Προσωπικη ιστοσελιδα DIY

vasada

Supreme Member
19 August 2007
4,616
Κόρινθος
Σκεφτομαι απο καιρο να κανω μια προσωπικη επαγγελματικη ιστοσελιδα. Η λυση της αγορας απο εταιρια, δεν προχωραει κυριως λογω κοστους. Υπαρχει ομως και η δυσκολια της συννενοησης με τον ανθρωπο που θα αναλαβει. Επισης, δεν θελω κατι απαιτητικο (eshop, forum, flash) και αυτο που ειναι το σιγουρο ειναι οτι με την ενημερωση του περιεχομενου πρεπει να ασχοληθω προσωπικα ετσι κι αλλιως.

Λογω των παραπανω, της χαρας του DIY και λογω του οτι υπαρχουν τα λεγομενα WYSIWYG πακετα και ενω εχω ηδη το περιεχομενο σε μια σειρα, σκεφτομαι να ξεκινησω.

Υπαρχουν τα εξης θεματα, στα οποια ζηταω την εμπειρια και τις προτασεις σας:

- Κατοχυρωση ονοματος. Θεωρητικα ευκολο και φθηνο. Κοστος απο 5-15 ευρω. Πολλοι προσφερονται να το κανουν (papaki.gr, ολοι οι ISP)

- Φιλοξενια. Επισης, σχετικα φθηνο, και μεγαλη προσφορα. Τι πρεπει να προσεξει κανεις εδω? Υπαρχουν θεματα συμβατοτητας? Υπαρχουν δυσκολιες ή περιορισμοι στο ανεβασμα και στη διαχειριση?

- Κατασκευη. Μετα απο μια γρηγορη ερευνα κατεληξα στο Joomla. Open Source με πληθωρα ετοιμων λυσεων, στις οποιες απλα "ριχνεις" το περιεχομενο.

Για πεστε τι μου διαφευγει.

Κατασκευη. Μετα απο μια γρηγορη ερευνα κατεληξα στο Joomla. Open Source με πληθωρα ετοιμων λυσεων, στις οποιες απλα "ριχνεις" το περιεχομενο.

Για πεστε τι μου διαφευγει.

joomla έχω και εγώ για τη δική μου σελίδα. Μια χαρά είναι...:a0210:

Well...
Πρώτα βλέπεις τι θέλεις να κάνεις, μετά βλέπεις ποια πλατφόρμα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που θες να κάνεις σε plugin και αποφασίζεις.
Οπότε κοίτα και το Mambo, είναι στην ίδια φιλοσοφία.
Περνάνε εποχές όπου τη μία είναι πιο καλό το Mambo, την άλλη είναι πιο καλό το Joomla. Απλά αυτή την εποχή δεν ξέρω τι είναι πιο καλό γιατί έχω σταματήσει να ασχολούμαι με open source πλατφόρμες εδώ και κάποια χρόνια.

Το θέμα registrar δεν έχει σημασία, όλοι ίδιοι είναι εκτός αν θες να το κάνεις επάγγελμα και να έχεις πολλά domain names στα χέρια σου. :p

Για host μπορείς να παίξεις με justhost, godady κλπ κλπ που είναι φτηνοί και αξιόπιστοι.

OK το Joomla ειναι οριστικο.

Registrar και host τι να κοιταξω?

hosting έχω στην gator. Επαγγελματίες με φοβερό κοντρόλ πάνελ (εγκαθιστά joomla και πολλά άλλα πακέτα αυτόματα με σκριπτάκια) και πολύ χαμηλές τιμές. Έχω το baby plan 8 usd το μήνα. Μπορείς να διαλέξεις άλλο πακέτο σύμφωνα με τις ανάγκες σου. 5 usd έχει το φθηνότερο.

http://www.hostgator.com/

domain name εγώ χρησιμοποιώ το .info που έχει προσφορά τον πρώτο χρόνο 2 usd και μετά 9 το χρόνο.

Eλληνικες υπηρεσιες τυπου forthnet, ip, papaki κτλ δεν προτεινετε? Εχει καποιος απο αυτους εγκαταστασεις στην Ελλαδα?

Επισης, στο εταιρικο πακετο της Google δεν υπαρχει ας πουμε λιανικη? Μικρες εταιριες που αναλαμβανουν πακετο κατασκευη και φιλοξενια εχουν αφησει το Plesk και τους σερβερ που χρησιμοποιουσαν και εχουν παει τους πελατες τους στην Google.

Οι αναγκες μου ειναι πολυ απλες. Ενα - δυο σετ μενου, με βαθος 2-3 επιπεδων το πολυ. Περιεχομενο που θα ειναι σχετικα στατικο, δηλαδη οχι σε στυλ blog ή ειδησεις που προστιθενται συνεχεια. Και μια μικρη photogallery. Πιθανα και μια περιοχη με downloads, στην οποια θα μπαινουν χρηστες με κωδικο που θα τους δινω.

Σε καθε περιπτωση, δεν πιστευω οτι θα φτασω το οποια προγραμμα στα ορια του και ενα απο τα πιο μικρα πακετα σε ογκο και δυνατοτητες μου φτανει.

Λογαριασμους email μαλλον δεν θα χρειαστω ουτε εναν. Καλυπτομαι.

Στο gator βλεπω ολα unlimited με 5 dolars. Χαμος.

Σωστός... Και ο gator σε καλύπτει άνετα και είναι αξιόπιστος.
(Καλά, έχω δύο VPS εκεί και τον ξέχασα... :flipout: )

Επανερχομαι στο θεμα.

Με δεδομενο την προτιμηση στις ελληνικες εταιριες για τους γνωστους και προφανεις λογους, κλινω προς το papaki.

Υπαρχει καποιος λογος να μην?

Οι τιμες ειναι λιγο ακριβοτερες απο το gator, και οι παροχες πανω κατω ιδιες.

Ξανα-επανερχομαι στο θεμα.

Κατοχυρωσα 2 url, εγκατεστησα το Joomla, εχω ετοιμα τα πρωτα κειμενα και προχωραω.

Αυτο που χρειαζομαι τωρα ειναι να σχεδιασω μερικα γραφικα. Οι απαιτησεις μου ειναι για κατι απλο, ισως διχρωμο. Ποιο προγραμα προτεινετε, κατα προτιμηση open source? Μεχρι τωρα χρησιμοποιω AutoCAD, και με PrintScreen φτιαχνω jpg. Δεν υπαρχει κατι που δεν μπορω να κανω, αλλα σιγουρα δεν ειναι ο πιο καταλληλος τροπος.

Το ξερω το GIMP σαν εναλλακτικη του Photoshop.

Σκεφτομουν κατι πιο απλο πχ. καποιο προγραμματακι που να κανει σχεδιασμο καρτων ή ποστερ κτλ. Για να μη θελω και πολυ καιρο να το μαθω.

Δε ξέρω εάν έχεις δοκιμάσει το Inkscape http://inkscape.org/download/?lang=en

inkscape-0.48-multipath_thumb.png

inkscape-0.48-ferrari_thumb.png