 τροπους 3D.
ο ποιο απλος δηλωνοντας στο 3D red/cyan και βλεπεις με αυτα τα
τα γυαλια σε οποια οθονη θες
http://www.anelpako.gr/index.php?act=viewProd&productId=234

και ο αλλος να συνδεσεις τον υπολογιστη με hdmi με αποκλειστικα 3D τηλεοραση και να δηλωσεις στο power dvd στο 3D -> 3D ready hdtv.

Εγω δεν εχω nvidia 3d vision ουτε οθονη 3D υπολογιστη 3D τηλεοραση εχω.

αλλα μαλλον πρεπει να εχεις δυνατο υπολογιστη για να μην κολαει.

δες το pm.

Last edited:
Χαρας το κουραγιο σου να κανεις με τις ωρες κατεβασματα και μετατροπες για να παιξεις μια ταινια σε 3D πρεπει να σπαταλας μια ημερα σε προεργασια.

Ευτυχως που ειναι τοσο λιγες οι ταινιες αλλιως θα παθαινες υπερκοπωση.:p

εχω linux download server στο τοπικο δυκτιο που κατεβαζει συνεχεια αυτοματα και οτε 24αρα που πιανει 2 mb/sec.
μετατροπες δεν κανω γιατι δεν ξερω να κανω ουτε εχω δυνατο υπολογιστη.
ετοιμες τις κατεβαζω σε iso και σε side by side μορφη.
οι ταινιες ειναι πολλες και γεμισανε οι δισκοι του server και δεν μπορω να κατεβασω αλλο αυτο ειναι το προβλημα...

α και κατι αλλο που ισως το εχετε ακουσει μερικοι...
βαλτε στερεοφωνικά ακουστικα (το αριστερο στο αριστερο/το δεξι στο δεξι) και ακουστε αυτα:
http://www.youtube.com/watch?v=IUDTlvagjJA
οταν σου βαζει τη σακουλα στο κεφαλι παθενεις πραγματικα πλακα

http://www.youtube.com/watch?v=wqBVj1oRE00

και μετα ακουστε το στα στερεοφωνικα/πολυκαναλα ηχεια σας

ειναι η μερα με τη νυχτα

παρομοια διαφορα παιζει με το 3D με γυαλια και χωρις γυαλια...

Last edited:
M@μ@το έτσι.
Μα που τα βρίσκεις αυτά ρε φίλε και δεν παιζει να βρούμε κάπου καποια ταινία με τετοιο ήχο που να μπορούμε να την ακούμε 3d ακόμα και από το στερεοφωνικό μας.

Last edited by a moderator:
α και κατι αλλο που ισως το εχετε ακουσει μερικοι...

Αυτές είναι οι binaural ηχογραφήσεις..
Υπάρχουν εδώ και 20 χρόνια και στην κατηγορία audio έχουμε αναφορές από το 2007... :p
Ακούγονται σωστά όμως μόνο από ακουστικά.

(ψαρεύω χρήστες για την audio :flipout: )

Έχεις βρει πουθενά άλλες τέτοιες ηχογραφήσεις φίλε tzimisce ειδικότερα αν είναι και σε ταινίες.

Να μαι και εγώ... να μπω λίγο στην κουβέντα...για να πω την άποψη μου, αφού το κείμενο δεν είναι δικό μου.

Πιστεύω ότι Philips & Sony, (μιλάμε για LCD) είναι ένα βήμα μπροστά. Θα έλεγα ότι η Sony ένα περισσότερο αφού συνδυάζει Frame & Line Scanning, με τα Clear & Clear plus.

Ωραία πράγματι όλα αυτά, όμως εξακολουθώ να πιστεύω ότι οι σημερινές τηλεοράσεις LCD είναι ανέτοιμες. Ή καλύτερα όχι 100% έτοιμες. Βρίσκονται στην καλύτερη περίπτωση στο 50 με 60%!

Ειδικά αυτές που είδατε στο γκάζι... ήταν στο 30%!!!

Μόλις και μετά βίας πρόλαβαν την σεζόν...

Οι λόγοι κατά την γνώμη μου είναι τρεις.
Ο πρώτος έχει να κάνει με την βρεφική ηλικία της 3D εικόνας. Θέλειδουλειά ακόμα...
Ο δεύτερος ότι σε αυτές τις ταχύτητες, ζητούμε από τα LCD panel να φτάσουν σε επίπεδα που δεν μπορούν να πιάσουν.
Ο τρίτος, έχει να κάνει με τον τρόπο παραγωγής της εικόνας στις LCD, που δυστυχώς συνάδει στην παραγωγή Crosstalk.

Στον πρώτο μπορούν να γίνουν πολλά. Στο δεύτερο και τον τρίτο σχεδόν τίποτα...

Αυτό δεν σημαίνει ότι oι Plasma δεν έχουν τα δικά τους. Ειδικά το θέμα της φωτεινότητας είναι ογκόλιθος...

Προσωπική μου άποψη είναι, ότι είμαστε σε πολύ πρώιμο στάδιο... και όλοι αυτοί που μιλάμε για το 3D πως βγάλαμε συμπεράσματα;
Με ένα παιδικό και μερικά samples;

Ας είμαστε πιο ψύχραιμοι για να σοβαρευτούν και οι ιθύνοντες του... κινήματος της 3D εικόνας.

http://www.fullhd.gr/2008-03-09-23-...6-08-32-17/5314-philips-3d-technologies-.html

LG Passive 3D TV

Με το καλό υποδεχθήκαμε φέτος τα δεκάδες 3D μοντέλα τηλεοράσεων από όλους τους κατασκευαστές. Όλοι «φώναζαν» για τις Full HD 3D επιδόσεις, με τα ενεργά γυαλιά.

Όμως, όσοι από εμάς αποκτήσαμε 3D ξέρουμε ότι τα ενεργά 3D γυαλιά ποτέ δεν είναι αρκετά. Ειδικά αν έχεις μεγάλη οικογένεια ή πολλούς φίλους, θα πρέπει σίγουρα να διαθέτεις τουλάχιστον 5 ζευγάρια πράγμα που σημαίνει 500 ευρώ.

Αυτά θέλουν μπαταρίες, θέλουν υπομονή για να συγχρονιστούν με το πομπό, θέλουν καθάρισμα (σε επίπεδο απολύμανσης) και απαιτούν προσεκτική φροντίδα. Στα σκοτεινά όταν βλέπετε ταινίες υπάρχει μεγάλο περιθώριο να τα σπάσουμε ή απλά να τα χάσουμε.

Είπαμε είναι πιο ακριβά από τα γυαλιά όρασης και δεν τα βρίσκεις εύκολα στα καταστήματα.

Αυτά είδε η LG, είδε ακόμη ότι στις κινηματογραφικές αίθουσες χρησιμοποιούμαι γυαλιά χωρίς μπαταρίες (παθητικά δηλαδή) και είδε ότι έχει την απαραίτητη τεχνογνωσία να βγει στην αγορά… ως κόντρα. Να κατασκευάσει 3D τηλεοράσεις με παθητικό τρόπο δηλαδή με πόλωση.

Ήδη κυκλοφορεί τέτοια μοντέλα στα οποία δίδει έξι ζευγάρια γυαλιά με την αγορά τους. Είναι η σειρά LD950 και LD650. H LG με τις παθητικές 3D τηλεοράσεις βγαίνει στη στροφή στο μεγάλο εχθρό (στη Samsung) αλλά και στη Sony αλλά και σε κάθε άλλο active 3D-TV κατασκευαστή.

Με αυτό τον τρόπο η LG προσπαθεί να δημιουργήσει ένα καινούριο στάνταρτ στις τηλεοράσεις 3D που ίσως μας οδηγήσει σε πόλεμο συστημάτων. Passive vs Active.

To μεγάλο πλεονέκτημα των παθητικών γυαλιών και γενικά της 3D παθητικής τηλεόρασης είναι η διατήρηση της υψηλής φωτεινότητας, της γωνία θέασης, του ελάχιστου crosstalk και του γρήγορου χρόνου απόκρισης.

Η LG για τη κατασκευή των παθητικών 3D τηλεοράσεων χρησιμοποιεί τεχνολογίες που έχουν αναπτύξει άλλοι κλάδοι του ομίλου εταιριών του κατέχει. Όπως είναι η LG Display που φτιάχνει τα πάνελ και η LG Xημικά που φτιάχνει τις ειδικές πολωτικές μεμβράνες που τοποθετούνται εμπρός από τη τηλεόραση για 3D.

Με αυτές τις τεχνολογίες μια 3D τηλεόραση γίνεται πολύ φθηνή σε σχέση με τις active.

Η LG προμηθεύει ήδη με παθητικές 3D τεχνολογίες το μεγάλο κατασκευαστή τηλεοράσεων των Η.Π.Α., τη γνωστή Visio. Κύκλοι της LG λένε ότι θα στηρίξει πολύ την παθητική 3D τηλεόραση αφού εκεί προβλέπουν ότι θα κινηθεί το μέλλον.

Όλα αυτά συμβαίνουν στη σκιά των ερευνών τηε ABI Reseach που προβλέπει ότι μέχρι το 2015 η παγκόσμια αγορά 3D TV θα αυξηθεί κατά 50 εκατομμύρια τηλεοράσεις.

http://www.fullhd.gr/2008-03-09-23-01-42/3d-tv/2009-12-16-08-32-17/5299-lg-passive-3d-tv.html

Re: Philips PFL9705 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Συγνώμη, το να βάλεις απλώς 3Δ και να δεις ότι εξαφανίζεται το μαύρο είναι στοιχειώδες... Δεν μιλάμε για ένα artifact που θα εμφανιστεί σε συγκεκριμένες σκηνές και μπορεί να μην το δεις ποτέ...

Είναι δυνατόν να διαβάζουμε για τις 3Δ δυνατότητες, και να λείπει κάτι τόσο βασικό;;;

Εχω παρακολουθησει την ολη σηζητηση και συμφωνω μαζι σου και ημουν και εγω στο τσακ για να την παρω αλλα περιμενα να πεσει λιγο η τιμη της. Εαν μια τηλεοραση διαφημιζεται ως 3d πρεπει να διατηρει τα βασικα χαρακτηριστικα της που την οριζουν ως 2d και ειναι αυτα που κανουν τον κοσμο να την προτιμησει. Εαν το full local dimming που για εμενα ειναι ενα απο τα μαγαλυτερα πλεονεκτηματα μαζι με το πανελ, λειπει, τοτε θα πρεπει να αναφερεται οταν διαφημιζεται. Εαν τωρα ειναι τεχνικο το προβλημα ειναι θεμα της Philips και οχι του καταναλωτη.

Εγω πιστευω οτι πρεπει να ζητησεις τα λεφτα σου πισω γιατι αποκλειεται να σου δωσουν καποια αποζημιωση γιατι θα δημιουργηθει προηγουμενο και μετα θα το ζητανε ολοι.

Για εμενα το εχω ξαναπει οτι η καλυτερη λυση για 3d ειναι το παθητικο και ας εχει μειωμενη αναλυση και αυτο το εχω σηζητησει με φιλο μου οφθαλμιατρο που ειναι ξεφτερη στην τρισδιαστατη οραση και ο λογος ειναι οτι στην μια περιπτωση(παθητικο) την δουλεια την κανουν τα ματια και στην αλλη τα γυαλια και το πανελ(οχι οτι δεν δουλευει το ενεργητικο αλλα κουραζει και δεν φαινεται πολυ φυσικο). Επισης στο παθητικο οτι βλεπεις σε 2D(local dimming, φωτεινοτητα κλτ) το βλεπεις και στον ιδιο βαθμο και οταν παιζει 3D Θα περιμενω λοιπον να διπλασιασουν την οριζοντια αναλυση ωστε να βλεπουμε full hd 3d και μετα θα παρω τηλεοραση. Δεν μπορει καποια εταιρεια θα το κανει και τοτε το 3d θα μπει για τα καλα στο σπιτι μας.

Για εμενα το εχω ξαναπει οτι η καλυτερη λυση για 3d ειναι το παθητικο και ας εχει μειωμενη αναλυση και αυτο το εχω σηζητησει με φιλο μου οφθαλμιατρο που ειναι ξεφτερη στην τρισδιαστατη οραση και ο λογος ειναι οτι στην μια περιπτωση(παθητικο) την δουλεια την κανουν τα ματια και στην αλλη τα γυαλια και το πανελ(οχι οτι δεν δουλευει το ενεργητικο αλλα κουραζει και δεν φαινεται πολυ φυσικο). Επισης στο παθητικο οτι βλεπεις σε 2D(local dimming, φωτεινοτητα κλτ) το βλεπεις και στον ιδιο βαθμο και οταν παιζει 3D Θα περιμενω λοιπον να διπλασιασουν την οριζοντια αναλυση ωστε να βλεπουμε full hd 3d και μετα θα παρω τηλεοραση.

Το παθητικο 3D εχει πολλα πλεονεκτηματα σε σχεση με το υπαρχον συστημα.

Καταρχην δεν υπαρχει crosstalk , κατα δευτερον δεν πεφτει η φωτεινοτητα στο μισο. Επισης τα γυαλια ειναι σχεδον τζαμπα και δεν ειναι βαριά και δυσχρηστα.

Δεν μπορει καποια εταιρεια θα το κανει και τοτε το 3d θα μπει για τα καλα στο σπιτι μας.

Είμαι της γνώμης ότι το 3D δεν θα μπει σύντομα σπίτι μας. Πόσες 3Δ ταινίες θα γυριστούν φέτος; Εγώ δεν έχω ακούσει κάτι...

Και να σου πω την αλήθεια, έβλεπα τους κεφτέδες και το τερατόσπιτο σε 3Δ. Ε, και; Η διαφορά δεν ήταν και τόσο σημαντική. Ναι, η εικόνα είχε ένα βάθος (περίπου 3 επιπέδων). Αλλά δεν θα έλεγα ότι ήταν τόσο εντυπωσιακό. Και το βάρος των γυαλιών αρκετό - είναι κουραστικά...

Βέβαια στην 9705 δεν υπάρχει δίλημμα: αν δεις την εικόνα με local dimming και την εικόνα χωρίς αυτό η επιλογή είναι ξεκάθαρη...

Είμαι της γνώμης ότι το 3D δεν θα μπει σύντομα σπίτι μας. Πόσες 3Δ ταινίες θα γυριστούν φέτος; Εγώ δεν έχω ακούσει κάτι...

Και να σου πω την αλήθεια, έβλεπα τους κεφτέδες και το τερατόσπιτο σε 3Δ. Ε, και; Η διαφορά δεν ήταν και τόσο σημαντική. Ναι, η εικόνα είχε ένα βάθος (περίπου 3 επιπέδων). Αλλά δεν θα έλεγα ότι ήταν τόσο εντυπωσιακό. Και το βάρος των γυαλιών αρκετό - είναι κουραστικά...

Βέβαια στην 9705 δεν υπάρχει δίλημμα: αν δεις την εικόνα με local dimming και την εικόνα χωρίς αυτό η επιλογή είναι ξεκάθαρη...

αφου αυτα δεν ειναι καλες 3D ταινιες..
γενικα τα cartoon δεν εχουνε καλο 3D.
Για δες ταινιες απο IMAX οπως το under the sea/galapagos/avatar/toy story 3 και μετα βγαζεις γνωμη.
Αυτη τη στιγμη μονο οι ταινιες του IMAX εχουνε ποιοτικο 3D.
attachment.php

attachment.php

και να φανταστεις οτι τα ντοκυμαντερ του imax εχουνε γυριστει 5-10-15 χρονια πισω και ακομα εχουνε το καλυτερο 3D

Attachments

• imax1.jpg
    imax1.jpg
    110.4 KB · Views: 117
  • imax2.jpg
    imax2.jpg
    120.6 KB · Views: 117

Ναι, εγω το εννουσα οτι η 3d τηλεοραση σαν συσκευη θα μπει στα σπιτια μας γιατι θα ειναι πιο προσιτη χωρις προβληματα και χωρις να χρειαζεται μια περιουσια για να αγορασεις γυαλια για ολη την οικογενεια. Ομως ναι, αυτη την στιγμη οτι 3Δ εχω δει που με εχει εντυπωσιασει ηταν με κανονικους ηθοποιους ή ντοκυμαντερ που γυριζονται στην φυση εκει που υπαρχει πολυς χωρος και βαθος. Επισης αθλητικα δρωμενα φαινεται να εχουν ενδιαφερον απο διαφορα ντεμο που εχω δει.

Εμενα αυτη την στιγμη δεν με ενδιαφερει το περιεχομεενο αλλα να ειμαι καλλυμενος οσον αφορα το hardware της τηλεορασης και αυτο να μπορει να αποδιδει σωστα σε 2Δ και 3Δ και αφου οι περισσοτερες πλεον αποδιδουν καλα σε 2Δ τοτε σιγουρα να αποδιδει καλα σε 3Δ. Με λιγα λογια ή παμε για παθητικο 3Δ με Local Dimming ενεργο(δεν σηζηταω για OLED αφου για αυτες θα μιλαμε σε ευρεια κλιμακα μετα απο 5 χρονια) ή πλασμα. Πλασμα δεν με βολευει λογο καταναλωσης και λογο οτι την θελω κυριως για PC monitor. Τι μενει? Τιποτα...ακομα!!! Αλλον ενα χρονο αναμονης...

Last edited:

Καταρχην δεν υπαρχει crosstalk , κατα δευτερον δεν πεφτει η φωτεινοτητα στο μισο. Επισης τα γυαλια ειναι σχεδον τζαμπα και δεν ειναι βαριά και δυσχρηστα.

Επισης εαν δεν κανω λαθος μπορεις να γυρισεις πλαγια το κεφαλι σου οπως εαν ειχες ξαπλωσει στον καναπε και η εικονα δεν θα αλλαξει οπως κανουν οι ενεργες LCD. Ασε που δεν υπαρχει flicker και η κινηση φαινεται να ειναι πιο φυσικη. Αυτο που θα φερει δυσκολια στο να βγει στην αγορα ειναι οτι το πολωτικο φιλτρο που μπαινει μπροστα απο το πανελ ακουγεται οτι ειναι ακριβο και οτι για full hd 3D θα πρεπει να αλλαξει η αναλυση του πανελ που και αυτο ακριβο ακουγεται. Ομως θα γινει γιατι το 3Δ οπως ειναι τωρα απλα δεν πουλαει οπως περιμενανε οι εταιρειες...

Για εμενα το εχω ξαναπει οτι η καλυτερη λυση για 3d ειναι το παθητικο και ας εχει μειωμενη αναλυση και αυτο το εχω σηζητησει με φιλο μου οφθαλμιατρο που ειναι ξεφτερη στην τρισδιαστατη οραση και ο λογος ειναι οτι στην μια περιπτωση(παθητικο) την δουλεια την κανουν τα ματια και στην αλλη τα γυαλια και το πανελ(οχι οτι δεν δουλευει το ενεργητικο αλλα κουραζει και δεν φαινεται πολυ φυσικο). Επισης στο παθητικο οτι βλεπεις σε 2D(local dimming, φωτεινοτητα κλτ) το βλεπεις και στον ιδιο βαθμο και οταν παιζει 3D Θα περιμενω λοιπον να διπλασιασουν την οριζοντια αναλυση ωστε να βλεπουμε full hd 3d και μετα θα παρω τηλεοραση. Δεν μπορει καποια εταιρεια θα το κανει και τοτε το 3d θα μπει για τα καλα στο σπιτι μας.

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα...

Κατ' αρχήν, είτε με ενεργητικά, είτε με παθητικά γυαλιά, την δουλειά για την ψευδαίσθηση του 3D την κάνει ο εγκέφαλος και όχι τα μάτια ή τα γυαλιά ή το πάνελ...

Ένα σύστημα με παθητικά γυαλιά, δεν αποτελεί πανάκεια. Για να υλοποιηθεί σε μορφή τηλεόρασης, που να προβάλλει ταυτόχρονα τις εικόνες και για τα δύο μάτια, απαιτεί πάνελ ανάλυσης 3840x1080. Χρησιμοποιώντας τις μονές κάθετες γραμμές για το ένα μάτι και τις ζυγές για το άλλο, έχουμε αυτομάτως εισαγάγει ένα καινούριο πρόβλημα στην εικόνα μας, η οποία θα φαίνεται σαν κάθετο κοτλέ και με προβληματική σύγκλιση, όσο πιο κοντά καθόμαστε. Αν χρησιμοποιήσουμε κατευθυντικούς μικροφακούς για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα, αποκτάμε ταυτόχρονα όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν τις υλοποιήσεις 3D χωρίς γυαλιά.

Tα παθητικά γυαλιά, μειώνουν και αυτά αρκετά τη φωτεινότητα, ενώ είναι και αυτά "γκουμούτσες", γιατί θα πρέπει να μπορούν να τα φορεθούν και πάνω από γυαλιά οράσεως. Είναι βέβαια πιο φτηνά και λίγο ελαφρύτερα.