Μόλις έγινες!! Ανέφερες το όνομα της επί ματαίω!!!Κοιτα, αν έχεις ένα καλό & μοναδικό Apple ID password και έχεις ενεργοποιημένο το Advanced Data Protection στο iCloud, πολύ δύσκολα θα έχεις πρόβλημα εκτός και αν γίνεις target από τη Mossad…
Μόλις έγινες!! Ανέφερες το όνομα της επί ματαίω!!!Κοιτα, αν έχεις ένα καλό & μοναδικό Apple ID password και έχεις ενεργοποιημένο το Advanced Data Protection στο iCloud, πολύ δύσκολα θα έχεις πρόβλημα εκτός και αν γίνεις target από τη Mossad…
Προσοχή σε αυτό γιατί η μεταφορά του authenticator από ένα κινητό σε άλλο δεν είναι πάντα απλή υπόθεση / δλδ ένα restore backup…-2 factor auth με authenicator app (αν σας κλέψουν το κινητό θα έχετε πρόβλημα όχι από θέμα αν σας κλέψουν τους κωδικούς, αλλά δεν θα μπορείτε να έχετε το app και δεν θα μπορείτε να κάνετε login se σιτεσ).
ΓΙ ΑΥΤΌ ΣΥΧΝΟ BACKUP ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ. Ολο το κινητό, όχι φωτογραφιούλες.
Τα έχω όλα αυτάΚοιτα, αν έχεις ένα καλό & μοναδικό Apple ID password και έχεις ενεργοποιημένο το Advanced Data Protection στο iCloud, πολύ δύσκολα θα έχεις πρόβλημα εκτός και αν γίνεις target από τη Mossad…
Άραγε γιατί δεν έχουν βγάλει authenticator για PC και πρέπει να το έχουμε μόνο στο κινητό; Πιο εύκολα χάνεις το κινητό παρά το PC.Προσοχή σε αυτό γιατί η μεταφορά του authenticator από ένα κινητό σε άλλο δεν είναι πάντα απλή υπόθεση / δλδ ένα restore backup…
Μπορεις να εχεις τα ιδια apps και στο tablet και στο mac (αν εισαι στο οικοσυστημα της apple). Πχ εγω εχω το google authenticator σε iphone και ipad, οποτε και να χαθει το κινητο υπαρχει στο ipad. Επισης μπορεις να χρησιμοποιεις το cloud για να κανεις restore τους κωδικους που ειναι αποθηκευμενοι στο authenticator αλλα προσωπικα το αποφευγω για λογους ασφαλειας.Προσωπικά το πρόβλημα μου είναι πάντα το single point of falure.
Γι' αυτό αποφεύγω τα apps στο κινητό. Αν χαθεί το κινητό το θα κάνω; Έτσι το ebanking το κάνω από τον υπολογιστή και χρησιμοποιώ το κινητό για ταυτοποίηση.
Άραγε γιατί δεν έχουν βγάλει authenticator για PC και πρέπει να το έχουμε μόνο στο κινητό; Πιο εύκολα χάνεις το κινητό παρά το PC.
Καλα, στα Mac βεβαια δεν υπαρχει τετοιο θεμα γιατι εχουν ολα βιομετρικα. Γι'αυτο και το "μαμα" Passwords της Apple εχει app για ολες τις συσκευες.Αν έχεις τον authenticator στο PC του σπιτιού και τον χρειαστείς στη δουλειά τι κάνεις;
Επίσης τα κινητά συνήθως τα κλειδώνουμε με βιομετρικά. Τα PC?
Τι ωραία που θα ήταν. Τα Mac μου κάθε τόσο μου ζητάνε κωδικό και το Touch ID δεν λειτουργεί μέχρι να τον βάλεις. Αυτό ίσως έχει να κάνει με το ότι είναι διαχειριζόμενα από το πανεπιστήμιο.Καλα, στα Mac βεβαια δεν υπαρχει τετοιο θεμα γιατι εχουν ολα βιομετρικα. Γι'αυτο και το "μαμα" Passwords της Apple εχει app για ολες τις συσκευες.
Δεν λέω να είναι μόνο στο PC. Να είναι ΚΑΙ στο PC (για καβάτζα).Αν έχεις τον authenticator στο PC του σπιτιού και τον χρειαστείς στη δουλειά τι κάνεις;
Επίσης τα κινητά συνήθως τα κλειδώνουμε με βιομετρικά. Τα PC?
Αυτο ειναι σιγουρα λογω του admin του πανεπιστημιου.Τι ωραία που θα ήταν. Τα Mac μου κάθε Δευτέρα πρωί μου ζητάνε κωδικό και το Touch ID δεν λειτουργεί μέχρι να τον βάλεις. Αυτό ίσως έχει να κάνει με το ότι είναι διαχειριζόμενα από το πανεπιστήμιο.
Όμως και το iPhone, που είναι όλο δικό μου, κάθε τόσο μου λέει "enter password to enable Face ID".
Στο iphone στο κανει μονο οταν κανεις restart το κινητο.
Ναι, ειναι συχνο φαινομενο αυτο, χωρις κι εγω να αντιλαμβανομαι τον λογο... καποιες φορες -νομιζω- μπλοκαρει λογω του οτι φορας το ρολοι αλλα δεν το εχεις ξεκλειδωσει και αυτο με τη σειρα του δεν ξεκλειδωνει τον μακ η το κινητο.Όχι, δυστυχώς το κάνει randomly όποτε του κατέβει.
Αυτό δεν το κάνουν κυρίως για λόγους ασφάλειας αλλά και για τεχνικούς λόγους.Δεν λέω να είναι μόνο στο PC. Να είναι ΚΑΙ στο PC (για καβάτζα).
Σε εταιρίες, πολύ μεγαλύτερο θέμα είναι το ότι χρησιμοποιούν root access credentials ή ακόμη χειρότερα shared credentials που χρησιμοποιούν ολόκληρα τμήματα.
Αυτό δεν το κάνουν κυρίως για λόγους ασφάλειας αλλά και για τεχνικούς λόγους.
Ο authenticator λειτουργεί όπως λειτουργούσε και ο κλειδάριθμος που έδιναν παλιά οι τράπεζες. Δεν μπορούσες να έχεις δυο επειδή αφενός γινόταν δυο φορές πιο εύκολο να στον κλέψουν / χάσεις, αφετέρου ήταν δύσκολο να είναι εντελώς in sync μεταξύ τους και με το κεντρικό σύστημα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.