Προσκυνούμεν Σου τα Πάθη Χριστέ...

Γιάννη δεν έκανε άσχετα τσαλίμια, αλλά έχω την εντύπωση πως δεν το είπε στο σωστό ήχο. Στα αυτιά μου ακούστηκε εξαιρετικά κακόηχο, ως βιασμός της μουσικής. Αν επρόκειτο για μουσική που γνωρίζω καλύτερα, θα σου έλεγα πως ήταν ενοχλητικά παράφωνος.

ΟΚ, thank you!!-bye--bye-

Maestro Χρονια πολλα,Καλο Πασχα. Το κοματι ομως που ακουσα καμια σχεση με "Βυζαντινο Μελος" ισως Γρηγοριανο κακεκτυπο.Δεν αμφισβητω την καλη προθεση δικη σου και του συνθετη αλλα ειναι πολυ "Φραγκικο" βρε παιδι μου!!

Δεν είπα ποτέ ότι είναι βυζαντινό... είναι εμπνευσμένο από το βυζαντινό μέλος, γραμμένο όμως με τελείως διαφορετικό τρόπο. Αλλά αντίστοιχα, είναι ακόμα πιο μακριά από το Γρηγοριανό που λες... :grandpa:
Όπως είπε ο Busoni, είναι ένα choral παράτυπο ως προς τους κανόνες του δυτικού choral, ουσιαστικά ένας πειραματισμός-μείξη διαφορετικών τεχνοτροπιών...

Μοιάζει για μένα με το βυζαντινό μέλος, τόσο ως προς κάποιες μελωδίες του, όσο και στην κατάνυξη που σου προσφέρει... Δυστυχώς κανένας φράγγικος εκκλησιαστικός ύμνος δεν κατάφερε ποτέ να μου αναπαραστήσει μπροστά μου τα γεγονότα της Μεγάλης εβδομάδας.... εξαιρουμένων βέβαια των διαφόρων αριστουργημάτων λόγιων και όχι εκκλησιαστικών συνθετών...

Re: Απάντηση: Προσκυνούμεν Σου τα Πάθη Χριστέ...

Μπράβο βρε Μαέστρο !

Μαγικό,απλά μαγικό..

Ομολογώ πως είμαι εξοικειωμένος με τέτοιες αποδόσεις λόγω της μακρόχρονης κατοικίας μου δύο δρόμους κάτω απ τον Αγ.Διονύσιο τον Αρεοπαγείτη.

Κάθε Μεγάλη Τρίτη τα τελευταία 6-7 χρόνια ερχόμουν στον Αγ. Διονύσιο, ανεβαίνοντας στον γυναικονίτη να τραγουδήσω με τη χορωδία, κι εγώ για το τροπάριο της Κασσιανής, έργο πάλι του Πολυκράτη. Μια χορωδία που σχηματίζεται εκείνη τη στιγμή, σαν επέτειος, με μέλη από όλες τις μεγάλες χορωδίες, ερασιτεχνικές και επαγγελματικές, και κάθε ηλικίας, από πιτσιρικάδες σαν εμένα μέχρι οριακά υπερήλικες. Εκείνα τα 10-15 λεπτά που διαρκεί το τροπάριο νομίζω ότι ζω τη Μεγάλη Εβδομάδα πιο έντονα από κάθε άλλη της στιγμή. Δυστυχώς φέτος, μας πήρε τη μπουκιά από το στόμα η Μητρόπολη....

Όμως την προηγούμενη Πέμπτη, είχαμε συναυλία στην εκκλησία αυτή με τη χορωδία της Εμπορικής που ακούσατε παραπάνω, δυστυχώς εκείνες τις μέρες μέσα στον πανικό μου ξέχασα να το αναφέρω εδώ μέσα, δεν ήξερα κιόλας ποιος θα εκτιμούσε κάτι τέτοιο. Του χρόνου καλά να'μαστε όλοι, δεσμεύομαι να σας ενημερώσω... :operator:

Και πάλι ευχαριστώ Μαέστρο για το κλίμα που μου έδωσες και που κάποιοι άλλοι μου στέρησαν.
(βέβαια στο τσακ ήμουν να σε πειράξω και να σου πώ οτι "δεν μου θύμισε σε τίποτα την Λειτουργία " αλλά πρώτον θα έλεγα ψέματα και δεύτερον τέτοιες μέρες δεν λέει για κόντρες και παιδιαρίσματα
Και αν γαυγίζω καμμιά φορά δεν σημαίνει οτι δαγκώνω κι όλας..)

Χαίρομαι που βοήθησα έστω και λίγο στο να ζήσει κάποιος αυτές τις μέρες όπως τους αξίζει... Και κανείς δε δαγκώνει, όλοι γαυγίζουμε όσο χρειάζεται, και μετά ηρεμούμε, μέχρι να ξαναγαυγίσουμε.. :a0210:

Δεν είπα ποτέ ότι είναι βυζαντινό... είναι εμπνευσμένο από το βυζαντινό μέλος, γραμμένο όμως με τελείως διαφορετικό τρόπο. Αλλά αντίστοιχα, είναι ακόμα πιο μακριά από το Γρηγοριανό που λες... :grandpa:
Όπως είπε ο Busoni, είναι ένα choral παράτυπο ως προς τους κανόνες του δυτικού choral, ουσιαστικά ένας πειραματισμός-μείξη διαφορετικών τεχνοτροπιών...

Μοιάζει για μένα με το βυζαντινό μέλος, τόσο ως προς κάποιες μελωδίες του, όσο και στην κατάνυξη που σου προσφέρει... Δυστυχώς κανένας φράγγικος εκκλησιαστικός ύμνος δεν κατάφερε ποτέ να μου αναπαραστήσει μπροστά μου τα γεγονότα της Μεγάλης εβδομάδας.... εξαιρουμένων βέβαια των διαφόρων αριστουργημάτων λόγιων και όχι εκκλησιαστικών συνθετών...
Το ειπα "κακεκτυπο Γρηγοριανο".Ουτε Ψαρι ουτε κρεας με λιγα λογια.

Last edited:

Ε ναι...σόγια... :flipout::flipout::flipout:

Είναι απλά ένας από τους 3-4 υπάρχοντες τρόπους να φτάσει κανείς στην κατάνυξη (βυζαντινοι ύμνοι, καθολικοί ύμνοι, λόγια μουσική, και αυτό) :a0210:

Απάντηση: Re: Προσκυνούμεν Σου τα Πάθη Χριστέ...

Σορρρυ αλλά ..όχι και Γρηγοριανό !!!

Καμμία σχέση.

Αλλο χορωδιακό και άλλο Γρηγοριανή τεχνοτροπία ,με τις κοφτές και γρήγορα εναλλασσόμενες πολυφωνικές (αλλά συνήθως στον ίδιο τόνο και μοτίβο), κόντρες σολίστα-κόρο.

Αλλο δεν μ αρέσει γιατι "δυτικίζει" και άλλο να το βαφτίζουμε αβίαστα.:operator:

Και ναι χτες στον Αγ. Διονύσιο μας λύσσιαξε,όπως και σήμερα το πρωί.
Ελεος.

Αναζητείται άμεσα εναλλακτική στα πρότυπα του μέχρι πρότινος Αγ.Διονυσίου.

Μαέστρο μια και είσαι μέσα στα πράγματα..help !!!!

ΥΓ. Και εμείς στον Γυναικονίτη ανεβαίναμε και παρακολουθούσαμε.Το κόψανε και αυτό.
Απαγορεύεται πλέον γιατί είναι οι προβολείς,οι κάμερες και τα καλώδια..

Πολλά χρόνια μετά, όμως την ίδια μέρα... για το ίδιο ακριβώς κομμάτι. Δυστυχώς το...rapidshare που είχα ανεβάσει τότε δεν υπάρχει πια, και εδώ που είμαι δεν έχω καν πρόσβαση στη δισκοθήκη που άφησα στην Ελλάδα.

Όμως παλιοί συνάδελφοι στη χορωδία του Δήμου Αθηναίων έδωσαν μια αντίστοιχα όμορφη ερμηνεία πριν λίγα χρόνια στη.... Μόσχα. Ορθόδοξος ναός και πάλι, με ακουστική που αρμόζει. Βέβαια κανένας ήχος στ'αυτιά μου δε θα πλησιάζει τον ήχο της αμιγώς ανδρικής χορωδίας, όμως αν μη τι άλλο, όταν η ερμηνεία είναι αυτή που πρέπει, προσαρμόζομαι.

Χρόνια πολλά σε όλους.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Πολυ καλη ιδέα να αναδύονται κάποια νήματα οταν πεφτουμε και σε συγκυρίες γεγονότων όπως αυτη της Μεγάλης εβδομάδας.
Εμαθα πραγματα που δεν ήξερα τον συνθέτη και την τεχνοτροπία του.
Merci Maestro:

Να σημειώσω οτι το Rapidshare έκλεισε οπότε το uploqd soy δεν ειναι πια διαθέσιμο :bigcry:

Αν βρεις άλλο server μου λες γιατι θα ηθελα να το ακουσω.

Ranger δυστυχώς επί της παρούσης είμαι μετανάστης στην άλλη άκρη του κόσμου, και η δισκοθήκη μου παραμένει στην Αθήνα. Δε μπορώ να σου περιγράψω πόσο το χρειαζόμουν το συγκεκριμένο σήμερα, αλλά δυστυχώς δεν πρόβλεψα!! Όταν ξαναγυρίσω με το καλό.