Προσεγμένες εκδόσεις κλασσικής σε καλές τιμές...

Γιώργη αυτό μέ το πληκτρολόγιο(:flipout::flipout:)μού θυμίζει την Ιστορία με τον Ζαμπέτα και τήν φάλτσα τραγουδιάρα πού στο τέλος τής είπε...'Στά άσπρα δεν σέ πιάνω ,στά μαύρα δεν σέ πιάνω άντε να δούμε μπάς και σε πιάσω στίς χαραμάδες´´:flipout:

Το κείμενο που παραθέτεις είναι Συγκλονιστικό:flipout:
Κοπτοραπτική απο Αρλεκιν.:BDGBGDB55:

Kατι τετοια ρε σεις εχουν προγκήξει τον κόσμο από τα έργα των συνθετών... Αμα το διάβαζε αυτό ο Chopin, θα γελούσε ως το πρωι... Παρεμπιπτόντως,
ο Barenboim δεν ειναι καν τυπικός ερμηνευτής στον Chopin. Πόσο μάλλον να λέμε για σύμπαντα, δεξιοτεχνίες κι άλλα τετοια...

Εξαιρετική ηχογράφηση των Νυχτερινών είναι αυτή του Ρουμπινστάιν στην RCA. O συγκεκριμένος πιανίστας θεωρείται, δίκαια νομίζω, απο τους σπουδαιότερους ερμηνευτές του Chopin, τα δε νυχτερινά του είναι απο τους πιο αγαπημένους δίσκους στη δισκοθήκη μου. Ο Ρ. είχε την ικανότητα να παίζει ένα κομμάτι σαν να μην το είχε προβάρει ποτέ πριν, έδινε την εντύπωση ότι αυτοσχεδίαζε εκείνη την ώρα στο πιάνο. Ότι καλύτερο για τα συγκεκριμένα έργα, τα οποία γράφτηκαν για το οικείο περιβάλλον ενός σαλονιού, όχι γιά την αίθουσα συναυλίας.

Γενικά οι ερμηνείες τού Ρουμπινστάϊν είναι εξαιρετικές.
Και μάλιστα η RCA στην σειρά Living Stereo έχει επανεκδόσει παλιές εκτελέσεις μέ θαυμάσιο ήχο.
Παράδειγμα οι Ballades και τά Scherzi τού Chopin,μέ πρώτη ηχογράφηση τό 1959.

Καλή η εκτέλεση του Ρέκβιεμ πάντως και η πολυαγαπημένη μου Σεχραζάντ.
Γιά τις εικόνες, νομίζω έχω κάποια καλύτερη, μόνο που δεν θυμάμαι ποιά...

Ρέκβιεμ με Μπερνσταιν και συμφωνική Βαυαρικής Ραδιοφωνίας
Σεχ Μααζελ Φιλαρμόνια Βερολίνου και εικόνες Σικάγο Τζιουλίνι....

Απάντηση: Re: Προσεγμένες εκδόσεις κλασσικής σε καλές τιμές...

Ρέκβιεμ με Μπερνσταιν και συμφωνική Βαυαρικής Ραδιοφωνίας
Σεχ Μααζελ Φιλαρμόνια Βερολίνου και εικόνες Σικάγο Τζιουλίνι....

Τhanks.
Ο Bernstein δέν μού αρέσει στο ρέκβιεμ.
Τα αλλα δεν τάχω ακούσει,με τούς συγκεκριμένους.

Μην χάσετε το δισκάκι Νο 32(αυτής της βδομάδας),κοντσέρτο για πιάνο του Grieg(+ σουϊτες Πέερ Γκίντ).

To 2o τράκ ειδικά,το adagio μέστειλε...

Παίζει καταπληκτικά πιάνο η κα Lilya Zilberstein,διευθύνει ο Neeme Jarvi και παίζει θαυμάσια η συμφωνική του Γκέτεμποργκ.

Τον Grieg δεν τον είχα ακούσει ποτέ προσεκτικά...

Αυτή η διαρκής πάλη του με την αρρώστια,την κατάθλιψη και την ιδέα του επερχόμενου θανάτου,η προσπάθειά του να κρατηθεί απο την ομορφιά της ζωής με όχημα την μουσική του,είναι συγκλονιστική.

Απο Δευτέρα,αρχίζω να τον ψάχνω επισταμένως σε άλλους δίσκους.

Πάντως το Dies Irae, στο requiem του Mozart είναι το δεύτερο καλλίτερο μετά το Dies Irae του requiem του Verdi με τον Giulini και soprano την Schwarzpkof. Οπότε έστω και αυτή η εκτέλεση έχει την αξία της.

Πάντως το Dies Irae, στο requiem του Mozart είναι το δεύτερο καλλίτερο μετά το Dies Irae του requiem του Verdi με τον Giulini και soprano την Schwarzpkof. Οπότε έστω και αυτή η εκτέλεση έχει την αξία της.

Εδώ με μπέρδεψες:BXVZCBXZ6:

Πως συγκρίνουμε δύο τελείως διαφορετικά έργα με δύο τελείως διαφορετικές εκτελεσεις??

Η δομή (τα μέρη) των requiem, είναι ίδια, όλα περιέχουν το κυριε ελέησον, την agnus dei κλπ. Προσωπικά θεωρώ το κύριε ελέησον του Berlioz το καλλίτερο γιατί σε βάζει στην μυσταγωγία. Ετσι το requiem του Verdi, να έχει το καλλίτερο Dies Irae, και μετά του Mozart.IMHO

Tα βλεπω καθε βδομαδα στο περ. της γειτονιας μου.
Αν και δεν σκαμπαζω γριι...:musicus: απο κλασικη μου αρεσουν πολυ!
Αν βγαλουν κανενα "αλλα" GLENN GOULD πειτε τιποτα....-bye-

(μου αρεσει πολυ ο συνδυασμος αυτον τον δυο οργανων.Καταπληκτικος!)

Attachments

• img167.jpg
    img167.jpg
    140 KB · Views: 12
Μην χάσετε το δισκάκι Νο 32(αυτής της βδομάδας),κοντσέρτο για πιάνο του Grieg(+ σουϊτες Πέερ Γκίντ).

To 2o τράκ ειδικά,το adagio μέστειλε...

Παίζει καταπληκτικά πιάνο η κα Lilya Zilberstein,διευθύνει ο Neeme Jarvi και παίζει θαυμάσια η συμφωνική του Γκέτεμποργκ.

Τον Grieg δεν τον είχα ακούσει ποτέ προσεκτικά...

Αυτή η διαρκής πάλη του με την αρρώστια,την κατάθλιψη και την ιδέα του επερχόμενου θανάτου,η προσπάθειά του να κρατηθεί απο την ομορφιά της ζωής με όχημα την μουσική του,είναι συγκλονιστική.

Απο Δευτέρα,αρχίζω να τον ψάχνω επισταμένως σε άλλους δίσκους.

Πολύ καλή διατύπωση!
Αυτά ακριβώς είχα κατά νού να γράψω κι'εγώ.
Αν και δυσκολεύομαι ακόμη να παρακολουθήσω σε βάθος πολλά κλασικά έργα, το συγκεκριμένο με εξέπληξε ευχάριστα κυρίως γιά την ευκολία διείσδυσης που προσφέρει. Τα τέσσερα πρώτα tracks, μετά την ολοκλήρωση ακρόασης του cd, μπήκαν στο repeat γιά περισσότερο της μιάμισης ώρας, ...κόλλημα!