Προσοχή στις αγορές σας από το ebay

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προσοχή στις αγορές σας από το ebay

Μιχάλη, καλά το αγγλικό, από Αμερική όμως δε "βαράει" το τελωνείο;

Έχω και εγώ αυτή την απορία σχετικά με τις αγορές από Αμερική, Κίνα κλπ
Πως υπολογίζεται το ποσό που θα πληρώσουμε επιπλέον στο τελωνείο; Αυτό το ποσό το πληρώνουμε στη μεταφορική που έρχεται σπίτι μας;
Υπάρχει κάποιο όριο για απαλλαγή από το τελωνείο;
Επειδή έχω ακούσει πάρα πολλά σενάρια, δεν έχω βγάλει άκρη τι γίνεται τελικά με τις αγορές εκτός ΕΕ!:confused:

Όχι κανένα πρόβλημα από Αμερική κ από αλλού, όπως Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη, Κίνα. Κανένα τελωνείο.
Απλά κοιτάς να στέλνει ο άνθρωπος από εκεί με απλό ταχυδρομείο, όχι κούριερ κτλ. Εκτός βέβαια αν το πακέτο είναι μεγάλο. Με κούριερ έχει τελωνείο κατά 99%. Με απλό ταχυδρομείο κ το κουτί να είναι σχετικά μικρό τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν επίσης επικοινωνήσετε με τον άνθρωπο κ του πείτε να γράψει από έξω σχόλια ότι είναι δώρο τότε ακόμα καλύτερα. Κατά καιρούς έχω ψωνίσει διάφορα με το μεγαλύτερο να είναι ένα ραδιόφωνο tivoli model one από Αμερική κ μου ήρθε κανονικά !

Όχι κανένα πρόβλημα από Αμερική κ από αλλού, όπως Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη, Κίνα. Κανένα τελωνείο.
Απλά κοιτάς να στέλνει ο άνθρωπος από εκεί με απλό ταχυδρομείο, όχι κούριερ κτλ. Εκτός βέβαια αν το πακέτο είναι μεγάλο. Με κούριερ έχει τελωνείο κατά 99%. Με απλό ταχυδρομείο κ το κουτί να είναι σχετικά μικρό τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν επίσης επικοινωνήσετε με τον άνθρωπο κ του πείτε να γράψει από έξω σχόλια ότι είναι δώρο τότε ακόμα καλύτερα. Κατά καιρούς έχω ψωνίσει διάφορα με το μεγαλύτερο να είναι ένα ραδιόφωνο tivoli model one από Αμερική κ μου ήρθε κανονικά !

Αν δηλαδή γίνει αγορά από κάποια εταιρεία και τους ζητήσουμε να μη γράψουν την επωνυμία τους αλλά ένα απλό ονοματεπώνυμο, γίνεται ...δουλειά;
Και πως επιλέγουμε αποστολή με απλό ταχυδρομείο, είναι αυτό το USPS για Αμερική; Πόσος είναι ο χρόνος παράδοσης;

Αν δηλαδή γίνει αγορά από κάποια εταιρεία και τους ζητήσουμε να μη γράψουν την επωνυμία τους αλλά ένα απλό ονοματεπώνυμο, γίνεται ...δουλειά;
Και πως επιλέγουμε αποστολή με απλό ταχυδρομείο, είναι αυτό το USPS για Αμερική; Πόσος είναι ο χρόνος παράδοσης;
Πριν 15 ημέρες συγκεκριμένα αγόρασα από το Αμερικάνικο ebay έναν HDMI Switcher 3 σε 1, με 1.3 hdmi version μάλιστα. Το παληκάρι έμενε στο Hong Kong !
Το έστειλε λοιπόν κανονικά, με Standard Int'l Flat Rate Postage που κόστιζε 10 δολλάρια.

Δείτε παρακάτω :

Στο πακέτο έγραφε ότι είναι hdmi switcher GIFT κ μου το έφερε ο ταχυδρόμος σπίτι !

Attachments

• hdmi_paradeigma.jpg
    hdmi_paradeigma.jpg
    43.2 KB · Views: 32
Άλλο παράδειγμα είναι από Αγγλικό Ebay πάλι αγορά από Hong Kong, πήρα ένα παιχνίδι για το ps3, ήρθε σπίτι με τον ταχυδρόμο με Sellers Standard International Rate των 6,99 λιρών Αγγλίας.

πάντως εγώ είχα ξαναγράψει ότι είχα προτιμήσει να πάρω δυό μπαταρίες κινητού από τον κινέζο.
bonnieshop.
είπα γιά 5.6 ευρώ και άλλα δυό μεταφορικά....
Τελικά οι μπαταρίες δεν βγάζουν μιά μέρα.
Υποτίθεται ήταν sony. Μιά καλή ματιά (αλλά πολύ καλή μιλάμε) έδειχνε ότι μάλλον ήταν μούφα.
Μετά πήρα μιά άλλη με 7 ευρώ από έναν γερμανό, όχι ορίτζιναλ και είναι τζάμι.
Τελικά έχω κάνει κάπου 20 αγορές από γερμανούς, όλες καλές. Μιά έκανα από κινέζο....

το ebay είναι καλό όταν είναι από γερμανό....

Άλλο παράδειγμα είναι από το γερμανικό ebay, όπως λέει ο ΑΓΔ πιο πάνω, αγόρασα μνήμη sodimm 667mhz για τον υπολογιστή μου κ δουλεύει μια χαρά.

Mε απλό δέμα απο Αμερική κανει 4,5+μήνες, αργει αλλα πάντα έρχεται. Με Γρήγορο 15-20 μέρες, αλλα αν κατι ειναι ελαφρύ ατω απο 0,5 Κg τοτε συμφέρει να σταλεί σαν γράμμα και κανει 7-8 μέρες.

Οσες αγορες εκανα απο το γερμανικο,ηταν ολες καλες και μια απο ΗΠΑ και αυτη καλη,τωρα βεβαια καποιοι πουλανε .Μ.L 335 1000 ΕΥΡΩ,μαλλον κατι δεν παει καλα