Προσφορά NOVA

Οι προθέσεις της εταιρείας για την έκδοση του λογαριασμού φαίνονται από τον τρόπο υπολογισμού του τέλους στη νέα τιμολόγηση του full pack (post #5974).

Ένα λεπτό. μέχρι τώρα το πάγιο ήταν 61,92. Οπότε διαιρούμε με το 1,23 και έχουμε το καθαρό πάγιο που είναι 50,34
Στο 50,34 αν πολλαπλασιάσουμε με το 1,24 έχουμε το 62,42 και στο σύνολο πολλαπλασιάσουμε 1,10 έχουμε το 68,67
Αν στο 50,34 πολλαπλασιάσουμε πρώτα το 1,10 έχουμε το 55,37 και πάνω σε αυτό πολλαπλασιάσουμε το 1,24 παίρνουμε πάλι το ίδιο ποσό.
το ίδιο θα συμβεί αν πολλαπλασιάσουμε το καθαρό πάγιο επί του 1,364 (10% επί του 24% ή το 24% επί του 10%)

τα ψιλά τα έβγαλα για να μην μπλέξουμε με κλάσματα. εξάλλου αυτό δεν κάνουν και οι εταιρίες; ;)

Όπως και να 'χει το αποτέλεσμα είναι ότι όπως και να κάνουμε τον πολαπλασιασμό , παίρνουμε ίδιο πάγιο...

Αυτή είναι η απάντηση του Support σε σχετικό ερώτημά μου:

Σε συνέχεια της επικοινωνίας μας θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε ότι, η αρχική τιμή του πακέτου με 23% ΦΠΑ ήταν 61,92 .

Επομένως το αρχικό πόσο προ ΦΠΑ% της υπηρεσίας είναι 50,34 . Στο ποσό αυτό λοιπόν εφαρμόζεται φόρος συνδρομητικής 10% 50,34 + 5,04 = 55,38 . Στο ποσό αυτό που είναι και το τελικό προ ΦΠΑ όπως σωστά αναφέρεις εφαρμόζεται το ΦΠΑ 24% και υπολογίζεται 55,38 + 13,29 = 68,67 . Ο συνολικός φόρος που πληρώνει ο συνδρομητής επιπλέον από το νέο νόμο είναι 5,04 + 1,20 = 6,24 .

Παραμένουμε στην διάθεση σου για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση χρειαστείς,

Παναγιώτης, Forthnet Support

Με βάση τα απλά μαθηματικά που μάθαμε, η νέα τιμή οποιουδήποτε πακέτου αξίας Χ, προ 1/6/16, προκύπτει ως

[(Χ+0,10Χ)/1,23]*1,24= Χ*1,108943089430894 και προσεγγιστικά Χ*1,109

Πράγματι, με αρχική αξία 61,92 αυτού του πακέτου προκύπτει νέα τιμή 61,92*1,109= 68,67 .
Η δική μου απορία, ωστόσο είναι αν είχε δει ή είχε πάρει κάποιος αυτό το πακέτο, μέχρι σήμερα, στην τιμή των 61,92 . Εγώ, πάντως, δεν την είχα δει.

Re: Απάντηση: Προσφορά NOVA

με λιγα λογια δηλαδη δεν εμπιστευεσαι την επισημη απαντηση της νοβα μεσω του support
Οποτε γιατι να εμπιστευτεις εμενα αν σου πω οτι την ειχα δει την αναγραφομενη τιμη

Το συμπέρασμά σου βασίζεται σε υπόθεση και αποδεικνύεται εσφαλμένο.
Υπολόγισα μαθηματικά την αύξηση που προκύπτει σε κάθε πακέτο από τις πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.
Και με βάση τον υπολογισμένο συντελεστή προέκυψε ως ορθή η αναγραφόμενη τιμή (68,67 ) στο site της Nova, για το συγκεκριμένο πακέτο.

Αυτό που έγραψα, αν δεν το κατάλαβες, είναι ότι δεν είχα δει στο παρελθόν την τιμή των 61,92 .
Αφού βεβαιώνεις (ως τρίτος και όχι ως εκπρόσωπος της εταιρείας) ότι την είχες δει, αυτό αρκεί.

Οι κάτοχοι 3play ας δουν την χρέωση τους στο πακέτο της τηλεόρασης και όχι στο σύνολο που περιλαμβάνει και το τηλέφωνο....
Ανεξαρτήτως αν εγώ πιστεύω ότι οι τιμές συμβολαίων αφού ήταν για πάντα και με τον ΦΠΑ μέσα δεν μπορούν να αλλάξουν και αποτελούν ρίσκο της εταιρίας .... διότι τυχόν αύξηση είτε λόγο ΦΠΑ είτε λόγο ειδικού τέλους στην ουσία τροποποιούν τις υφιστάμενες συμβάσεις και άρα τις καταντουν ανίσχυρες ως προς τα πέναλτι και τις δεσμεύσεις. ...

Καλημέρα σε ολους,
Ειμαι κατοχος triple play full pack με 16 μηνες στα 59,9(20 ε double play +39,9 full pack)--περιλαμβανει hot καναλια και 12 ωρες σε κινητα,hd για παντα)
Υπαρχει κατι καλυτερο σε προσφορα?(τρεχει ηδη στα 58 κατι με νέο φορο και απεριόριστα κινητα με εφάπαξ καταβολή 40 ευρω )
Από 6 μηνα θα πληρωνω 64,41 με νέο φορο,αν δεν προχωρήσω σε νεα συμφωνια η διακοψω οριστικα(με ενδιαφερει το VOD περισσοτερο παρα τα αθλητικα)
Ευχαριστω

Αν εχεις νεο συμβολαιο δεν νομιζω να καταφερεις τιποτα
και με διακοπη θα χρεωθεις υπερογκο ποσο
Αν ληγει το πολυ σε κανα διμηνο-πραγμα που δεν καταλαβα απο τα γραφομενα σου
τοτε καλυτερα να γραψεις στο support

Μόλις μίλησα με NOVA. Η νέα τιμή για τα πακέτα 39,90 διαμορφώνεται σε 42,73 . Οι αντιρρήσεις μου για όσους είχαν δεχθεί προσφορά τηλεφωνική για 39,90 για πάντα (μεταξύ των οποίων και εγώ) παραμένουν. Θεωρώ ότι αυτό αποτελεί παραβίαση συμβατικής υποχρέωσης, με ταυτόχρονο δικαίωμά μου για αζήμια καταγγελία της σύμβασης. Αν αποφασίσω να αλλάξω πάροχο, εν όψει του ότι και ο ΟΤΕ σήμερα μου προσέφερε το ίδιο πακέτο με την ίδια τιμή 42,73 , θα καταγγείλω τη σύμβαση επικαλούμενος υπαιτιότητα της εταιρίας και θα σας ενημερώσω για το τι μέλλει γεννέσθαι.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι η εταιρία κράτησε ίδια την τιμή. Το κράτος για άλλη μια φορά αθετησε τους "ορους" (φόρους)

Φιλε,αλλο το πακετο της νοβα,αλλο του οτε...
Αν εσυ αποφασισες να αλλαξεις γνωμη δεν φταιει η νοβα ,γιαυτο υπαρχει
σε ολα τα συμβολαια σε ολες τις εταιρειες πεναλτυ διακοπης
ουτε φταιει η φορτνετ η ο οτε για τον φορο συνδρομητικης και την αυξηση του φπα
Καλη τυχη και ενημερωσε μας για την συνεχεια

παντως απο περιεργεια κιεγω θα ηθελα να μαθω αν μπορουν οι συνδρομητες να κανουν διακοπη χωρις πεναλντυ.

Αυτο θα είναι ενδιαφέρον είναι η αλήθεια. Για να δούμε. Εννοείται ότι δεν έχω καμία πρόθεση να πληρωσω Ούτε ενα ευρω φόρο, αλλά απο την άλλη δε προτίθεμαι να πληρώσω και πέναλτι σε κάθε Νόβα και σε κάθε ΟΤΕ.

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Last edited by a moderator:
Η τιμή στο νοβα 3 play διαμορφώνεται στα 31.65 από 29.90 και επιπλέον χρέωση φυσικά για τα hd [5.60 νομίζω]ή ανανέωση συμβολαίου για 18 μήνες και δωρεάν τα HD .
To επιπλέον κόστος είναι περί τα 21 ευρώ ετησίως [λόγω της επιβολής νέων φόρων]
Ο προβληματισμός που τίθεται είναι αν μέσα στους 18 μήνες δεν προκύψουν νέοι φόροι ,οπότε το κόστος αυξηθεί και άλλο ενώ φυσικά έχεις νέο συμβόλαιο

Έχουμε καμιά νέα πληροφορία; Ξεκάθαρη; Τι ισχύει τι δεν ισχύει πληρώνουμε ή δεν πληρώνουμε πεναλτυ;

--Προσωπικά εγώ και να μην υπάρχει πεναλτυ διακοπής δεν θα διακοψω την υπηρεσία μου.
Ο λόγος είναι ότι δεν θα γίνω φτωχός για 2 ευρώ περισότερα τον μήνα αλλά το σημαντικότερο είναι ότι δεν αθετησε ή νόβα το συμβόλαιο.. αλλά ήρθε το κράτος και είπε παρτε τα ..

Re: Απάντηση: Προσφορά NOVA

Η τιμή στο νοβα 3 play διαμορφώνεται στα 31.65 από 29.90 και επιπλέον χρέωση φυσικά για τα hd [5.60 νομίζω]ή ανανέωση συμβολαίου για 18 μήνες και δωρεάν τα HD .
To επιπλέον κόστος είναι περί τα 21 ευρώ ετησίως [λόγω της επιβολής νέων φόρων]
Ο προβληματισμός που τίθεται είναι αν μέσα στους 18 μήνες δεν προκύψουν νέοι φόροι ,οπότε το κόστος αυξηθεί και άλλο ενώ φυσικά έχεις νέο συμβόλαιο

Λογικά, μια που είναι 3play, από 1/1/2017 θα αυξηθεί και άλλο αφού θα έρθει και το τέλος 5% της σταθερής τηλεφωνίας. Οπότε τότε μάλλον είναι πιο σωστό να κάνει κάποιος κινήσεις αφού θα δει την τελική τιμή με όλες τις αυξήσεις.

Παίδες εμένα ο λογαριασμός του Ιουνίου για το nova 3play που έχω ήρθε στα 30.26 όχι 31.65! Παίζει να μην χρέωσαν το φόρο και να γίνει από Ιούλιο;

Παίδες εμένα ο λογαριασμός του Ιουνίου για το nova 3play που έχω ήρθε στα 30.26 όχι 31.65! Παίζει να μην χρέωσαν το φόρο και να γίνει από Ιούλιο;

είχες επιλογή να σου έρχεται το περιοδικο στο σπιτι;

Απάντηση: Re: Προσφορά NOVA

Αν ο λογαριασμός εκδόθηκε πριν από την 1/6 (ανεξάρτητα πότε τον πήρες), δεν θα έχει το τέλος συνδρομητικής.

Σήμερα άλλαξα πακέτο, 2 μήνες πιο γρήγορα απο την λήξη της δέσμευσης χωρίς πέναλτυ, απο το 3play με novacinema και 39,90 σε απλο 3play με novacinema1 και τα HD για πάντα με 31,65 για 18 μήνες.
Δεν ξέρω αν είναι καλή προσφορά επειδή περιέχει και το Novacinema 1 αλλά για μένα που τελικά δεν με ενθουσίασαν τα cinema καλή είναι αφου δεν πληρώνω περισσότερο απο την τιμή του απλού 3play.