Προσοχή!!! Υπερεισπράξεις από την εφορία

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ.

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
7,396
ΛΑΓΟΝΗΣΙ
Τον όρο "υπερείσπραξη" τον έμαθα πριν λίγους μήνες επισκεπτόμενος την ΔΟΥ όπου ανήκω.
Τι πήγα να κάνω εκεί;
Λίγες ημέρες πριν την επίσκεψή μου σε αυτή,είχα μπει στο Taxis για να δω τον ΕΝΦΙΑ.Από την "προσωπική πληροφόρηση" και μετά "οφειλές χωρίς ρύθμιση" είδα ότι χρωστούσα χρήματα τα οποία μάλιστα είχαν επιβαρυνθεί και με τόκους,ενω είχα πραγματοποιήσει εμπρόθεσμα τις πληρωμές!!!
Στην ΔΟΥ λοιπόν μου είπαν ότι έχω "υπερεισπράξεις",μία έννοια που δεν υπάρχει σε κανένα ΕΕλληνικό Λεξικό.
Τι είναι η υπερείσπραξη;
Είναι μία πληρωμή μας την οποία το σύστημα της εφορίας δεν μπορεί να την αντιστοιχήσει με την οφειλή και την πετάει σε ένα καλάθι,θεωρώντας το επιστροφή προς εμας.Ταυτόχρονα,η οφειλή φυσικά "τρέχει" έντοκα (νομίζω με επιτόκιο 15%) και μας προσθέτει χρεωστικούς τόκους!!!
Αυτό μπορεί να συμβεί είτε σε οφειλές με ρύθμιση είτε σε οφειλές χωρίς.
Τι γίνεται μετά;
Πρέπει να πας στη ΔΟΥ που ανήκεις και μόνο εκεί (αν δηλαδή έχεις ξεμείνει στη ΔΟΥ Ξάνθης,πρέπει να πας στην Ξάνθη!!!),όπου αρχικά πας στο τμήμα επιστροφών για να "δουν" τις υπερεισπράξεις.
Στη συνέχεια,στο δικαστικό τμήμα για να τις βεβαιώσουν και μετά στο τμήμα εξόδων για να κάνουν τις πληρωμές.
Αν νομίζετε ότι αυτό που μου συνέβει είναι σπάνιο,να σαςπω ότι σήμερα πηρα άδεια από την εργασία μου για να εισκεφθω τη ΔΟΥ Κορωπίου που ανήκει εξάδελφός μου του οποίου είμαι πληρεξούσιος,για να "κανονισω" 9 υπερεισπράξεις αξίας 3.400 ευρώ.
Γι´αυτό καλού κακού,κάντε έναν έλεγχο στο Τaxis μην βρεθείτε να χρωστάτε ενώ έχετε πληρώσει τις οφειλές σας.

Απάντηση: Re: ΠΡΟΣΟΧΗ!!!ΥΠΕΡΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ.

Δεν ανησυχω, δεν εχω πληρωσει τις οφειλες μου.

Θα στις πλήρωνα φιλαράκι, αλλα φοβάμαι μήπως γίνει υπερείσπραξη και μπλέξω.

Re: ΠΡΟΣΟΧΗ!!!ΥΠΕΡΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ.

Μια από τα ίδια. Τα αφήνω να αυγατιζουν!

Μόνος τελικά πρέπει να είναι αυτός που πληρώνει :p
Και εγώ μαζί σας!

Γρήγορα σε μουσείο ως έκθεμα :D

Αυτός ο μόνος που πληρώνει είμαι μάλλον εγώ :(
Κρατα γερα φιλε. Το κρατος βασιζεται πανω σου. :p

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πλακα πλακα δεν ειναι ασχημο να γνωριζεις οτι δεν εισαι μονος. :-)

Απάντηση: ΠΡΟΣΟΧΗ!!!ΥΠΕΡΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ.

δεν εχω καταλαβει καλα,δηλαδη αν πληρωσεις τους φορους σου,μετα χρωστας περισσοτερα;:chinscratch:

Αυτός ο μόνος που πληρώνει είμαι μάλλον εγώ :(

Ειμαι και εγω ....:campfire:

Σωκρατη, ευχαριστουμε για την πληροφορια -bye-

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ΕDIT:

Η υπερεισπραξη ισχυει για AΠΑΞ πληρωμη ΟΛΩΝ των δοσεων .... η ισχυει για καθε μια πληρωμη δοσης ?
Μερικες φορες, περισσευουν κατι ψιλουδια (πεντε λεπτα, δυο λεπτα, ενα λεπτο του ευρω). Το συστημα
το θεωρει υπερεισπραξη ? (να χεσω για πληροφοριακο συστημα TAXIS αν δεν αντιλαμβανεται τετοια).
Με προβληματισαν τα 3400 υπερεισπραξεων του φιλου σου (πληρωτεες μια και εξω ολες οι δοσεις ? )

Απάντηση: ΠΡΟΣΟΧΗ!!!ΥΠΕΡΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ.

Παιδιά,κι εγώ χρωστάω οφειλές από το 2012 στην εφορία.Οι δικές μου υπερεισπράξεις ήταν από ρύθμιση οφειλής σε 48 δόσεις οι οποίες μάλιστα γινονταν με πάγια εντολή στην τράπεζα.
Άνοιξα το θέμα γιατί όλοι μας χρωστάμε,πιθανόν όμως κάπου-κάπου να πηγαίνουν κάποιοι να βαζουν ότι μπορούν από το υστέρημά τους.Ακόμα και αυτά όμως,υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να χαρακτηρισθούν υπερεισπράξεις.

Αυτο ρωτησα !

Αλλα ακομα και αν η δοση ειναι 49,70 και εσυ αφησεις 50 .... το ΤΑΧΙS το θεωρει υπερεισπραξη ?
Θα μου πεις, η τραπεζα θα σε κυνηγησει να σου επιστρεψει τα 30 λεπτα. Ομως, το ερωτημα παραμενει.
Τι θεωρει υπερεισπραξη το TAXIS !