ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Ηλιέλαιο επιμολυσμένο με ορυκτέλαιο εντοπίστηκε στα Lidl

Θυμάστε τι είχε γίνει στην Ισπανία πριν 2-3 δεκαετίες, με το ελαιόλαδο που είχε νοθευτεί με ανιλίνη (και δεν μιλάμε για "επιμόλυνση" 0,κάτι γραμμάρια στο λίτρο, αλλά για χοντρή πρόσμιξη)?
Που είχαν θρηνήσει και θύματα?

ότι φάγαμε....φάγαμε αυτό δεν αλλάζει σίγουρα. Τα σούπερ μάρκετ LIDL όπως και τα DIA ε..δεν είναι και τα καλύτερα για να αγοράζει προϊόντα κανείς.

Θα διαφωνήσω, τα μεν δεν έχουν καμία σχέση με τα δε, μάλιστα τα πρώτα έχουν κάποια προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας. Αλλά εδώ δεν μιλάμε για ένα σουπερμάρκετ, ίσως ο τίτλος του νήματος να είναι πλέον άκυρος. Έχουν αποσυρθεί όλα τα ηλιέλαια, από μία ημερομηνία και μετά, από παντού. Τα αυτά συνέβησαν σε πάρα πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Εμένα με ανησυχεί περισσότερο η μόλυνση του εδάφους της Ουκρανίας με καίσιο και στρόντιο απο το ατύχημα του Τσερνομπίλ.
Το ραδιενεργό καίσιο έχει διάρκεια ζωής τα 35 έτη. Και έχουν περάσει μόλις τα 22. Σημειώνεται ότι μερικοί επιστήμονες μιλούν για διάρκεια ζωής του καισίου πάνω από 80 χρόνια
Είναι δηλαδή τόσο ασφαλή τα προϊόντα απο εκεί ώστε να τηρούν τις προδιαγραφές της Ε.Ε;

Βγαίνω λίγο offtopic, αλλά νομίζω ότι αξίζει να διευκρινιστεί:

Ο χρόνος ημιζωής ενός ραδιενεργού υλικού συχνά παρερμηνεύεται ως ο χρόνος που απαιτείται για να καταστεί αυτό ανενεργό. Δυστυχώς, η πραγματικότητα είναι χειρότερη: Ο χρόνος ημιζωής είναι το διάστημα κατά το οποίο η ραδιενεργή ποσότητα έχει μείνει η μισή της αρχικής. Προφανώς, η ραδιενεργή ακτινοβολία συνεχίζεται και μετά από αυτό το όριο με συνεχώς μειούμενη ένταση, μέχρι κάποια στιγμή να καταστεί αμελητέα.

Επομένως, για να εκτιμήσουμε μέχρι πότε ένα ραδιενεργό υλικό παραμένει επικίνδυνο, πρέπει να γνωρίζουμε τη συγκέντρωσή του στη δεδομένη περιοχή, το χρόνο ημιζωής και τα όρια επικινδυνότητας.

Καιρό έχουν να μας βάλουν την κλασική διαφήμιση "μην πίνετε λάδι από το χωριό που έρχεται σε ντενεκέδες, πάρτε συσκευασμένο"!

Ε ρε γλέντια! :Banane0:

Υπάρχει περίπτωση,τρώγοντας έξω,να μην έχουμε πάρει όλοι την...δόση μας και μάλιστα όχι σε αμελητέες ποσότητες;

Περαστικά μας...

Βγαίνω λίγο offtopic, αλλά νομίζω ότι αξίζει να διευκρινιστεί:

Ο χρόνος ημιζωής ενός ραδιενεργού υλικού συχνά παρερμηνεύεται ως ο χρόνος που απαιτείται για να καταστεί αυτό ανενεργό. Δυστυχώς, η πραγματικότητα είναι χειρότερη: Ο χρόνος ημιζωής είναι το διάστημα κατά το οποίο η ραδιενεργή ποσότητα έχει μείνει η μισή της αρχικής. Προφανώς, η ραδιενεργή ακτινοβολία συνεχίζεται και μετά από αυτό το όριο με συνεχώς μειούμενη ένταση, μέχρι κάποια στιγμή να καταστεί αμελητέα.

Επομένως, για να εκτιμήσουμε μέχρι πότε ένα ραδιενεργό υλικό παραμένει επικίνδυνο, πρέπει να γνωρίζουμε τη συγκέντρωσή του στη δεδομένη περιοχή, το χρόνο ημιζωής και τα όρια επικινδυνότητας.

Για να το λές εσύ Lepton που είσαι χημικός ..........βοήθειά μας τότε.:angel:
Για πες και για το μέλι...και είναι ωραίο το άτιμο!

Εγώ το ανέφερα για να πω ότι ο χρόνος ημιζωής δεν λέει τίποτα από μόνος του, οπότε δεν ωφελεί να βγάζουμε συμπεράσματα -είτε καλά είτε κακά- από αναφορές σε αυτόν. Πιο διαφωτιστικά είναι τα επίπεδα ακτινοβολίας.

Για το μέλι δεν έχω κάτι υπόψη μου.

εδω καιχρονια το τρωγαμε απλα τωρα εντοπιστηκε
νοιοθω οχημα και θελω κτεο

α ρε ελλαδα

Άντε γειά μας!!!!!
bp.jpeg

Καιρό έχουν να μας βάλουν την κλασική διαφήμιση "μην πίνετε λάδι από το χωριό που έρχεται σε ντενεκέδες, πάρτε συσκευασμένο"!

Ε ρε γλέντια! :Banane0:

Για να ξέρετε τί βάζετε στο πιάτο σας!!:7SFGSFG:

Πάντως δεν πάμε καλά ρε παιδιά... Να δούμε τι θα έρθει μετά...

Ήδη πλέον πρέπει να μην τρώμε ηλιέλαιο, και παράγωγα, μαγιονέζες κλπ, στην Ασία υπάρχει ακόμα γρίππη πτηνών, οι τρελές αγελάδες δεν έχουν εξαφανιστεί τελείως...

Νομίζω δε θα αργήσει η εποχη που θα τρεφομαστε μονο με ειδικα χαπάκια.....

Παρακαλούνται όσοι κατανάλωσαν ηλιέλαιο με ορυκτέλαιο να περάσουν απο το ΚΤΕΟ της περιοχής τους για τεχνικό έλεγχο μεταξύ 1ης και 10ης Ιουνίου. Οσοι δεν συμμορφωθούν θα πληρώσουν διπλό παράβολο!

Απάντηση: Re: ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Ηλιέλαιο επιμολυσμένο με ορυκτέλαιο εντοπίστηκε στα Lidl

Παρακαλούνται όσοι κατανάλωσαν ηλιέλαιο με ορυκτέλαιο να περάσουν απο το ΚΤΕΟ της περιοχής τους για τεχνικό έλεγχο μεταξύ 1ης και 10ης Ιουνίου. Οσοι δεν συμμορφωθούν θα πληρώσουν διπλό παράβολο!

Ώχ ωχ ωχ.........δέν μπορώ να φανταστώ πώς θα μας κάνουν την αλλαγή λαδιών!!!:blush::blush::blush:
Ρε τι διεστραμμένα μυαλά έχετε......:flipout::flipout: