Προσοχή!! Νέος τρόπος κλεψίματος αυτοκινήτου

ΠΕΤΡΟΣ Κ.

Established Member
4 October 2007
118
Θεσσαλονίκη
Παλιά είχε αναφερθεί οτι τα κλεφτρόνια την στήνανε απέναντι από τα περίπτερα και μόλις κάποιος κατέβαινε για τσιγάρα αφήνοντας τα κλειδια στη μηχανή, έβρισκαν την ευκαιρία και κλέβανε το αυτοκίνητο.

Νέος τρόπος:

ΜΕ ΕΓΓΡAΦΟ ΣΤΟ ΠΊΣΩ ΠΑΡAΘΥΡΟ ΤΟΥ ΟΧΗΜAΤΟΣ!!!

Γυρνάτε στο αυτοκίνητο σας μετά από ψώνια και περπατάτε στο χώρο στάθμευσης,ξεκλειδώνετε το αυτοκίνητό σας και μπαίνετε μέσα.
Ανάβετε τη μηχανή και βάζετε όπισθεν.
Όταν εξετάζετε τον πίσω καθρέφτη παρατηρείτε ένα κομμάτι χαρτί που υπάρχει στη μέση του οπίσθιου παραθύρου ΣΤΕΡΕΩΜΕΝΟ Ή ΚΟΛΛΗΜΕΝΟ.
Έτσι, ξεκλειδώνετε τις πόρτες σας, και βγαίνετε από το αυτοκίνητό σας για να αφαιρέσετε εκείνο το έγγραφο που εμποδίζει το οπτικό σας πεδίο, τις περισσότερες φορές με τα κλειδιά στη μηχανή!!.
Όταν φθάνετε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου σας, εμφανίζεται από το πουθενά κλέφτης που ορμά μπαίνει στο αυτοκινητό σας το παίρνει και φέυγει !!!
Φυσικά το πορτοφόλι σας είναι ακόμα στο αυτοκίνητο.
Τώρα ο κλέφτης έχει το αυτοκίνητό σας, τη διεύθυνση κατοικίας σας, τα χρήματά σας, & τα κλειδιά σας. Το σπίτι σας & ολόκληρη η ταυτότητά σας είναι στα χέρια του.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΥΤΟ ΤΡΟΠΟ ΚΛΟΠΗΣ !!!
Εάν δείτε ένα κομμάτι χαρτί στο πίσω παράθυρό σας, οδηγήστε μακριά και μετά αφαιρέστε το έγγραφο.

Επίσης, με αφορμή χθεσινό ρεπορταζ, στον ALPHA νομίζω, οτι διέρηξαν αρκετά διαμερίσματα με πόρτες ασφαλείας και μάλιστα κλειδωμένες, χωρίς ίχνη παραβίασης, θυμήθηκα το γεγονός οτι κάποιοι επιτηδιοι φωτωγραφίζουν με κινητά τηλέφωνα τα κλειδιά του σπιτιού που έχετε αφήσει στο π.χ. τραπεζάκι της καφετέριας και βγάζουν αντικλείδι μόνο από την φωτογραφία, γιατί ως γνωστόν τα "δόντια" σε ένα κλειδί από πόρτα ασφαλειας είναι ευδιακριτα και πιο μεγάλα από τα κοινά κλειδιά, οπότε προσοχή!

(τωρα θα μου πείτε:καλά ακόμα δεν ήρθες στο club, με τέτοια άρχισες;;):argue:

Έχουμε πήξει στις μούφες με αυτό το internet... θανατηφόρα κουτάκια κοκας, καρφίτσες στο σινεμά, κλεμμένα νεφρά και ο νεος ΣΟΥΠΕΡ θανατηφορος ιός του MSN που σου έρχεται σε μυνημα! yupiiiiiiiiiiii

Απάντηση: Re: Προσοχή!! Νέος τρόπος κλεψίματος αυτοκινήτου

Επίσης, με αφορμή χθεσινό ρεπορταζ, στον ALPHA νομίζω, οτι διέρηξαν αρκετά διαμερίσματα με πόρτες ασφαλείας και μάλιστα κλειδωμένες, χωρίς ίχνη παραβίασης, θυμήθηκα το γεγονός οτι κάποιοι επιτηδιοι φωτωγραφίζουν με κινητά τηλέφωνα τα κλειδιά του σπιτιού που έχετε αφήσει στο π.χ. τραπεζάκι της καφετέριας και βγάζουν αντικλείδι μόνο από την φωτογραφία, γιατί ως γνωστόν τα "δόντια" σε ένα κλειδί από πόρτα ασφαλειας είναι ευδιακριτα και πιο μεγάλα από τα κοινά κλειδιά, οπότε προσοχή!

(τωρα θα μου πείτε:καλά ακόμα δεν ήρθες στο club, με τέτοια άρχισες;;):argue:

Μουφα! Τα δοντια εαν δεν τα πετυχεις με ακριβεια χιλιοστου του χιλιοστου δεν ξεκλειδωνουν με τιποτα. Ασε που εαν σε κανονικο κλειδι στραβωσει λιγο το δοντακι (απο πεσιμο πχ) εμεινες απεξω.

nsamar με 2 φωτογραφίες σε 30 μοίρες διαφορά τοποθέτηση μηχανής σε αναλογικό film ( σε ψηφιακό δεν ξέρω τι παίζει ) έχεις πολύ καλό τρισδιάστατο αποτέλεσμα ... Η φωτογραφία σου δίνει ακρίβεια δέκατο του χιλιοστού ...

Ακρίβεια χιλιοστού σε φωτογραφία κινητού?

Πριν ή μετά το τρελό sharpening και τη χρωματική καμπύλη που εφαρμόζει το κινητό στο αρχείο των 2mp που προέκυψε από τον φακό της κακιάς ώρας?

Re: Απάντηση: Re: Προσοχή!! Νέος τρόπος κλεψίματος αυτοκινήτου

Μουφα! Τα δοντια εαν δεν τα πετυχεις με ακριβεια χιλιοστου του χιλιοστου δεν ξεκλειδωνουν με τιποτα. Ασε που εαν σε κανονικο κλειδι στραβωσει λιγο το δοντακι (απο πεσιμο πχ) εμεινες απεξω.

Επειδή κάνει ο θείος μου θωρακισμένες πόρτες, μπορώ να το επιβεβαιώσω.

Επίσης, αν για κάποιο λόγο υποκλαπούν τα κλειδιά σου, δεν αλλάζεις κλειδαριά!
Απλώς, με την παρέμβαση τεχνικού, αλλάζεις τη διάταξη των πύρων μέσα στην ίδια κλειδαριά και βγάζεις νέα κλειδιά!

Βολικό για εργένηδες που αλλάζουν συχνά συντρόφους...;)

Επειδή κάνει ο θείος μου θωρακισμένες πόρτες, μπορώ να το επιβεβαιώσω.

Επίσης, αν για κάποιο λόγο υποκλαπούν τα κλειδιά σου, δεν αλλάζεις κλειδαριά!
Απλώς, με την παρέμβαση τεχνικού, αλλάζεις τη διάταξη των πύρων μέσα στην ίδια κλειδαριά και βγάζεις νέα κλειδιά!

Βολικό για εργένηδες που αλλάζουν συχνά συντρόφους...;)

Ουσιαστικά αλλάζεις την "μήτρα" της κλειδαριας η οποία βγαίνει εύκολα από το μέσα μέρος της πόρτας, οπου υπάρχει ένα "πορτάκι" επάνω από την υποδοχή του κλειδιού. Αυτό όμως ισχύει για σχετικά καλές μάρκες θωρακισμένων. Αν πρόκειται για της "σειράς" μάλλον θα πρέπει να αλλάξεις κλειδαριά.

Ουσιαστικά αλλάζεις την "μήτρα" της κλειδαριας η οποία βγαίνει εύκολα από το μέσα μέρος της πόρτας, οπου υπάρχει ένα "πορτάκι" επάνω από την υποδοχή του κλειδιού. Αυτό όμως ισχύει για σχετικά καλές μάρκες θωρακισμένων. Αν πρόκειται για της "σειράς" μάλλον θα πρέπει να αλλάξεις κλειδαριά.

Και γιατί δηλαδή να την σπιτώνεις και να μπαίνεις κάθε τόσο σε τέτοια διαδικασία?

Σπίτι δεν έχει?

Να αλλάξει εκείνη κλειδαρία....

Άντε γιατί μεγάλος μπελάς μας έγιναν!

Δεν ξέρω τι γίνεται με της "σειράς", πάντως στο σπίτι μας όλες οι κλειδαριές (πάνω-κάτω εξώπορτες, κεντρική είσοδος) είναι έτσι όπως τις περιγράφεις.