Προσωπικα δεδομενα (θα μας τρελανουν;)

Σωρεια καταγγελιων απο οικογενειες των οποιων τα παιδια ηθελαν να πουν τα Καλαντα και αντ' αυτου βρεθηκαν στις καρτες μνημης των ασυνειδητων ιδιοκτητων.

Ουτε καν μελομακαρονο δεν τραταραν ;)

Είμαι σε αυτή τη σουρρεαλ φάση που δεν καταλαβαίνω τώρα αν μιλάς ειρωνικά ή όχι. 😎

• Like
Reactions: skysound
Το πιο απλό και καλό είναι να υπάρξει συνεννόηση. Όχι με το έτσι θέλω. Δεν σας είπα για τις διακοπές και την fake camera (να λειτουργεί ως σκιάχτρο δηλαδή) που ζήτησε την άδεια από όλους του γείτονες ξεχωριστά;
Η συναίνεση είναι το κλειδί και αν τη ζητήσεις ευγενικά και εξηγήσεις με σεβασμό ότι το ζητάς, γιατί έτσι δείχνεις στον άλλον ότι του αναγνωρίζεις πως αυτό που προτίθεσαι να κάνεις είναι βάρος για τον ίδιο, θα το πετύχεις. Και εύκολα μάλιστα.

Άσχετο αλλά πρέπει να το πω :ROFLMAO:

Εκτός από 4-5 περιπτώσεις που έδωσα video στην αστυνομία και μια δική μου για διερεύνηση άλλων υποθέσεων εδώ στη γειτονία, τα τελευταία 4-5 χρόνια η μεγαλύτερη εξιχνίαση που έκανα σε προσωπικό επίπεδο από τις κάμερες ήταν ότι έπιασα τον π@@στη που μου έχεζε συστηματικά στην πίσω αυλή στο χώρο εργασίας :ROFLMAO:

Εκτός από 4-5 περιπτώσεις που έδωσα video στην αστυνομία και μια δική μου για διερεύνηση άλλων υποθέσεων εδώ στη γειτονία, τα τελευταία 4-5 χρόνια η μεγαλύτερη εξιχνίαση που έκανα σε προσωπικό επίπεδο από τις κάμερες ήταν ότι έπιασα τον π@@στη που μου έχεζε συστηματικά στην πίσω αυλή στο χώρο εργασίας :ROFLMAO:
Αυτο ειναι βαρυ, ας πούμε

Νομιζω ενοιωσες τη μεγιστη ικανοποιηση βλεποντας το βιντεο

:ROFLMAO:

• Haha
Reactions: skysound
Εμένα μ'εχει σώσει το βίντεο άπειρες φορές, είτε για ασήμαντα είτε για σημαντικά θέματα.

Μια φορά, έχω πάει το αμάξι συνεργείο (ΗΠΑ), και όταν πάω να το πάρω βλέπω τεράστιο dent στον προφυλακτήρα. Τους ζητάω τα ρέστα, κλασικά ο τύπος κάνει το μαλάκα, οπότε φορτώνω και τους λέω ας φέρουμε την αστυνομία να δούμε τι και πως. Μετά (προφανώς επειδή ποιος ξέρει τι άλλο είχε να κρύψει) μαλακώνει και μου λέει έχω κάμερα, πάμε να δούμε. Βλέπουμε λοιπόν έναν άλλο πελάτη να κοπανάει με δύναμη τ'αμαξι μου. Παίρνουμε τηλέφωνο, και την επόμενη μέρα είχα επιταγούλα αποζημίωσης.

Χωρίς κάμερα ακόμα θα περίμενα.

Καθημερινά δε, είναι πολύ βολικό το ότι ξέρω πότε μου ήρθε δέμα, ξέρω αν ήρθε ο κηπουρός να βάλει λίπασμα κλπ, και βέβαια ξέρω πότε κάποιος περίεργος στήνεται έξω από την πόρτα μου και παρακολουθεί το σπίτι μου.

Είμαι σε αυτή τη σουρρεαλ φάση που δεν καταλαβαίνω τώρα αν μιλάς ειρωνικά ή όχι. 😎

Χιουμορ Γιου εννοειται ρε συ 🎅

Τωρα που το συζητησαμε με τις καμερες στα οχηματα τι γινεται ? υπαρχει για αυτες καμια γνωμοδοτηση ?

Τον κομμωτή στα Βριλήσια που έβλεπε τις πελάτισες να κ@τουράνε, τον τρέχουνε. Μην σε μηνύσει ο π@@στης....
:giggle::giggle:

• Haha
Reactions: vlad66
Χιουμορ Γιου εννοειται ρε συ 🎅

Τωρα που το συζητησαμε με τις καμερες στα οχηματα τι γινεται ? υπαρχει για αυτες καμια γνωμοδοτηση ?
2-3 συνάδερφοι έχουν κάμερα στο παρμπρίζ του λφ.. νομίζω "γράφουν" και εσωτερικά στον χώρο των επιβατών.
το ότι "γράφουν" μπροστά από το όχημα σίγουρα είναι χρήσιμο, σε μερικές περιπτώσεις με ατύχημα τους βοήθησε.
είδαμε τα βίντεο και εύκολα καταλάβαινες ποιός έφταιγε κλπ...
αυτοί είναι παράνομοι ή όχι ;;;

Τα doorbells γράφουν με ανίχνευση κίνησης, αλλιώς τι νόημα θα είχε; Λες να σου χτυπήσει κουδούνι ο διαρρήκτης; 😂

Για την αμερική μιλάς; Έχεις και άλλους τρόπους εκεί να σταματήσεις τη διάρρηξη.

Εάν το doorbell όπως ανοίγει για να καταγράψει έχει ένα FOV που πιάνει ας πούμε το porch και το driveway μπροστά από το σπίτι σου, δεν θα πιάσει με ευκρίνεια κάποιον που περνάει το δρόμο πέρα από αυτά.
Αν ο δρόμος είναι αμέσως μπροστά, τότε καλό είναι το FOV να είναι στενό.
Για απλά και κατανοητά πράγματα μιλάμε που λύνονται με κοινή λογική. Δεν είναι τόσο σύνθετο αυτό ώστε να μην επαρκεί η κοινή λογική.

Τώρα αν έχεις εγκαταστήσει και πύργο ελέγχου να ελέγχεις ποιος παραβιάζει τον εναέριο χώρο, ε, προφανώς και θα παραβιάζεις κάποιο νόμο. Ακόμα και εκεί στην αμερική.

2-3 συνάδερφοι έχουν κάμερα στο παρμπρίζ του λφ.. νομίζω "γράφουν" και εσωτερικά στον χώρο των επιβατών.
το ότι "γράφουν" μπροστά από το όχημα σίγουρα είναι χρήσιμο, σε μερικές περιπτώσεις με ατύχημα τους βοήθησε.
είδαμε τα βίντεο και εύκολα καταλάβαινες ποιός έφταιγε κλπ...
αυτοί είναι παράνομοι ή όχι ;;;

To δεύτερο αφορά βιντεοεπιτήρηση χώρου. Για το δεύτερο εγώ θα κοιτούσα να εξασφαλίσω με κάποιο πιο επίσημο τρόπο μέσω της υπηρεσίας μου την καταγραφή αυτή.
Αν δεν υπάρχει αυτή τότε πολύ φοβάμαι ότι είναι παράνομο.

Το πρώτο δεν είναι βιντεοεπιτήρηση χώρου.

• Like
Έχουν απορριφθεί περιπτώσεις παλαιότερα Vlad, αυτό θα πρέπει να το συζητήσετε με το σωματείο και τον φορέα σας...

• Like
Έχουν απορριφθεί περιπτώσεις παλαιότερα Vlad, αυτό θα πρέπει να το συζητήσετε με το σωματείο και τον φορέα σας...
εγώ δεν μπαίνω στην διαδικασία να "στήνω" την εγκατάσταση της κάμερας σε κάθε βάρδια... (άντε να την κολλήσεις με την βεντούζα, να τραβήξεις τα καλώδια γύρω από το ταμπλώ για να δώσεις παροχή 24ν από κενή φύσσα κλπ...)
θα μου πεις,, -αν σου κάτσει η στραβή;;;
-ελπίζω να μην μου κάτσει μέχρι να φύγω.. λίγα χρόνια έμειναν...
στο κάτω κάτω , αν ήθελε η επιχείρηση θα είχε βάλει εγκατάσταση σε κάθε όχημα.. όπως έβαλε την τηλεματική και υπάρχει "μνήμη" για 10 χρόνια στο τι έκανε το κάθε όχημα ανά πάσα στιγμή.
που ήταν, τι έκανε, αν "έπιασε" την τάδε στάση, μέχρι και αν είχε σβηστό ή όχι κινητήρα !

Όπως ζητήσαμε πριν να αποφεύγονται οι χαρακτηρισμοί προς πρόσωπα, το ίδιο ισχύει φυσικά και προς ευρύτερες κοινωνικές ομάδες. Δεν είναι όλοι το ίδιο, ούτε έχει συγκεκριμένα φυλετικά/εθνικά χαρακτηριστικά η παραβατικότητα. Ας αφήσουμε τα δικαστήρια στα... δικαστήρια.

Κατά φωνή.
Εδώ τι θα γίνει; Θα βρει το δίκιο του ο Tesla ή θα βρει και τον μπελά του επειδή θα του κάνει καταγγελία ο Terios για καταγραφή δημόσιου χώρου;

Κατά φωνή.
Εδώ τι θα γίνει; Θα βρει το δίκιο του ο Tesla ή θα βρει και τον μπελά του επειδή θα του κάνει καταγγελία ο Terios για καταγραφή δημόσιου χώρου;

To Terios να του κάνει μήνυση; Γιατί; Παραβίασε κάποιο προσωπικό δεδομένο του Terios; :ROFLMAO:

Γι' αυτό λέω ότι δεν έχετε κατανοήσει τον νόμο περί επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων. Το αυτοκίνητο, ως άψυχο πράγμα, δεν έχει προσωπικά δεδομένα. Γιατί δεν έχει προσωπικότητα το άψυχο πράγμα. Αυτό έλειπε να μην μπορείς να φωτογραφίσεις την πινακίδα του, το ίδιο το όχημα κλπ.

To Terios να του κάνει μήνυση; Γιατί; Παραβίασε κάποιο προσωπικό δεδομένο του Terios; :ROFLMAO:

Γι' αυτό λέω ότι δεν έχετε κατανοήσει τον νόμο περί επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων. Το αυτοκίνητο, ως άψυχο πράγμα, δεν έχει προσωπικά δεδομένα. Γιατί δεν έχει προσωπικότητα το άψυχο πράγμα. Αυτό έλειπε να μην μπορείς να φωτογραφίσεις την πινακίδα του, το ίδιο το όχημα κλπ.
Σκέφτηκες καθόλου το ενδεχόμενο ο λόγος που οι περισσότεροι φαίνεται να μην κατανοούν τον νόμο να έχει να κάνει με το ότι ο νόμος είναι παράλογος; Τι θα πει άψυχο; Το αυτοκίνητο (τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα) το χειρίζεται άνθρωπος, που καθόλου άψυχος δεν είναι (άκαρδος μπορεί 😎). Επίσης, στο αυτοκίνητο φαίνεται προφανώς κατά κανόνα και ο ίδιος ο άνθρωπος.

Σκέφτηκες καθόλου το ενδεχόμενο ο λόγος που οι περισσότεροι φαίνεται να μην κατανοούν τον νόμο να έχει να κάνει με το ότι ο νόμος είναι παράλογος; Τι θα πει άψυχο; Το αυτοκίνητο (τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα) το χειρίζεται άνθρωπος, που καθόλου άψυχος δεν είναι (άκαρδος μπορεί 😎). Επίσης, στο αυτοκίνητο φαίνεται προφανώς κατά κανόνα και ο ίδιος ο άνθρωπος.

Καθόλου παράλογος δεν είναι ο νόμος.

Για την ακρίβεια, αφού θέλεις να το αναλύσουμε, πριν το ανεβάσει στη δημόσια σφαίρα του τικ τοκ το βίντεο ο τύπος, θα έπρεπε να είχε θολώσει τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος γιατί αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παραβίαση των προσωπικών δεδομένων όντως.

Συμβουλευτείτε έναν νομικό εάν έχετε απορίες και μην κάνετε του κεφαλιού σας.
Ούτε επειδή σκεφτήκαμε κάτι πάει να πει ότι είναι σωστό, γιατί μπορεί να μην έχουμε υπ όψη πολλές πτυχές ενός θέματος.

Δεν γίνεται δηλαδή να έχουμε φτάσει στο πρώτο τέταρτο του 21ου αιώνα στην Ε.Ε. με GDPR που υπό τη σκέπη του υπάρχουν αρχές και κανόνες για όλη την Ε.Ε.και να απορούμε ακόμα για τα βασικά, αν ισχύει ο νόμος η δεν ισχύει και αν η κυρά Μαρίκα είναι σύστημα βιντεοεπιτηρησης, και την ίδια στιγμή να βγαίνουν κάποιοι και να ομολογούν την παρανομία τους.

Βεβαίως και είναι.

Και κάθε τι στο αυτοκίνητο που οδηγείς έρχεται με ευθύνες. Και ο εξοπλισμός που έχει. Για τη σωστή χρήση του οποίου είσαι υπεύθυνος εσύ.
Μην αρχίσουμε να ρωτάμε τώρα τα βασικά, γιατί ας πούμε έχει ζώνες ασφαλειας το αυτοκίνητο αλλά δεν έχουμε ευθύνη αν δεν τη φοράει κάποιος επιβάτης για παράδειγμα.
Έχουμε και παρέχουμε και τρώμε και πρόστιμο αν δεν την φοράει.
Δεν είναι δικαιολογία ότι δεν φταις εσύ, τι να κάνεις, κακοπεσες στο Tesla και κακοπαντρευτηκες. Επιλογή σου είναι και αναλαμβάνεις την ευθύνη.

Η πινακιδα βεβαια ειναι προσωπικο δεδομενο του ιδιοκτητη του αυτοκινητου.

Δηλαδή;
Εγώ που βλέπω χιλιάδες «προσωπικά δεδομένα» κάθε μέρα στο δρόμο είμαι παράνομος;

• Like
Reactions: pauleta