VetNik
AVClub Addicted Member
- 1 February 2008
- 1,498
Μην το αμφισβητείτε, είναι γεγονός, και το περίεργο είναι ότι δεν έχει εξήγηση...
φυσικα και εχει.
Μην το αμφισβητείτε, είναι γεγονός, και το περίεργο είναι ότι δεν έχει εξήγηση...
Να καταθέσω και εγώ την άποψη μου, και νομίζω ότι έχει σημασία, διότι ανέκαθεν ήμουν σκεπτικός για τα καλώδια ρεύματος, ΧΩΡΙΣ να είμαι πολέμιος...
Την Παρασκευή που είχαν έρθει σπίτι τα παιδιά (AUDIOLTYIC, Ανδρέας, Χάρης) και δοκιμάσαμε ένα καλώδιο (ρεύματος/ηχείων) της Oyaide μόνο στο phono stage, και κατόπιν μόνο στον προενισχυτή... παιδιά έπαθα πλάκα το πόσο βελτίωση είχε ο ήχος...περισσότερο από τις διαφορές που ακούσαμε με ένα interconnect που άλλαξα από τα δικά μου.
Από δω και πέρα θεωρώ δεδομένο ότι τα καλώδια ρεύματος μπορούν να κάνουν σημαντικές διαφορές στον ήχο, και θα ξεκινήσω να φτιάξω (μαζί με τον Δημητρακούδη) χειροποίητα χαμηλού κόστους σε πρώτη φάση, και μετά θα κοιτάξω για έτοιμα...
φυσικα και εχει.
Vetnik said:φυσικα και εχει.
jolk said:vetnik said:φυσικα και εχει.
Να την ακούσω αγαπητέ?
Γιατι εχω την αντύπωση οτι ο φίλος ήθελε να δικαιολογήσει την αγορά των Less Loss στα αυτιά του και την τσέπη του.....
Επειδή στη διαδικασία αυτή είχα μπει και γω παλαιώτερα η μόνη αλλαγή που είχα δεί ήταν στην τσέπη μου και πουθενά αλλού...
Ασε που τα ακούμπησα και για σταθεροποιητή-οχι της σειράς- και η αλλαγή στον ηχο ηταν απιστευτη.....δεν ΠΙΣΤΕΥΑ τι ακουγα.....τετοια αλλαγη.....
Μετα απο αυτό η σύζυγος με προέτρεψε να πάω στον shrinkογιατρό.....
Για να μην τα πολυλογώ
1 μετρο καλώδιο ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ στον ήχο......
ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ
Οσοι ακούνε διαφορές ΟΧΙ στον ψυχίατρο ΑΛΛΑ στον Ωρυλα και γρήγορα....
Ιδίως οι πανω των 50 που ακουνε εως τα 12-13 κΗΖ ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΑΚΟΥΝΕ ΤΑ ......lessloss
Ειαπμε αλλο το Hobby αλλο η αυθυποβολή και ο ψυχαναγκασμος....:rifle:
Την καλημέρα μου
Ειδικα στον Καπετάνιο
jolk said:vetnik said:φυσικα και εχει.
Να την ακούσω αγαπητέ?
Γιατι εχω την αντύπωση οτι ο φίλος ήθελε να δικαιολογήσει την αγορά των Less Loss στα αυτιά του και την τσέπη του.....
Επειδή στη διαδικασία αυτή είχα μπει και γω παλαιώτερα η μόνη αλλαγή που είχα δεί ήταν στην τσέπη μου και πουθενά αλλού...
Ασε που τα ακούμπησα και για σταθεροποιητή-οχι της σειράς- και η αλλαγή στον ηχο ηταν απιστευτη.....δεν ΠΙΣΤΕΥΑ τι ακουγα.....τετοια αλλαγη.....
Μετα απο αυτό η σύζυγος με προέτρεψε να πάω στον shrinkογιατρό.....
Για να μην τα πολυλογώ
1 μετρο καλώδιο ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ στον ήχο......
ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ
Οσοι ακούνε διαφορές ΟΧΙ στον ψυχίατρο ΑΛΛΑ στον Ωρυλα και γρήγορα....
Ιδίως οι πανω των 50 που ακουνε εως τα 12-13 κΗΖ ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΑΚΟΥΝΕ ΤΑ ......lessloss
Ειαπμε αλλο το Hobby αλλο η αυθυποβολή και ο ψυχαναγκασμος....:rifle:
Την καλημέρα μου
Ειδικα στον Καπετάνιο
Μέσα στα hobby είναι σαφώς και η αυθυποβολή!..
Σε αυτο θα συμφωνησω 100%.
Και θα δωσω και δικιο σε οσους το παραδεχονται.
Οτι το πηραν για να αισθανονται οτι εχουν ολοκληρωσει το συστημα τους σε τετοιο σημειο που ξεπερνουσε τις αρχικες προσδοκιες τους (ως προς τα μερη που το αποτελουν).
Οταν αισθανεσαι ωραια τοτε ολα γυρω σου ειναι πολυ πιο ομορφα ή/και μπορεις να ξεχωρισεις κατι πανω σε αυτα.
Αν λοιπον το οικονομικο δεν ειναι προβλημα τοτε φυσικα και να αγορασει κανεις καποιο ακριβο καλωδιο.
Αν ομως ειναι στριγμωμενα τοτε μαλλον αν δεν του αρεσει ο ηχος θα πρεπει να κανει αλλες αλλαγες. Μακρια απο τα καλωδια ηχειων/ιντερκονεκτ/ρευματος. Με πρωτα την πηγη και μετα τα ηχεια, και τελευταιο τον ενισχυτη (εφοσον πληρει τις προϋποθεσεις ισχυος και εμπεδησης).
Κατα τ`αλλα οτι και να ισχυριζεται καποιος που εχει το καλωδιο τους αλλους δεν τους πειθει.
Οπως και το αντιθετο.
H λύση είναι μία από τις παρακάτω:
1) Επίσκεψη σε Ωρυλά
2) Επίσκεψη σε ψυχολόγο
3) Πας και επαναλαμβάνεις τις δοκιμές σου σε ένα σοβαρό σύστημα
Εαν δεν βοηθήσει τίποτα από τα παραπάνω, στείλε π.μ. να σου πω τα επόμενα βήματα.
Τώρα λοιπόν τι καλωδιάκια έχουμε?..Τα μαύρα της συσκευασίας?
εγω θα πηγαινα κατευθειαν στο βημα 3...
Το θεμα οτι ενα ας πουμε επωνυμο καλωδιο ρευματος μπορει να χει φις που μπαινουν ποιο σφιχτα, το εξεταζουμε; Δηλαδη αν η διαφορα του μαυρου καλωδιου των 2 ευρω ειναι οτι πχ το iec του δε παταει σφιχτα, ειναι προτημοτερο να αγορασει καποιος ενα καλωδιο των 1000e η πχ να σφιξει-καθαρησει της επαφες του;;
Και το λεω αυτο γιατι μου καθεται τελειως κουλο ενα καλο υποτειθεται μηχανημα να χει τοοοσες μεγαλες διαφορες σπλα με ενα highend καλωδιο ρευματος.. και αν η διαφορα ηταν απλα στο οτι απτο βαλε βγαλε καθαρησαν οι επαφες; Δε πιαστηκε κοτσο αυτος που σκασε τοσο χρημα;..
Γιαυτο λεω, καθαριστε καλα , ΚΑΛΑ, τις επαφες σας, βεβαιωθειται οτι τα φις πατανε ΣΦΙΧΤΑ, και οχι σφιχτα απλα επειδη ειναι χοντρα κ δε χωρανε στην πριζα, αλλα τα μεταλα τους να τριβονται κ να εφαπτονται σφιχτα, και μετα καντε καποια δοκιμη Α-Β.. Εκει πραγματικα πιστευω οτι σε blind test θα βγουν πολυ αστεια συμπερασματα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.