[Προσφορά] HTC Trophy & LG Optimus 7 (WM7) με 199 ευρώ!!

Απάντηση: HTC Trophy & LG Optimus 7 (WM7) με 199 ευρώ!!

Τα windows 7 ενώ έχουν δυνατότητες, αργούν τρομερά πολύ να εξελιχθούν. Οι χρήστες που ασχολιόντουσαν με winmo 6.x.x είναι πια σε άλλες πλατφόρμες, τις οποίες και εξελίσσουν, οπότε το curve εξέλιξης για τα 7 θα είναι τρομερά αργό.
Επειδή υπάρχουν όλα τα παραπάνω προβλήματα/περιορισμοί του λειτουργικού βγαίνουν στην αγορά τόσο φθηνές οι συσκευές.

Σωστά, αλλά και η M$ δεν είναι εταιρία υπογείου με 2 προγραμματιστές απόφοιτους ΤΕΛ... κάποια στιγμή (όχι πολύ μακρινή φαντάζομαι) θα το φέρει στα ίδια με iOS / android, ή γιατί όχι και καλύτερα (αφού το h/w μπορεί).

Στα 190 δλδ με τις γνωστές παραδοχές, θα το αγοράζατε?

και κάτι ακόμα... με τα Ελληνικά που ακόμα νομίζω δεν έχουν τα WM7, τι γίνεται? Οι επαφές (που υπάρχουν ήδη) μπορούν να μεταφερθούν και να είναι στα Ελληνικά? SMS / ΜΜS? Τι γίνεται?

(πω πω να έχει φτάσει το 2011 και ρωτάς τι γίνεται με τα SMS... )

Ναι περνάνε στα ελληνικά κανονικά, απλά δεν μπορείς να τα κάνεις edit από το κινητό, (μπορείς από Outlook - Hotmail)

SMS ελληνικό δεν μπορείς να γράψεις (επίσημα). Μόνο να διαβάσεις

Σωστά, αλλά και η M$ δεν είναι εταιρία υπογείου με 2 προγραμματιστές απόφοιτους ΤΕΛ... κάποια στιγμή (όχι πολύ μακρινή φαντάζομαι) θα το φέρει στα ίδια με iOS / android, ή γιατί όχι και καλύτερα (αφού το h/w μπορεί).

Στα 190 δλδ με τις γνωστές παραδοχές, θα το αγοράζατε?

Εγώ με τίποτα γιατί δυστυχώς ξέρω πως δεν μπορώ έστω και πλαγίως να διορθώσω τα σημαντικά προβλήματα που έχει σήμερα με λίγο διάβασμα και εφαρμογές τρίτων. Δεν θα είχα πρόβλημα να αγοράσω αν ήξερα πως υπάρχουν ανεπίσημες λύσεις.
Και το android ακόμη και μετά από τόση εξέλιξη από εκατομμύρια χρήστες που βοηθάνε για κάτι καλύτερο σε σύγκριση με τα windows mobile 6.x.x δεν έχει:
- Εφαρμογή που να δείχνει σοβαρό καιρό για Ελλάδα. Τίποτα δεν πιάνει ακόμη το SBC weather με το plugin που κατέβαζε καιρό από το meteo.gr
- Εφαρμογή που να παίζει απροβλημάτιστα οποιονδήποτε τύπο multimedia αρχείου σαν τον core player.
- Σουίτα γραφείου ολοκληρωμένη σαν το softmaker office.
Και αυτά τα 3 ήταν μέσα στα 10 πιο σημαντικά που είχα στην άλλη πλατφόρμα.
Με 200 ευρώ σήμερα μπορείς να πάρεις λίγο παλαιότερο hardware που να τρέχει android και με μερικά πειράγματα να κάνεις πολύ περισσότερα.

Sorry εγω θα το αγοραζα ανετα για χρηση απλου τηλεφωνου με ενα ομορφο UI.
Ειναι και η περιεργια/σκαλισμα του νεου OS στην μέση
Απο hardware ειναι μια χαρά οποτε γιατι να παρω κατι παλαιότερο?

Τωρα αν οι αναγκες καποιου ειναι διαφορετικές σαφως και δε κάνει...

Για τα υπολοιπα εχω το tab :P

Re: Απάντηση: HTC Trophy & LG Optimus 7 (WM7) με 199 ευρώ!!

Ναι περνάνε στα ελληνικά κανονικά, απλά δεν μπορείς να τα κάνεις edit από το κινητό, (μπορείς από Outlook - Hotmail)

SMS ελληνικό δεν μπορείς να γράψεις (επίσημα). Μόνο να διαβάσεις

Για ελληνικά υπάρχουν 2 εφαρμογές που έχουν ελληνικό πληκτρολόγιο και μπορείς απο εκεί να γράψεις αυτό που θες και να το χρησιμοποιήσεις σε SMS, mail, google, bing.
Μετά το τελευταίο update, έχει μπει το copy-paste οπότε μπορείτε και μέσω αυτού να πάρετε ότι έχετε γράψει με το ελληνικό πληκτρολόγιο.
Τώρα, με τις επαφές... Τα πράγματα είναι λίγο ζορικα...
Αν τις έχετε περασμένες με λατινικούς χαρακτήρες θα είστε ok...αλλιώς θα σας φάει το scrolling! Ασε που δεν συγχρονιζει κατευθείαν απο outlook, πρέπει να τις περάσεις στο hotmail (είναι must για να παίξει το marketplace) ή στο gmail και μετά στο κινητό.

Re: HTC Trophy & LG Optimus 7 (WM7) με 199 ευρώ!!

Λοιπόν μετά απο δυο μέρες χρήσης και για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.

Ελληνικό UI ΔΕΝ έχει , αυτό βέβαια σε κάποιους μπορεί να μην είναι πρόβλημα , όπως εμένα που ποτέ στις συσκευες μου(ούτε καν στα Windows στο pc) δεν τα χρησιμοποιούσα.

Ελληνικούς Χαρακτήρες Διαβάζει κανονικά ΚΑΙ στις Επαφές , το πρόβλημα έγκειτε στο ότι δεν έχει search μιας και απλά τα σωτάρει όπως τα έχετε στο gmail account.

Αν εκεί τα έχετε με Αλφβητική στο Επώνυμο έτσι θα τα βάλει , αν έχετε Με το μικρό επίσης έτσι θα τα βάλει.

Έχει ήδη τρια update που σημαίνει πως συνεχώς δουλεύουν πάνω του.

Τo UI είναι φρέσκο , απίστευτα γρήγορο και δεν έχει lagάρει σε κανένα σημείο παρά την τρέλα μου να πατάω συνεχώς κουμπιά.

Super πλεονέκτημα το Office Suite, σε μένα τουλάχιστον που με ενδιαφέρει το excel ειδικά.

Σε γενικές γραμμές τα περισσότερα που ήθελα τα έχω βρει.

Έλλειψη το nodata GPS , στο Bing Maps πάντως κλειδώνει σε χρόνο dt.

Έλλειψη το ότι δεν έχει δυνατότητα folders ώστε να κατηγοριοποιείς ότι βάζεις και προς το παρόν έχεις μια ατελείωτη λίστα.

Έλλειψη το multitasking για όποιον το δουλεύει.

Με λίγα λόγια ,απίστευτα smooth UΙ, πανίσχυρη συσκευή και με πολλές προοπτικές το λειτουργικό.

Αν κάνουν ότι λένε στο Mango Update και αναπτυχθεί και λίγο ακόμη το marketplace θεωρώ πως Apple και Google θα πρέπει να κοιμούνται ανήσυχοι.

Αυτά , με συγχωρρείτε αν σας κούρασα

HTC TROPHY

Δεν είπε κανείς πως δεν έχει μέλλον αυτό το λειτουργικό...κάθε άλλο. Απλώς στην τωρινή χρονική στιγμή έχει τεράστιες ελλείψεις (που προφανώς θα λυθούν αλλά σε καμία περίπτωση σε 3-6 μήνες).

Δεν είπε κανείς πως δεν έχει μέλλον αυτό το λειτουργικό...κάθε άλλο. Απλώς στην τωρινή χρονική στιγμή έχει τεράστιες ελλείψεις (που προφανώς θα λυθούν αλλά σε καμία περίπτωση σε 3-6 μήνες).

Θεωρώ πως η κατάστασή του είναι πολύ κοντά σε εκείνη του iPhone 2G για το οποίο τρέχαμε να βρούμε διάφορους τρόπους απο τους developers για να καλύψουμε τις ελλέιψεις του.

Ως Hardware όμως έσκιζε , κάτι ανάλογο και τώρα...το Hardware που ζητά η MS για τα WP κάνουν το λειτουργικό να έχει πολλές προοπτικές.

Τα ακούς απο καμμένο των winmo απο τις εποχές που η HTC στην Ελλάδα είχει το brand της Qtek....

Μου φαίνεται ότι θα δοκιμάσω (την τύχη μου) με το HTC, με 190Ε που θα το πάρω ακόμα και αν τελικά το χρησιμοποιήσω σε κανά 3μηνο σε επόμενη αναβάθμιση των WP7 (mango?), πάλι "κέρδος" θα είναι... το φτηνότερο αντίστοιχο σε specs android κάνει 350Ε...

Απάντηση: Re: Απάντηση: HTC Trophy & LG Optimus 7 (WM7) με 199 ευρώ!!

Θεωρώ πως η κατάστασή του είναι πολύ κοντά σε εκείνη του iPhone 2G για το οποίο τρέχαμε να βρούμε διάφορους τρόπους απο τους developers για να καλύψουμε τις ελλέιψεις του.

Ως Hardware όμως έσκιζε , κάτι ανάλογο και τώρα...το Hardware που ζητά η MS για τα WP κάνουν το λειτουργικό να έχει πολλές προοπτικές.

Τα ακούς απο καμμένο των winmo απο τις εποχές που η HTC στην Ελλάδα είχει το brand της Qtek....

Δεν διαφωνώ...και εγώ έχω περάσει από όλα τα στάδια (windows smartphone, windows mobile κλπ)
Πάντως αν οι φήμες που κυκλοφορούν είναι σωστές έχουν φύγει από τα εργοστάσια πάνω από 2.000.000 συσκευές και έχουν πωληθεί μόνο μερικές εκατοντάδες χιλιάδες, κάτι που έχει αγχώσει τρελά την MS. Αυτός θα μπορούσε να είναι και ένας λόγος για τις μεγάλες προσφορές.

Re: HTC Trophy & LG Optimus 7 (WM7) με 199 ευρώ!!

Η Κορυφή θα είναι να τα πάρεις και να περάσεις ANDROID! :firstprize:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: HTC Trophy & LG Optimus 7 (WM7) με 199 ευρώ!!

Δεν διαφωνώ...και εγώ έχω περάσει από όλα τα στάδια (windows smartphone, windows mobile κλπ)
Πάντως αν οι φήμες που κυκλοφορούν είναι σωστές έχουν φύγει από τα εργοστάσια πάνω από 2.000.000 συσκευές και έχουν πωληθεί μόνο μερικές εκατοντάδες χιλιάδες, κάτι που έχει αγχώσει τρελά την MS. Αυτός θα μπορούσε να είναι και ένας λόγος για τις μεγάλες προσφορές.

Και πολύ χαίρομαι , θα σου έλεγα πως ακριβώς αυτό θα πρέπει να ειναι ο τρόπος λειτουργίας μιας εταιρίας που δεν τραβάει το προιόν της ακόμη και αν είναι καλό.

Διότι καλά τα Android(έστω και αν η υλοποίηση που χρησιμοποίησα δεν ήταν η καλύτερη) αλλά δε μπορεί να ζητάς 600 για μια συσκευή.

Πάντως αν κάποιος έχει διάθεση να παίξει και μπορεί να βάλει Android σε αυτό το HARDWARE θα είναι ενδιαφέρον.

Αυτό το hardware είχαν τα τοπ android μέχρι την κυκλοφορία των διπύρηνων... π.χ. έχουν παρόμοιες προδιαγραφές με του samsung galaxy S / htc desire κλπ.

Από όσο είχα δει όμως δεν γίνεται να μπει android.

Αυτό το hardware είχαν τα τοπ android μέχρι την κυκλοφορία των διπύρηνων...

Πολύ πολύ ακριβότερα πάντως.

Παντως ως γενικό σχόλιο ακόμη δεν εχω καταλάβει τι νόημα διπύρηνος επεξεργαστής και ανεξάρτητη gpu σε κινητό!!!!

Παιχνιδομηχανές θα τα κάνουν.

Το απάντησες μόνος σου... :P
H ανεξάρτητη gpu μπορώ να δεχθώ ότι θα μπορέσει να ενεργοποιήσει πιο τρελά animations και αλλαγές μεταξύ των οθονών χωρίς να κουράζεται ο επεξεργαστής. Ίσως και dedicated hardware decoding για όλους τους τύπους video.
To διπύρηνο κινητό πραγματικά με δυσκολεύει να καταλάβω τη χρήση του. Το μέγιστο multitasking που κάνω είναι να παίζει Mp3, να τρέχω ένα browser με μερικά tab (στη συσκευή που έχω 1 ανοίγω) και messengers στο background (msn, facebook). Με 512 MB ram όλα αυτά πετάνε στο πολύ χαλαρό ακόμη και με cpu στα 550 MHz. Μην ξεχνάμε ότι με 1 Ghz επεξεργαστή και 512 ram φορτώνεις ΧΡ μια χαρά σε προσωπικό υπολογιστή.
Το μόνο που πάει στο μυαλό μου είναι ότι το κόστος για να βγάλουν επεξεργαστές με μεγαλύτερη συχνότητα για να υποστηρίξουν παιχνίδια είναι σημαντικά μεγαλύτερο από το να βγάλουν πολυπύρηνους επεξεργαστές. Πάλι δηλαδή μόνο για τα παιχνίδια.

Το απάντησες μόνος σου... :P
H ανεξάρτητη gpu μπορώ να δεχθώ ότι θα μπορέσει να ενεργοποιήσει πιο τρελά animations και αλλαγές μεταξύ των οθονών χωρίς να κουράζεται ο επεξεργαστής. Ίσως και dedicated hardware decoding για όλους τους τύπους video.
To διπύρηνο κινητό πραγματικά με δυσκολεύει να καταλάβω τη χρήση του. Το μέγιστο multitasking που κάνω είναι να παίζει Mp3, να τρέχω ένα browser με μερικά tab (στη συσκευή που έχω 1 ανοίγω) και messengers στο background (msn, facebook). Με 512 MB ram όλα αυτά πετάνε στο πολύ χαλαρό ακόμη και με cpu στα 550 MHz. Μην ξεχνάμε ότι με 1 Ghz επεξεργαστή και 512 ram φορτώνεις ΧΡ μια χαρά σε προσωπικό υπολογιστή.
Το μόνο που πάει στο μυαλό μου είναι ότι το κόστος για να βγάλουν επεξεργαστές με μεγαλύτερη συχνότητα για να υποστηρίξουν παιχνίδια είναι σημαντικά μεγαλύτερο από το να βγάλουν πολυπύρηνους επεξεργαστές. Πάλι δηλαδή μόνο για τα παιχνίδια.

Έτσι ακριβώς , επ ευκαιρία να μια μεγάλη έλλειψη του WP7.....ένα καλό messenger client ρε παιδιάααααα , πολλά φρου φρου και αρώματα.

Κάτι σαν το ''γηπεδο'' των φωτογραφικών που μετράνε ποιος τα έχει περισσότερα.....τα mp που πρακτικά ως νούμερο απλό δεν έχουν καμία σημασία.

Βλέπεις σου πουλάνε Ghz και όχι χρηστικότητα.

Βέβαια σε μια θεωρία συνωμοσία του βρώμικου μυαλού μου θα σου έλεγα πως θέλουν να κάνουν προσιτά τα smartphones για να πατάει όλο και περισσότερος κόσμος το allow & agree terms.......με ότι αυτό σημαίνει για τα προσωπικά δεδομένα του καθενός.....:afro::afro::afro:

Αλλη ερώτηση, τα παλιότερα προγράμματα των PDA / winmob κινητών τρέχουν εδώ? Κυρίως τα σχετικά με το gps... από destinator μέχρι speed sentry κλπ... χλωμό ε?

Από όσο ξέρω δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποιο πρόγραμμα navigator για wm7 phones!