προσιτη λαμπα για duevel planets?

Ο dared τα τρεχει τα duevel παροτι εχουν χαμηλη ευαιοσθησια στα χαρτια. Τα εχω ακουσει με kingrex των 13 watt και παιζαν ανετα. Εννοειται οτι με ενα ευαισθητο ηχειο θα δεσει η λαμπα- οποια και να'ναι. Και εννοειται οτι ειναι χαζο να παρεις τον daredVP16 που σε push-pull διαταξη θα σου βγαλει 12 βατ οταν αν πας σε τοσο χαμηλα βατ αρα εχεις τα αναλογα ηχεια θα παρεις SET. Βεβαια οι λαμπες που προτεινουμε να δεις στα ebay καταστηματα ειναι στα 30-40 βατ οποτε δεν θα εχεις προβλημα ουτε με τα duevel ουτε με το 90% των ηχειων της αγορας.

Εχει καποιος να προτεινει για ηχεια 87db 4Ω εναν καλο λαμπατο κατω απο χιλιαρικο?

Απάντηση: Re: προσιτη λαμπα για duevel planets?

Εχει καποιος να προτεινει για ηχεια 87db 4Ω εναν καλο λαμπατο κατω απο χιλιαρικο?

Η περιγραφή αυτή δεν λέει κάτι...

Εχεις κανένα διάγραμμα για το πώς παίζει η αντίσταση τους σ' όλο το φάσμα;Ποιό ηχείο είναι;

Re: Απάντηση: Re: προσιτη λαμπα για duevel planets?

Η περιγραφή αυτή δεν λέει κάτι...

Εχεις κανένα διάγραμμα για το πώς παίζει η αντίσταση τους σ' όλο το φάσμα;Ποιό ηχείο είναι;

Το Totem Rainmaker.

Στην τριτη σελιδα εχει και διαγραμματα.
http://www.stereophile.com/standloudspeakers/1104totem/index.html

Δεν φαίνεται το κατάλληλο ηχείο,γι' έναν μικρής ισχύος και φθηνό λαμπάτο ενισχυτή.Είναι και σχετικά αναίσθητο...

Αν επιμένεις σε λαμπάτο κι ο χώρος σου είναι μικρός,μόνο κάτι σε ΡΡ,όσο το δυνατόν πιό ισχυρό απο π.χ Cayin μεριά θα έλεγα.Σε κάθε περίπτωση πάρε τα ηχεία σου και πήγαινε ν' ακούσεις πρώτα τον συνδυασμό.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: προσιτη λαμπα για duevel planets?

Δεν φαίνεται το κατάλληλο ηχείο,γι' έναν μικρής ισχύος και φθηνό λαμπάτο ενισχυτή.Είναι και σχετικά αναίσθητο...

Αν επιμένεις σε λαμπάτο κι ο χώρος σου είναι μικρός,μόνο κάτι σε ΡΡ,όσο το δυνατόν πιό ισχυρό απο π.χ Cayin μεριά θα έλεγα.Σε κάθε περίπτωση πάρε τα ηχεία σου και πήγαινε ν' ακούσεις πρώτα τον συνδυασμό.

Ενας τετοιος λοιπον ?
http://cgi.ebay.co.uk/YAQIN-MC-100B...iers?hash=item3ca4a412b5&_trksid=p3286.c0.m14

γιατι λαμπατος? με τον ολοκληρωμενο της Holfi παιζει μια χαρα...

Δεν ξερω, ο συγκεκριμενος ενισχυτης μου εκατσε λιγο σκοτεινος για τα γουστα μου οταν τον ακουσα.
Παρολα αυτα θελω ετσι για την εμπειρια και το ακουσμα να αποκτησω εναν φτηνο λαμπατο γιατι απο τα ηχεια ειμαι πολυ ευχαριστημενος.
Σε κατι αμερικανικα φορα εχω διαβασει οτι ειχαν καλα αποτελεσματα με τους Jolida αλλα χωρις να λενε συγκεκριμενο μοντελο.
Ετσι ξεκινησα να ψαχνω προς λαμπα μερια.

Επειδή τα Planets τα έχω και εγώ και νόμιζα επίσης ότι είναι αναίσθητα τελικά αποδείχθηκε ότι δεν είναι καθόλου αναίσθητα το ακριβώς αντίθετο. Με ένα Dared MP-60 που τα δοκίμασα έπαιξαν απροβλημάτιστα σε ψηλές στάθμες. Το πρόβλημα έχει να κάνει με τον τρόπο που μετράν την ευαισθησία του ηχείου και με τα ηχεία αυτού του τύπου οι μετρήσεις δεν είναι ακριβείς. Στην πραγματικότητα πιστεύω είναι πάνω από 90db η ευαισθησία του. Για να καταλάβεις σε γνωστό κατάστημα στην Αθήνα τα πάιζουν με μικρό τριπάθιο των 10 watt απροβλημάτιστα. Η ένστασή μου είναι ότι επειδή το ηχείο είναι γλυκόηχο μάλλον θέλει πιο ουδέτερο ήχο από τον πολύ ευφωνικό και σωροπιασμένο που δίνουν οι φθηνές λάμπες. Το μπάσο των Planets δεν είναι και "κλωτσιά στο στομάχι" οπότε αν τα συνδυάσεις με ενισχυτικό που είναι σοφτ χαμηλά το αποτέλεσμα είναι πολύ πλαδαρό κατά την άποψή μου. Τουλάχιστον αυτή την εντύπωση αποκόμισα από τη δοκιμή με τον Dared MP-60. Αν και όχι ακριβό ηχείο νομίζω ότι για να λάμψει θέλει προσεκτικό ταίριασμα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: προσιτη λαμπα για duevel planets?

Τι να σου πώ...Τα χρήματα δεν είναι πολλά,αλλά και πάλι "γουρούνι" στο σακκί;Προσωπικά θα έδινα κάτι παραπάνω αγοράζοντας κάτι απο εδώ,έτσι ώστε να μπορώ να τ' ακούσω και να έχω και το κεφάλι μου πιό ήσυχο.

Οσο για τον "σκοτεινό" χαρακτήρα του ενισχυτή που λές,πάρε υπόψη σου,ότι τα ηχεία σου είναι σχετικά τσιμπημένα ψηλά...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: προσιτη λαμπα για duevel planets?

Τι να σου πώ...Τα χρήματα δεν είναι πολλά,αλλά και πάλι "γουρούνι" στο σακκί;Προσωπικά θα έδινα κάτι παραπάνω αγοράζοντας κάτι απο εδώ,έτσι ώστε να μπορώ να τ' ακούσω και να έχω και το κεφάλι μου πιό ήσυχο.

Οσο για τον "σκοτεινό" χαρακτήρα του ενισχυτή που λές,πάρε υπόψη σου,ότι τα ηχεία σου είναι σχετικά τσιμπημένα ψηλά...

Αυτο που με τρεναρει ειναι οντως το γουρουνι στο σακι.
Τι αλλες εγχωριες επιλογες υπαρχουν σε κοντινα watts και γυρω στο χιλιαρικο?

Thanks

Τέτοιες φθηνές λαμπάτες λύσεις,υπάρχουν στην γκάμα της Cayin,Tac,Melody,Audio Technologies,Icon,κανένας του συγχωρεμένου του Σπέρτου άν βρεθεί..........

Πολλές επιλογές.Πάρε τα ηχεία σου κι άρχισε ακροάσεις.

Καλή συνέχεια.

Last edited: