Προσοχή!!! Υπερεισπράξεις από την εφορία

Απάντηση: Re: ΠΡΟΣΟΧΗ!!!ΥΠΕΡΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ.

Αυτο ρωτησα !

Αλλα ακομα και αν η δοση ειναι 49,70 και εσυ αφησεις 50 .... το ΤΑΧΙS το θεωρει υπερεισπραξη ?
Θα μου πεις, η τραπεζα θα σε κυνηγησει να σου επιστρεψει τα 30 λεπτα. Ομως, το ερωτημα παραμενει.
Τι θεωρει υπερεισπραξη το TAXIS !
Μάλλον δεν διαβάζετε με προσοχή τι έγραψα.:AFADF0:
"Τι είναι η υπερείσπραξη;
Είναι μία πληρωμή μας την οποία το σύστημα της εφορίας δεν μπορεί να την αντιστοιχήσει με την οφειλή και την πετάει σε ένα καλάθι,θεωρώντας το επιστροφή προς εμας
"
Το αναλύω περισσότερο.
Δεν έχει σημασία αν εσύ πληρώνεις
1. δόση οφειλής,
2.όλη την οφειλή ή
3.δόση ρυθμισμένης οφειλής.
Κανείς δεν ξέρει να σου πει στην εφορία γιατί το "σύστημα Taxis" δεν παντρεύει την πληρωμή σου με την συγκεκριμένη οφειλή και την πετάει στο καλάθι της υπερείσπραξης.
και ναι-για να απαντήσω στην ερώτηση του Λάκη,μπορεί εσύ να πήγες στην τράπεζα και να πλήρωσες προκαταβολικά όλες τις δόσεις.
Το Taxis όμως δεν μπορεί να ταυτοποιήσει/συγκεκριμενοποιήσει την πληρωμή σου αυτή και να την πετάξει στο καλάθι των υπερεισπράξεων (στο ΑΦΜ σου) με αποτέλεσμα από την μία να φαίνεται ότι δεν εχεις πληρώσει πχ τον ΕΝΦΙΑ και να χρεώνεσαι τόκους και από την άλλη το ΑΦΜ σου να έχει πιστωτικό υπόλοιπο!!!

Re: ΠΡΟΣΟΧΗ!!!ΥΠΕΡΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ.

Απο την στιγμη που εγω θα πληρωσω την δοση, και λαβω τα ρεστα μου απο την τραπεζα,
πως ειναι δυνατον να ΜΗΝ παντρευτει η πληρωμη με την ωφειλη ??? ....

Τι ποσο (δεκαδικο αριθμο) καταχωρει η τραπεζα ... και τι βλεπει το TAXIS ? :chinscratch:

Απάντηση: ΠΡΟΣΟΧΗ!!!ΥΠΕΡΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ.

Ουτε λαθος ταυτοτητα οφειλης,ουτε δεκαδικα.Ειπαμε...δεν μπορεί κανεις να σου εξηγησει.

Δηλαδή έχει πρόβλημα το πρόγραμμα που έχουνε φτιάξει αν κατάλαβα καλά

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αυτό πότε ξεκίνησε να συμβαίνει?

Σίγουρα ισχύει αυτό; Όταν πλήρωσα ηλεκτρονικά την πρώτη δόση του φόρου της μάνας μου, αντί να βάλω στα δεκαδικά 05 έβαλα 50, δηλαδή 45 λεπτά περισσότερα. Στην τρίτη δόση επειδή χάσαμε το χαρτί ξαναβγάλαμε καινούργιο και είδα πως στην τελευταία δόση το ποσό ήταν κατά 45 λεπτά λιγότερο!

Απάντηση: Re: ΠΡΟΣΟΧΗ!!!ΥΠΕΡΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ.

Δηλαδή έχει πρόβλημα το πρόγραμμα που έχουνε φτιάξει αν κατάλαβα καλά

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αυτό πότε ξεκίνησε να συμβαίνει?

Tο δικό μου πρόβλημα το διαπίστωσα τον Ιανουάριο του 2014.

Κάποιος κόπανος μετάφρασε την αγγλική ορολογία "over-payment" σε "υπερ είσπραξη" και πολύ κακώς προσπαθεί να βάλει από κάποια διεθνή πρακτική μόνο την ορολογία και φυσικά ποτέ την διαδικασία ή έστω κάποιο μηχανισμό που να καλύπτει φορολογικές περιπτώσεις.

Από την διεθνή λοιπόν πρακτική σε φορολογικά συστήματα, η σωστή ορολογία για τα ποσά αυτά είναι Unallocated Credits αφού αφορούν ποσά είσπραξης (credits) που δεν συμψηφίζονται προς φόρους & πρόστιμα (Debits). Χωρίς να θέλω να συνεχίσω με τεχνικά, οι μη ταυτοποιημένες πληρωμές (πχ με χρήση κωδικού πληρωμής) παραμένουν ως χρεωστικά υπόλοιπα που η εφορία μπορεί (ή πρέπει) είτε α) Να μεταφέρει σε επόμενο οικονομικό έτος προς συμψηφισμό είτε β) να τα επιστρέψει ως "Αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά" στον φορολογούμενο (εδώ έχουμε και ορολογία made in Greece) !!

Η εφορία δεν εχει δικαίωμα επιλογής (α ή β) και θα πρέπει να καλεί τον φορολογούμενο στην ΔΟΥ για να επιλέξει .. (υποτίθεται).

Ομως όπως καταλάβατε, επειδή όλα πλέον γίνονται στο πόδι, στην ΓΓΠΣ επικρατεί ένα μπάχαλο και τέτοιοι μηχανισμοί μπαίνουν σε πραγματικές συναλλαγές, ημιτελείς, χωρίς να έχουν δοκιμαστεί και χωρίς να έχουν αξιολογηθεί σωστά. Το αποτέλεσμα είναι να μην αντιστοιχίζονται με επιτυχία χρεώσεις προς πιστώσεις και τις αποτυχημένες περιπτώσεις .. να καλείται να τις τακτοποιεί ο φορολογούμενος στην εφορία !!. Το μπάχαλο προστίθεται και ο αναγκαστικός συμψηφισμός με οφειλές σε τρίτους (πχ ασφ. ταμεία) και διέπονται από παλαβές και κάθε λογής φαρισαικές αποφάσεις της ΓΓ Δημοσίων εσόδων που μετετρέπουν τον όλο φορολογικό μηχανισμό σε "Ελληνική πατέντα" για γελια και για κλάματα..

Τα αποτελέσματα είναι γνωστά και βασανίζεται ο κόσμος χωρις λόγο..